Theo Hiddema heeft een duidelijke boodschap voor 'steentijdbruiden' van het fopkalifaat: "Blijf lekker daar!"

Geen categorieokt 18 2017, 17:00
Nou, dat is klare taal.
Deze week was het dan eindelijk zover: ISIS-bolwerk Raqqa, de hoofdstad van hun zogenaamde kalifaatje dat nooit door ook maar iemand erkend is, is helemaal bevrijd van die koppensnellers. Dat is natuurlijk geweldig voor de mensen daar en hoe dan ook een belangrijke ontwikkeling, maar hier in Nederland - en de rest van Europa - niet meteen een reden tot feest.
In tegenstelling tot wat sommigen immers hardnekkig blijven ontkennen, zullen vele jihadisten die het woestijnzand nu toch iets te heet onder de voeten is geworden, terug willen keren naar Nederland. Alsof er niets gebeurd is. Dat zouden zij leuk vinden, maar voor ons is dat vanzelfsprekend een ramp: talloze zwaar geradicaliseerde haatbaarden hierheen halen die geen kans voorbij zullen laten gaan om onze straten in rivieren van ongelovig bloed te veranderen, is oliedom - en toch willen sommigen dat.
Helaas is het, zolang we geen echt effectieve maatregelen nemen - paspoort afnemen enzo, zelfs als die arme stakkers daardoor statenloos worden - knap lastig om die gekken bij aankomst te veroordelen. Hoe bewijs je immers dat die lui in Syrië en Irak al die gruweldaden begaan hebben? We weten natuurlijk allemaal dat ze dat gedaan hebben, maar hoe bewijs je het echt voor de rechter?
Een veel betere tactiek is dan ook ervoor zorgen dat uitgereisde jihadisten nooit meer hierheen komen, zoals ook Forum voor Democratie-held Theo Hiddema beaamt. In een interview met Powned werden hem als strafpleiter de moeilijkheden van het berechten van zulk gespuis voorgelegd, plus de vraag hoe hij dit probleem dan zou aanpakken. Daar heeft hij een duidelijk antwoorden op: afschrikken, afschrikken en nog eens afschrikken. Zorg ervoor dat ze helemaal niet meer hierheen willen komen! Ze waren immers toch zo blij in de zandbak waar alles beter is dan in dit gruwelijke westen?

"Als ze daar maar horen dat het hier niet pluis is als ze terugkomen"

... is de kern van Hiddema's verhaal. "Hoe dat in de praktijk uitpakt, daar moet je je dan maar even niet druk om maken" vervolgt hij. Daarmee slaat hij een voor hem heel pragmatisch pad in: dreig zoveel mogelijk met strenge maatregelen voor terugkeerders, en in hoeverre we die echt kunnen doorvoeren - bij gebrek aan politieke wil van het partijkartel - moeten we later maar bezien.
Hij vervolgt met een mooie, 'subtiele' verwijzing richting types als Laura Hansen, het ISIS-bruidje dat het gezien had in het fopkalifaat en toch maar terugwilde:

Hoe strenger hoe beter. Zeker als dat ertoe leidt dat steentijdbruiden niet terugkomen. Dan begeven ze zich hier op de huwelijksmarkt, en dat is een bedreiging voor de openbare orde.

"Schrik ze af!" is de kern van zijn betoog. En hoewel wellicht niet iedereen zich zal laten afschrikken door een tandenloos rechtssysteem dat doordrenkt is van politieke correctheid, zal dat zeker de nodige terugkerende jihadisten schelen. Ik besluit dit artikel dan ook met precies dezelfde woorden die Hiddema als afsluiter gebruikt: "Blijf lekker daar!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten