Sylvana Simons is nog lang niet klaar met het slopen van Zwarte Piet: “Pietendiscussie-moe? Check je privilege!”

Mensen die zo langzamerhand een sik overhouden aan de Zwarte Pietendiscussie hebben mooi pech, aldus Sylvana Simons. Of het nu gaat om voor- of tegenstanders van de traditionele kindervriend, mensen die zich niet hard willen maken voor het afschaffen van deze Nederlandse traditie hebben teveel “privilege”.

Sylvana Simons is nog lang niet klaar met het publieke debat in Nederland, zo maakt ze vandaag duidelijk op social media. Ze vertelt dat mensen die moe worden van steeds zelfde terugkerende discussie dat ze hun borst nat mogen maken. “Check je privilege,” aldus Sylvana jegens mensen die wel een keertje klaar zijn met al die identity politics die het publieke debat in Nederland zijn gaan overschaduwen. En dan maakt ze heus geen onderscheid tussen mensen die klaar zijn met de eeuwige discussie over Zwarte Piet, of met mensen die nu wel eens willen stoppen met dat eindeloze gekissebis over zaken zoals feminisme of ‘gender’. Iedereen die het inmiddels over belangrijker zaken wil hebben moet vooral even zijn ‘privilege’ checken.

Kortom: je verliest het recht om moe te worden van discussies, ongeacht hoe onzinnig ze zijn. Je moet altijd alles maar leuk, goed en aardig vinden. En vooral altijd alles ondersteunen. Elke klaagzang, elke valse noot, elke smeekbede moet met begrip en vooral urgentie worden aangepakt. Nooit stellen mensen zich gewoon aan, zijn ze bezig met compleet onnodige thema’s tot maatschappelijke splijtpunten aan het promoveren. Bovendien staan afwijkende meningen sowieso gelijk aan arrogantie, maar dat spreekt voor zich. Dus geef nu aandacht aan alle probleempjes waar Sylvana zich druk om maakt, en anders ben je gewoon een onmens!

Bah.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. DolleDries

  Ze heeft wel haar oksels geschoren.

  1. corfo

   @ Dolle Dries.
   Is de buitentemperatuur zodanig dat je een eind kan gaan lopen in de bossen ?
   Voor de goede orde : zit op dit moment voor enige tijd in ’t buitenland, maar ook hier kun je mooi wandelen, wél een koude wind, dus de gebreide muts op.

 2. Becker

  Dat is juist, tegenwoordig hebben bijna alle auto’s een bovenliggende nokkenas.

  1. Becker

   Ter aanvulling en om misverstanden te vermijden: dat geldt uiteraard alleen in een juxtapositionele configuratie. Als ze vertikaal zijn gepositioneerd loop je het risico van triadische geloofsverduidingen.

 3. Peter Loosduinen

  Sylvana Simons heeft te veel privilege.
  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een derderangs balletdanseresje met een intellectuele bagage op lbo/mavo-niveau zoveel aandacht krijgt ???

  1. Becker

   Dit is natuurlijk volkomen juist. De perduring geeft subsistente dentificatie, met ronduleereffect bovendien.

   1. toetssteen

    @Becker
    Lastig hè de moderatie op de Joop. Dan maar liever hier uw holle retoriek, die een enorme geleerdheid in de babbelkunde tentoonspreidt, debiteren.

    1. Becker

     @Toetsteen,

     Je moeizame Nederlands doet me altijd denken een mooie dichtregel:

     (i do not know what it is about you that closes
     and opens;only something in me understands
     the voice of your eyes is deeper than all roses)
     nobody,not even the rain,has such small hands

     1. Top

      En daar gaan we weer. In discussie met pisvlekje.
      Blablablablabla bla bahbahbahbaheeeeiwwwww!

  2. IJscoman

   Syl Simons krijgt alleen op DDS zoveel aandacht, Peter Loosduinen. Daarbuiten is ze een verlopen BN’er die door niemand serieus wordt genomen. Idem dito met de aandacht voor Annie F. Dekker en andere linkse warhoofden. Dit is bewust redactioneel beleid. Tot er een nieuwe nitwit komt die voor even de pispaal is.

 4. Scaldis

  In haar lijstje ontbreekt (uiteraard): Sylvana-moe

 5. meanstreak2099

  op een of andere manier krijg ik het beeld van een scene van “life of brian” waar ze het hebben over of ze het recht hebben als mannen om zwanger te worden

 6. buitenbeentje

  Om eerlijk te zijn, die regen en kou van maandag vond ik maar niets. Gelukkig nu weer stralende zonnenschijn, net als giisteren. Zo weer lekker een lange wandeling maken, voor de herfstkleuren cht helemaal verdwenen zijn. Gisteren ook zo´n 12 km gelopen.

  1. Top

   Wij zijn hier in Ierland, de rommel aan het opruimen, die ontstaan is na de orkaan. Iedereen, die maar enigszins de mogelijkheid heeft, doet mee. En na de afloop van een drukke dag, allemaal naar de pub.

   1. Becker

    Kijk eens aan, nog een buitenlander op dit blog.

    1. Guus Geluk

     Ja, kan ook niet kiezen voor het nieuwe vaderland.

     Dat is niettemin wel wat wij vragen van migranten.

     Ik wed dat als men in Ierland op de brug met Nederlandse vlaggen zou staan, trol Top present zou wezen.

     1. Becker

      Ja Guus, het is opmerkelijk dat figuren als IJscoman en Floris moord en brand schreeuwen over de vluchtelingen die slechts economische gelukszoekers zouden zijn en zelf als economische gelukzoeker in het buitenland wonen om van daaruit ons land te belasteren.

      Hoe hypocriet kan men zijn?

     2. Guus Geluk

      Ook erg triest.

 7. Jan van Kampen

  Nicolaas van Myra (sint Nicolaas, of wel Sinterklaas) had een aantal piraten getemd op de Middellandse Zee. Deze kwade bazen niet ter dood gebracht maar het in ruil voor goed gedrag genormeerde vrijheid gegeven. Later zijn deze piraten knechten geworden omdat ze van goed doen zelf ook een stuk opknapten. Dus niets discriminatie! Het was gewoon een gelukte heropvoeding. Nu Silvana nog! Eerst maar eens een waarheidsles!

  1. Ni28

   Beste man, zoek niet tevergeefs naar goede redenen. Simons en links heeft besloten. Links beslist zonder dialoog.

   1. Jan van Kampen

    inderdaad, bedankt!~

 8. Michael

  Goh, het zal je baan maar zijn. Dagelijks de cyberbully van Sylvana of AFD uithangen, en er nog voor betaald krijgen ook.

  Doen deze artikelen het soms goed qua hits op Google analytics? Dus geld in het laatje? Een andere rede voor deze lege posts kan ik niet zo snel bedenken.

 9. Michael

  Moeten we ook onze privileges checken als we moe zijn van die eeuwige posts over Sylvana op deze site?

 10. Lex

  Wanneer komt er nu eens een grote actie liefst een politike actie tegen het slopen van onze cultuur.

  Je moet niet gek staan te kijken dat een paar nederlanders die nu staat te koken van woeden straks zelfstandig actie gaan ondernemen met alle gevolgen van dien.

  Straks moet zij ook beveiligd gaan worden niet tegen moslims maar tegen schuimbekkende nederlanders.

 11. Ni28

  Iemand die cultuur wilt slopen mag gezien worden als vijand het land.

 12. Ni28

  9@ Beter buitenlander dan buitenstaander.

 13. Ni28

  11@ Wat weet u van migranten eigenlijk behalve dat u alles zo goed weet?

 14. Ni28

  14@ Ik geloof dat deze mensen die u uitscheld zich naar het gastland hebben aangepast en niet hun cultuur daar bestrijden. Loze worden. Laat uw haat niet spreken. En wat weet u eigenlijk van migratie, zelf meegemaakt soms? U weet er niets van.

  1. Guus Geluk

   “Ik geloof dat deze mensen die u uitscheld zich naar het gastland hebben aangepast en niet hun cultuur daar bestrijden.”

   Ja, maar ze hebben nog “feeling” met Nederland. Net zoals al die Turken die zo’n “feeling” hebben met hun “eigen” land Turkije.

   Nog triester is het als deze personen, van uit het buitenland, Nederland de grond in trappen.

   Wat mij betreft moet je kiezen: of het één, of het ander. Ik ben ook tegen een dubbel paspoort en het is goed dat de regering de nieuwe generatie migranten hun dubbel paspoort ontzegd.

 15. Bloem

  Kunnen ze haar niet weer ergens een leuke baan als VJ geven. Dan hoeft ze zich niet zo te vervelen

 16. DennisEijs

  Privilege? Wat is dat?

 17. Burgermans

  Het enige wat Sylvaandacht voor elkaar heeft gekregen met haar racistische gestook is dat Zwarte Piet intussen een nationaal cultuuricoon is geworden. Jammer dat ze niet in de Kamer is gekozen, wat hadden dan kunnen lachen.

 18. @Supermaharadja

  Goh het lijkt nu echt herfst.

 19. Gerlos

  Ik denk dat wij sylvana Simons maar eens moeten slopen vanwege dat ZWARTE gezeur op onze ZWARTE PIET. dat onmens gaat maar door met dat stomme geleuter.

 20. PMG

  Ze heeft wel gelijk! Als je iets wilt bereiken dan moet je doorzetten, ondanks alle tegenslagen. Verder is ze gewoon een lekker ding in de ogen van velen, daarom krijgt ze aandacht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.