VVD probeert nieuw “geintje” om Thierry Baudet in de hoek te zetten: spreek zijn naam opzettelijk verkeerd uit

Mark Rutte in het Kamerdebat. Bron: Screenshot Tweede Kamer.
Foto: Mark Rutte in het Kamerdebat. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

VVD-partijleider Mark Rutte dacht dat hij zijn collega bij het Forum voor Democratie in de hoek kon zetten door diens naam met opzet te verhaspelen.

De VVD is als de dood voor het Forum voor Democratie van Thierry Baudet, zeker nu de formatiekaarten zijn geschud en de partij kan beginnen aan een nieuwe regeerperiode vol centrum-links beleid. Zo langzaam maar zeker dringt tot de grootste regeringspartij door dat die ene nieuwe beging op rechts wel eens kan uitgroeien tot een enorm electoraal gevaar. En dus moet worden begonnen met het inzetten van een tegencampagne.

In deze fase leek het VVD-spindoctors handig om dat vooral te doen door te pogen Thierry Baudet voor joker te zetten in de Tweede Kamer, onder meer door zijn naam door kopstukken van de liberale partij met opzet verkeerd uit te laten spreken. Dus heet de leider van het FVD ineens geen “Bodeh” meer – op z’n Frans, maar wordt zijn naam via de Nederlandse uitspraakwijze gewoon tot “Boudet” omgetoverd.

Laat vervolgens niemand minder dan VVD-kopstuk Mark Rutte die nep-naam hanteren bij een Kamerdebat, en succes gegarandeerd!

Nou, of niet natuurlijk. De VVD lijkt niet te beseffen dat zulke kinderachtige acties averechts werken, en het niet het Forum voor Democratie is dat eropstaat als een kleinzielige partij, maar juist de VVD. Het FVD lacht dan ook schamper en refereert nog een keer subtiel aan het Ybeltje Berckmoes-schandaal: “Afdeling voorlichting van de VVD had weer iets nieuws bedacht: spreek de naam Baudet verkeerd uit.”

Hoe dan ook: als dit de toon is die VVD’ers gaan aanslaan tegen het FVD de aankomende jaren, kan laatstgenoemde zich verheugen op een hoop nieuwe kiezers en leden. Want Nederlanders zijn niet dom: die prikken recht door dit soort gemakzuchtige trucjes heen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

52 reacties

 1.   

  Het gaat nergens over, maar de lui van Forum willen weer even scoren.

  1.   

   Hetzelfde wil Guus Gestoord ook,met zijn opmerking.

   1.   

    Ik kan je verzekeren van niet.

  2.   

   Trutte weet hoe de naam Baudet uitgesproken dient te worden en doet dat opzettelijk verkeerd om zo te scoren. Niet alleen kinderachtig, ook kwalijk.

   1.   

    Flauwe kul. Het was een debat over de Europese top en Rutte versprak zich. Het gaat nergens over, maar dat het nergens over gaat, zijn we bij Baudet wel gewend.

    1.   

     Bekende versprekingen op een cursus geleerd. Nogal doorzichtig en vooral kinderachtig.

     1.   

      Fijn dat je het op een cursus hebt geleerd. Rutte sprak de naam per ongeluk uit zoals je het schrijft en bood vrijwel direct zijn excuses aan via de voorzitter. Baudet wil weer scoren, maar dat je dat doet over iets wat nergens op slaat, is het toppunt.

      Maar goed, iets anders zijn we niet van hem gewend.

    2.   

     Guus heeft gelijk, zodra Rutte zijn mond open doet gaat het nergens over.

    3.   

     Heel goed Guus Geluk….jij hebt het helemaal door….dat denk je helaas…
     jammerrrrr…als je bij Baudet zegt dat het nergens over gaat…dan…
     begrijp je een paar dingen niet goed….lijkt me…

   2.   

    Het is hartstikke gemeen van Rutte!

    1.   

     Ja, Dopper, jouw methode toch?

     1.   

      @ Ni28.
      Kiliaantje heeft Rutte ook al door, dan moet die inderdaad wel héél erg gemeen zijn, anders zou ons Kiliaantje hem vast niet begrijpen.

  3.   

   En daar is Guus Gelul. Sorry Guus ik versprak me.

   1.   

    Excuses aanvaard.

   2.   

    Bedoelde je misschien Guus Geschift? Je hoeft je niet te schamen hoor als je het beestje bij de naam wil benoemen.

    1.   

     Ik vind het ook verwerpelijk om de naam van Guus Geniaal te verbasteren.

     :)

     1.   

      Ik houd het maar gewoon op Truus. Dat dekt de lading.

  4.   

   Ga jij nou snel weer je Donald Duck blaadje lezen, dat is je hoogste intelligentie niveau!

 2.   

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen!

  1.   

   Tsja, we weten hoe het Ad Melkert verging na zijn Pavlovreacties toen hij in de kramp schoot toen er democratische oppositie tegen de Paarse dictatuur werd gemobiliseerd. En de PvdA ging going down going down. Exit Paars, exit PvdA, exit Melkert!

 3.   

  - kabinet centrum links- ff extra koffie doet wonderen…

  1.   

   Inderdaad, Neworder, centrumlinks kun je dit absoluut niet noemen. Boekestein gaf Rutte III het volgende labeltje mee: rechts van het midden. Dat lijkt me een correcte benaming.

   1.   

    Ik weet het niet, weet je wat vraag het het CBS daar hebben jullie het volste vertrouwen in zeikers hahahaha
    En nu opgedonderd

    1.   

     Ik hecht inderdaad veel waarde aan de berekeningen van het CBS, maar dat is nu niet aan de orde. De kern is dat we dit middenkabinet moeilijk het rode stickertje van centrumlinks kunnen beplakken.

     1.   

      Centrum-rechts vind ik ook geen juiste aanduiding. Het is een afspiegelingskabinet van partijen die rechts, gematigd rechts, links-liberaal en sociaal-christelijk zijn. Plak daar maar eens een dekkend ideologisch label op.

     2.   

      VVD rechts? D’66 rechts? CDA rechts? CU rechts? Politieke correctheid is niet rechts realistisch, maar gewoon een links gedrocht. En zowel VVD als D’66 als CDA als CU gaan vol op het orgel van in de politiek correcte comfort zone willen blijven en dus landverraad bedrijven. Er is niets rechts aan landverraad. Landverraad = landverraad en landverraders dienen rekenschap af te leggen aan het Nederlandse volk, zoals eens NSB’ers dat hadden moeten doen voor hun collaboratie met de buitenlandse bezetter. Hedentendage is die buitenlandse bezetter de Islam en zijn de Islamofielen en andere politiek correcten de collaborateurs.

     3.   

      De drie soorten leugens:

      Kleine leugens
      Grote leugens
      Statistieken

     4.   

      Kiliaan, de linkse oppositie probeert het kabinet wel als rechts neer te zetten. “Nederland gaat rechtsaf” (Klaver), “rechts met den bijbel” (Asscher) en “knetterrechts” (de SP).

     5.   

      Kodi, landverraders- en NSB-Godwinns zijn niet serieus te nemen. Het is derhalve geen concreet argument.

      Verder zie ik niet in hoe de rechtse partijen VVD/CDA links zouden kunnen zijn. In de debatten spreken ze rechts, stemmen ze rechts en lopen ze rechts.

   2.   

    Arend Jan Boekestein is ook zo’n VVD-mastodont die volledig is afgedwaald naar links. Dat geldt zo’n beetje voor heel de VVD. Met Frits Bolkestein verdween bij de VVD de laatste gedegen conservatief en dwaalde de VVD onder links-extremist en landverrader Hans Dijkstal onomkeerbaar naar links af.

    Meer over Hans Dijkstal:

    Terugblik Hans Dijkstal

    Hans Dijkstal was vooral extreemlinks.

    Tijdens de hetze tegen Fortuyn riep Dijkstal 9 februari 2002 op de partijbijeenkomst : ‘Ik ben ongelooflijk geschrokken van de woorden van Fortuyn. Het lijkt op een combinatie van Janmaat en Dewinter die zich keert tegen het verbod op discriminatie.’ Daarmee bewees hij niet alleen geen moeite te hebben met het demoniseren van Fortuyn maar ook dat van Janmaat en Dewinter.

    Dijkstal had ook geen moeite met links extremistische clubjes zoals de internationaal Socialisten zo was Dijkstal een van initiatiefnemers van Eén land, één samenleving. Dat is een initiatief van oud-politici, waar ook Jos van Kemenade, Anja Meulenbelt en extremist Mohamed Rabbae in vertegenwoordigd zaten die zich zorgen maken over de zogenaamde gepolariseerde verhoudingen tussen de verschillende bevolkingsgroepen samen met Nederland Bekent Kleur hielden zij een debat op 13 maart 2008 in Rotterdam “Wat is het antwoord op Geert Wilders?” Naast Dijkstal nemen Peyman Jafari (Internationale Socialisten) Groenlinks kamerlid Tofik Dibi, Brahim en Bourzik deel. Op zaterdag 22 maart 2008 hielt de links extremische ‘Nederland bekent kleur’ en de ‘Internationaal Socialisten’ dezelfde clubjes die hetze voerde tegen Pim Fortuyn een demonstratie tegen Geert Wilders dat uitliep op een fiasco waarbij slechts een handvol mensen kwam opdagen onder hen Hans Dijkstal naast bekende links-extremist Rene Danen een van de aanklagers in de politieke rechtzaak tegen Geert Wilders. Dijkstal riep hier naast Aissa ZanZan, de vice-voorzitter van de Unie van Amsterdamse Moskeeën bang te zijn dat Nederland op een ‘hellend vlak’ is gekomen. ‘Er is sprake van toegenomen discriminatie en vreemdelingenhaat. Als we niet oppassen eindigt dat rampzalig.’ Hij noemde de realistische ideeën van Geert Wilders verwerpelijk. Het feit dat Dijkstal zich uitgerekend met links extremistische clubjes inliet die felle hetze voerden tegen Fortuyn zegt veel over de houding van Dijkstal in de liquidatie op Fortuyn die hiermee een zeer bittere bijsmaak geeft. Overigens zou Dijkstal na de dood van Fortuyn nog menigmaal natrappen in interviews omdat hij niet wilde erkennen dat de nieuwe politiek het antwoord was op zijn oude politiek.

    Dijkstal behoorde tot de elite die de islamisering van Nederland geen enkel probleem vonden, bij Doekle Terpstra en zijn club ‘benoemen en bouwen’ riep Dijkstal in 2008: “We moeten niet zeuren als er weer een moskee bijkomt. Er zijn toch ook kerken? Als je moskeeën verbiedt tast je de grondwet aan.” Daarmee zei hij letterlijk, onder het mom van de grondwet is de islamisering van Nederland geen probleem, datzelfde hoorden we ook Piet Hein Donner van het CDA al eerder zeggen.

    Dijkstal terroriseerde de VVD met zijn linkse mening toen o.a. Henk Kamp een strenger immigratiebeleid voor wilde stellen was hij ‘Dijkstal’ het die Henk kamp de mond snoerde binnen de partij. Zo wilde Henk Kamp een DNA test voor huwelijksimmigranten en trok Kamp fel van leer dat het afgelopen moest zijn met de opdringerigheid van de islam wat bij Dijkstal flink in het verkeerde keelgat schoot.

    In 2004 zat Dijkstal samen met Paul Rosenmöller ‘die voor een ééndaagse werkweek een jaarsalaris van 70.000 euro toucheerde’ en de junta-dochter (de Nederlander bestaat niet) Maxima in de commissie-PaVEM, zogenaamd bedoeld voor de integratie van allochtone vrouwen, maar in werkelijkheid vooral een commissie die multiculturalisme predikte

    In juli 2007 stelt een commissie onder Dijkstal voor om de minister salarissen te verhogen met 30% dit word echter afgewezen door voormalig minister Guusje ter Horst.

    Hier een lijst met de paarse snabels van Dijkstal

    Hans Dijkstal

    Lid bestuur Toneelgroep “De Appel” te ’s-Gravenhage
    Lid bestuur Stichting Additie
    Voorzitter Casema Cultuur Fonds, vanaf mei 2003
    Voorzitter Begeleidingscommissie BIBOB (Bureau bevordering integriteitsbeoordelingen), vanaf 1 mei 2003
    Voorzitter College van Toezicht collectieve beheersorganisties auteurs- en naburige rechten, vanaf 15 juli 2003
    Vicevoorzitter Taskforce Handicap en Samenleving, vanaf juni 2004
    Voorzitter Raad van Toezicht natuurhistorisch museum “Naturalis” te Leiden, vanaf maart 2004
    Voorzitter Raad van Toezicht Luchtverkeersleiding Nederland, vanaf mei 2004
    Voorzitter Raad van Advies Verbond van Beveiliging Organisaties
    Lid Advies- en Arbitragecommissie Rijksdienst
    Lid Visitatiecommissie Handvestgroep Publiek verantwoorden
    Lid Raad van Advies Nederlands Verbond Toelevering Bouw
    Voorzitter Raad van Commissarissen N.V. “Haute Finance”
    Voorzitter Raad van Advies Buurt Management Nederland
    Voorzitter bestuur “Het Expertise Centrum”
    Supervisor Leergang Internationale Politie Oriëntatie
    Adviseur Twijnstra Gudde
    Lid bestuur Stichting voor Oecomenische Politiek
    Voorzitter Stichting Instandhouding Nieuwspoort
    Lid bestuur Stichting Hermitage aan de Amstel
    Lid curatorium Stichting Nationaal Monument Kamp Vught
    Voorzitter Stichting Atlantic and Pacific Exchange
    Voorzitter Commissie van Toezicht Stichting Stadion Ontwikkeling
    Lid Raad van Toezicht Stop Aids Now
    Lid Raad van Advies Nederlandse Vereniging van Dierentuinen
    Lid klankbordgroep Inzicht, FORUM
    Lid bestuur Jazz Edison Eindhoven
    Voorzitter jury Overheidsmanager van het jaar
    Lid Raad van Advies Stichting Actief Burgerschap
    Ambassadeur Forum voor Democratische Ontwikkeling
    Lid Strategisch Advies College Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties)
    Lid Raad van Commissarissen “Haag Wonen”
    Voorzitter adviescommissie beloning en rechtspositie politieke ambtsdragers, vanaf 1 maart 2005
    Voorzitter Commissie Integriteit Publieke Omroep, vanaf 1 januari 2006
    Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Rijnlands Lyceum, vanaf 1 februari 2007
    Lid Raad van Commissarissen Haute Equipe, vanaf 2007
    Extern adviseur BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten), vanaf september 2008
    Lid Taskforce Krimp, vanaf juni 2009 (samen met J. Mans)
    Saxofonist op tuinfeestjes

    1.   

     Het lijkt erop dat het gros van de reageerders amper het regeerakkoord heeft doorgelezen. Spit de 54 pagina’s met het kleine lettertype even door, en je ontdekt vanzelf conservatieve maatregelen die je bevallen.

  2.   

   Maak daar maar het kabinet Pechtold I, een genderneutraal kabinet zonder ballen van.

 4.   

  Beste redactie, dat doet hier regelmatig Dopper, nu onder vele andere namen. Niet opgevallen? Dus niets nieuws onder de zon behalve dat de regering met zo laag gedrag vertoont als de hier gehate Dopper.

 5.   

  Het is natuurlijk niet goed te praten dat Rutte de naam van Teddy Boudoir verkeerd uitspreekt.

  :)

  1.   

   Hahaha, die Noppen! Heeft een al even groot gevoel voor humor als onze uiterst bekwame Minister President.

   1.   

    Dank je IJscomaniak, ik vind het een eer met onze uiterst bekwame Premier te worden vergeleken.

    1.   

     Dus u bent ook het glijerige weglachtype dat van alles beloofd maar vervolgens niet nakomt? Je moet het maar een eer vinden, poeh… Fijn voor uw familie en vrienden ook, als u die al heeft.

     1.   

      @ Roughwood.
      Uw omschrijving van Kiliaantje is exact zoals hij is en wat de meeste reaguurders al weten ! Hij is óók, nét als Rubberen Rutte, genderneutraal, dus van het glijerige type, zoals u hem noemt.

   2.   

    Ik denk dat we de komende weken wel eens kunnen gaan lachen om het verlies in de peilingen van de komende regeringspartijen. Dat is pas humor.

  2.   

   Beste heer Dopper, durft u dat echt te beweren met een ellenlange lijst aan aliassen? Onder het mom van een schizofreen is nooit alleen……

  3.   

   Ja lachen hè K. Dopper. Dat lachen zal vanzelf verstommen wanneer de uitslag van de volgende TK verkiezing bekend zal zijn….

 6.   

  “Want Nederlanders zijn niet dom: die prikken recht door dit soort gemakzuchtige trucjes heen.” Sinds wanneer zijn Nederlanders niet dom? Volgens mij is het kabinet Rutte 3 het sluitende bewijs van het tegendeel.

 7.   

  20@Dopper, je maakt hiermee de redactie belachelijk mocht je dat niet ontgaan zijn. Dat jij een nuttige idioot bent weten wij al lang en dat je onbeschoft bent ook. Naamverandering doet niets aan de domheid van de mens net als een uniform de aap niet kan veranderen. En een aso blijft een aso.

 8.   

  De minister president verlaagt zich tot praktijken van domme en lage personen zoals sommige personen op dit forum(Dopper=Kiliaan nog wat en duizend andere namen)en is zijn post niet waardig. Dat was hij al niet als leugenaar en politieke charlatan en dit zet hem nog een trede lager. Kan het nog lager? Ik vrees van niet. En zo iemand “leidt” het land en straks misschien de EU. Er gaat een gevoel van plaatsvervangende schaamte over mij als dit de representatie van Nederland moet voorstellen. Zo laag zijn wij gedaald. Als je bang bent voor je vijand, Rutte, wees een man en niet een slapjanus met je kleuterschoolmethoden. Hopelijk krijgen wij snel nieuwe verkiezingen en dan kunt je het schudden, Rutte! Kijk, ik ben boos en schrijf het goed.

 9.   

  Ach, wat origineel, Rutte doet een starbuckie, zielig als je dat soort tactieken moet gebruiken.

 10.   

  Volgens mijn oude Engelse moeder taal:
  Ruthless Rutte will soon fall into his own Rut. Nederlandse translation:
  Roekeloos Rutte zal binnenkort vallen in zijn eigen Rotzooi!

 11.   

  Die gelukkige heer of mevrouw heeft kennelijk een bloedhekel aan het FvD met Baudet gezien al zijn of haar reacties!

 12.   

  Ik denk dat het voor Mark Rutte een heel erg korte derde regeer-periode gaat worden. Het regeer-akkoord mag dan wel helemaal zijn dichtgespijkerd, maar als er slechts één lid van de tweede kamer die behoort tot de fracties van de regeringspartijen dan ligt de hele boel op zijn kont.

  Dit soort grapjes kan hij zich niet langer veroorloven, er hoeft maar één VVD’er of D66’er niet gediend te zijn van dit soort humor en hij kan DENK en GROENLINKS smeken om er bij te komen, en dat gaat niet lukken.

 13.   

  Ik hoorde dat die kwal opdracht kreeg om komende week bij Geert hetzelfde te doen …
  Noem hem in het debat GEERT BILDERS….
  Nou daar wordt ie alleen al een beetje erg geil van …

 14.   

  Ach, een JIJ-bakje van Pinokkio.
  Het nieuwe kabinet Pechtold I , genderneutraal zonder ballen noemen ! Das pas humor meneer Sonnenberg….

 15.   

  Ahum.
  Petra Hermans

 16.   

  A-R-T-I-C-U-L-E-R-E-N.

  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!