PVV maakt cabaretshow van oppositie tegen Rutte III: dient direct na start een motie van wantrouwen in

Kritische oppositie voeren tegen het nieuwe kabinet? Lijkt me een goed plan. Maar koud een dag na de bordesfoto al wapperen met moties van wantrouwen? Dat heeft echt geen enkele zin en slaat helemaal nergens op.

Nu het nieuwe kabinet is geïnstalleerd is duidelijk waar alle partijen zich in de Tweede Kamer bevinden: coalitie of oppositie. Aan de schemerpositie van partijen als CDA, D66, ChristenUnie en de PvdA is nu een einde gekomen. En de PVV is nu dan ook officieel de grootste oppositiepartij: het is aan hen om het kabinetsbeleid kritisch te behandelen en bezwaren helder weer te geven. Om een stem een een gezicht te zijn voor de miljoenen Nederlanders die níét op VVD, CDA, D66 en ChristenUnie stemden en dat ook niet van plan waren.

Gaan ze dat ook effectief doen? Nou, dat kan je betwijfelen. Geert Wilders zijn rol niet erg serieus te nemen door op zijn eerste werkdag als oppositieleider al direct te zwaaien met een motie van wantrouwen. Nog vóór dat ministers de kans hebben gekregen te laten zien hoe zij het land besturen. Dit dus:

“De nieuwe regering begint volgende week in het eerste debat met een motie van wantrouwen van Geert Wilders. De PVV vindt dat vice-premier Kajsa Ollongren moet aftreden.

PVV-leider Wilders kondigde de motie van wantrouwen zojuist aan, vanwege de dubbele nationaliteit van Ollongren. Zij heeft naast een Nederlands, ook een Zweeds paspoort.”

Tja, echt volwassen is het niet. Een motie van wantrouwen is het ultieme parlementaire middel, waarmee als vanzelfsprekend dan ook spaarzaam moet worden omgegaan. De PVV deelt ze echter uit alsof ze Jehova’s zijn die hun stapeltje Wachttorens proberen kwijt te raken. Zo wordt de maatregel bot: geen minister die nog beeft als de PVV weer met een motie van wantrouwen komt. Het is geen zwaar parlementair middel meer, maar een nieuwe circusact van de meest vreemde partij van Nederland.

Vreemd? Ja: het valt me al een tijdje op dat de PVV zich niet meer gedraagt als een politieke partij. Je zag het al tijdens de afgelopen verkiezingen: waar andere politieke leiders hun best deden om zoveel mogelijk media-aandacht te genereren, hield PVV-leider Wilders zich bijna geheel op de vlakte. Hij kwam niet opdagen bij debatten en communiceerde uitsluitend via sms’jes en mailtjes: publieke optredens waren few and far between. Tijdens de uitslagenavond had de PVV als enige partij ook geen feestavond. Wilders stond alleen even kort de pers te woord, en liep toen weer weg.

Die lijn lijkt te worden voortgezet na de verkiezingen van inmiddels een halfjaar geleden: nog steeds mediaschuw, tenzij het over katten gaat. En nu worden goede parlementaire mores ook bij het grofvuil gezet. De PVV maakt daarmee van de Tweede Kamer niet meer dan een schouwburg waar de lach en het applaus regeren, maar waar deugdelijke parlementaire controle er niet meer bij hoort. Het is echt onverantwoord, zeker van de grootste oppositiepartij van Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. DolleDries

  Australië is een tweede nationaliteit verboden om in het parlementen te zitten laat staan om minister te worden.
  Dat lijkt me heel verstandig, het is terecht dat Wilders dit aankaart.Als je show wilt zien in de kamer dan kun je beter kijken naar die grappenmaker van FVD met zijn verkleedpartij en de baard show.

  1. van Urk

   Net als die Australische rechtse senator Paulina Hanson die een boerka droeg in het parlement. Met deze verkleedshow wilde zij een verbod op de boerka in Australie afdwingen.

 2. Zweedse kok

  Nu weet ik niet of anderen het ook opvalt, maar Wilders is buiten Nederland actiever dan met binnen Nederlands.
  Lijkt wel op internationale sollicitatiegesprekken.

  1. Ali Yas

   Wilders is overal ter wereld beroemd, behalve bij smerige clubs als Al Qaeda, waar hij op de top-10-hitlist staat (2 down, 8 to go). Oh ja, en in Nederland, waar de elite hem liever in de bak ziet of onder de groene zoden. Vertel me wie je vrienden zijn…

  2. Rosasolis

   @Zweedse kok. Ja inderdaad, Wilders is zeer actief in Amerika, waar de vele Trump
   aanhangers Wilders als een echte held zien, die Nederland en Europa gaat redden.
   Hij wordt vaak uitgenodigd te spreken in grote zalen. Ik vraag me af, wie betaalt zijn vliegreizen en hotel kosten. En voor al die chique diners, waar hij het neusje van de zalm
   krijgt opgediend, samen met dure wijnen.

   1. Becker

    Ik weet wel zeker dat Wilder veel geld verdient met zijn buitenlandse ondernemingen, geld dat hij ergens op een buitenlandse rekening parkeert.

    Het verklaart ook zijn wonderlijke politieke gedrag in Nederland: hij gebruikt zijn Kamerzetel alleen als publicitaire springplank en doet alles om te voorkomen dat hij politieke verantwoordelijkheid of invloed krijgt.

    We worden zwaar verneukt door deze krabbelaar.

    1. IJscoman

     Troll alert!

   2. IJscoman

    Rosie is een ordinaire stookster en leugenares. Wie denkt je dat de hotels en diners betalen als Wilders uitgenodigd wordt? Degenen die hem uitnodigen natuurlijk. Ga lekker stekjes kweken, Klazien uit Zalk!

    1. Becker

     Denkt IJscoman dat Wilders geen geld verdient aan al die optredens? Ik zwijg dan nog over de buitenlandse schenkingen uit troebele bron.

     1. IJscoman

      NRC en de Volkskrant…….. de Wilders-hatende dooieboom-pleerollen: mhoewahahah..

      Het moment is nakende Becker dat echt niemand je meer serieus neemt.

     2. Becker

      IJscoman heeft de pogingen tot een inhoudelijk weerwoord al helemaal opgegeven.

      Game, set, match!

 3. Becker

  Ja, cabaret is een goede woord. Geen goed cabaret, overigens.

  1. Becker

   Bedoeld is het goede woord

   1. Top

    Blablablablabla. Bah! Blaaskaak!

 4. DolleDries

  Het kabinet wil geen uitzondering maken voor deze groep. Rutte schrijft in een e-mail aan de initiatiefnemer van de petitie dat het tegengaan van een dubbele nationaliteit “voor dit kabinet nog steeds uitgangspunt van beleid” is. Een woordvoerder heeft zaterdag de authenticiteit van het bericht bevestigd tegenover persbureau ANP. De premier schrijft verder:
  “Dit is zo omdat het bezit van de nationaliteit altijd verbonden is met het bestaan van een feitelijke en daadwerkelijke band met een bepaald land. Als op een gegeven moment geen sprake meer is van een band met Nederland of de band met een andere land is groter (geworden) dan de band met Nederland dan komt er ook een moment waarop de Nederlandse nationaliteit vervalt.”

  1. buitenbeentje

   Het kabinet regeert bij de gratie van 1 zetel meerderheid. 1 dissident, en er zijn er vermoedelijk meer als genoeg, hoeft maar de grondwet te volgen en zonder last of ruggespraak voor een motie van wantrouwen te stemmen en de regering valt voor hij opgestaan is. Wilders vuurt vast het eerste schot voor de boeg af, Rutte weet wat hij kan verwachten.

   Wat is er staatsrechtelijk gezien tegen dat Wilders een motie indient? Helemaal niets. Maar Tim maakt liever reclame voor FvD. DDS is all lang niet meer neutraal.

   Bovendien, als Guus en Dopper tegen zijn, kan het alleen maar goed wezen.

 5. Guus Geluk

  Ja, Tim, dat zie je goed.

  1. DolleDries

   Dubbele nationaliteit = dubbele agenda.

   1. Guus Geluk

    Nietwaar.

 6. Ali Yas

  “geen minister die nog beeft als de PVV weer met een motie van wantrouwen komt.”

  Dat was al jaren zo, omdat de coalitiepartijen hadden afgesproken werkelijk alle moties van de PVV naast zich neer te leggen. Wilders weet heus wel dat dat “spelletje” gewoon doorgaat en je zou dus kunnen zeggen dat het zinloos is, maar de zin zit ‘m in het aansmeren van verantwoordelijkheid van de Tweedekamerleden: die moeten nu iedere keer bewust “ja” zeggen tegen de regering en kunnen zich dus niet meer verschuilen. Wij, de kiesgerechtigden, kunnen een lijstje maken van alle meelopers en bij de volgende verkiezingen hun namen negeren, zoals zij ook de moties van de PVV hebben genegeerd.

 7. swetsnek

  Tim heeft blijkbaar nog meer een hekel gekregen aan Geert hahahahaha

  1. DolleDries

   Och Tim promoot meer de FVD ,denk met zulke onzin de kiezers bij de PVV weg te halen.
   Twee nationaliteiten twee belangen en Rutte zegt het zelf ,als Nederlanders met de Brexit de Engelse nationaliteit willen aanvragen zijn ze de Nederlandse kwijt.
   Andersom mag wel van Rutte.

   1. Zweedse kok

    ,als Nederlanders met de Brexit de Engelse nationaliteit willen aanvragen zijn ze de Nederlandse kwijt.
    .
    Kan dit nergens uit afleiden.

    1. Becker

     Ja, een bron lijkt me geen overbodige luxe.

     1. DolleDries

      Je was me net voor Urk. Kan die Dopper clan nu helemaal niets meer opzoeken.

     1. Zweedse kok

      Oké, gelezen en duidelijk.

 8. meijer61200

  Geen slimme zet van Geert vind ik. Er lopen inmiddels iets van 3 miljoen mensen rond in NL met een dubbel paspoort (met dank aan de eeuwige kortzichtige domheid van de politiek). PVV moet samenwerking met FvD opzoeken, dan gaat dit de grootste partij worden.

  1. DolleDries

   Dat kan alleen een politieke functie in het parlement en als minister is toch wat anders.

  2. Becker

   De hoop dat er ooit eens een keer een electorale doorbraak zal plaatsvinden van populistisch rechts blijft springlevend.

   Dat die doorbraak moet worden gerealiseerd met de visvangst uit een vijvertje dat hoogstens 20% van het electoraat bevat maakt niet uit, hoop doet leven ook al is het een illusie.

   1. sjun

    Het electoraat blijft natuurlijk niet ongeïnformeerd door zicht slechts op de NPO en haar commerciële collega in de geregisseerde informatie te oriënteren. https://is.gd/D73baD Daarom zal het een kwestie van tijd zijn dat zittende politici vervangen worden. Het voorkomt dat ze nog langer in de gelegenheid gesteld worden de bevolking te vervangen.

  3. RobertMarsman

   Ja en wat wil dat zeggen? In sommige landen gebeurd het niet hoor minister worden met een dubbele nationaliteit, maar hier in Nederland kan alles tegenwoordig. Hier zou zo een Marokkaan Minister President kunnen worden. Dat moet je toch niet willen of wel?

   Het is juist heel goed dat Wilders bezwaar tegen de benoeming van Ollongren. En het doet er niet toe of ze nu Marokkaans of Zweeds is. Wilders neemt zijn rol in tegenstelling war hier beweerd wordt juist wel serieus. Het zijn juist die andere partijen die hun rol niet serieus nemen en niet alleen een loopje met de democratie nemen maar ook met de kiezers.

   De kiezers hebben namelijk helemaal niet voor dit kabinet gestemd. D66 doet alleen maar mee omdat ze Wilders hebben uitgesloten. Ook zo typerend,blijkbaar kunnen partijen iedereen maar uitsluiten en zelfs de 2e partij van Nederland links laten liggen maar Wilders moet zich wel aan zijn taken houden natuurlijk. Maar natuurlijk.

   Ik zou elke dag een motie van wantrouwen indienen tegen dit kabinet als ik Wilders was.

 9. DolleDries

  Ben benieuwd wat de FVD stemt.

 10. RobertMarsman

  Dus blijkbaat vindt Engelbart dat is horrorkabinet maar gewoon moet blijven zitten dus. Ik zie ze liever vandaag verdwijnen dan morgen. Wilders heeft gelijk het is niets en het wordt niets.

  En buiten dat om is het ook consequent. Wilders was ook tegen de benoeming van Arib als Kamervoorzitter wegens een dubbel nationaliteit. En nu is tegen de benoeming van Ollongren wegens een dubbele nationaliteit .

  En voorheen kreeg die kritiek dat hij tegen de benoeming van Arib was omdat het aan haar Marokkaanse nationaliteit was. Maar dat is niet zo, Het gaat hem om een dubbele nationaliteit. En of je nu Marokkaans of Zweeds bent doet er niet toe. Dat is consequent en is heel goed van Wilders.

  Buiten dat om is het een D66 trutje die alleen maar mag regeren omdat Wilders blijkbaar niet mag regeren van de mensen die nu regeren. Oftewel weg met dat zooitje ongeregeld.

  1. DolleDries

   D66 moet zijn PLO66

 11. Ritter

  Natuurlijk kan Tim het niet laten de PVV weer aan te vallen. De haat tegen de PVV zit kennelijk zeer diep bij Tim.

  1. DolleDries

   Je zou mogen concluderen dat Tim de show wil stelen over de rug van de PVV.

   1. Top

    Hij zal wel een bruin envelopje hebben gekregen in het fietsenhok. Anders zou ik het niet weten waarom hij dit soort stukjes schrijft. Valt mij ook tegen.

 12. Ni28

  Het is meer een mislukte clowneske voorstelling dan cabaret met elke dag meerdere Dopper nummers.

 13. Seneca

  @tim
  Het is mij opgevallen dat de laatste tijd je journalistieke vaardigheden danig te lijden hebben van het feit dat PVV de tweede partij van het land is geworden. Zodra de PVV in het geding is, krijg je een rood(?) waas voor de ogen. Dit kabinet is met zoveel gekonkel en zoveel kiezersbedrog bij elkaar gesprokkeld, dat een motie van wantrouwen bij de aanvang meer danngerechtvaardigd is. Wij stemmen geen GL, D’66, CDA, VVD en noem maar op. Dat jij dat doet is aan jou maar het tekent wel je intellectueel vermogen.

 14. Jetske

  Volgens mij begint Tim het een beetje benauwd te krijgen, hij heeft net als meerdere in de gaten dat er mensen toch aan het afhaken zijn bij FvD.
  Tim vindt het kennelijk geen probleem wat Joost Eerdmans aan het doen is in Rotterdam, om te buigen voor een moslimpartij (ook Baudet niet)
  Baudet wil in Amsterdam een moslim als burgervader, dat heb je dan met een gekozen burgemeester, de meerderheid in Amsterdam is moslim, dus…… er beginnen
  FvD stemmers af te haken, wat hij leest, lezen wij ook!
  Over de twitter berichten die Baudet van Geert pikt, schrijft hij niets.
  Maar beste Tim, ze gaan het daar wederom niet redden!!!

 15. Duckday

  Wilders heeft gewoon gelijk daar is niks tussen te brengen

 16. Rosasolis

  Natuurlijk kunnen wij verwachten dat Geert alweer dagelijks in actie komt tegen de nieuwe regering. Wat anders kan hij doen dan tweetjes schrijven, en af en toe voor
  de TV zijn kritiek geven tegen IEDEREEN in de nieuwe regering. Ze zijn amper 2 dagen
  bezig en nu MOET Geert alle aandacht krijgen. Alsof hij de hoofd Goeroe van Nederland is. Geert heeft alleen wrok tegen iedereen die in de regering zit. Maar Geert had zijn kans jaren geleden. Tijdens die ruim 11 jaar dat de PVV bestaat mocht er geen gewone leden komen, en de paar vriendjes die Geert had toegelaten, verlieten de PVV na een paar maanden, omdat zij mochten niets vertellen, maar moesten wel overwerken, met een lage salaris.
  Terwijl Geert is duidelijk aan het aftakelen, groeit zijn wrok tegen iedereen. Wat doe hij
  anders nu, dan ouwe artikelen over sommige mensen in het politiek opgraven, en vooral de nieuwe gezichten aanpakken, als het hem lukt om iets te vinden dat hij erover
  kan tweeten. Zoals wij van Engelse afkomst zeggen: “a case of sour grapes”!
  Laat ons a.u.b. Geert, ONS nieuwe regering een kans geven. Nieuwe ministers en staat secretarissen, die wel met elkaar samen willen werken. Ieder van deze mensen
  heeft een hoge opleiding en heel veel ervaring in hun vaak. Waarom zouden wij hen
  niet een eerlijke kans geven? Geert, wordt nu een goede oppositie man, om wel je mening door te geven, maar dat is alles. Hou op met mensen aan te vallen, want wegens dit wrok gedoe tegen onze nieuwe regering leden, zult u steeds botsen tegen die zeer intelligente toegewijde mensen, die met elkaar willen samen werken.
  Beste Geert, wanneer tijdens uw lange carriere heeft u ooit verteld dat u ( en uw weinige medewerkers), ooit SAMEN wilde werken in een coalitie regering?
  Waarom ga je niet gewoon tehuis zitten met je vrouw, en die 2 poezen zusjes,
  (die echt schatjes zijn. Ik ben ook een zeer toegewijde katten liefhebster). Uw grootste fout was dat gedurende de ruim 11 jaar bestaan van de PVV, als sociëteit, u heeft geen
  waarderingen en trouw van andere mensen gegeven, om uw sociëteit ooit uit te roepen tot een echte politieke partij! Beste Geert, ik weet niet wat uw plannen zijn met de 2 katten zusjes, maar misschien zou u via een van de vele kattenverenigingen in ons land,
  zorgen voor een speciale Geert Wilders Ras: een paring van de zusjes, met een kater
  van iemand anders die de PVV steunt. En dan komt er een nestje van de eerste PVV
  nakomelingen. Geregistreerd door de stamboom secretaris van die katten vereniging.

  1. IJscoman

   Je valt in herhaling Rosa. Dit heb je gisteren, eergisteren en de dag daarvoor ook al verteld.

   1. corfo

    Dhr. Wilders dient een motie van wantrouwen in, is zéér democratisch; wordt de motie niet aangenomen ; is óók democratisch !
    Dhr. Wilders roept niet om aandacht, dat doet de NL-pers !

   2. Rosasolis

    @IJscoman. jawel ik val in herhaling, Ijsco. Omdat ik weet na 11 jaar hoe het
    gaat met gorgeous Geert en zijn PVV creatie. En ik val in herhaling omdat ik wil
    dat meer mensen zullen weten hoe corrupt dit PVV Sociëteit werkelijk is.
    En ik zal doorgaan met herhalingen wanneer ik vindt dat ik alweer mensen aan
    dit site op de hoogte moet brengen over het bestaan van een zeer ondemocratisch sociëteit, dat geen leden toelaat, maar wil zich proberen te noemen als “politieke partij”, en door te gaan onder dit leugen!

    1. IJscoman

     Dat weten we allemaal al lang Rosie. En het interesseert ons geen bal!

     1. Rosasolis

      @IJscoman. Beste IJsco, spreek voor jezelf. Anderen hebben je
      niet nodig!

     2. IJscoman

      Trolster alert!

    2. marco1

     Ik hoop je begrijpt dat Geert Wilders dit doet om geen 2e LPF te worden en zo rotte elementen buiten de partij houd.

 17. Becker

  Moooie column van Bas Heijne over het cabaret van Geert Wilder.

  Zit er nog toekomst in het haatcabaret? De vraag kwam spontaan bij mij op toen ik de verslagen van het zoveelste Wilders-proces tot me nam. Weer zal het gaan over zijn lachende belofte aan een meute in een Haagse kroeg om minder, minder Marokkanen voor Nederland te regelen. Dat was in 2014, Wilders werd ervoor veroordeeld, maar kreeg geen straf. Nu is er een hoger beroep – aangezwengeld door het OM – waar niemand meer zin in heeft.

  Groundhog Day: tijdens de regiezitting was alles weer als vanouds. Wilders trok de onpartijdigheid van de rechter in twijfel, omdat die eens een prijs uitreikte aan een studente die in haar vrije tijd niks van de PVV moest hebben. Advocaat Knoops, met wie ik een beetje medelijden begin te krijgen, zocht het maar weer eens in gewichtigheid: de veroordeling is een regelrechte aanslag op de vrije meningsuiting, een „juridische dolksteek”.

  Veel maakt het niet meer los – en dát is eigenlijk het nieuws. Voor Geert Wilders moet het een verwarrende tijd zijn: ooit zette hij met zijn hatelijke uitzinnigheden half Nederland in een handomdraai op z’n kop. Tegenwoordig lijkt hij slachtoffer van zijn eigen succes. Een half jaar geleden rekende hij nog op de overname van heel Nederland (Schoon schip, eindelijk!), tegenwoordig vult hij zijn dagen met het bijhouden van het Twitter-account van Snoetje en Pluisje, twee poesjes die, ik ga op hun tweets af, geestelijk niet helemaal oké zijn. De Vice-documentaire die door de publieke omroep werd uitgezonden, trok nog geen 170 duizend kijkers. Publicitair is hij ingehaald door Thierry Baudet.

  Maar de vraag is: is de formule uitgewerkt? Dit was het recept: je roept iets heel ergs – minder, minder – zodat alle brave weldenkenden op hun achterste benen gaan staan, dit kan niet, nu is ie echt te ver gegaan. Wanneer het koor van ontzetting oorverdovend wordt, en de aangifteformulieren op zijn, verklaar je jezelf tot slachtoffer van een heksenjacht, zodat je electoraat zich bevestigd ziet in de overtuiging dat men je keihard de mond wil snoeren. Hij wil alleen maar een probleem benoemen! Een dolkstoot!

  Het werkte voor Wilders en, zeker, het werkte vorig jaar voor Trump. Werkt het hier nog steeds?

  Zien we Wilders nog eens smalend pleiten voor een kopvoddentaks? Welnee. Zo gaat het met haatcabaret – op een gegeven moment weet niemand meer wat er te lachen viel. Je hebt mensen geschoffeerd en gestigmatiseerd, het land er verder mee verdeeld en verzuurd – verder gaat het nergens over.

  Het zijn verbale uitzinnigheden waarmee ultrarechts de aandacht weet te trekken, en de hyperbolen worden steeds wilder en grotesker, maar de vermoeidheid heeft hier toegeslagen. Bovendien krijgen steeds meer mensen door dat je met halfgemeende opwinding alleen geen zaken kunt doen – al die quasi-ironische hysterie houd je in een coalitieland ver weg van de macht. Door zijn smadelijke minder, minder kreeg Wilders aandacht. Politiek heeft hij zich ermee buitenspel gezet.

  Vorige week maakte publiciste Annabel Nanninga bekend dat ze voor Forum voor Democratie de Amsterdamse gemeenteraad in wil. In interviews slikte ze de hatelijke hyperbolen waarmee ze bekend werd snel in. Kort geleden verklaarde ze Amsterdam te verlaten omdat de stad „een onleefbare kutstad” was, en een „achterlijke faalput” een „crimineel grafgat”. Nu, in deze krant: „Nee, ik haat Amsterdam niet echt. Ik houd van deze stad, maar ik zie wel dingen gebeuren waar ik kwaad van word.” De aanhoudende ophef over het door haar gebruikte woord „dobbernegers” voor verdronken bootvluchtelingen in de Middellandse Zee, moet je ook anders zien: „Kwetsen is soms nodig om je punt te maken. Ik schreef dat stukje uit pure compassie voor die arme sloebers die verzuipen op zee.” Ook haar praktische oplossing voor die humanitaire ramp zal bedoeld zijn om ons geweten wakker te schudden: „Hopen dat de ebola een beetje doorpakt.’’

  1. IJscoman

   Slap gelul van een linkse NRC-columnist aan het eind van zijn loopbaantje: die vette varkenskop herhaalt alleen de woorden en zinnetjes die al zo vaak over Wilders zijn verteld. Het dedain druipt er van af, maar een feitelijke, nieuwe constatering ontbreekt. Van A tot Z voorspelbaar.

   1. Becker

    Ik begrijp de irritatie, IJscoman, je bent vanuit het buitenland een fanatieke aanhanger van Geert en deze column maakt duidelijk dat het een aflopende zaak is.

    Ook leuk hoe mevrouw Nanninga wordt geportretteerd, vind je niet?

    1. IJscoman

     “…..die vette varkenskop herhaalt alleen de woorden en zinnetjes die al zo vaak over Wilders zijn verteld. Het dedain druipt er van af, maar een feitelijke, nieuwe constatering ontbreekt.”

     Wat begrijp je daar niet aan, Dopper. Het is ouwe koek.

    2. corfo

     @ IJscoman.
     Volkomen juist !!
     Het linkse rapaille begint de laatste weken wel héél erg nerveus te “reageren” is mijn indruk ! Vooral nu mevr. Nanninga óók de politiek in gaat, weet links zich geen raad meer ! Zou best eens kunnen dat ze wéér “een Volkertje” voorbereiden.

    3. PMG

     @Becker – ophouden met je gezeik over het buitenland, ik woon in Argentinie en in NL en betaal dus in 2 landen belasting en heb zodoende dubbel recht om ook hier een duit in de zak te doen

     1. corfo

      @ PMG.
      De man waarop u reageert is de huis-mongool van deze site, lachwekkend figuurtje met de meest vreemde gedachten en uitlatingen ! Niet teveel van aantrekken, maar dat kunt vast zelf ook wel inschatten. Hoe meer er op hem gereageerd wordt des te driester wordt hij, overigens zonder het zelf te kunnen overzien.

     2. Guus Geluk

      O gut, weer een buitenlander.

     3. Becker

      DDS wordt gedomineerd door een vreemdelinglegioen van economische vluchtelingen, Floris, IJscoman, Corfo, PMG en waarschijnlijk nog meer mensen die hun moederland in de steek lieten om er vanuit het buitenland slechts kwaad van te spreken.

      Dit soort figuren zien er geen been in om mensen die hier wonen en van Nederland houden landverraders te noemen.

     4. IJscoman

      Becker, je vergeet nog Michael van der Galien die vanuit Izmir DDS bestuurt en vol schrijft. Dat is wat anders dan dat lullige bureautje van jou in Den Haag, nietwaar? Ik bespeur trouwens steeds meer jaloezie tussen de regels door dat jij in dat zompige moeras moet wonen.

      De vraag dringt zich trouwens op: wat doe jij hier nog als Echte Nederlander?

 18. Parestado4

  Aan populisten heb je niets.Als het er echt op aan komt laten ze je in de kou staan.Hè Wilders?

  1. PMG

   Wat is volgens jou een populist? Ik zou die lachebek Rutte een populist willen noemen, uitkramen wat iedereen wil horen en vervolgens lachend precies het tegenovergestelde doen, de andere schijnheilige is Pechtold. Deze mensen laten hun kiezers in de kou!

 19. PMG

  Ja ja, het sterk in opkomst zijnde FvD moet meer onder de aandacht komen. Vandaar dat ik het initiatief heb genomen om vanaf vandaag dagelijks de standpunten van deze partij hier naar voren te brengen zodat zij duidelijk zijn bij iedereen en men erop kan reageren. Vandaag gaan we, in aansluiting op de actualiteiten, ons eens wat verder verdiepen op het gebied van de Directe Democratie.

  Het Forum voor Democratie wil invoering van bindende referenda en volksinitiatieven, vergelijkbaar met het zeer succesvolle Zwitserse model. Dit is de enige manier om de invloed van het partijkartel serieus terug te dringen en de macht van de partij-elites te doorbreken. Alleen al door de mogelijkheid van bindende referenda zullen politici veel meer voeling moeten houden met wat er leeft onder de bevolking. Er gaat dus ook nog eens een sterk preventieve werking van uit.

  Daarnaast moeten burgemeesters direct worden gekozen door de bevolking – net als in de rest van Europa. Iedere volwassen Nederlander moet zich kandidaat kunnen stellen. Niet alleen is dit in overeenstemming met de democratische praktijk in de rest van de wereld, het is ook een zeer effectieve manier om het partijkartel effectief open te breken. Gemeenten kunnen niet langer worden opgezadeld met kartelleden waarvoor ook nog even een baantje moet worden geregeld.

  Om directe democratie en gekozen burgemeesters af te dwingen lanceert Forum voor Democratie het ‘Democratie Dashboard’. Dit is een online applicatie waar Nederlandse kiezers online acties, petities en crowdfundings kunnen starten en ondersteunen, en zich bovendien zelf kunnen gaan organiseren en kandideren voor publieke functies. Wij gaan niet afwachten totdat het partijkartel ooit eens tot verandering overgaat, maar geven de Nederlanders nu al meteen zelf de mogelijkheid om actief de eigen stem te laten horen en meer invloed te krijgen op de koers die ons land moet uitzetten.

  Wij willen:
  a.Invoering van bindende referenda en volksinitiatieven naar Zwitsers model om het partijkartel te doorbreken en de invloed van kiezers serieus te vergroten.
  b.Invoering van de direct gekozen burgemeester in alle gemeenten in Nederland per 1 januari 2018. Iedere Nederlander moet zich verkiesbaar kunnen stellen voor het burgemeesterschap (mits aan bepaald aantal basisvoorwaarden is voldaan).
  c.De kwaliteit van het openbaar bestuur drastisch verhogen. Een slankere, efficiëntere overheid.

 20. ratje56

  Sjonge sjonge wat een gewauwel hier..

  Vooral dat gezever over “Rechts of Links” Ouderwets gezemel, meer niet.

  En.. Nog veel belangrijker….. Ook al ga je 40 jaar naar school, intelligentie kun je niet leren!
  Sluwheid wel en dat is waar de politiek op drijft, al eeuwenlang.

  En ja, als de heren of dames politici in spe bezig zijn met wat hun door een al eeuwenlang weinig veranderde opleiding is ingepeperd, zullen de meesten van hun vanuit die zienswijze het “allerbeste” voor ogen hebben, dat geloof ik zonder meer.

  Maar zodra macht, geld en invloed de intrede doet is het moeilijk kiezen.
  Ben je niet oliedom en dat is wat anders dan hartstikke slim, dan kies je eieren voor je geld.
  Je hebt een opleiding gehad die je respect oplevert en gaat de politiek in.

  Helaas heb jij je te houden aan de regels van de partij die jij voorstaat, het begin van het einde van Democratie, niet?? Weg is jouw recht op meningsuiting, wat nou democratie??

  Je houdt je aan die regels, maar eigenlijk wil je wat anders. Maar ja, waar kies je voor? Laat je het goedbetaalde baantje als zijnde politicus lopen of wacht je op een (nog) betere kans? Brussel?

  Brussel. In feite het meest dictatoriale gedrocht sinds het Nazi tijdperk, maar jouw baas, dus ook jij verdedigt alle aanvallen op “ons kabinet.

  Ben je dan slim?
  Of ben je dan sluw??
  Of verneuk je gewoon het volk? De mensen waar jij voor zou moeten staan???

  Wilders verneukt zichzelf. En dat is jammer, want in veel opzichten heeft ie gewoon een punt. De manier waarop lijkt echter gewoon nergens op helaas.

  Baudet pakt het slimmer aan. Maar die doemdenkers die Baudet als fascist weg willen zetten omdat realisme niet in hun vocabulaire voorkomt zetten in feite zichzelf te kijk!

 21. Becker

  Voor mensen die er nog niet van doordrongen waren dat Wilders slechts uit is op zieke provocatie en rellen advieer ik bijgaand artikel te lezen: https://www.ad.nl/buitenland/wilders-zorgt-voor-rel-met-islamsafari-door-molenbeek~a7eab3c0/

  Wat is het toch een ziek figuur!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.