Vers aangetreden Klaas Dijkhoff (VVD) nu al meest populaire fractieleider in de Tweede Kamer

Geen categorieokt 29 2017, 12:00
De eerste rapportcijfers hadden voor de oud-minister van defensie een stuk erger gekund. Nederland lijkt vertrouwen te hebben in de 'kroonprins' van de VVD.
fractievoorzitters-peiling-okt-2017
Mark Rutte kan zich gewaarschuwd weten: in de Tweede Kamer zit een ambitieuze en succesvolle jonge man die nog wel eens kan uitgroeien tot de gedoodverfde nieuwe premier-in-spé. Dat blijtk uit cijfers van Maurice de Hond, die vandaag een onderzoek publiceerde naar de rapportcijfers van de fractieleiders in de Tweede Kamer.
Klaas Dijkhoff trad nog geen week geleden aan, nadat Mark Rutte en Halbe Zijlstra beiden minister werden, maar hij eindigt nu al bovenaan de lijst. Met een 5,9 is hij bovendien de enige fractievoorzitter van Nederland die onder het gehele electoraat een voldoende krijgt. Hij wordt op de voet gevolgd door zijn 'coalitievrienden' Segers (5,3), Pechtold (5,2) en Buma (5,1).
Helemaal onderaan de lijst staan Geert Wilders en Henk Krol die beiden een 3,9 scoren, terwijl Tunahan Kuzu met afstand de meest gehate fractievoorzitter van Nederland is, en slechts een 2,0 mag opschrijven: kiezers van geen enkele politieke partij bleken bereid om de man te waarderen met een cijfer boven de 3.
Mocht u zich dus gaan afvragen wie er binnen de VVD wordt klaargestoomd om Mark Rutte op te volgen op de korte of middellange termijn, dan heeft u hier het vermoedelijke antwoord te pakken: de goedlachse Brabander Klaas Dijkhoff. U weet wel: de man die aan het roer stond van het lekkende schip Nederland toen ons lang zich nauwelijks kon verweren tegen de asielcrisis van 2015 en 2016. Wen er dus maar alvast aan om Dijkhoff heel vaak op radio en tv te zullen zien, want deze kerel kan wel eens uw nieuwe minister-president gaan worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten