VIDEO: Wilders gaat los bij regeerakkoorddebat: "Het is het regeerakkoord van het kabinet-Pechtold I. Zonder ballen"

Geen categorieokt 12 2017, 12:00
"Het is het regeerakkoord van het kabinet-Pechtold I."
Bij het Tweede Kamerdebat over het eindverslag van de informateur heeft Geert Wilders geen spaan heel gelaten van de nieuwe regeringscoalitie. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie kregen het allemaal zwaar te verduren. Wilders richtte zijn pijlen daarbij niet alleen op de bekende I-vraagstukken (Immigratie, Integratie, Islam), maar ook op economische maatregelen van het komende kabinet.
De PVV-leider begon zijn relaas door nog maar eens te herhalen dat de formatie zo lang duurde omdat de betrokken partijen de PVV stuk voor stuk uitsloten. Niemand wilde regeren met de tweede partij van het land. Het resultaat, aldus Wilders, is dat Nederland maanden en nog eens maanden op een nieuwe coalitie moest wachten.
Vervolgens vertelde Wilders de VVD dat de partij eindelijk een Nieuwe Grote Leider heeft:

"Het is, mevrouw de voorzitter, het regeerakkoord van het kabinet-Pechtold I. En die naam zegt alles. Een soort genderneutraal kabinet: zonder ballen, zonder vrouwelijke charme. Precies zoals de heer Pechtold dus."

Er werd gelachen door de rest van de Kamerleden, maar Wilders heeft natuurlijk wel een punt. Het regeerakkoord maakt duidelijk dat het nieuwe kabinet het beleid van het oude kabinet gewoon gaat voortzetten. Echte problemen worden weer vooruitgeschoven. Het zijn dezelfde oplossingen... waarvan we al jaren weten dat ze niet werken.
Wilders ging verder:

"Een kabinet zonder ziel. En zonder visie. Met maar één motto: 'Nederlanders belazeren.' Want het is, voorzitter, pure volksverlakkerij."

Gek genoeg kon Pechtold dat niet zo waarderen. Die interrumpeerde Wilders onmiddellijk en vertelde hem dat hij maar terug naar de kapper moet voor een "nieuwe spoeling" zodat hij zelf wat vrouwelijke charmes krijgt.
Ja, dat was dus een belediging aan het adres van Wilders door hem een vrouw te noemen. En ik maar denken dat D66 de partij van het feminisme en de genderneutraliteit was. Blijkbaar denkt patriarch Pechtold daar héél anders over.
Vervolgens legde Wilders uit dat burgers de afgelopen jaren "bakken met lastenverzwaringen" over zich heen hebben gekregen, maar nu slechts een doekje voor het bloeden krijgt. Het afschaffen van de wet Hillen, Bed, Bad en Brood voor illegalen, het kinderpardon dat blijft bestaan, de afbraak van de hypotheekrenteaftrek, korten op de wijkverpleging en de ziekenhuiszorg, maar wel extra geld naar Afrika sturen.

"Niks huurverlaging. Niks schrappen van het eigen risico. Niks lagere zorgpremie of lagere energielasten. Niks waar al die mensen thuis, die nu televisie kijken en die de crisis hebben betaald de afgelopen jaren, niets waar zij substantieel ook echt iets aan hebben."

Oh, en de belastingverlagingen die wel voorgesteld worden? "Grotendeels sigaren uit eigen doos." Zoals Wilders retorisch vroeg:

"Wat heb je aan een verlaging van de inkomstenbelasting als je extra btw moet betalen? En wat heb je aan een lager eigen woningforfait als de hypotheekrenteaftrek eraan gaat? En wat heb je aan een lagere elektriciteitsrekening als de totale energierekening fors omhoog gaat? Mevrouw de voorzitter, het is één grote babbeltruc."

Zijn conclusie over dit kabinet liegt er dan ook niet om:

"Wat een fopspeen, wat een bedrog. Wat een totale mislukking is Rutte III nú al voordat ze zijn begonnen."

En dan had Wilders het nog niet eens gehad over immigratie en integratie. "Heel Afrika weet dadelijk dat het altijd prijs is." Wat er ook gebeurt: of je komt er legaal in, of je komt illegaal binnen en krijg bed, bad en brood, of je krijgt een pardon. Hoe dan ook krijg je wat je wilt.
Tenslotte noemde Wilders het kabinet een "gevaar voor Nederland" omdat het regeerakkoord geen enkele keer over "de islam" rept. En concludeerde hij uiteindelijk dat "het weer een kabinet [is] dat aan alles en iedereen denkt, behalve aan de Nederlanders."
Zijn advies aan de vier betrokken partijen is dan ook:

"Begin er niet aan. Dit wordt helemaal niets. Een groot deel van Nederland heeft nu al geen vertrouwen meer in jullie. Begin er niet aan, en als jullie dat toch doen zal de PVV als grootste oppositie partij het beleid elke dag te vuur en te zwaard bestrijden."

Voeg daar maar aan toe, "kusje!," en klaar is KeesGeert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten