Wilders laaiend na regeerakkoord: ‘Pure volksverlakkerij! Het woord islam komt niet één keer voor!’

Het is bepaald geen understatement om te zeggen dat PVV-leider Wilders totaal niet tevreden is met het regeerakkoord dat VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie. In een eerste reactie maakt de oppositieleider gehakt van het document. Hij vindt de lastenverlichtingen ‘sigaren uit eigen doos’ en is bijzonder kritisch over de complete absentie van het woord ‘islam’.

PVV-leider Geert Wilders heeft het regeerakkoord ook gelezen, en het is niet bijster overdreven om te zeggen dat hij er geen fan van is. Voor de camera’s van de staatsomroep reageert Wilders met de nodige krachttermen. Zo noemt hij het onderhandelingsresultaat van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie een “verschrikkelijk gedrocht van een regeerakkoord”, en laat hij zelfs meermaals weten het 55 pagina’s tellende pak papier “pure volksverlakkerij” te vinden.

De kritiek van de PVV-leider zit op twee punten. Allereerst vindt Wilders het onbestaanbaar dat Rutte, Pechtold en de rest letterlijk geen woord hebben besteed aan de rol die de islam momenteel speelt in de samenleving: “Misschien voor mij wel het allerbelangrijkste principiële bezwaar: het grootste probleem, het existentiële probleem van de islamisering in Europa en Nederland. Het woord komt niet één keer voor, dus het vertrouwen in de toekomst zou ik met deze vier heren absoluut niet durven hebben.”

Maar Wilders vindt ook dat de lastenverlichting die Rutte III voorstelt eigenlijk geen knip voor de neus waard is. Iedere lastenverlichting, aldus de PVV-voorman, gaat ook gepaard met een lastenverzwaring. Hij noemt die lichtpuntjes voor de burger dus geen knip voor de neus waard, en vergelijkt het aan uitdelen aan de ene hand terwijl je het weer afpakt uit de andere hand.

Al met al heeft Geert Wilders z’n werk dus klaarliggen voor de aankomende vier jaar! Mits deze regeringscoalitie het zo lang weet vol te houden, natuurlijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. DolleDries

  1,75 miljard meer naar ontwikkelingshulp.

  Ontwikkelingshulp heeft Afrika al 40 jaar geen steek verder gebracht, het is dus logisch om er mee door te gaan als vooral CDA-vriendjes daar hun geld verdienen. We hebben het 1000-voudige in Afrika gemieterd van wat de Amerikanen als Marshall-hulp in Europa gestopt hebben, en die kregen er tenminste nog een gehoorzame vazalstaat voor terug.
  Wij krijgen er een explosie van overbevolking, de grootste milieuramp evah en invasie van Europa – de vernietiging van de enige beschaafde beschaving, voor terug, en de ellende voor de negers in Afrika is  niet te overzien.

  We kunnen een beetje kissebissen over wat we naar Afrika gegooid hebben, maar geholpen heeft het nooit.
  Ondanks de (deels) goede bedoelingen heeft ontwikkelingshulp negatieve bijeffecten die sterker zijn dan de intenties. Na 60 jaar en 2,3 biljoen dollar verder neemt internationaal de roep toe om alternatieve wegen te bewandelen. Deel één van een serie over de economische ontwikkeling van Afrika.
  Door Arjen Nijeboer
  Zestig jaar ontwikkelingshulp
  Ontwikkelingshulp aan Derde-Wereldlanden wordt al sinds 1950 gegeven. De bedragen zijn niet gering. Alleen de structurele ontwikkelingshulp van regering aan regering (in het jargon Official Development Assistance of ODA) bedroeg de afgelopen 5 decennia zo’n 2.3 biljoen dollar. Afrika kreeg hiervan relatief het grootste deel: ruim 1 biljoen ofwel 1.000.000 miljoen dollar. Momenteel bedraag ODA zo’n 100 miljard dollar per jaar, waarvan 50 miljard voor Afrika. Naast de ODA wordt ook nog structurele hulp van private organisaties als Novib en noodhulp onderscheiden. Van 1998 tot 2006 gaf de Nederlandse overheid zes miljard euro uit aan hulp (naast nog 4 miljard door Nederlandse particulieren).
  http://www.arjennijeboer.nl/artikelen/waarom-ontwikkelingshulp-niet-werkt-en-hoe-afrika-zich-wel-kan-ontwikkelen/

  1. Dubbele Komma

   dat ontwikkelingsgeld gaat natuurlijk grotendeels naar linkse clubjes die zich een goed gevoel aanpraten en hun zakken vullen met helemaal compleet niks doen.

   maar vlak het cda niet uit. ik meen zelfs dat het cda meer kerkelijke subsidiesponsclubjes heeft dan de linkse kijk-mij-eens-tof-zijn-van-andermans-centen clubjes.

  2. Ecoshaarlem

   Gooi de btw maar gewoon omhoog, alle doorsnee Nederlanders worden hiermee gepakt, en dan stort je dat gewoon in een diep y:-)mgat in Afrika.
   Geheel met je lezing eens!

 2. Ritter

  Een van de grootste gevaren die Nood/West Europa bedreigt is de sluipende islamisering van de samenleving. Het gevolg van (vaak illegale) massa immigratie en geboorte.

  Je hoeft maar een grote stad in Noord/West Europa te nemen om te begrijpen dat over pakweg 20/30 jaar grote delen van de steden ( of zelfs de meerderheid van een stad) islamitisch zal zijn.

  Verreweg de meeste moslims die naar Europa reizen nemen hun islam en bijbehorend gedrag met zich mee en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Ieder jaar zien we daarom een toename van islamitische terreur aanslagen; een toename van eerwraak, kinderhuwelijken, vrouwenbesnijdenissen, moskeeën, islamitische scholen en universiteiten, z.g “NO-GO” zones en zelfs Sharia rechtbanken zoals in Engeland.

  Noord/West Europa pleegt culturele en demografische zelfmoord. Behalve in Oost Europa waar de regeringen de grenzen voor massa immigratie uit de islamitische hebben gesloten.

  In Engeland is nu Mohammed de meest populaire naam……….en dat zal in de toekomst alleen maar toenemen.
  ——-

  Mohammed tops the list of most popular baby boy names in England
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3770523/Oliver-Amelia-popular-baby-names.html

  1. Kiliaan Noppen

   De bewering dat Mohammed de meest gegeven naam in Engeland is is een platte leugen. Ritter weet dat ook wel maar hij van de eerste leugen niet gebarsten en vertrouwt erop dat hij de duizendste leugen ook zal overleven.

   https://www.theguardian.com/news/datablog/2014/dec/01/muhammad-not-most-popular-boys-name-in-britain

 3. Ni28

  Helaas heeft Wilders volkomen gelijk. Alweer! Per saldo zal de burger op achteruitgaan vooral de oudere die al jaren voor elke verlichting opdraait. Het is nog niet zichtbaar maar in de praktijk zal het blijken. Het asielstatus van 5 naar 3 jaar brengen is in praktijk ook een farce. De immigranten blijven na welke periode dan ook hier in de illegaliteit want die is in praktijk gelijk aan de legaliteit. Daarover ook geen woord. Ook niets over de aantallen immigranten en op welke wijze zij behandeld worden. Dat belooft wat voor een overbevolkte land.

 4. Dubbele Komma

  Duim omhoog voor wilders! er kan niet vaak genoeg gewaarschuwd worden voor een ideologie die al 1400 jaar mensen,hele volksstammen heeft uitgemoord,en nog steeds aan de gang is.

  Europa gaat vervallen in joegoslavie 2.0 in het gunstigste geval.

  in het ergste geval worden we “vreedzaam” onderworpen.

  Ritter.je hebt weer eens gelijk,het ergste is nog dat het gewoonweg voorspelbaar is. de geschiedenios herhaalt zich gewoon. je hoeft de allerslimste niet te zijn om het patroon te ontdekken als je je verdiept in 1400 jaar geschiedenis.

  maar je moet je hoofd wel heel diep in je reet hebben zitten om 1400 jaar geschiedenis te ontkennen,en te mijmeren dat er vooral niks aan de hand is.

  wat is dit toch verschrikkelijk,christelijke partijen die je er niet over hoort dat er elke 5 minuten een christen word vermoord op deze planeet,alleen om zijn niet-islamitisch zijn.

  Hoe kan het zo zijn dat in deze tijd dat iedereen zichzelf kan informereren,elke encyclopedie staat online,geschiedenisboeken.lezingen van historici, noem het maar op,dat er nog idioten zijn die het gevaar van de islam niet zien,het gaat niet om de individule moslim,het gaat om de ideologie. nazis waren ook de minderheid in duitsland. maar ze hebben genoeg schade aangericht dacht ik zo.

  Islam betekent ONDERWERPING! en niks anders.

  ugh!

 5. Ni28

  Het trieste van de ontwikkelingsgeld is dat het eindeloos is en zonder enige positieve effect voor Europa. Uiteindelijk komen zij toch hier omdat hier is het geld gratis. Waarom zou je dan nog werken. Bed, bad en brood krijg je altijd terwijl een ander voor moet werken.

 6. DolleDries

  Maar goed ,gezien het aantal zetels van 76 maakt 50,6% de dienst uit en staat 49,4 % van de kiezers buiten spel.

 7. DolleDries

  Kabinet – jihaD66 hield verbod op buitenlandse financiering moskeeën tegen

 8. corfo

  Dat de aangekondigde lastenverlichting een sigaar uit eigen doos zou zijn, was toch zeker wel bekend bij iedereen ?
  Van deze “regering” hebben de “normale, hardwerkende burgers” niets, helemaal niets te verwachten; alleen een vent met een gemene grijns op z’n kop die doorlopend krijst : “Wat zijn wij toch een rijk landje”.
  Wát een zielig mannetje.

 9. Farn

  En onze baby’s, kinderen en volwassenen laten ze letterlijk stikken omdat een goedwerkend medicijn te duur is om te vergoeden. Dat bedoelen ze met vertouwen in de toekomst. Hoe durven ze.

  1. corfo

   @ Farn.
   “den Haag” wordt met de dag gekker !
   Wie met deze “regering” nog vertrouwen in de toekomst zou hebben, is nét zo gek als Rutte c.s. We zijn op grote schaal besodemieterd door de z.g. “elite”.
   De firma “List & Bedrog”, hoofdkantoor in den Haag.

 10. Floris

  “Als je in een land woont, waarin je bestraft wordt voor het vissen zonder vergunning, echter niet voor de illegale grensoverschrijding zonder geldig paspoort, dan heb je het volste recht om te zeggen dat dit land geregeerd wordt door idioten.”

  (Miloš Zeman, president van de Tsjechische Republiek)

  1. Kiliaan Noppen

   Floris woont al 30 jaar niet meer in Nederland, dus die weet precies hoe het er hier aan toe gaat.

   Een echte specialist!

   1. DolleDries

    Dan is het toch vreemd dat hij meer weet over dit land dan jij Dopper.

    1. corfo

     @ Dolle D.
     Die Dopper is z’n pilletje wéér vergeten !
     Doet niks anders als trollen en liegen, extreem links gedrag.
     Deze trol heeft geen enkel benul van wat er in de wereld rondom hem gebeurt.

   2. buitenbeentje

    Zal je eens wat uitleggen dropje. Er zijn mensen met een NL nationaliteit die in het buitenland wonen en desondanks afhankelijk zijn van wat er in NL door Den Haag beslist wordt. Ik begrijp dat dat voor jouw pea-brain te moeilijk is om te begrijpen, maar deze mensen hebben belang bij de NL politiek en stemmen ook vrolijk mee bij de 2e kamer verkiezingen en evt. referenda ( zo lang als het duurt).

    Natuurlijk wil jij als democraat (hahaha) dat dit soort mensen niet mag meepraten, behalve als ze jouw abjecte dictatoriale en hypocriete gedachtegang (open riool is een betere benaming) willen volgen.

    De door jou zo aanbeden EU heeft mensen met een bepaalde nationaliteit het wettelijk recht gegeven mee te beslissen over hun vroegere woonland en een insect (blatella) als jij zal daar niets aan veranderen. Je bent zo gek op onze Nederlandse wetgeving, nou wees er dan nu ook maar trots op.

    En een beetje Nederlander in den vreemde weet via internet en achterban verdomde goed hoe het in NL toegaat, aan je bijdragen te lezen beter als jij, en wordt daar niet vrolijk van.

    1. corfo

     @ buitenbeentje.
     Het is écht onbegonnen werk om te proberen Dombo Dopper iets zéér eenvoudigs uit te leggen. Hij begrijpt nergens iets van.
     Hij heeft al geruime tijd z’n pilletjes niet genomen en luistert ook al niet meer naar z’n moeder. Zal binnenkort wel wéér in de isoleer zitten in de psychiatrische inrichting waarin hij verblijft. Ik heb inmiddels diep medelijden met hem, hij probeert nog wel zó “geleerd” over te komen maar valt keer op keer door de mand.

     1. buitenbeentje

      Ik heb het grootste gedeelte va mijn leven, met wisselend succes, besteed aan het wijzer maken van domme mensen ;-).
      Voor de vergelijking met een insect biedt ik overigens mijn excuses aan…… . Aan de insecten natuurlijk, die hebben een nuttige functie.

     2. buitenbeentje

      Ik moet ophouden zo vroeg, zonder koffie, te reageren. bied ipv biedt natuurlijk, voordat de taalnazi weer gaat zeiken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.