Rotterdam capituleert: gaat tekst bij standbeeld van zeeheld Piet Hein kritischer maken

De tweede stad van Nederland geeft zich over aan de geschiedvervalsingsbrigade van DENK en hun lokale afdeling NIDA. Na aandringen van de laatstgenoemde islamitische partij in de gemeenteraad van Rotterdam van de havenstad gaat de stad over tot het aanpassen van de tekst bij een standbeeld van de zeeheld Piet Hein. Want eigenlijk, zo vindt het gemeentebestuur kennelijk, was die Piet Hein ook wel een klein beetje een schandvlek op de geschiedenis…

De lokale islamitische partij NIDA mag tevreden zijn. Het Rotterdamse gemeentebestuur geeft na vragen van de moslimclub aan dat het gaat werken aan een “verklaring” van de daden van zeeheld Piet Hein, die op een bordje bij diens standbeeld in Delfshaven zullen prijken. NIDA had gevraagd om een ingreep, omdat volgens de partij van Nourdin El Ouali dergelijke standbeelden niet meer bij het hedendaagse multiculturele Rotterdam passen.

En het college van B&W van de stad? Dat loopt grotendeels gewoon achter de geschiedenisafschaffende meute aan. In plaats van dat zij de lieden van NIDA te kennen geeft dat zij hun inburgeringscursus zullen moeten overdoen – zij hebben duidelijk niets van de Nederlandse geschiedenis begrepen – geeft wethouder Joost Eerdmans ze doodleuk gelijk:

“Het standbeeld van Piet Hein in Rotterdam krijgt een verklarende tekst over het verleden van de eens geroemde zeeheld.

Dat heeft wethouder Joost Eerdmans bekend gemaakt. De partij NIDA had om een visie gevraagd van het stadsbestuur naar de vernoeming van publieke gebouwen, straten en beelden naar controversiële personen. Het liefst moeten die worden aangepast of gewijzigd. Daar ziet het stadsbestuur geen brood in, maar ’wij zullen op het standbeeld van Piet Hein in Delfshaven een verklarende tekst laten aanbrengen’, stelt Eerdmans.”

Eerdmans bewijst nog een lippendienst aan zijn achterban, die dit vermoedelijk niet als één van de heldendaden van Leefbaar Rotterdam zal roemen: “Hein zou ook een zeeheld met donkere kantjes zijn. „Maar wij gaan de geschiedenis niet herschrijven”, verduidelijkt verantwoordelijk wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte). „Er komt wel een plaquette bij, dat wil ik graag bij meer beelden omdat we te weinig aan duiding doen.””

Maar ook dat kan niet verhullen dat Rotterdam langzaam maar zeker opschuift in de richting van de geschiedenisaanpassers. Mensen die een paar honderd jaar na dato nog even de totstandskomingsgeschiedenis van Nederland willen herschrijven. Nu is het een tekst bij een standbeeld, maar straks is gewoon het hele standbeeld foetsie – zeker onder een links college kan dat in Rotterdam gewoon doodleuk gebeuren.

Echt. Het is in en in triest om te zien hoe het lokale bestuur met onze geschiedenis omgaat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. DolleDries

  Is dat ook niet mogelijk bij afbeeldingen van het koningshuis, Want laten we wel zijn ,dat zijn toch met hun huidige kapitaal de grootse rovers.

  1. Becker

   Als daartoe aanleiding is zouden in dat geval ook verklarende teksten kunnen toevoegen. Laten we echter eerst beginnen de moordenaars en genocideplegers van historische duiding te voorzien.

   1. Top

    Blablablabla blabla bah! Blaaskaak!

    1. corfo

     @ DolleDries.
     Volkomen juist !
     Het z.g. koningshuis is aan z’n bezittingen gekomen door struikroverij, grootschalige diefstallen én uitmoorden van tegenstanders.
     Ik wacht op aanvullingen op “METOO” door de jonge meisjes, die door ónze, óh zo geliefde prins Bernhard zijn bed zijn ingeluld, of zou hun stilzwijgen zijn gekocht ? Vele z.g. koningshuizen bestaan absoluut NIET uit “koninklijke” personages.
     Vermoedelijk, nee, ik weet het zeker, heeft Piet Hein méér voor Nederland betekend dan al dat z.g. koninklijk gespuis.
     Schandalig om de figuur “Hein” te demoniseren !!

   2. IJscoman

    De onechte Nederlander en nestbevuiler Becker vindt het prima als historische zeehelden besmeurd en onttakeld worden. Een geboren hielenlikker, net als zijn NSB-ouders.

    1. Becker

     Niet onttakeld of besmeuren, wel in de juiste en feitelijke historische proporties plaatsen

     Overigens meen ik dat een economische vluchteling uit Nederland, iemand die niet in ons mooie land wil wonen, wel de laatste is om mij de les te lezen over liefde voor ons land en onze cultuur.

     1. IJscoman

      Juist de nestbevuilers binnen de grenzen zijn de ergste. De 5e colonne die meeheult met de vijand die ons land wil veroveren. Diegenen die alles wat wat van verre en van buiten komt, omhelzen en bejubelen. Dat zijn de ergste verraders en uitverkopers. Jij dus.

     2. Becker

      Ik woon in dit land en ik houd van dit land, IJscoman. Dat kan van jou niet worden gezegd, dus waar je de brutaliteit vandaan haalt om hier de patriot uit te hangen is een raadsel.

  2. hans-e-pans

   Is dit dan ook mogelijk om in de Koran een inlegvel op te nemen met daarop een verklarende tekst waarin zal worden uitgelegd wat M. allemaal heeft gedaan/misdaan in het verleden. Bij nader inzien zal het dus eigenlijk een inlegboek worden.

 2. Becker

  Volgens mij worst de geschiedenis niet aangepast of herschreven maar feitelijk verduidelijkt.
  Dat kan alleen maar worden toegejuicht.

  1. Becker

   Worst = uiteraard wordt

  2. Top

   minuut ago Beantwoorden

   Blablablabla blabla bah! Blaaskaak

  3. IJscoman

   Verduidelijken? Dan toch alleen de linkse, cultuur-marxistische, politiek correcte kant op natuurlijk!

  4. Bloem

   Beste heer Dopper, u bent het schoolvoorbeeld van de gemiddelde Nederlandse burger anno 2017, totaal geen trots, ruggengraat of eergevoel. Daarvoor hoeft u zich in Nederland niet te schamen, u bevindt zich in het gezelschap van de meerderheid.

   1. Becker

    Ik moet vrezen dat ook de heer Bloem zijn tirades vanuit het buitenland verstuurt.

    1. corfo

     @ Becker.
     Ik lees dat je “moet” vrezen.
     Vraagje : van wie “moet” jij vrezen ? Jij werkt dus voor een opdrachtgever !
     Steeds geweten dat jij géén eerlijk “spel” speelt.

     1. Becker

      De vrees bestaat bij mij hoor. Ik heb tot mijn schrik ontdekt dat op dit blog veel reaguurders participeren die niet in ons mooie land willen wonen maar er wel bagger over uitstorten.

     2. corfo

      @ Becker.
      Nog héél even doorbijten Becker !
      Ik verstuur momenteel óók álles aan DDS vanuit het buitenland, Oostenrijk, u weet wel : het land van de ruk naar rechts, en ik kan u verzekeren : het voelt uitstekend om je hier te bewegen. Een land dat luistert naar zijn bevolking, de grenzen zal gaan sluiten voor parasieten enz. enz. Dus eigenlijk álles waarvan u, samen met uw mede-gajes, gruwt ! Heerlijk hier !!! Hahahaha, domme Becker !!!

     3. Becker

      Dat vermoedde ik al Corfo, op dit blog zijn er veel economische vluchtelingen, gelukzoekers die niet meer in Nederland willen wonen maar wel hun land van herkomst belasteren.

      U heeft geen enkel recht van spreken. Zoek het lekker uit in Oostenrijk en houd uw mond over dit mooie land waar ik graag woon en waar ik, in tegenstelling tot u, van houd.

     4. IJscoman

      Achterlijke debiel van een Becker: Corfo is er op vakantie!

 3. RobertMarsman

  Dat Eerdmans allang was gecapituleerd wisten we al langer dan vandaag. Maar nu een belangrijkere vraag. Wat vind het Forum van deze nonsens? Is dit ook ook de mening van het Forum voor Democratie aangezien die toch samenwerken met Leefbaar en hen ook roemen voor het beleid wat ze voeren in Rotterdam.

  Maar zoals het Forum stil was omtrent de komst van het AZC in IJsselmonde met goedkeuring van Leefbaar, zou het hier ook wel stil over zijn.

  1. Becker

   Ik denk dat het FvD geschiedvervalsing geen enkel probleem vindt en dus tegen dit soort verklarende teksten is.

   1. Top

    minuut ago Beantwoorden

    Blablablabla blabla bah! Blaaskaak

    1. Becker

     Onze huismongool geeft modder.

     1. IJscoman

      Troll alert!

  2. Two Ravens Black Kettle

   Ik steun de oproep van RobertMarsman

   Gaarne een reactie van Thierry, zowel inzake de AZC als het iconoclasme.
   Joost Eerdmans waggelt slaafs achter Erdogan en de Identiy Politics-fascists aan.

   1. RobertMarsman

    Ik denk niet dat dat gaat gebeuren hoor. Maar desondanks durf ik bijna te beweren dat je een vergelijking mag trekken tussen Leefbaar en het Forum. Toen Leefbaar 12 jaar geleden de Rotterdamse politiek in kwam en het nog het Fortuynisme omarmde was het net zoals het Forum toch een anti establishment partij. Een anti-elite partij zoals Fortuijn ook anti elite was, en streed tegen het establishment.

    Nu maakt Leefbaar onderdeel uit van dat establishment en is het niet meer anti-elite maar het zit het erbij op schoot en hoort het bij de elite.
    Ik durf bijna met zekerheid te stellen dat het met Forum uiteindelijk ook zo gaat worden..

    Nu nog anti-elite, die buiten het establishment staat en strijd tegen het zogenoemde partijkartel. Maar over een jaar of 10 hoort het bij de elite en maakt het onderdeel uit van dat partijkartel die ze nu nog willen bestrijden.

    Ik heb weliswaar geen glazen bol maar dat is mijn voorspelling.

    1. IJscoman

     Je hebt waarschijnlijk gelijk met je voorspelling Robert Marsman. Thierry probeert met quasi-opstandige trucs en publiciteitsgeile quotes de Nederlandse politiek te bestormen. En slaagt daar ook nog in.

     In wezen is het een watje met een walm van onzekerheid om zich heen, die nu al op een aantal fronten tegen de elite aanschurkt. Het zal korter duren dan verwacht tot hij volledig ingepakt is en onze ‘golden boy’ een vadsige, volgevreten Timmerfrans II is geworden.

     Vandaar het advies: houd het bij het origineel, dat van het eerste moment tot op vandaag consequent hetzelfde geluid heeft laten horen.

     1. Becker

      Eens met IJscoman: Baudet is een lichtgewicht en charlatan. Alle aandacht die we aan hem besteden is zonde van de tijd.

    2. Guus Geluk

     Ja, Robert, Thierry eindigt in het partijkartel en baantjescaroussel. Zo ging dat bij D66 ook.

   2. corfo

    In de Dordogne, Frankrijk, bevinden zich grotten waarin, duizenden jaren geleden, een aantal Neanderthalers huisden. Vóór de ingang van die grotten staat een groot beeld van een Neanderthaler. Stél je vóór : een beeld van een Neanderthaler !!! Het meest wrede menselijk ras : zij sleepten de vrouwen van “verderop” aan hun haren mee naar hun eigen grot en gebruikten die als “moderne” slaven. Zoals gezegd : een gruwelijk menselijk ras. Denkt een NL’er met zelfs maar een minimaal verstand dat er één Fransman bestaat die één en ander zal ontkennen ? Mensen die de geschiedenis van een land ontkennen zijn het niet waard om in dát land te wonen.

  3. Farn

   Werpt wel even een licht op het forum. Jammer.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Het zoveelste verraad van Leefbaar Rotterdam door de VVD’r Joord Eerdmans.

  Ik ben helemaal om. Laat Wilders maar schoon schip maken in de havenstad, wellicht met ex Leefbaar Rotterdammers die hun partij en de stad en onze tradities en cultuur nog niet hebben verraden.

 5. Top

  Het standbeeld van Piet Hein in Rotterdam krijgt een aangepaste plaquette om zijn daden juist te roemen.
  Het tegenovergestelde leek te gebeuren: uit de beantwoording van schriftelijke vragen over vernoeming naar omstreden personen door de partij NIDA kwam naar voren dat er een extra onderschrift bij het standbeeld zou komen om zijn omstreden rol in het koloniale tijdperk te duiden.

  Want Rotterdam zou Hoorn en Amsterdam volgen; op het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn is de tekst aangepast. Tegenwoordig valt te lezen dat Coen omstreden is door diens ’gewelddadige handelspolitiek’.

  In Amsterdam zijn ze nog een stap verder gegaan: het monument voor Joannes Benedictus van Heutsz is hernoemd tot het Monument lndië-Nederland. Volgens het Comité Herdenking Gevallenen in Nederlands-Indië was Van Heutsz als commandant van het Nederlands-Indische leger en gouverneur-generaal van Nederlands-Indië ongeschikt als naamgever voor een monument.

  Hein zou ook een zeeheld met donkere kantjes zijn. „Maar wij gaan de geschiedenis niet herschrijven”, verduidelijkt verantwoordelijk wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte). „Er komt wel een plaquette bij, dat wil ik graag bij meer beelden omdat we te weinig aan duiding doen.”

  Heins daden, groot volgens het oude lied over de zilvervloot die hij veroverde, worden op die plaquette juist geroemd. „We willen duidelijk maken wat Hein heeft betekend voor Delfshaven, Rotterdam, Nederland en de scheepvaart.”

  Meer beelden en monumenten komen hiervoor in aanmerking wat Eerdmans betreft. „Neem het beeld van Zadkine. Ik zou net als bij parken graag een foto met verklaring erbij zetten om uitleg te geven.”

  Eventuele toevoegingen met een ’disclaimer’ gaan er niet komen in Rotterdam bij alle beelden en monumenten, bevestigt Eerdmans. „Een standbeeld staat er voor iemands daden, we gaan die beelden niet beoordelen. Iedereen heeft een mening over oude burgemeesters, zeehelden of bijvoorbeeld onze humanist Erasmus.”

  Rotterdam vertikt het om ’de geschiedenis weg te poetsen’ zoals Eerdmans het noemt. „We gaan niet de geschiedenis van vierhonderd jaar terug beoordelen, onze Gouden Eeuw. Het lijkt wel of er een beeldenstorm wordt voorbereid, een schande. Zo ga je niet met historische figuren om.”

  Ook de straatnamen blijven ongemoeid. „Alleen al in de Afrikaanderwijk zijn er negentien omstreden straatnamen, we gaan niet overal bordjes met een ’nota bene’ bij hangen. Het is onzinnig om verklaringen erbij te zetten.”

  Bron Televaag!

 6. Bloem

  Ik vrees dat er bij de volgende verkiezingen weinig overblijft van Leefbaar Rotterdam. De alliantie van Baudet met Eerdmans gaat hem eerder schaden dan helpen. Ga er vanuit dat de meeste stoeltjes waar nu leefbaartjes zitten na de volgende verkiezingen gevuld zijn met PVV-ertjes zijn. Eerdmans is langzaam op aan het schuiven naar een Verkeerdmans.

 7. Jantje

  En Aboutaleb zag dat het goed was…
  Misschien zijn er nog een aantal mariniers die ervoor gaan liggen?

 8. Kodi

  Rotterdam: Van sterker door strijd naar zwakker door angst.

 9. Marc010

  Weer een gevalletje fake nieuws. https://www.telegraaf.nl/nieuws/943161/eerdmans-zet-recht-rotterdam-wil-hein-juist-eren

  Geen idee waar de Dagelijks Standaard mee bezig is. Met dit Leefbaar bashen en met deze flut artikelen bewijzen ze alleen de PvdA en GroenLinks een dienst. De PVV gaat geen enkel verschil maken in Rotterdam…

  1. Top

   Dat heb ik toch hier neer gezet! Kijk maar ietsje naar boven. 😉

 10. Jan van Kampen

  Sommigen zeggen : waar stop je. Ik zeg : waar begin je. Ik roep NIDA op alle donkere kanten in de westerse en oosterse geschiedenis opnieuw te bekijken en te voorzien van plaquettes. Begin bij je eigen huis, dat is wel zo wijs! Ik denk dat ze met de oosterse geschiedenis nog minstens 250 jaar aan het rectificeren zijn. Ga direct maar bordjes plaatsen bij het geweld wat is aangebracht in Noord-Africa, Palestina en Arabie. Geweld door hoog geëerde heren uit de oosterse cultuur. Heren die hoog staan aangeschreven door het NIDA.
  Laten we ophouden de ‘’splinter in een andermans oog’’ te verwijderen, terwijl er een ‘’balk in eigen oog’’ aanwezig is. De leugens en geschiedenis vervalsing en het stelen van voorvaderen is in het oosten ( islam ) gewoon de standaard. Het is inderdaad waar, het begint met een plaquettes ( betwijfelen van de geschiedenis ) het eindigt met het stelen, vervalsen en opdoeken van de geschiedenis van een ander.
  NIDA’s nieuwe leus = het doel heiligt alle middelen!

 11. Ni28

  Geschiedenis moet herschreven worden naar de wil van de nieuwe bezetters/machthebbers. Daar heeft men ook in Rotterdam de oren naar.

 12. swetsnek

  Jongens jongens eeeuhm en meisjes natuurlijk ook sorry
  Zullen we dan eindelijk becker guuske en al hun trawanten eens links laten liggen laat lullen die idioten niet meer op reageren AUB dat heeft geen nut gewoon er over heen lezen

  1. corfo

   @ swetsnek.
   Ben het helemaal met u eens hoor, echter……..ik ben bang dat, als er niet meer op hen gereageerd gaat worden, wij hun dolkomische bijdragen gaan ontberen !

 13. Marija

  Het is al héél lang gaande de ombuiging van Europa en Nederland naar derdewereld islam(moslim)landen.
  Al bijna net zo lang wordt er wel tegengas gegeven waar echter niemand van de *voor het zeggen hebbenden* naar wil luisteren.
  Nog erger men draait de kop weg en blijft er mee doorgaan steeds meer toe te geven aan de eisen van Arabische olielanden (1975 Verdrag van Straatsburg).
  Je kunt je inmiddels afvragen wáár is men in godesnaam zó bang voor dat men zich bij de ballen laat nemen en klakkeloos uitvoert wat Arabië hier wil bereiken.
  Volksopstand hiertegen zou aan de orde van de dag moeten zijn.

 14. Ruth

  Heeft NIDA het tegenwoordig voor het zeggen in Nederland?
  Laten we dan dan meteen de verering van de zogenaamde profeet mohammed dan maar verbieden dat was een moordenaar een pedofiel en een karavaan overvaller.
  En daar mogen wel niks over zeggen, en wij laten het allemaal gebeuren.
  Nederland is in de uitverkoop!!!

 15. Parestado4

  Van denktank naar onderzeeër?

 16. PMG

  Tsjone jonge, het lijkt mij toch dat er wel belangrijkere zaken in de wereld gaande zijn dan hier zo uitgebreid op te reageren. We weten nu dus echt wel dat onze overheden besloten hebben om in alles mee te gaan, goed te keuren enz. zolang het maar met moslims, Turken, Marokkanen en meer van dat soort arabs te maken heeft.

  WAT GAAN WIJ HIER AAN DOEN?

 17. PMG

  Reageer liever op wat Adriaan op 18 bij Amaouch schreef

 18. Christina

  Hoe kan je nu je eigen verleden `verschonen`???
  Welke debiel komt hier nu op of nog erger gaat daar in mee….????
  Tja het zullen weer niet de linkse landverraders zijn, met die achterlijke politieke correctheid van ze.
  Ze vergeten 1 ding dat dit de mannen zijn die dit kleine land groot hebben gemaakt en dat we een rijk land hebben [ hadden is dat binnenkort] maar dat snappen die linkse gekkies niet die lopen alleen maar een paar gekleurde en dubbele paspoortjes naar hun bek te lullen, stel gekken!!

 19. Babaji538

  Een paar BUSSEN Jozo zout, graag!
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.