Treurige Piethatende activist begint actie: ‘Knijp alle Zwarte Pieten in de supermarkt kapot!’

Na de roetvoegpieten en het digitaal lootjestrekken komt er nu nóg een nieuwe innovatie naar het Sinterklaasfeest: activisten die snoepgoed al in de winkel kapotknijpen en onverkoopbaar maken. De initiatiefnemer van de actie verklaart: “Ben het zat om mijn geschiedenis, cultuur en afkomst neergezet te zien worden als minderwaardig. Tijd voor actie!”

zimmerman-zp

Op de Facebookpagina van Jermaine Anthony Zimmerman is het al een paar dagen oorlog. Veel mensen zijn boos vanwege een nieuw protest dat de Antilliaanse actievoerder aankondigde op de pagina van Albert Heijn. Zimmerman wil namelijk dat supermarkten stoppen met de verkoop van Zwarte Piet-chocolade. Zelf omschrijft hij het als “walgelijk blackface-snoepgoed” en vindt hij dat alle supermarkten niks meer van de “dehumaniserende” Zwarte Piet mogen tonen. En om zijn woorden kracht bij te zetten, kondigt Zimmerman aan dat hij – samen met medestanders – in zoveel mogelijk filialen van Albert Heijn “talloze Zwarte Pietenkoppen” gaat indrukken, zodat de chocoladepoppen onverkoopbaar worden.

De actie leverde een storm aan kritiek op voor Jermaine Zimmerman, die vanwege zijn opruiende gepost zelfs even door Facebook werd geblokkeerd. Veel mensen waren het niet eens met zijn vernielzuchtige protest en vinden dat hij het Sinterklaasfeest met rust moet laten. Ook ontving Zimmerman veel bedreigingen en denigrerende opmerkingen over zijn huidskleur en kapsel, en dat maakte dan Sylvana Simons weer woedend.

Dus ja, beste mensen, het Sinterklaas-seizoen is weer begonnen. Met alle bagger, ellende en ontoelaatbare demonstraties van dien. Mijn advies: haal diep adem, tel tot tien en stop met onnodige bedreigingen (zelfs racebaiters hebben recht op hun mening) en idiote overdrijvingen (‘Zwarte Piet is racisme!’). Doe gewoon even niet zo hysterisch: Sinterklaas en Zwarte Piet zijn de vrienden van iedereen, en dat moeten we dan ook vooral zo houden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. marco1

  De enigste die hun afkomst als minderwaardig zien of Zwarte Piet als een karikatuur van hen zijn de Zwarte Piet-haters zelf. Je zou je dus af kunnen vragen ze niet gewoon last hebben van een minderwaardigheidscomplex. En als dat zo is kun je je ook weer afvragen of ze daar misschien last van hebben omdat ze gewoon niet veel bereikt hebben in het leven en gewoon niet van heel veel betekenis zijn waardoor dat minderwaardigheidscomplex geen complex is maar gewoon berust op waarheid en ze eigenlijk gewoon minderwaardiger zijn dan de doorsnee mens.

  1. Feit

   We hebben de slavernij afgeschaft. Iedereen die zich niet daarin kan vinden en zich nog steeds als slaaf identificeert, kan beter dit land verlaten.

 2. DolleDries

  Wordt tijd dat men de strotten dicht knijpt van die haters.

 3. swetsnek

  FACEBOOK ??? wat is dat hahahaha rommel op internet noem ik dat suckerberg spekken meer is het niet weg ermee reclame site

 4. DolleDries

  Dus dat mag op roepen tot vernieling.

  1. PMG

   Ja dat mag en zelfs nog gekker, wij zijn de lul!:

   Artikel 135 Opzettelijk nalaat kennis te geven
   Hij die, kennis dragende van een strafbare samenspanning, op een tijdstip waarop het plegen van deze misdrijven nog kan worden voorkomen, opzettelijk nalaat daarvan tijdig voldoende kennis te geven, hetzij aan de ambtenaren van de justitie of politie, hetzij aan de bedreigde, wordt, indien het misdrijf is gevolgd, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie

 5. Duckday

  Dit zijn gewoon doorgeslagen activisten die een minder waardigheid complex hebben en aandacht zoeken Als je het niet naar je zin hebt probeer het eens ergens anders maar verpest dit mooie land niet Het zou eens beter zijn dat de euro kraan naar zulke mensen dicht gaat en de touwtjes wat strakker worden aangehaald Laat ze mee helpen om hun omgeving schoon te houden laat ze eens de straat aan vegen waar ze wonen dan doen ze wat voor hun geld en hebben geen tijd voor al die onzin

 6. Roughwood

  Ik krijg echt spontaan buikloop van alle, zichzelf continu in de slachtofferrol wentelende, respecteisers die zelf zelden of nooit een greintje respect tonen. Respect voor andermans eigendom in dezen. Er is maar één waarheid, hun waarheid. En die rechtvaardigt al hun acties en strafbaar handelen. Het wordt derhalve eens tijd om steviger tegen deze rascismejankers op te treden. Hoop van harte dat AH een camera op al het Sint en Piet snoepgoed gaat zetten en bij gebleken vernieling hiervan gewoon aangifte gaat doen.

  1. Ali Yas

   Dat aangifte doen heeft weinig zin: die formulieren belanden in een diepe la. Wat wel zou helpen is vasthouden en de politie bellen (als die snel komt is het mooi, als het lang duurt is het ook goed). Maar dat geeft natuurlijk een enorme consternatie en dat wil je als winkel niet. Kortom: AH heeft geen keus en zal dit wangedrag moeten tolereren. En tolereren, dat kunnen we als Nederlanders als de beste!

 7. Feit

  Wees extra scherp, AH, als er een neger het pad inloopt van de zwartepietenlekkernij.

  Ik wil mijn chocoladepiet niet met een ongewassen duimprint op zijn hoofd.

  Blijf van onze geliefde Piet af!

  1. Becker

   “Blijf van onze geliefde Piet af!”

   De intense liefde die veel blanke Nederlanders voelen jegens donkergekleurde landgenoten ontroert. Dit illustreert het succes van onze multiculturele samenleving.

   1. Feit

    Zolang ze vrolijk, lief en vrijgevig zijn zou het een succes kunnen worden.

    Zolang Becker het doodrijden van joden geen probleem vindt, wordt het moeilijk.

    1. Becker

     Deze liefde is onvoorwaardelijk, Feit.

     Ik verwerp met grote kracht het doodrijden van Joden. Waar haal je deze onzin vandaan.

     1. Feit

      Nee, zolang er een moslim op een plek staat waar hij niet mag staan en dan overgaat op volgas inrijden op een groepje joden, dan was dat geen misdaad want hij had niet ontbeten.

      Dat kan gewoon gebeuren.

      Letterlijk jouw worden.

      Op een andere draad vandaag zeg je: “Gelukkig, moslims verkrachten ook vrouwen”. Daarmee zeg je dus dat je het een goede zaak vindt om vrouwen te verkrachten.

      U bent schizofreen meneertje Dopper, doe er want aan.

     2. Becker

      Als dat letterlijk mijn woorden zijn heb je wellicht een citaat. Dat verwacht ik echter niets omdat ik zoiets nooit stelde.

      Je doelt op het ongeluk in Amsterdam waarvan de politie verklaarde dat het doodrijden van de de voetgangers geen kwestie van opzet was?

     3. Feit

      U bent een buitengewoon minderwaardig mens, Dopper, om maar eens een linkse krachttaal-term te gebruiken.

   2. marco1

    Idd totaal mislukt en geen enkele kans van slagen. Beter stoppen met die multiflauweculti.

   3. swetsnek

    sterf dopper

    1. Kodi

     Daar moeten we hem dan wel een handje mee helpen.

     1. swetsnek

      Misschien dat een verwarde automobilist met een te laag suikergehalte ……. nou ja wie weet hahahaha

     2. Becker

      Ja, Swetsnek, dat was het eindoordeel van de autoriteiten.

   4. sjun

    Wie inpast, aanpast, tracht de eigen broek op te houden, zich aanspreekbaar en behulpzaam opstelt en ook nog eens over een dosis humor beschikt ondervindt in Nederland weinig problemen. Het is dan ook opmerkelijk dat uitgerekend dit rolmodel en deze kindervriend op de korrel genomen wordt. Zou er sprake zijn van jaloezie?

 8. meanstreak2099

  kunnen ze nu al niet een aanklacht indienen van dreigen van vernieling tegen deze man

 9. meijer61200

  Dit toont weer eens de intellectuele armoede van dit schorem. Chocoladepoppetjes kapot knijpen! Wat een mislukte randdebiel ben je dan…..

 10. meijer61200

  Nog iets; Wanneer treden jullie eens op tegen dat zwarte asfalt op de wegen? Je stapt in je auto, en wordt continue herinnert aan ons zwarte slavernij verleden. Kom op helden! O

 11. leeuwvanvlaanderen

  Ratten; verdelg ze!

  1. Becker

   De Leeuw van Vlaanderen heeft de toonzetting van de nazi’s al weer goed te pakken. Hij koos zijn nickname natuurlijk ook niet toevallig.

   1. Top

    Blablablablabla bahabhbahbah Blaaskaak!!!!

 12. Two Ravens Black Kettle

  De witte man schafte slavernij af.
  Men trok zelfs ten oorlog tegen slavendrijvers in Afrika en met name Arabia.
  Een volstrekt uncicum in de historie van Homo sapiens
  Als dank wordt de witte man door de Betere Mensch uitgekotst terwijl overal ter wereld standbeelden zouden moeten worden opgericht voor deze Verlichte denkers.
  Ze waren een oase van tolerantie in een oase van wreedheid en achterlijkheid
  En de slavendrijver Mohammed vereert
  Dat noemen ze in hun (Staatsmedia-bubbel-wereld) progressief.

  Was er geen Orwelliaanse (door de VVD decennialang vetgespekte) A’damse gedankenGestapo inteeltStaatmedia dan was er geen zwarte Pieten ‘probleem’.
  Geen Identity Politics datin essentie diep racistisch is
  Geen door de Beter Mensch opgelegde Apartheid

  Dus
  Mijn voorstel
  Schaf de Staatsmedia en identity Politics onmiddellijk af zodat meedogenloze diehard racisten als Quincy Gario en zijn ilk geen polariserende agitprop. outlet meer hebben.

  De witte man
  Schafte slavernij af
  Wat een helden waren dat !

 13. Kiekebuhu

  Die MF zijn pens volstouwen met die platgeknepen chocoladepieten tot dat ie ervan over de nek gaat en het hopelijk voor de rest van zijn armzalige leven laat.

  1. Mart

   Als hij die voor niks krijgt hoor je die klooioo waarschijnlijk niet Kiekebuhu.

 14. buitenbeentje

  Hoe durft die man zich met zwarte Piet te vergelijken. De vergelijking alleen is al racistisch. Zwarte Piet is verdraagzaamheid, vriendelijkheid, plezier, liefde, feest, reparatie, alles wat deze neger niet is.

 15. Mart

  Als ik een NEGER was,zou ik trots zijn dat er zulke leuke snoepgoederen in de omloop zijn .Zwarte Pieten“ zijn nl erg populair in Nederland deze tijd…..hier in HOLAMBRA ook maar daar hoor je dat gemekker nooit van de zwarte bevolking.Snoep ze Mart Brasil.

 16. Jan van den Broek

  Zimmerman en Simons zijn 2 zwarte mensen ontstaan uit hun voorvaderen wat Afrikaanse slaven zijn geest. De slavernij is niet goed te praten natuurlijk. Maar dat is gebeurd. Als deze 2 zwarte mensen geen slaven als voorvader van uit Afika ghad hadden waren ze nooit via Surinamen naar NL kunnen komen. Misschien dan nog via André stammen in Afrika gewoond. Dus moeten deze 2 zwarte Pieten haters trots zijn op de zwarte slaven waarvan ze afstammen . ze willen beide graag N de belangstelling staan , dat is hun goed recht en misschien gaan ze roepen en schrijven dat ze door de slavernij in Nl zijn beland. Dat is geen discriminatie dat is een fijt. Ze zijn er daar heb ik niets op tegen ze mogen blijven maar ze moeten onze voorvaders d slaven drijvers dankbaar zijn.

 17. h_keur

  Probleemoplossing in 3 stappen:
  1. Veroorzaker alle schade laten betalen
  2. Een pak slaag, zodat ie veertien dag niet meer weet hoe te moeten zitten
  3. Vonnis openbaar maken

  1. Becker

   Lijfstraffen worden in onze rechtsstaat niet toegepast. Mensen die ze bepleiten kunnen beter in landen gaan wonen waar de sharia in een primitieve vorm wordt toegepast.

   1. marco1

    Nou zou idd mooi zijn als de mensen die dat bepleitten daar gingen wonen. Wt zou dat lekker opruimen en uitkeringen schelen.

 18. F. Domela Nienhuis

  “Ben het zat om de Nederlandse geschiedenis, cultuur en afkomst neergezet te zien worden als minderwaardig. Tijd voor actie!”

  1. Becker

   Sluit je aan bij de Leeuw van Vlaanderen, zou ik zeggen. Houd er rekening mee dat de politie je in de gaten houdt.

   1. Ni28

    Dan kunt jij ongestoord chocolade poppetjes kapot drukken want nergens uit jouw schrijven blijkt dat je dat een slecht idee vindt.

 19. Ni28

  Aanklacht indienen voor opruien en oproep tot vernielingen in de winkels. Welke taakstraf zou hiervoor staan? Of gaan de winkels weer door de knieën voor de zwarte geweld? Ik kan mij een periode herinneren dat er gejankt werd dat er geen zwarte speelpoppen voor de kinderen waren. Nu wordt er gejankt dat er chocolade poppetjes verkocht worden. Ik twijfel echt aan de denkvermogen van dit soort mensen. Zou het toch waar zijn dat……

 20. hitje89

  Deze “heer” maakt screenshots van reacties, die hijzelf wel weer uitlokt. Loopt rond met een pruik en doet dus net alsof hij een Afro zou zijn. Fake, klagen, niet werken, hier te gast en ja hoor alle medestanders zijn van Afa, Grauwe Eeuw, Simons (niet te vergeten) en o, o, wat zijn wij toch racistisch.

 21. Ni28

  10@ ja Dopper, mensen houden van Zwarte Piet terwijl jij een racist bent die de Zwarte Piet bestrijdt.

 22. corfo

  Zodra zo’n haatneger zich haast in de richting van de chocolade zwarte Pieten, moet zijn kop worden ingedrukt c.q. afgerukt !
  Wat zijn dat toch onderontwikkelde wilden gebleven !
  Als ’t die negers hier niet bevalt kunnen ze toch terug naar waar zij vandaan komen : het oerwoud.

  1. HaZ

   Dat vraag ik me dus iedere keer ook af; Waarom gaan de ongelukkige zich onderdrukt voelende importnegers niet terug naar hun (blijkbaar) betere roots? De vraag stellen is hem beantwoorden, vrees ik!

 23. Christina

  Als je je eigen zo ergert aan ONZE tradities en ONS kinderfeest,staat het je vrij om naar je kokosnoten eiland terug te gaan!!
  Maar dat zal dit enge mens wel weer niet willen,want tja gekleurd betekent alles `graties`en elke linkse darm geeft hem gelijk, net als SS pruikenbuikje, maar ja die moet ook terug naar d`r eigen eiland!!!

  1. marco1

   Wat zou het heerlijk zijn ze uw advies zouden opvolgen.

  2. Alicia

   SS komt uit Suriname. Ze kwam als kind met haar ouders in 1975 naar Nederland. Het jaar dat Suriname onafhankelijk werd…..dus zoveel liefde voor hun eigen land? Suriname is een geweldig land waar nog veel te ontwikkelen is zoals toerisme maar dat is te veel werk voor SS die liever zit te klagen zonder dat ze een klap om haar oren krijgt. In Suriname mogen ze haar niet en ze zal daar niet lang overleven. Heeft dit mens ooit weleens echt gewerkt?

 24. HaZ

  Onze Appie Heijn kennende gaan ze weer (pasen/suikerfeest/ramadan/kerst) ook hiermee overstag. De zwartjes zullen vervangen worden door de witte chocoladepietjes. Ik denk dat ik maar eens wat witte pietenkopjes in ga drukken komende tijd…..

 25. PMG

  Artikel 135 Opzettelijk nalaat kennis te geven
  Hij die, kennis dragende van een strafbare samenspanning, op een tijdstip waarop het plegen van deze misdrijven nog kan worden voorkomen, opzettelijk nalaat daarvan tijdig voldoende kennis te geven, hetzij aan de ambtenaren van de justitie of politie, hetzij aan de bedreigde, wordt, indien het misdrijf is gevolgd, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie

 26. Gerlos

  Als deze malloten zich nu eens druk gaan maken over de slavernij die nu overal in de wereld gaande is, DAN DOEN ZE EINDELIJK EENS IETS NUTTIGS IN PLAATS om ons kinderfeest naar de kloten te helpen. Hoezo krijgen al meer NEDERLANDERS een hekel aan de medelanders die alleen maar lopen te zeiken op de blanke/witte mensen.

  1. Becker

   Er wordt helemaal geen kinderfeest naar de kloten geholpen, voor kinderen maakt het geen fluit uit of de knecht van Sinterklaas pimpelpaars, zwart of Rose is gekleurd.
   Het feestje dat naar de kloten wordt geholpen betreft de politieke en ideologische projecties van onwijze volwassenen op dit kinderfeest.

   1. Punt50

    Weet u nog bij Paul de Leeuw, toen alle kindertjes voor echte zwarte pieten waren?

    1. Becker

     Ja, de kindertjes die niet beter weten kennen slechts een zwarte Zwarte Piet en vinden dat die mag blijven.

     🙂

     1. Top

      Blablabla bahbah! Blaaskaak!!

 27. Parestado4

  Zwarte Piet is een feest dat afkomstig is uit Beyeren.Pieten dat waren demonen en dan kwam sakt Niklaus de Pieten verdrijven en wie ongehoorzaam bleef of stoute dingen had gedaan werd op bevel van sankt Niklaus symbolisch in een zak gestop en buiten weer vrij gelaten.Kindren waren doodsbang voor zwarte pieten en dat feest had alles te maken met kerstfeest.Het Germaanse zonnewende feest,overgoten met een religieus sausje!

  1. DennisEijs

   Er zijn verschillende verhalen van deze traditie.

   1. Becker

    De traditie doet er niet toe. Wat er wel toe doet is dat een toenemend aantal mensen Zwarte Piet zien als een racistisch symbool. Om die reden zal Zwarte Piet verdwijnen, daar helpt geen lieve moedertje aan.

    1. IJscoman

     De traditie doet er alles toe. Daardoor zal een toenemend aantal mensen Zwarte Piet blijven koesteren en blijven verdedigen tegen de kleine paranoia minderheidsgroep die hysterisch ijvert voor een bij voorbaat verloren zaak.

     1. Becker

      IJscoman zou een beetje moeten opletten. Zie hier een zinnige analyse uit een voor hem onverdachte bron: http://www.vrijspreker.nl/wp/2016/10/waarom-zwarte-piet-gaat-verdwijnen/

     2. Guus Geluk

      Ik vraag me af wat IJscoboer om onze tradities geeft. In zijn land vieren ze toch geen sinterklaas.

     3. Jan van Kampen

      We leven in de tijd van het betwijfelen van alle normen en waarden, zekerheden en tradities.

      De media is de geleider van de moderne denkgeest. Het gaat erom welke koers vaart de media. Wie voed te media! Wie vult de media! Daar ligt de macht om het volk te beïnvloeden.
      Momenteel is de media en de regering links* georiënteerd! Ze vullen standpunten in met verlichtingsdenken. De media-geest is in het bezit van progressieve mensen. De conservatieve-geest staat daarom altijd met 1-0 achter. De media eist ruimte en tolerantie voor haar denkwijze. Dringt deze op en uiteindelijk laat ze ‘’iedereen’’ zo denken. Het is niets anders dan vrijheid ontnemende propaganda!

      Voorbeelden:
      Momenteel stelt de grondwet : alle religies worden gelijk behandeld, het is een kleine stap om de zeggen alle godsdiensten zijn gelijk. Het is wachten tot het gaat gebeuren. Wet-Godslastering is nu afgeschaft, de eerste zet, nu de volgende stap.
      Momenteel stelt de media: Zwarte Piet is discriminatie*(1), hij moet aangepast worden, het is een kleine stap om hem af te schaffen. Momenteel wordt Zwarte Piet aangepast, de eerste zet, nu op naar de volgende. ‘’Zwarte Piet gaat langzaam verdwijnen’’, is een vooringenomen stelling. Echter wie bepaald dit, Zwarte Piet is immers nog niet weg. Kun je dit op voorhand stellen!? Ja, dat kan als je dat maar blijft herhalen en herhalen en herhalen.

      Het volk bepaald, wordt dan gezegd! Echter wie brengt deze stelling onder het volk? Juist de media!
      80% van het volk heeft geen duidelijk standpunt. Die wordt gevormd door de omgeving en media.
      Wanneer de omgeving Zwarte Piet slecht noemt, dan neemt ze dat na een bepaalde periode aan.
      Eerst een compromis om ook de tegenstanders rustig te krijgen, daarna trekken we door.

      Hierbij de gang van het pluralistische – liberale – New Age – tolerantie denken!
      (*1) Daarnaast was Zwarte Piet niet minder dan een getemde piraat die door Sint Nicolaas gevangen was genomen toen deze met elkaar in gevecht kwamen. Sint Nicolaas is ouder dan de slavernij in de 17e en 18e eeuw. Het heeft heel duidelijk geen enkel verband met elkaar. De standpunten van de links-progressieven worden gevuld met halve waarheden en leuk klinkende motivaties. Puur propaganda

 28. DennisEijs

  Waar is dat, ik zou ook wel eens een kop willen indeuken. Raad eens welke.

 29. Steve Van der Vekens

  Activisten zijn echt debiele mensen. Leer eens voor jezelf te leven ipv voor een ander. Daarom dat het allemaal onvolgroeide marginale snotapen zijn.

 30. Bloem

  Het opmerkelijke is dat zwarte Piet inmiddels is omgedoopt tot black face. Daarmee is hij omgekat naar een andere figuur, waarmee het makkelijker wordt om er racisme aan vast te plakken. Als we in deze onzin meegaan, zal het steeds verder gaan. Straks is rijden met een zwarte auto (de meest verkochte kleur) ook nog een teken van racisme. Mensen die in de zon gaan liggen bakken om een tintje te krijgen witte fascisten, die die black face imiteren. Let wel racisme is verwerpelijk, echter door er allerlei onzinnige zaken als zwarte piet en negerzoenen aan te koppelen verliest de term racisme haar lading. De hele discussie zal uiteindelijk alleen maar negatief uitwerken voor de getinte medelanders. Niemand die op zeurpieten zit te wachten, ook onze normale doorsnee gekleurde medelanders niet.

 31. Alicia

  Op Aruba en Curaçao vieren ze Sinterklaas uitbundig met heel veel zwarte Pieten.
  En die Pieten moeten zich extra schminken want zo zwart is de lokale bevolking niet.
  Waarom gaan deze mensen niet terug en verstieren dit feest op hun eigen eilanden?
  Kijken of dat wordt geaccepteerd of dat ze gelijk de plomp in worden gegooid.
  Deze idioten durven dit alleen in slap Nederland die alles maar accepteert.

 32. Jan van Kampen

  Nicolaas van Myra had een aantal piraten getemd op de middellandse zee. Deze niet ter dood gebracht maar het in ruil voor goed genormeerde vrijheid gegeven. Later zijn deze piraten knechten geworden omdat ze van goed doen zelf ook een stuk opknapten. Dus niets discriminatie!

 33. sjun

  Daar kunnen camera’s op en de zaak kan op internet worden uitgezonden. Uiteraard kunnen de volledige rekeningen van de onverkoopbare waar naar de vernielzuchtigen met daarboven op de kosten van de complete rechtsgang, de innende deurwaarders en de pandbeveiliging.

  In geval van recidive kan een preventieve opsluiting van september tot en met januari worden overwogen. Er valt vast een dealtje met Desi B. te maken over de huisvesting van deze lieden.

 34. Babaji538

  Het is zinvol, om aandacht te besteden,
  aan zaken die er niet, toe doen.
  Wat werkelijk belangrijk was,
  kende geen tijd of plek.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.