Rechtse mannen, even dimmen. #MeToo is geen hashtag van nepfeministen maar stelt serieus probleem aan de kaak

Vrouwen die openlijk vertellen over hun seksuele misbruik: het gebeurt nu, dankzij de hashtag #MeToo. Dat is voor vele mannen een trap tegen het zere been, en daarom proberen ze nu om deze campagne onderuit te halen. Zeer onterecht, want daarmee doe je de slachtoffers een groot onrecht aan.

Tegen de tijd dat dit stuk verschijnt, heeft vermoedelijk bijna iedereen al kennis genomen van het feit dat vrouwen van over de hele wereld over hun schaamte heenstappen door hun verhalen over seksueel misbruik te openbaren. Het begon met de onthullingen rondom de Hollywood-viespeuk Harvey Weinstein, waarna de hashtag #MeToo geboren werd. Jaren hebben ze in stilte geleden, maar ineens durfden vrouwen het aan om over hun schroom heen te stappen, en vertelden over de talloze keren dat bekende of onbekende mannen hen hadden betast, verkracht, misbruikt gemaakt van hun macht of alleen bereid waren vrouwen te zien als hompen aantrekkelijk vlees die bedoeld zijn om aan je trekken te kunnen komen.

Ik las verhalen over meisjes van 14 die door hun buurjongens waren verkracht en van vrouwen op wie zware druk werd gezet om met hun bazen naar bed te gaan. Als dat gebeurde, volgde er ontslag. Als niet gebeurde, werd óók gedreigd de carrière van de desbetreffende vrouwen kapot te maken. Het was nooit goed: als de baas een oogje op je had, was je hoe dan ook de pisang. De desbetreffende seksbeluste kerel hield z’n baan daarna toch wel, de vrouw werd overgeplaatst of zelfs ontslagen.

Tussen al het aangrijpende anekdotische bewijs doemden ook de cijfers op: van de Nederlandse vrouwen tussen de 15 en 70 heeft 14% wel eens tegen hun wil seks moeten hebben. Dat is één op de zeven! Ter vergelijking: bij mannen was dat getal slechts 2%.

Als het gaat om ‘grensoverschrijdend seksueel gedrag’ geeft 40% van de vrouwen in ons land aan daar wel eens mee te maken te hebben gehad. Dan hebben we het niet over aanstaren of complimenten over iemands bilpartij: nee, over zoenen, aanraken, of het letterlijk verrichten van seksuele handelingen. 17% krijgt daar zelfs te mee te maken voordat de leeftijd van 16 jaar is. Laat dat even tot je doordringen: bijna één op de vijf vrouwen krijgt als kind al te maken met seksueel misbruik.

En wéér valt het verschil met mannen op. Die 40% en 17% zijn bij hen respectievelijk 13% en 3%. Natuurlijk, elke procent is er één te veel maar je ontkomt er niet aan toch vast te stellen dat vrouwen onevenredig vaak lijden onder seksueel misbruik. Toch hebben we het eigenlijk vrijwel nooit over dit probleem: als maatschappelijke problemen in ons land gelden zaken als immigratie, de islam en Amerika onder Donald Trump. Dat zijn belangrijke vraagstukken om te bespreken, maar ook hier ontkom je niet aan de vaststelling: deze zaken worden met name belangrijk gevonden door mannen – en in het bijzonder rechtse mannen. Zij willen het altijd over deze zaken hebben. Begrijpelijk, maar dat betekent niet dat je anderen van het podium moet duwen.

Als ik zie dat mannen als Jan Roos, Arthur van Amerongen of Theodor Holman een beetje gekscherend schrijven over #MeToo, dan keert m’n maag een beetje om. Ze hebben koddige stukjes op papier gezet, maar wél met de onderliggende boodschap dat het allemaal reuze meevalt met dat seksuele misbruik in Nederland, en al het geklaag afkomstig is van doorgeschoten feministen die elke man het liefste aan de hoogste boom zien bungelen.

Dat is dus niet het geval, en de cijfers tonen dat aan. Gun vrouwen dus hun podium om te praten over dit misbruik, en hoe zij het ervaren hebben. Ja, we gaan het dan morgen weer over de islam hebben of over het partijkartel: mij allemaal best. Maar Nederland bestaat niet louter uit rechtse mannen en hun sores. Vrouwen hebben hier ook hun plaats, en momenteel werken ze aan het broodnodige slopen van een taboe op een onderwerp waarmee een significant deel van de bevolking te maken krijgt. Het is hoog tijd, ook.

Rechtse mannen: tijd om dus even een pas op de plaats maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Becker

  Sterk en moedig betoog van Engelbart. Hij zal wel veel bagger over zich heen krijgen van types als de weerzinwekkende seksistische Jan Roos.

  1. Ni28

   Dat is zeker zo, Dopper!

 2. Ritter

  Zolang deze z.g “feministen” hoofddoeken en Burka’s verdedigen kan ik hen niet serieus nemen.

  Het is nu jammeren maar morgen staan ze weer de zeer vrouwonvriendelijk islam te verdedigen.

  Als deze feministen echt zouden opkomen voor vrouwenrechten dan moeten ze wel een kritische houding hebben naar de islam toe. Neem b.v het Sharia recht waar vrouwen weinig rechten hebben.

  Waar staat een hoofddoek nu voor?
  ——
  “Safai: “Een hoofddoek is iets religieus. In religie spreekt men niet over rechten en keuzes, maar over plichten. Vergeet niet: de filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw. We zeggen altijd dat er een vrijheid van keuze is, maar we vergeten dat de sociale druk ook een heel belangrijke rol speelt. En als je ziet hoe meisjes behandeld worden die geen hoofddoek dragen in bepaalde gemeenschappen, dan weet je hoe moeilijk het voor die meisjes is.’

  Vergeet niet: De filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw”

  https://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

  1. Guus Geluk

   Van sommige comments sla je stijl achterover.

   Dit is zo’n comment.

   “Gun vrouwen dus hun podium om te praten over dit misbruik, en hoe zij het ervaren hebben. Ja, we gaan het dan morgen weer over de islam hebben of over het partijkartel: mij allemaal best. Maar Nederland bestaat niet louter uit rechtse mannen en hun sores. “

   1. Ritter

    Guus Geluk

    Het is onmogelijk voor vrouwenrechten op te komen en op hetzelfde moment de hoofddoek en Burka te verdedigen. Omdat juist de hoofddoek en Burka symbolen zijn van vrouwen onderdrukking.

    Echte feministen zoals Darrya Safaj uit Iran weten dit en blijven waarschuwen voor de vrouw onderdrukkende islam en de naïviteit van veel westerse “feministen”.
    https://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

    1. Guus Geluk

     Om het maar even met Tim te zeggen: we kunnen morgen weer gezellig met z’n allen keuvelen over hoofddoekjes en de profeet Mohammed. Vandaag gaat het over vrouwen die te maken kregen met misbruik van de blanke man.

     1. Ritter

      Guus Geluk

      Islam en misbruik hebben met elkaar te maken.

      Je kan niet als feminist tegen misbruikt zijn maar een ideologie zoals islam die dat misbruik bevordert en vrouwen rechten ontneemt verdedigen. Het een is niet zonder het ander.

      Dat is het punt wat ik wil maken.

      U hoeft het niet van mij aan te nemen maar luister maar naar wat een echte feminist zoals Darrya Safaj daarover heeft te zeggen.
      ————
      “Volgens Safai is het vooral schadelijk als leerlingen op school al leren dat vrouwen zich zouden moeten bedekken. Dat draagt volgens haar bij aan een toenemende ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. “Die ongelijkheid is ongezond. Een van de belangrijkste universele vrijheden zijn volgens de westerse normen en waarden de gelijkheid tussen man en vrouw. Wij weten hoe gevaarlijk het kan zijn om die verliezen.”

      https://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

     2. Guus Geluk

      Je schreef: “Zolang deze z.g “feministen” hoofddoeken en Burka’s verdedigen kan ik hen niet serieus nemen. Het is nu jammeren maar morgen staan ze staan ze weer de zeer vrouwonvriendelijk islam te verdedigen.”

      Tim schreef: “Tussen al het aangrijpende anekdotische bewijs doemden ook de cijfers op: van de Nederlandse vrouwen tussen de 15 en 70 heeft 14% wel eens tegen hun wil seks moeten hebben. Dat is één op de zeven! Ter vergelijking: bij mannen was dat getal slechts 2%.”

      Wat ik wil zeggen is dat we het wel degelijk serieus moeten nemen. Natuurlijk is de islam vrouw-onvriendelijk, maar daar gaat het nu niet om.

     3. Becker

      Het is toch opmerkelijk hoe snel een onderwerp dat bepaald niet over de islam gaat toch weer over de islam gaat.

      Dit heeft alle kenmerken van een obsessie.

     4. Guus Geluk

      Dat is zeker waar.

 3. Guus Geluk

  Volledig mee eens!

 4. meanstreak2099

  mooi gesproken maar of het echt helpt.
  zolang er maar een word genamed en shamed heeft dit weinig effect helaas

 5. Ritter

  “Het begon met de onthullingen rondom de Hollywood-viespeuk Harvey Weinstein”

  Deze z.g “onthullingen” waren al vele jaren bekend. Maar veel Hollywood sterren zwegen publiekelijk hierover. Ook veel journalisten ter linkerzijde. Jaren terug had de NYT hierover een artikel willen schrijven…………dat artikel werd niet gepubliceerd.

  Obama en Hillary die kind aan huis zijn in Hollywood moeten er zeker van hebben geweten maar zwegen ook en ontvingen veel geld van Weinstein en steun tijdens hun verkiezingscampagnes.

  Zelfs nu weigert Hillary het vele geld wat ze van Weinstein heeft gekregen terug te geven en houd ze het geld in eigen zak.

  Michelle Obama heeft rappers uitgenodigd in het Witte Huis en deze verheven terwijl de teksten van deze rappers wat vrouwen betreft zeer neerbuigend waren/zijn.

  Kortom, het is allemaal erg dubbel en hypocriet.
  —————–

  Clinton Foundation Won’t Return $250,000 Donation From Accused Rapist Harvey Weinstein
  http://www.lifenews.com/2017/10/17/clinton-foundation-wont-return-250000-donation-from-accused-rapist-harvey-weinstein/

 6. sjun

  Volkomen terecht dat hier aandacht voor gevraagd wordt. Kennelijk is het nodig dat hiervan veel meer bewustwording ontstaat om jarenlang psychisch leed dat meekomt met misbruik en dwang al tegen te kunnen gaan door het bij ontstaan te bestrijden.

 7. Bloem

  Dhr. Engelbart gooit hier flink met cijfers en statistieken. Waar Engelbart de mist in gaat is, dat hij er geen rekening mee houdt dat de schaamte onder mannen nog groter is dan onder vrouwen om aangifte te doen van misbruik. Bovendien stel je de reactie van de dienstdoende agenten eens voor wanneer een man aangifte komt doen van misbruik door een vrouw.
  https://www.korrelatie.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld-en-seksueel-geweld/mannenmishandeling/
  https://www.npo.nl/2doc-vrouw-slaat-man/18-09-2017/BV_101385214
  Hiermee wil ik niet zeggen dat de verhalen van de dames niet verschrikkelijk zijn, echter de Cijfers van dhr. Engelbart zijn erg subjectief

 8. Blue monday

  Tim, je blijft groeien, van onzeker D66-mannetje (of was dat nu Rob Goossens) onder de paraplu van Livestro steeds rechtser gaan schrijven, tot dit moment dat je van Michiel blijkbaar een wat vrijere rol hebt gekregen (of zelf gepakt) om dom rechts gezwets de kop in te drukken.

  1. swetsnek

   Lul de behanger wil ook even wat zeggen hahaha flikker op idioot

   1. Blue monday

    12 woorden, waarvan 5 schuttingtaal.

    daar kan ik niet tegen op… ga zo door.

    1. Becker

     Dit platte niveau is hier volgens mij meer regel dan uitzondering.

     1. corfo

      @ Becker.
      Het is mij niet opgevallen, maar áls ’t wél zo is, dan is dat sinds jouw aanwezigheid ! Jij hebt alleen maar vieze opmerkingen, maar bovendien sla je wartaal uit, maar omdat je dat zélf nog niet weet, blijf je die trant voortzetten, zielig figuurtje.

    2. IJscoman

     Ik tel er maar twee. De overige drie behoren niet tot de schuttingtaal, maar zijn een nauwkeurige omschrijving van de oetlul die je bent.

 9. Ni28

  Rechtse mannen? Zij linkse mannen dan heilig? Ik denk niet dat het met politieke kleur te maken heeft maar eerder met mannen met geld. Daar kunnen de linkse mannen niet over klagen zou ik zeggen. En op verkrachtingen na zijn blijkt dan toch dat veel vrouwen hun carrière voorrang geven dan eer in zo geval. En dat verkrachte mannen in cijfers achteraan lopen vind ik niet zo raar. Je hoort eigenlijk nooit dat een vrouw een man verkracht. Een man een man maar daar zit niet elke man op te wachten. Grensoverschrijdend seksueel gedrag mag niet plaats vinden of goedgepraat worden maar is wel van alle tijden en carrière bouwen via het bed ook.

  1. Ritter

   Ni28

   Inderdaad.

   Hollywood is extreem links en daar vond massaal het misbruikt plaats.

   Ook gaven veel Hollywood sterren geld aan Obama en Hillary en hun geld en steun graag aannamen.

   Dus het is vreemd dat Tim het heeft over “rechtse” mannen.

   1. Becker

    Ik zie dat Ritter eerst probeerde het onaangename onderwerp van vrouwenmisbruik naar de islam te schuiven.
    Nu meent hij dat het verkrachten van vrouwen een typische linkse gewoonte is.

    Ik vind dit geglibber niet ongeestig.

    1. Ritter

     Becker

     Je kan als feminist niet klagen en jammeren over vrouwenmisbruik en tegelijk een ideologie (steunen) die vrouwenmisbruik bevordert. Dat is het punt wat ik wil maken.

     Als z.g feministen opkomen voor het dragen van hoofddoeken en burka’s hebben zijn ze niet serieus te nemen. Want juist de hoofddoek staat voor ongelijke rechten tussen mannen en vrouwen.

     Misbruik komt ook voor bij “rechtse” mannen maar in dit geval vond het massaal plaats in Hollywood wat bekend staat als zeer links. Daarom had Tim het gewoon over “mannen” moeten hebben en niet over”rechtse” mannen.

     Overigens ben ik niet rechts of links maar gewoon recht door zee.

     1. Guus Geluk

      “s verhalen over meisjes van 14 die door hun buurjongens waren verkracht en van vrouwen op wie zware druk werd gezet om met hun bazen naar bed te gaan. Als dat gebeurde, volgde er ontslag. Als niet gebeurde, werd óók gedreigd de carrière van de desbetreffende vrouwen kapot te maken. Het was nooit goed: als de baas een oogje op je had, was je hoe dan ook de pisang. De desbetreffende seksbeluste kerel hield z’n baan daarna toch wel, de vrouw werd overgeplaatst of zelfs ontslagen.”

      Ja, dit zijn volgens jou allemaal feministes die niet over misbruik mogen klagen, omdat zij de islam steunen.

      Gut, hoe diep kun je zinken.

     2. Ritter

      Guus Geluk

      Inderdaad. Feministen die hoofddoeken en Burka’s verdedigen zijn diep gezonken.

 10. Ni28

  Dopperbecker, de links naar islam is zo gelegd. De vrouwen moeten gehuld lopen alleen om de apengedrag van de moslimmannen die zich niet kunnen inhouden. Dus, ja, die links is zo gelegd. En zij vallen de Europese vrouwen lastig omdat zij zich vrouwelijk kleden. Loop jij ook in een boerka gehuld?

  1. Becker

   “de apengedrag ”

   🙂

   1. corfo

    @ Becker.
    Potvolpielekes !!
    Onze Neerlandica Professor aan ’t woord !
    Hoe kinds kan iemand zijn ?!

    1. Ni28

     Als het moeilijk wordt schoppen deze zielige figuren onder de gordel. Typisch voor deze Doppergutmensch die zich beter voordoet dan ie is.

 11. HaZ

  De EU leider geeft het “goede” voorbeeld. Over ziek gesproken……
  Handtastelijke Juncker slaat weer toe
  https://www.telegraaf.nl/video/869156/handtastelijke-juncker-slaat-weer-toe

  1. corfo

   @ HaZ.
   Wát zegt u me nu, is die Korsakov Juncker wéér bezig ?
   Het is én blijft een vies kereltje, hebt u ooit op hem kunnen stemmen om het voorzitterschap van de EU ? Hij is niet door de bevolking gekozen, zit daar dus niet legitiem, maar hij grijpt álles en iedereen die in z’n buurt komt !
   De vrouwen van MeToo moeten maar eens ingrijpen, niet letterlijk natuurlijk want dat vindt die viespeuk juist fijn.
   Wát een zuipende clown.

 12. HaZ

  Waarom ook niet…….
  Leg bewindslieden ook langs Weinstein-meetlat!
  Het screenen van ministers en staatssecretarissen is alweer een stuk ingewikkelder geworden. Een personeelschef als Mark Rutte wil natuurlijk geen Harvey Weinsteinachtig type aanstellen.
  http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2017/10/552161-552161/

 13. IJscoman

  Ik word zo moe van dit stomme deug-gezeik. Zoals al door een ander opgemerkt: dit is van alle tijden. Waarmee het helemaal niet goed gepraat wordt. Maar de SJW-terreur gaat iets te snel naar een hoogtepunt toe. Het nieuwe Victoriaanse tijdperk heeft zijn intrede gedaan.

  “….van de Nederlandse vrouwen tussen de 15 en 70 heeft 14% wel eens tegen hun wil seks moeten hebben.” Wat betekent dat 86% dat niet heeft gehad.

  1. Becker

   Als je op dit punt een brandschoon geweten hebt is er toch geen reden om je zo op te winden?

   1. Punt50

    Opdonderen doperwt.

   2. IJscoman

    Wat Dopper onder opwinding verstaat, belooft weinig vreugde voor zijn partner. Als hij die al heeft.

 14. Ni28

  29@Dopperbecker, nog geen afspraak bij de psychiater gemaakt? Je wist zeker niet welke naam je moet opgeven. Wie zou daar niet in de war raken.

 15. Floris

  “Vrouwen hebben hier ook hun plaats, en momenteel werken ze aan het broodnodige slopen van een taboe op een onderwerp waarmee een significant deel van de bevolking te maken krijgt. Het is hoog tijd, ook.”
  ——————————————————————————–
  Lag daar een taboe op dan?

 16. Floris

  “De afgelopen dagen delen vrouwen op sociale media massaal hun ervaringen met ongewenst seksueel gedrag via de hashtag #MeToo. Die campagne is hysterisch, en streeft zijn doel voorbij.”

  Dit is de mening van een…vrouw. Zie bovengelinkt artikel in Elsevier.

 17. Punt50

  Zijn er ook cijfers over dames die wel gewillig en succesvol de beentjes spreiden om carrière te maken?

  1. Becker

   Punt50 maakt duidelijk dat deze actie hoognodig is.

   1. Punt50

    Pleur jij eens gauw op naar Joop! Gestoorde debiel.

  2. Guus Geluk

   Van sommige comments valt je mond open.

   1. Ni28

    Ondanks de taal moet je natuurlijk niet ogen sluiten voor andere gevallen waar de vrouw bewust gebruik van maakt intimidatie(is het dan nog intimidatie?). Liever de baan dan eer. Graag beide kanten belichten en hiermee praat ik seksuele intimidatie niet goed.

    1. Guus Geluk

     Ja, maar daar gaat het nu niet om.

     1. IJscoman

      Deugmens Guus Flater moet nog even een duit in het zakje doen.

      Door de SJW-jugend zijn we -zoals ik al eerder zei- in een nieuw Victoriaans tijdperk aangeland, waarbij mannen virtueel gecastreerd worden. Geen man die het straks nog durft om te flirten of überhaupt het initiatief te nemen. Ze kijken wel uit: oogcontact is genoeg om gevild en opgehangen te worden.

     2. Guus Geluk

      “(…) en de cijfers tonen dat aan. Gun vrouwen dus hun podium om te praten over dit misbruik, en hoe zij het ervaren hebben. Ja, we gaan het dan morgen weer over de islam hebben of over het partijkartel: mij allemaal best. Maar Nederland bestaat niet louter uit rechtse mannen en hun sores. Vrouwen hebben hier ook hun plaats, (…)”

     3. IJscoman

      F*ck off Guus.

 18. Erret67

  Er zijn nu ook vrouwen die te lelijk zijn om aan te randen, maar toch beweren dat ze aangerand zijn. Zoals cabaretière Anke Laterveer. Ik zou m’n hond er nog vanaf trekken!

  https://www.ad.nl/binnenland/anke-slaat-terug-met-campagne-zeghet-tegen-seksueel-geweld~a1e7565e/

 19. LafSchaap

  De ellende is begonnen in de jaren 60, als reactie op de preutse decennia daarvoor. Alles moest kunnen en seks was een goedrecht dat iedereen verdiende. Vrijheid! Vooral seksueel. Als vrouw telde je bepaald niet mee als je aan die tendens niet wilde meedoen. Dan was je gelijk een preutse trut. Gelukkig had mijn moeder goed advies: zwijg erover als het graf, dan verzinnen zij wel invulling voor je “geheimzinnige seksleven”. En laten ze je met rust. En dat werkte prima! Neemt niet weg dat de jongens in die tijd leerden dat vrouwen net zoveel zin hadden in seks als zijzelf. Ik vermoed dat dat niet klopte, al probeerden veel vrouwen te doen alsof. En de “machtige” mannen van nu zijn de jongens van toen.

 20. Ni28

  https://opiniez.com/2017/10/20/metoo-we-too/
  Zo kunt je het ook benaderen.

 21. Ritter

  “Het seksueel lastigvallen van vrouwen wordt nu bespreekbaar gemaakt door de hashtag #MeToo op twitter. Er wordt te eenzijdig gekeken naar werkgerelateerde situaties, terwijl er veel meer problemen zijn door cultuurgerelateerde omstandigheden, open en bloot, zomaar op straat.

  De import van een andere religie, van een andere cultuur zorgt ervoor dat van vrouwen blijkbaar verwacht wordt dat ze zich onderdanig aan het macho haantjesgedrag gaan onderwerpen. Al is het in eerste instantie puur vestimentair, mét hoofddoek en lange rok. Ook dat is een terugval naar vooroorlogse tijden. Ik accepteer dat niet. Nooit.”

  https://opiniez.com/2017/10/20/metoo-we-too/

 22. PMG

  Gun vrouwen dit moment om dit taboe te doorbreken en haal er niet van alles bij. Het is belangrijk voor toekomstige generaties!!!

 23. Knopper

  En waren dat over het algemeen moslims of kwajongens die echt over de schreef gaan

 24. Ruud562

  “Maar Nederland bestaat niet louter uit rechtse mannen en hun sores”

  Inderdaad Tim, vandaar dat dit land nu zo in de bagger is belandt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.