Spaanse Premier Rajoy doet een Franco-tje: 'Ingrijpen bij illegaal referendum was volgens de wet!'

Geen categorieokt 02 2017, 10:00
Het is volgens meneer de premier heel normaal om vrouwen en bejaarden in elkaar te schoppen als ze willen stemmen.
De Spaanse premier Mariano Rajoy is het helemaal eens met de vicepresident van zijn land, Sáenz de Santamariá. Die zei gisteren, ondanks al het geweld gebruikt tegen demonstranten, dat er helemaal niets aan het handje was en dat de politie slechts had ingegrepen tegen "referendum materiaal, niet tegen mensen." Dat is natuurlijk een duidelijke leugen -- we hebben allemaal de video's gezien van agenten die oude mannen en vrouwen in elkaar rossen omdat ze willen stemmen -- maar hé, als fascist moet je natuurlijk wel aan pr doen. Ja, ook als je weet dat iedereen weet dat je liegt.
Volgens Rajoy is er gisteren dan ook helemaal niets misgegaan. Ja, zegt hij, hij wil de "harmonie" in het land snel herstellen, maar de politie heeft zich gisteren uitstekend gedragen. Hadden die koppige kut-Catalanen maar niet moeten stemmen in hun 'illegale referendum.' Een paar klappen en schoppen zal ze leren!
En ach, die 844 Catalanen die het ziekenhuis in geslagen zijn in Barcelona door de nationale politie? Niet zo janken jongens! Het leven is nou eenmaal hard! Leve Spanje, leve de democratie autocratie. Eenheid ten koste van alles!
Door dit soort wangedrag te verdedigen -- sterker nog, te bevelen! -- bewijst Rajoy de perfecte ideologische opvolger te zijn van generaal Franco, de oude Spaanse alleenheerser die duizenden mensen liet vermoorden in Catalonië en er alles aan deed om de cultuur van die regio te onderdrukken. Hij kan trots zijn op zichzelf: hij zet de fascistische traditie van Spanje voort. Alle Spaanse fascisten zullen ongetwijfeld trots op hem zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten