Thierry Baudet gaat los: "De VVD is het grootste probleem van Nederland"

Geen categorieokt 02 2017, 13:00
"Daarom stappen steeds meer mensen over naar Forum voor Democratie."
Gisteren kwam Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet langs bij WNL om over de politiek én over de groei van zijn partij te praten. Zoals we onderhand gewend van hem zijn maakte hij geen geheim van zijn denkbeelden.
Het gesprek begon op redelijk hilarische wijze. Rick Nieman en de andere gasten vonden het namelijk bijzonder vermakelijk dat FVD nu een overstapservice heeft. Door deze service kunnen partijleden van de VVD snel en gemakkelijk hun lidmaatschap van die partij opzeggen en in plaats daarvan lid worden van FVD. Zie forumvoordemocratie.nl/overstappen.
"Er staat een speciaal telefoonnummer op onze website. Dan krijg je iemand aan de telefoon. Die helpt je om je lidmaatschap van de VVD om te zetten in een FVD-lidmaatschap," aldus Baudet.
De reden waarom FVD zich richt op VVD-leden is duidelijk: veel VVD-kiezers en -leden zijn teleurgesteld in die partij omdat Mark Rutte het liberale gedachtegoed jaren geleden al heeft ingeruild voor de sociaaldemocratische denkbeelden van de PvdA. Zoals Baudet onlangs zei: Rutte is de meest succesvolle PvdA'er ooit.
Nieman vroeg zich gisteren af waarom Baudet "toch" de hele tijd tegen de VVD schopt. Baudets antwoord loog er niet om:

"Omdat dat het grootste probleem van Nederland is. De VVD doet alsof het een partij is die staat voor minder immigratie, minder Europese Unie, en lagere belastingen. Dat zijn de belangrijkste dingen die wij willen ook als Forum voor Democratie, en kiezers van de VVD, die arme mensen, die blijven maar stemmen op die partij die dat in het echt helemaal niet wil."

Als brave WNL'er ging Nieman daar natuurlijk tegen in (WNL is pro-VVD, net als De Telegraaf). "Die kiezers zijn toch niet gek?" vroeg hij quasi-retorisch. Baudet had het antwoord paraat:

"We hebben sinds 2012 een VVD-premier gehad en de collectieve gemiddelde lastendruk is gestegen van ongeveer 35 procent naar bijna 40 procent. De belastingen gaan alleen maar omhoog. Alles wat de Europese Unie wil komt er gewoon doorheen, en de immigratie is nog nooit zo hoog geweest als de afgelopen jaren."

Hilarisch genoeg bracht Nieman daar tegen in dat die belastingverhogingen door de PvdA komen met een "ja dat heeft de PvdA niet goed gedaan." Blijkbaar begrijpt de presentator niet eens dat hij daardoor het punt van Baudet juist bevestigd. De VVD heeft zich met huid en haar overgeleverd aan de PvdA. De VVD is de nieuwe PvdA.
Natuurlijk vaart FVD daar wel bij. De partij heeft al meer dan 16.000 leden en staat volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond virtueel op 9 zetels. Die zetels komen in ieder geval deels bij de VVD vandaan. Als je de stemming van het rechtse, liberaal publiek ziet begrijp je al snel dat de rek er nog lang niet uit is.
De VVD kan haar borst maken. Baudet en FVD hebben de aanval ingezet en zijn aan de winnende hand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten