Wilders woest bij ‘minder Marokkanen’-zaak: rechter blijkt prijs te hebben uitgereikt aan anti-PVV-activiste

Is de “minder, minder Marokkanen”-rechtzaak tegen Geert Wilders een politiek proces? De PVV-leider vindt zelf van wel, en kwam vanmiddag op een regiezitting met een bewijs op de proppen voor die bewering: de voorzitter van het hof dat de beroepszaak tegen de rechtse politicus behandelt, blijkt in 2016 als voorzitter van Stichting Gascaria een prijs te hebben uitgereikt aan een anti-Wildersdemonstrante.

PVV-leider Wilders is niet te spreken over de rechters die over hem moeten oordelen in de hogere beroepszaak aangaande zijn ‘minder, minder, minder Marokkanen’-uitspraak die de politiek leider in 2014 deed. Drieënhalf jaar later gaat er eindelijk voor het laatst een rechter inhoudelijk kijken naar de omstreden speech van Wilders, en oordelen of er sprake is van discriminatie. De lagere rechter vond al eerder dat daar sprake van was.

Wilders was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep. Dat hij daar vrijgesproken wordt, zoals hij wil, zit er volgens hem niet echt in met de huidige rechters die zijn zaak voorzitten. Die beschuldiging maakte de PVV-leider hard door het doopceel te lichten van de voorzitter van het hof, Jeanne Gaakeer. Gaakeer is volgens hem persoonlijke actief in het vluchtelingen- en anti-PVV-circuit. Ze zou zelfs prijzen uitreiken aan mensen die anti-Wildersdemonstraties organiseren. Dat zit zo:

“Geert Wilders heeft dinsdag tijdens de regiezitting twijfels geuit over de neutraliteit van de voorzitter van het gerechtshof Den Haag, die nu zijn zaak behandelt in het ’minder-Marokkanen-proces’. Voorzitter Jeanne Gaakeer zou eveneens voorzitter zijn van een stichting die eerder een prijs uitreikte aan Sinead Wendt, een linkse activiste die betrokken was bij anti-Wildersprotest. „Bent u de juiste persoon om mij te beoordelen?”, vroeg Wilders tijdens de regiezitting, die plaatsvindt in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.

Naar eigen zeggen kreeg de PVV-leider de informatie over Gaakeer pas in de pauze, anders had zijn advocaat dit eerder aangekaart. „Ik twijfel of u de persoon bent om mij te beoordelen in dit proces´´, zei Wilders.”

Het Hof en Jeanne Gaakeer onthouden zich van commentaar, maar een pikante onthulling is het in ieder geval zeker. Donderdag beloven ze er in een tweede regiezitting op terug te komen. Het zal bij benieuwen, maar ik heb zo het voorgevoel dat het Hof het allemaal niet ernstig genoeg vindt en desondanks gewoon doorgaat met de zaak tegen de PVV-leider. Met dezelfde – potentieel vooringenomen – voorzittende rechter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

176 reacties

 1. ayreonaut

  “blindfolded” wordt hier wel erg letterlijk genomen.

 2. Punt50

  Hoe het ook is, VVMU is het hoogste goed. Dat moet prevaleren boven elke uitspraak die iemand doet. Bovendien, als je mensen gaat muilkorven komt het er wel op een andere (vaak minder prettige) manier uit.

  1. Zweedse kok

   Dat VVMU de moeite waard is om voor te strijden ben ik helemaal met u eens.
   Maar stel mening niet gelijk aan moedwillige belediging.
   Wel verwacht ik van u, als strijder voor VVMU, dat u hier nooit zal verzoeken om andermans mening te blokkeren of te verplaatsen naar andere sites.

 3. Bloem

  En daarom is het verkeerd heer Dopper dat rechters geselecteerd worden op politieke voorkeur. Rechters behoren onafhankelijk te zijn om onafhankelijk recht te kunnen spreken. Wat mij betreft is dit wederom bewijs van de non-existentie van de Nederlandse rechtstaat.

  1. Becker

   Ik ben het met Bloem eens dat rechters niet moeten worden geselecteerd op politieke voorkeur.

   Gelukkig gebeurt dat ook niet.

   1. Top

    Blablablablab balblablabal bweeeeeeeh!

    1. corfo

     @ Top.
     U heeft gelijk met uw : Blablablablabla enz.
     De benoeming van rechters is een zuivere politieke zaak; maar weet u, de nageboorte die zich Becker noemt, meent héél veel te weten, dat is de makke van mensen met een IQ van minder dan 45. Zo weet die dwaas zelfs wie geheel verantwoordelijk is voor de MH17-ramp. Als er dan gevraagd wordt naar bronnen en/of argumenten duikt de gek meteen terug, het riool in !

   2. Bloem

    Rechters en officieren worden na selectie op kennis en kunde, onderworpen aan een ballotagecommissie van een groepje rechters respectievelijk officieren. E.e.a. onder het mom van het checken op evenwichtigheid, al dan niet extreme ideeën en/of de kandidaat in het keurslijf binnen het team past. Aangezien de selectiecommissie steevast een voorkeur heeft voor het linkse spectrum (vanaf D66) wordt er gekozen voor kandidaten die binnen dat stramien passen. Uiteraard zal er af en toe een anders gestemde doorheen glippen, deze verdwijnen dan na verloop van tijd weer door de achterdeur of haken zelf af aangezien het niet prettig werken is binnen een jou vijandig gezinde werkomgeving. Het feit dat de voorzitter van het hof, mr. Jeanne Gaakeer nu de kennelijke banden heeft met het linkse circuit zorgt er nu voor dat ze de schijn tegen heeft, bewijst eens te meer dat rechters in Nederland op zijn minst een oriëntatie hebben op het linkse spectrum. Dat is gevaarlijk en onwenselijk.

    1. Nog1

     Je schrijft dat de rechter banden heeft met het linkse circuit, maar dat is niet wat Wilders beweert.

     Ze.zat in een 3 koppige jury die een scriptieprijs gegeven heeft aan iemand die zich inzet voor vluchtelingen. Ze won de prijs vnl vanwege haar schrijfstijl.

     Op basis daarvan is niets zinnigs te zeggen over de politieke opvattingen van 1 van de 3 juryleden.

     1. Bloem

      Slaapt u rustig verder

     2. Nog1

      @ bloem

      En U droomt. Nachtmerries weliswaar, maar die zijn niet waarheidsgetrouwer.

    2. Zweedse kok

     25 aannames gevolgd door een door u gewenste conclusie.

   3. Anna

    Becker. Rechters gaan ook stemmen naar voorkeur? Bleek na onderzoek dat overgrote deel D66 stemde. Hun onderbewuste werkt toch niet abnormaal?

    1. Becker

     Ja, rechters zijn hoog opgeleid en hoger opgeleiden stemmen statistisch vaker op D66.

     Zo vreemd is dat allemaal niet.

     Hier weer een politiek complot achter vermoeden is onzin.

     1. IJscoman

      De Echte Nederlander Becker denkt dat het gewoon toeval is. Simpele zielen zijn er natuurlijk altijd.

     2. Becker

      Nee, IJscoman, ik leg net uit dat het geen toeval is maar statistische correlatie.

     3. Zweedse kok

      Waterijsje, waarom laat u geen kans voorbijgaan om uw beperkte geestesvermogen te etaleren?
      Ik zou als ik u was, weer wachten op iemand anders met een mening en daar weer stoer achteraan hobbelen. Gaat u veel beter af.

     4. IJscoman

      De Echte Nederlander Becker brengt een onjuist argument in. In alle partijen (brede volkspartijen als CDA en VVD incluis) zijn hoger opgeleiden te vinden, maar het aandeel D66’ers ligt significant hoger. Het CDA en GroenLinks moet het bijvoorbeeld doen met minder dan 7 procent (respectievelijk 6,9 en 6,6 procent) bij de rechterlijke macht.

      De statistische correlatie van Becker is dus flauwekul.

     5. Zweedse kok

      Ijsje, ijsje toch.
      Je snapt het echt niet.
      Er zijn veel hoger opgeleiden welke d66 stemmen.
      Meer dan bij andere partijen.
      Heeft te maken met hun programmapunten en aankijken tegen bepaalde levensvragen.
      Rechter worden is alleen weggelegd voor hoger opgeleiden.
      Deze zijn ruim vertegenwoordigd onder D66 aanhangers.
      .
      Ze stemmen geen D66 omdat ze rechter zijn maar omdat ze zich herkennen in het programma van D66

   4. Jantje

    Rechters zijn gewoon ambtenaren. Ze krijgen namelijk hun salaris van de staat.
    “wiens appelen men vaart, diens appelen men eet”. Die hele “trias politica” is een dooddoener om het volk in het gareel te houden.

 4. Becker

  Het valt natuurlijk ook niet mee om een rechter te vinden die prijzen uitdeelde aan extreem-rechtse patriotten.

  🙂

  1. Top

   Blablablablab balblablabal!

   1. Blue monday

    haha, goeie Becker!

    1. Top

     Blablablablab balblablabal

  2. ayreonaut

   Hiermee bevestig je dat het niet meevalt een rechter te vinden die géén prijzen uitreikt aan de linker zijde van het spectrum.

 5. Nog1

  Dom argument van Wilders. Een prijs voor een juridische scriptie zegt niets over de mening over de persoon, laat staan over de mening over de mening van die persoon.

  Dat de prijswinnares lid is van een vereniging hoeft de jury helemaal niet geweten hebben. Voor het winnen van een scriptieprijs wordt geen screening of iets dergelijks uitgevoerd.

  En de demonstratie tegen Wilders was pas NA het winnen van de prijs, dus dat kan de jury helemaal niet geweten hebben.

  Wilders wil graag doen voorkomen dat rechters tegen hem zijn, maar nu bewijst hij alleen het tegenovergestelde; Wilders heeft iets tegen rechters.

  1. ayreonaut

   ” Wilders heeft iets tegen rechters.”
   Dat meen je niet!!

  2. Zweedse kok

   Zo, dat komt hard aan.
   Duidelijk heeft hier iemand zijn huiswerk niet gedaan en was Knoops niet in de gelegenheid om dat te doen.
   Of is deze bewering bewust buiten Knoops om gedaan?

   1. J.C.

    @Nog1

    Goed, dat de voorzitter er nu op gewezen is, want dan kan deze persoon zich zonder schaamte terugtrekken van dit “rechtvaardige” proces tegen de heer Wilders.

  3. J.C.

   @Nog1

   “Dat de prijswinnares lid is van een vereniging hoeft de jury helemaal niet geweten hebben. Voor het winnen van een scriptieprijs wordt geen screening of iets dergelijks uitgevoerd”.

   Maar wat de heer Wilders allemaal voor slechts bedoeld zal hebben met z’n uitspraak “minder Marokkanen” dat weten de Gutmenschen dan weer wel…….

   1. Nog1

    @ jc

    Wat Wilders wel of niet bedoeld heeft is niet relevant in een rechtzaak. Wat relevant is of de wet is overtreden.

    1. J.C.

     @Nog1

     “Wat Wilders wel of niet bedoeld heeft is niet relevant in een rechtzaak. Wat relevant is of de wet is overtreden”.

     Benieuwd waar in de wet staat, dat je niet de vraag mag stellen: “wilt u meer of minder Marokkanen?” Hoezo de wet overtreden?

     1. Becker

      Nou, Nog1, dit is toch een reuze overtuigend argument van J.C.?

      🙂

     2. J.C.

      @Becker

      “Nou, Nog1, dit is toch een reuze overtuigend argument van J.C.?”

      De Gutmenschen redeneren altijd maar 1 kant op, dat maakt de discussie niet alleen onmogelijk, maar ook onsmakelijk.

    2. PMG

     @Nog maar 1

     Welke wet schrijft voor dat het verboden is vragen te stellen in het openbaar?

     Einde verhaal

    3. toetssteen

     @Nog1
     Oh, dus u of een rechter beslist wat iemand bedoelde met een uitspraak! Beseft u wel wat u hier zegt?

    4. Anna

     Nog1. Voor dezelfde overtreding trekken ze een kwartier of half uurtje uit. Je haren rijzen ten berge als je dit “politiek” proces volgt. PVV tegenstanders vooral politici lachen zich kapot. Wilders en PVV moeten kapot omdat ze de feiten benoemen. Angst regeert in heel Europa. Trouwens niemand maar dan ook niemand is objectief. Het onbewuste in de mens doet zijn werk.

  4. PMG

   Wilders stelt alleen maar een vraag en uit twijfel nav. zojuist ontvangen info. THAT IT FOLKS! ik kan er verder ook niets van maken maar de aandacht is nu 100% op scherp. Dit zou wel een keerpunt kunnen gaan worden, waarvan? Dat mag u zelf invullen.

   1. Zweedse kok

    quote>Wilders stelt alleen maar een vraag en uit twijfel nav. zojuist ontvangen info.
    .
    Lariekoek.
    Zaal was geïnstrueerd. Antwoorden waren voorgekauwd.
    Uitspraak van Wilders was gepland, doordacht en doelbewust.

    1. nogmaals

     @zweedse kok
     Uw gebrek aan intelligentie is waarschijnlijk niet te verhelpen, maar begin eens met een cursus begrijpend lezen, dan hoeven wij hier ook geen onzinreacties van uw kant meer te zien.

 6. Ben Zine

  Is het nou werkelijk zo moeilijk om een objectieve rechter te vinden ? Ze kunnen toch zelf ook wel op hun vingers natellen dat dit gaat uitlopen op wraking van de rechtbank door Wilders’ advocaat ? Of het moet zijn dat er gewoon überhaupt geen onpartijdige rechters meer bestaan en dat dus de GEHELE rechterlijke macht knetterlinks is. In dat geval zou de rechterlijke macht inderdaad geheel moeten worden ontmanteld, en opnieuw vanaf de grond moeten worden opgebouwd, om ALLE linkse en cultuur Marxistische invloeden en elementen grondig uit te bannen, als een soort chemotherapie ter bestrijding van een kwaadaardige tumor. Zodat we eindelijk weer, zoals dat hoort, een ONPARTIJDIGE magistratuur hebben. Man man man, wat zou dit land toch opknappen als we al dat linkse geteisem hun macht konden ontnemen.

  1. Nog1

   Ik heb nog niets gehoord waaruit de partijdigheid van de rechter zou blijken.

   1. denk eens na

    Dat komt nog wel

 7. Marius Feenstra

  De Trias Politica ten voeten uit, hoezo onafhankelijk en voor het leven benoemd.

 8. Ritter

  We weten allemaal dat dit een politiek proces is met als doel Geert Wilders politiek gezien monddood te maken.

  Zowel het OM als de rechterlijke macht maken overuren om Wilders politiek uit te schakelen.

  B.v de rechters hebben van Marokkanen een “ras” gemaakt om Geert Wilders van racisme te kunnen beschuldigen. Terwijl we allemaal weten dat Marokkanen geen “ras” is maar een nationaliteit.

  https://opiniez.com/2016/11/27/de-strijd-tegen-wilders-en-zijn-kiezers/

  1. Becker

   Wilders heeft dit proces bewust uitgelokt omdat hij er electraal voordeel mee hoopte te bereiken. Hij heeft het OM gedwongen deze zaak aan te spannen terwijl ze daar absoluut geen zin in hadden.

   Een tamelijk vies politiek spelletje waarvoor het OM en de Rechtbank smerig is misbruikt.

   1. DolleDries

    Wilders heeft dit proces bewust uitgelokt omdat hij er (electoraal) voordeel mee hoopte te bereiken. Hij heeft het OM gedwongen deze zaak aan te spannen terwijl ze daar absoluut geen zin in hadden.
    Een tamelijk vies politiek spelletje waarvoor het OM en de Rechtbank smerig is misbruikt

    Dan is dat linkse volk knap stom en dat Marokkaanse ras ook niet snugger dat ze daar intrapt zijn met dei optochten en voorbedrukte formulieren om te gieren is dat..En dat het OM en de rechtbank zich zo laten misbruiken zeg ook veel over hun snuggerheid.
    Man wat had volgens jou redenatie Geert iedereen beet. Wat een kanjer is het toch.

  2. Nog1

   ! ritter
   Dat maakt juridisch niets uit. Racisme staat niet in de wet, maar discriminatie. En dat kan ook op grond van seksuele geaardheid, sekse, religie, etniciteit en nationaliteit

   1. Becker

    Er zijn hier nogal wat reaguurders die oprecht denken dat het begrip racisme slaat op onderscheid in mensenrassen. De herhaalde uitleg hier dat mensenrassen niet bestaan en dat racisme een breder begrip behelst kan echter niet worden opgenomen.

    1. toetssteen

     @Becker
     Doe me een lol! Als men deze term wenst te herdefiniëren dan graag vooraf en niet achteraf!

    2. sjun

     Racisme lijkt vooral een rekbaar begrip te zijn geworden om kritische noten op beleid en adressering van criminaliteit te smoren.

    3. Laaghlandt

     Becker.. één menselijk ras? Eentje maar??! Dus ik zie er het zelfde uit als een oost-Afrikaan? En die Afrikaan is hetzelfde als een klein Aziaatje.. ok
     Wat moet het fijn zijn om zo in ontkenning te leven!

    4. Punt50

     Praat geen kak. Mensenrassen bestaan!

 9. Becker

  Wel aardig dat Wilders deze keer ‘woest’ is. Meestal bevindt hij zich in een onafgebroken staat van woede of is hij anderszins ernstig uit zijn humeur.

  1. Guus Geluk

   Zo komen zijn aanhangers ook wel eens op mij over.

   1. Blue monday

    En Geert speelt het alleen maar, zijn aanhangers nemen hem bloedserieus

    1. Guus Geluk

     Ik denk niet dat hij het speelt. Het is niet zo dat hij een soldatenpakje aantrekt om zijn punt te maken ofzo.

  2. ayreonaut

   Becker is de nieuwe huisvriend van Geert, miauw!!

 10. sonar

  De grootste criminelen regeren de rechtsstaat,alles zit in de linker hoek en belazeren de bevolking .
  Alles om maar in een goed blaadje van Merkel,en de EU te komen voor een rijk betaalde job ,zonder ook maar iets voor de bevolking te hoeven doen,O ja de burgers opzadelen met extra kosten ter hunner glorie.

  1. corfo

   @ sonar.
   Helemaal juist.
   +++++++++

 11. Ni28

  Dat de rechters echt onpartijdig zijn is natuurlijk een sprookje. Vrouwe Justicia is niet echt geblinddoekt. De schijn bestaat in iedere geval wel.

 12. Ni28

  Zin in een trollendansje?

 13. DolleDries

  Volgens mij verwoorde Wilders het netjes zonder woest te worden.
  Maar het stinkt wel weer natuurlijk.
  Als je de punten van Knoops beluisterd dan kun je alleen maar concluderen dat het OM en de doende aangevers ontoerekeningsvatbaar moeten worden verklaard.
  Je kan toch niet anders verklaren dat dit hele show proces en de ophitserrij zomaar uit het brein van Goebbels had kunnen komen.

  Maar nu we toch Marokkaan tot ras hebben verklaard ,wat is dat ras crimineel zeg. Hoe komt dat toch. Wat zijn eigenlijk de verdere eigenschappen van dit ras.

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Andere eigenschappen van dat ras zijn :
   !. ze vermenigvuldigen als konijnen;
   2. ze parasiteren op kosten van hun gastheren/-dames;
   3. ze hebben losse handjes v.w.b. omgang met dames;
   4. ze zijn buitengewoon egoïstisch, daarom mogen hun vrouwen niet gezien
   worden door andere mannen en moeten zich daarom hullen in vuilniszakken en
   voddelappen;
   5. andersdenkende roeien zij uit.
   Er zijn ongetwijfeld nog meer eigenschappen van dat laag ontwikkelde ras te noemen.

 14. Blue monday

  Geert wordt met de dag gekker, een onbelangrijke prijs voor een goede scriptie die tegen het zere been is van gekke Geert.

  blijkbaar mag een mening die Geert niet deelt beloond worden.

  Kansloos maar wel weer mediaaandacht.

  1. ayreonaut

   Kan er geen gebak van maken, probeer het nog een keer met iets meer logica.

  2. DolleDries

   Tja ieder nadeel heeft zijn voordeel.

 15. meijer61200

  Uitstekend dat Geert de rechter, mevrouw Gaattekeer, linkse voorkeuren verwijt. Overigens geheel terecht. Héél lang geleden waren rechters in NL nog onafhankelijk. Tegenwoordig heb je aan Mavo-IV kennelijk genoeg om in zo’n baantje te rollen. Ze doen er werkelijk alles aan om GW te demoniseren het linkse gebroed. Mevrouw Gaattekeer is dan ook volkomen ongeschikt om recht te spreken, zeker in dit soort gevalletjes. Wat een flauwe kul dit hele proces! Haatzaaiende baardapen mogen Jan en alleman de kanker etc. toewensen in hun fraaie Zeeman jurkjes, en daar hoor ik links nooit over. Nederland is een miserabel land geworden.

  1. Zweedse kok

   Meijer denkt te kunnen zeggen:Tegenwoordig heb je aan Mavo-IV kennelijk genoeg om in zo’n baantje als rechter te rollen.
   Helaas.
   http://www.rechtersenadvocaten.nl/rechters/hoe-word-je-rechter/

 16. corfo

  Wraken die rechter !
  Ik heb al vaker verkondigd dat het benoemen van een rechter een politieke daad is, wilt u een nóg duidelijker bewijs hiervan ?
  Het bedrog uit den Haag, dat rechters onafhankelijk zouden zijn, is hiermede onderuit gehaald.
  Dat zooitje, incl. de z.g. Rechterlijke Macht, loopt met een plaat voor de kop, dat is niet normaal meer, al die z.g. boven-ons-gestelden opruimen en vervangen door échte onafhankelijke deskundigen.
  Of dhr. Wilders schuldig wordt bevonden of niet, maakt niks uit, de z.g. Rechterlijke Macht is een aanfluiting in dit “democratische” landje.

 17. lanex

  Ze zullen echt alles uit de kast halen Wilders te muilkorven, het is voor iedereen met één hersencel duidelijk dat dit een politiek proces is.

  1. corfo

   @ lanes.
   Er zitten hier diverse reaguurders die zelfs één hersencel moeten ontberen !

   1. Becker

    Dat kan ik, tot mijn spijt, bevestigen.

    1. nogmaals

     Becker heeft gelukkig wel veel zelfkennis!

 18. Robert Leiden

  Er wordt hier gesuggereerd dat de betreffende rechter een prijs heeft uitgedeeld aan een mevrouw vanwege haar anti PVV geluid.
  Ja ja… een gevalletje rijmen en dichten zonder je hemd op te lichten.
  Het kost nog geen 5 minuten googelen om er achter te komen dat de betreffende rechter in een jury zat die juridische scripties beoordeelt op onderzoeksmethodiek, onderzoek en taalvaardigheid. En die winnende scriptie krijgt dan een prijs.
  Werpt een ander licht op de beschuldiging die de heer Wilders naar voren brengt.
  Lees zelf even wat die prijsuitreiking precies betrof:
  http://stichtinggascaria.nl/pdf/Gascaria-Juryrapport-2016.pdf

  Verder ging niet alleen GW in beroep omdat hij vindt dat hij te zwaar gestraft is.
  Ook het OM ging in hoger beroep omdat zij vindt dat GW te licht bestraft was.
  Vandaag was alleen de uitwisseling van standpunten van beide partijen.
  Wordt vervolgd in mei 2018.

  1. Zweedse kok

   Om nog maar te zwijgen over:Naar eigen zeggen kreeg de PVV-leider de informatie over Gaakeer pas in de pauze, anders had zijn advocaat dit eerder aangekaart.
   .
   Wat een toeval.
   Hoelang waren deze feiten al bekend?
   Wat een toeval dat dit buiten Knoops om naar buiten komt.
   En zijn discipelen smullen er weer blindelings van.

 19. Floris

  De motivatie van de jury:”Stichting Gascaria kende in 2016 de prijs toe aan Wendt, voor een scriptie met de naam ’No More Blablabla’ over ongedocumenteerde vreemdelingen. Bij de motivatie voor de prijsuitreiking staat onder meer: „Haar werk is niet alleen van een hoog academisch niveau, het getuigt ook van een persoonlijke betrokkenheid bij deze groep mensen”, doelend op vluchtelingen.”

  De jury vond de persoonlijke betrokkenheid bij (zogenaamde) vluchtelingen kennelijk een belangrijke factor om haar de prijs toe te kennen. Dat is niet alleen een academische dwaling, daaruit blijkt ook duidelijk ideologische verwantschap. Wilders heeft gelijk, deze rechter is niet objectief en dient zichzelf te verschonen danwel gewraakt te worden.

  Alleen is de kans groot dat een andere rechter ook weer een linkse mafklapper zal zijn.

  1. Becker

   “De jury vond de persoonlijke betrokkenheid bij (zogenaamde) vluchtelingen kennelijk een belangrijke factor om haar de prijs toe te kennen.”

   Je nam kennis van het jury-rapport?

   1. Floris

    Je nam kennis van het juryrapport?
    ————————-
    Inderdaad.

    http://stichtinggascaria.nl/pdf/Gascaria-Juryrapport-2016.pdf

    1. Becker

     Ik ook:

     De jury heeft de scripties beoordeeld op grond van de volgende criteria:
     1.De aansluiting bij de doelstelling van de stichting Gascaria, te weten: het bevorderen van de studie naar het recht in relatie tot de humaniora en al hetgeen hiermee verband houdt of
     bevorderlijk kan zijn;
     2.De originaliteit van vraagstelling, methode en onderzoek;
     3.De inhoudelijke kwaliteit van het onderzoek;
     4.De kwaliteit van de vorm en taal van de scriptie.

     Je sloeg de plank dus weer eens mis.

     1. Tinneke

      Amen!

     2. Floris

      Dopper denkt dat hij door de criteria te citeren maar de motivatie van de jury te negeren een punt kan maken.

      Deze man is te licht voor de inhoudelijke discussie en slaat van arrenmoede maar een beetje lukraak om zich heen.

    2. Dunu Zithlau

     Dan is het toch duidelijk dat dit geschifte wijf een activistenrechter is?

  2. Zweedse kok

   Bij de motivatie voor de prijsuitreiking staat onder meer:
   .
   Leuk, een onderdeeltje uitlichten en daar een compleet relaas op bouwen.
   Had beter verwacht van u.

  3. Nog1

   Nee dat staat niet in het rapport. Wat er staat is dat ONDANKS de persoonlijke betrokkenheid ze scherp blijft. Haar betrokkenheid werd dus op zichzelf als nadeel gezien dat ze door kritisch te blijven heeft gecounterd

   1. Floris

    Dat is jouw interpretatie. Wat er letterlijk staat is dit:

    “Zoals uit het voorgaande duidelijk wordt, kent de jury de prijs toe aan Sinead Wendt. Haar werk is niet alleen van een hoog academisch niveau, het getuigt ook van een persoonlijke betrokkenheid bij deze groep mensen.”

    Daar leid ik uit af dat de jury die betrokkenheid hogelijk waardeert.

    Dan volgt: “De jury vond het bijzonder dat de persoonlijke inzet op geen enkele manier afdeed aan de scherpte van de theoretische analyse.”

    Waarom ze dat bijzonder vinden is raadselachtig. Deze zin voegt in feite niets toe.

    1. Nog1

     @ Floris
     Dat je die tweede zin niet begrijpt verrastme, anders ben je scherper.

     Want ze vinden het evident bijzonder dat haar betrokkenheid haar wetenschappelijke scherpte niet.heeft verminderd. En iedereen snapt dat deze scherpte betekent dat het ondanks haar betrokkenheid toch wetenschap is gebleven. En wetenschap is alleen scherp als zij onbevoordeeld is.

     Dus ONDANKS haar betrokkenheid blijft haar analyse wetenschappelijk.

     1. Floris

      Dat is helemaal niet evident. Betrokkenheid hoeft wetenschappelijke scherpte totaal niet in de weg te staan.

     2. Becker

      Dat is juist, Floris.

 20. poldi

  Interessant: een (politiek) strafrechter in zulk vaarwater!
  En het blijft bijzonder dat de aangifte formulieren klaar lagen, dat heel veel mensen die tekenden geen idee hadden waarom en dat daar geen enkel onderzoek naar wordt gedaan.

  Het is en blijft een voorgekookt politiek proces.

 21. Floris

  “De Stichting Gascaria heeft als doelstelling het bevorderen van de studie naar het recht in relatie tot de humaniora en al hetgeen hiermee verband houdt of bevorderlijk kan zijn. De Stichting Gascaria reikt tweejaarlijks een prijs uit van 1000 euro voor de beste masterscriptie in Nederland op het interdisciplinaire gebied van het verband tussen het recht en de humaniora.”

  http://www.stichtinggascaria.nl/

  De humanoria zijn al jaren volledig links verpolitiekte wetenschappen, zodanig dat het eigenlijk de naam wetenschap niet meer verdient. Op deze manier tracht men ook het recht naar links te trekken. Iets wat trouwens goed is gelukt gezien de vele taakstrafjes, begrip voor de dader en het politieke proces tegen Wilders (om maar wat te noemen).

  De linkse tumor woekert overal.

  1. Becker

   Floris staat weer eens met de rug tegen de muur en nu zijn beweringen voor de zoveelsgte keer feitelijk zijn doorgeprikt valt hij terug op het algemeen gebazel tegen ‘links’. Nog even wachten en de termen ‘Gutmensch’, ‘Oikofobie’, ‘partijkartel’, ‘cultuurmarxisme’ en ‘Frankfurter Schule’ vliegen ons weer om de oren.

   Wat is het toch een trieste lulkont.

   1. Floris

    Er is niets doorgeprikt, sukkel.

    Voor iemand die zichzelf rechts van het midden noemt (ik moest hartelijk lachen toen ik het las) is het wel opmerkelijk dat je zo’n blinde vlek hebt voor de linkse dominantie binnen de humanoria. Doe die oogkleppen toch eens af, kerel.

    1. Zweedse kok

     In de totale ontreddering waarin Floris zich helaas bevindt, begint hij nu personen door elkaar te halen.
     Ik adviseer je een kladblok te nemen en op te schrijven wie wat gezegd heeft.
     Scheelt een stuk, maakt het voor u overzichtelijk en bespaart u “vergissingen”
     Verder citeert u ergens: Zoals uit het voorgaande duidelijk wordt.
     Zonder het voorgaande te benoemen gaat u natuurlijk plasnat.
     .
     Ik zou zeggen: even slikken, verlies nemen en op een volgende beurt wachten, misschien heeft u dan meer succes.

     1. Floris

      Dopper gooit een van z’n andere aliassen in de strijd (die hij allang verloren heeft).

      Wat is het toch een sneu figuur.

  2. PMG

   Dat vindt jij Floris. Ik hoop echt dat hier nu eindelijk eens een uitspraak gaat komen in het Wilders verhaal. Dan zullen wij eens zien hoe het met de vrijheid van meningsuiting is gesteld in de lage landen. Eigenlijk te belachelijk voor woorden dat dit de samenleving weer geld kost. Ik wil ook minder marokkanen in Nederland, de grenzen dicht, meer politie en een sterk leger en uit de EU. Nu krijg ik vast levenslang ……

   1. Becker

    “Nu krijg ik vast levenslang”

    Nee hoor, wel het advies eens een boek en een kwaliteitskrant te lezen.

    1. PMG

     Kwaliteitskranten bestaan niet dus bij deze het advies geen tijd aan kranten te besteden, knul.

 22. PMG

  https://www.rechtspraak.nl/SiteCollectionDocuments/Leidraad-onpartijdigheid-en-nevenfuncties-in-de-rechtspraak-januari-2014.pdf

  Als ik zo bekijk wat die stichting doet dan valt daarover weinig op te merken. Ik kan mij voorstellen dat de rechter zich niet terug trekt op die basis want de prijsuitrijking is gebaseerd op een duidelijke doelstelling en verwoordt niet de eigen mening van de rechter maar de beoordeling van een scriptie in relatie tot de doelstellingen van diezelfde stichting

  1. Becker

   Perfect verwoord.

   Wilders hoopte een publicitair puntje te scoren maar het was niet meer dan een slag in de lucht.

   Typisch Wilders.

   1. corfo

    @ Becker.
    Zielige man !

 23. DolleDries

  Wildersproces – ‘Er is van hogerhand toegewerkt naar vervolging PVV-leider’
  Advocaat Knoops wil premier Rutte, burgemeester Bruls en politiechef Aalbersberg verhoren
  24-10-2017, 16:11 Tags: Geert Wilders, geert-jan knoops, PVV
  Naast tal van onderzoeken laten verrichten, wil de raadsman van PVV-leider Geert Wilders ook veel getuigen laten oproepen. Het gaat onder anderen om premier Mark Rutte en enkele ministers uit Rutte-II, burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg. Ook wil hij de duizenden mensen laten verhoren die aangifte deden tegen Wilders om zijn ´minder-Marokkanen´ uitspraken in 2014.
  Advocaat Geert-Jan Knoops legde zijn verzoeken dinsdag neer bij het gerechtshof van Den Haag, dat een regiezitting houdt op Schiphol.
  Knoops denkt dat van hogerhand is toegewerkt naar vervolging van de PVV-leider. Hij wil weten of bewindslieden afspraken hebben gemaakt, onder meer over hun reactie op de uitlatingen van Wilders. Volgens de scheiding der machten mogen politici zich niet bemoeien met rechtszaken. Ook vermoedt de advocaat sturing vanuit het Openbaar Ministerie (OM) om aangifte te doen bij de politie.
  De manier waarop vervolgens aangifte werd gedaan, rammelt aan alle kanten, betoogde Knoops. Er kwamen 6500 aangiften terwijl velen niet eens wisten tegen wie ze aangifte deden en waarom precies. De advocaat liet zijn medewerkers 35 aangevers ondervragen en daarin kwamen volgens hem dit soort misverstanden en tientallen onregelmatigheden aan het licht.
  Deze hele gang van zaken is ongeoorloofd en moet er volgens Knoops toe leiden tot dat het OM niet gerechtigd is om Wilders te vervolgen.

  Donderdag reageert het OM op de opmerkingen en onderzoekswensen. Het gerechtshof neemt op 9 november een besluit.

  1. Floris

   Dit politieke proces is een schande voor de rechtsstaat. Het zijn de praktijken van een bananenrepubliek.

   1. Becker

    Floris woont al 30 jaar niet meer in Nederland, dus die kunnen we wel als een deskundige beschouwen als het om onze rechtsstaat gaat.

    1. Floris

     De oliedomme Dopper meent dat iemand die in België woonachtig is niet weet of kan weten hoe de Nederlandse rechtsstaat in elkaar zit.

     Zou die man nu echt niet beseffen dat hij met dit soort idiote posts alleen maar zichzelf te kakken zet?

     1. Becker

      Dat denk ik inderdaad, Floris, iemand die al 30 jaar in Belgie woont staat niet meer in de Nederlandse samenleving. Dit blijkt overigerns ook helder uit je bijdragen die van vervreemding getuigen.

      Je vertrok lang geleden uit Nederland omdat je hier niet wilt wonen. Ik ontzeg je het recht dit land onder te schijten.

     2. IJscoman

      De beerput die Nederland heet, dat zompige moeras dat alleen mist, mest en vuile regen ademt, is zeer gediend met een frisse blik vanuit de verte. De kans dat het kokende-kikkertje-effect optreedt is namelijk erg groot aanwezig bij de verdoemden die in gedwongen zijn in deze modderpoel te leven. Becker is een voor zich zelf sprekend voorbeeld.

      Juist vanuit de verte zijn de wezenlijke ontwikkelingen te analyseren en doorgronden. Helaas luidt de niet te weerleggen conclusie dat Nederland inderdaad een bananenmonarchie is die de schaamte allang voorbij is en waar de rechtspraak in kromspraak is omgezet. Gadverdamme, wat is het toch een stupide pokkenland geworden. Geregeerd door nitwits en schlemielen.

     3. Becker

      IJscoman woont ook al jaren niet meer in Nederland. Hij vindt ons land een smerige beerput en vind ons maar sukkels omdat we van ons land houden.

      Sedert zijn vertrek is het hier een stuk minder gaan stinken.

     4. Zweedse kok

      @ Waterijsje.
      Mag ik u feliciteren met werkelijk de perfecte omschrijving van het oudhollandse gezegde: de beste stuurlui staan aan de wal.
      Beetje semi-intellectueel gebracht, dat dan wel weer.

     5. Guus Geluk

      “De kans dat het kokende-kikkertje-effect optreedt is namelijk erg groot aanwezig bij de verdoemden die in gedwongen zijn in deze modderpoel te leven.”

      Van deze tekst krijg je spontaan braakneigingen. Nest-bevuilen in optima forma.

     6. Floris

      “Ik ontzeg je het recht dit land onder te schijten.”
      —————————————————-
      Dat is waar dit gehuil om draait. Een fascistoïde poging om critici de mond te snoeren.

      Hier zien we het lelijke, linksdrammerige gezicht van de psychopaat Dopper, die geen andere meningen duldt.

      Op inhoud schiet hij hopeloos tekort dus probeert hij het op deze lafhartige manier.

      Wat een loser.

     7. Zweedse kok

      Floris, klap je laptop dicht en ga tv kijken.
      Je zelf-gegraven kuil wordt steeds dieper.
      Ga wat anders doen en kom tot rust.
      Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.

     8. Becker

      Floris en IJscoman zijn verbitterde pensionado’s die al jaren niet meer in ons land wonen en toch parmantig menen te weten hoe het er hier aan toe gaat en iedereen die van dit land houdt en er genuanceerd over spreekt aanvallen met laster en woede.

      Het zijn tragische oudere rechtse mannen die in ons land niet mee willen of kunnen wonen maar hun land van herkomst niet kunnen vergeten. Het is zowel afstotelijk als zielig.

     9. IJscoman

      Becker, Zweedse kok en Guus Gelul zijn de echte Nederlanders die al jaren achtereen genaaid worden door de echte Nederlandse elite en achtereenvolgende echte Nederlandse regeringen die het mooie land dat het echte Nederland eens was tot een uitgewoond krot hebben gemaakt, o.a.door ongehinderde en toegejuichde massa-immigratie, overbevolking en de uitverkoop aan Brussel. Nederland staat in de top tien van vervuilendste landen binnen de Europese Unie, het echte Nederlandse leger is uitgekleed, echte misdaad wordt ontkend en de echte no-go areas groeien als kool. Desalniettemin menen Gecker, Guusje en de buitenlandse kok dat alle echte Nederlandse misstanden ten koste van alles rechtgeluld, gedownplayed en uitgegomd moeten worden. Alle kritiek op wat eens het echte Nederland was wordt weggezet als nestbevuiling. Het zijn zulke ongelooflijke sukkels dat ze het zelf niet in de gaten kunnen hebben hoe stom ze zijn.

     10. Becker

      IJscoman vindt iedereen die van Nederland houdt en daar wil blijven wonen sukkels. Hij meent vanuit het buitenland waar hij woont zeker te weten dat Nederland een vieze beerput is waar alleen nog losers wonen die niet, zoals hij, er in slaagden als economisch vluchteling hun heil elders te vinden.

      Dat Nederland behoort tot een van de rijkste en veiligste landen waarvan de bewoners aangeven tot de gelukkigste van de wereld te behoren is IJscoman niet bekend. Hij is namelijk zelf niet vreedzaam en niet gelukkig en denkt dat dit voor anderen ook wel zal gelden.

      We wensten deze trieste bittere oude man sterkte toe in het land waar hij naar toe vluchtte. Ik vrees echter dat hij altijd heimwee zal houden naar het land dat hij op dit blog elke dag weer onderschijt.

     11. Zweedse kok

      @waterijsje
      Mag ik u bij deze bedanken.
      Het is voor mij een compliment om door u voor dom uitgemaakt te worden.
      Nogmaals hartelijk dank voor deze opsteker

     12. Floris

      Doppertrol heeft een nieuw woord gevonden voor kritiek uiten: “onderschijten”.

      Dat zegt op zich al genoeg over deze fascistoïde psychopaat, maar laat ik eens voortborduren op dat “onderschijten”.

      1) Toelaten dat je land volstroomt met profiteurs en parasieten en de rekening bij de autochtonen leggen. DAT is je land onderschijten.

      2) Weggeven van soevereiniteit en zakken met geld aan de beunhazen van de EU. DAT is je land onderschijten.

      3) Van daders slachtoffers maken en de echte slachtoffers in de kou laten staan. DAT is je land onderschijten.

      4) Toelaten dat hier een barbaarse en vijandige ideologie/religie kan wortelen die lak heeft aan mensenrechten. DAT is je land onderschijten.

      5) Het verpolitieken van onderwijs, media en wetenschap om daarmee de linkse ideologie op slinkse wijze te promoten ten koste van ander gedachtengoed. DAT is je land onderschijten.

      6) Het organiseren van politieke processen tegen politici die tegen de politiek correcte dramdwang in gaan. DAT is je land onderschijten.

      En zo kan ik nog wel even door gaan.

     13. IJscoman

      Geweldig verwoord Floris!

     14. Becker

      Uit de idioot karikaturale beschrijving die Floris geeft van Nederland blijkt pijnlijk dat hij al 30 jaar geleden als economisch vluchteling ons land verliet.
      Zijn beschrijving is werkelijk te krankzinnig voor woorden en als hij hier zou wonen zou hij hebben kunnen waarnemen dat het helemaal nergens op slaat.

      Dit bedoel ik dus als ik zeg dat hij absoluut niet serieus genomen kan worden als hij bralt over Nederland.

      Misschien heeft hij een beetje verstand van België, maar ik vrees van niet: hij is alleen maar obsessief bezig met zijn land van herkomst en laat zich informeren door de rechtspopulistische alternatieve media en atavistische ideeën uit de 70-er jaren waarin de Frankfurter Schule en Marcuse nog een rol speelden in het politiek-ideologsiche discours.

      Hij is me er eentje!

      🙂

     15. Zweedse kok

      Ja, hij is weer zover.
      Waterijsje hurkt tegen iemand aan en roept: wat zijn we samen sterk he.

     16. IJscoman

      Het is duidelijk dat De Echte Nederlander Becker geen enkel, maar dan ook echt geen enkel weerwoord heeft op het sluitende en feitelijke betoog van Floris.

      Verder dan wat dom gescheld komt deze uitgerangeerde sukkel niet meer. Je hebt volledig verloren Becker, ga maar slapen.

     17. Becker

      Het malle gebral van Floris is geen feiteljk betoog, IJscoman, het is een idioot islamoob en rechtspopulistisch gekleurde karikatuur van Nederland. Jij bent echter de laatste die dit betoog op zijn feitelijkheid kan beoordelen: je woont al jaren niet meer in dit land.

     18. IJscoman

      Waarom neem je niet even punt voor punt onder de loep Becker en ontkracht je de feiten die Floris opnoemt? Gewoon tegengas geven, met argumenten komen, stellingen en gememoreerde feiten ontzenuwen, zaken weerleggen. Daar ben je altijd toch zo goed in?

      En nu sta je met je mond vol tanden. Dat lijkt me veelzeggend genoeg. Je bent uitgeluld.

     19. Becker

      Een uitspraak als “Van daders slachtoffers maken en de echte slachtoffers in de kou laten staan” is een volstrekt niet falsificeerbare uitspraak, niet smeer als een rechtspopulistische kreet die nergens op slaat maar in het circus van Baudet en Wilders c.s. lekker bekt en doorgaat voor een feitelijke beschrijving van de werkelijkheid.

      Alleen mensen die al jaren niet meer in Nederland wonen kunnen op grond van hun lezing van alternatieve media oprecht denken dat dit iets zegt over de situatie in Nederland. Het is echter slechts fantasie en gelul.

     20. Floris

      Dopper heeft dus geen ander verweer dan “fantasie en gelul”.

      Tja, een smadelijker nederlaag is bijna niet denkbaar.

      Ik woon op een half uurtje rijden van Breda, lees een Nederlandse krant en kom bijna wekelijks in Rotterdam en regelmatig bij vrienden en familie elders in het land. Bovendien is de digitale wereld voor iedereen beschikbaar en maak ik daar dankbaar gebruik van. De notie dat ik geen voeling zou hebben met Nederland is volkomen belachelijk.

      Door dat te beweren zet trol Dopper zichzelf volkomen buitenspel.

      Ik heb trouwens nog nieuws voor trol Dopper: de situatie in Nederland verschilt nauwelijks met die in de andere West-Europese landen. Overal heerst hetzelfde vieze linkse virus.

     21. Zweedse kok

      Ach, ach, ons arme waterijsje.
      Zich verbergend achter Floris komt hij af en toe over Floris zijn schouder heen om wat stoers te roepen.
      Dan duikt hij weer bang weg.
      Waarom Waterijsje zich aan andere optrekt om een mening te verkondigen?
      Lees zijn armzalige, treurige en vooral eenzame belevenissen op dit blog en u zult het begrijpen.

  2. Guus Geluk

   Ik zie dat Geert nog wat wrijft in zijn zelf gemaakte vlek en hij laat zijn advocaat een samenzweringstheorie oplepelen.

   Sad!

   1. DolleDries

    Ik zie dat Geert nog wat wrijft in zijn zelf gemaakte vlek en hij laat zijn advocaat een samenzweringstheorie oplepelen

    Ja daar lijkt het helemaal niet op toch.

   2. Floris

    Gekke Guus vindt het kennelijk heel normaal dat er gebruik werd gemaakt van voorgedrukte aangifteformulieren en dat de politie (die normaal niet zo vlot is) alles in het werk stelde om de aangiftes zo snel mogelijk te verwerken.

    Sad!

    1. Guus Geluk

     Ja, dat lijkt me vrij normaal bij een massa-aangifte. De slachtoffers kregen een voorgedrukt formulier, waarbij de agent de tekst van de aangifte nog moest invullen.

     De rechtbank heeft in het proces vervolgens de loze aangiftes (“ik deed aangifte, omdat hij dat ook deed”) door genomen.

     1. Floris

      Voorgekookte massa-aangifte deugt niet, meneer Gelul. En de vlotte medewerking van de politie wijst er wel degelijk op dat ze in het complot zaten.

      Als je verkracht bent laten ze je gewoon dagenlang wachten.

     2. Guus Geluk

      In totaal kwamen er 6.474 aangiftes binnen bij de politie. Het is logisch dat de politie vervolgens enkele formulieren uitdraait om tijd te besparen.

      https://www.volkskrant.nl/binnenland/teruglezen-6-474-aangiftes-tegen-wilders-rommelig-aangifteproces~a4405838/

     3. Guus Geluk

      uitdraait = invult.

     4. Vit

      Met een vooruitziende blik een paar duizend.

     5. Guus Geluk

      De “Wilders-formulieren” zijn natuurlijk opgemaakt toen de aangiftes binnenstroomden.

      De NOS:

      https://nos.nl/artikel/626396-politie-heeft-wildersformulier.html

      Wel moet de tekst van de aangifte nog verder ingevuld worden door een politieagent op het politiebureau. “Dat is omdat iedereen een ander verhaal heeft”, zegt een woordvoerder van de landelijke politie. De politie gebruikt vaker standaard aangifteformulieren, zoals bij diefstal of inbraak.

      Vandaag zei het OM dat het zo hard gaat met de aangiften tegen Geert Wilders, dat het Openbaar Ministerie de tel niet kan bijhouden. Het is niet bekend hoe vaak er precies aangifte is gedaan.

     6. Becker

      Nee joh, de agenten moeten al die duizen aangiftes helemaal opnieuw uittypen.

      🙂

     7. Dunu Zithlau

      Voorgedrukte aangiftes duidt op een vooropgezette inquisitie, Guus Gelul. En jij die dit goedpraat verdient het om te worden getrapt en geslagen. Rot op of ik doe je nog eens wat!

     8. Zweedse kok

      @Dunu Zithlau
      Heeft u enig idee hoe PVV aanhangers aan een negatief imago komen?

     9. Guus Geluk

      Doe niet zo agressief, Kodi Domela Zithlau. Voorgedrukte aangifte-formulieren duidt er op dat de politie tijd wilde besparen, aangezien zij anders alle aangiftes zelf moest uittikken.

     10. Becker

      Ja, Guus, zo een oudig ligt het. De politie werkt bij massale aangiften meestal met formulieren.
      Men wil er hier graag een complot van de linkse kerk van maken waar de politie fanatiek aan meewerkte. Ik vrees dat dit waanidee niet is weg te poetsen.

     11. Guus Geluk

      Ja, zoals men ook een complot wilde maken van die aanrijding bij Centraal.

      Het is erg bedroevend.

    2. IJscoman

     Zweedse kok, zou een fatale voedselvergiftiging misschien iets voor je zijn?

     1. Zweedse kok

      @waterijsje
      U etaleert uw niveau wel heel opvallend.
      Herstel, uw gemis aan enig niveau.
      Een onplezierig leven verder

     2. Gilbert Schroeten

      Gezellig hier.

 24. Vit

  Wim en trawanten smullen ervan dat er op hen wordt gereageerd, zonde van je energie mensen.

  Geert heeft gewoon gelijk, als hij dit akkevietje eerder had geweten dan was zijn advocaat allang in het geweer gekomen. Hoe de muts van deze rechter staat is wel duidelijk.

  1. HaZ

   Goh, Joost Niemoller was DDS journalist. Dat verklaart een en ander !

 25. Vit

  De tenlastelegging was al voorgedrukt, alleen het het verhaal van de klager nog niet.

  https://nos.nl/artikel/626396-politie-heeft-wildersformulier.html

  1. Vit

   Ps, de NOS zit ‘nooit’ bezijden de waarheid. 🙂

 26. sjun

  Hoe langer deze politiek via de achterdeur van justitie duurt, hoe meer verbeterpunten voor de rechtsstaat in zicht komen.

  1. sjun

   En natuurlijk komt er zo ook zicht op maatschappelijke netwerkjes.

 27. Vit

  Wordt er eigenlijk nog wat met de uitspraak “Kutmarokkanen” gedaan van Rob Oudkerk?

  1. PMG

   Nee! Wel wordt binnenkort het word ‘knuffelmarokkaan’ geschrapt in het kader van de positieve discriminatie maar het barst van de kutmarokkanen dus blijft dat gewoon in de Dikke Van Dale. Smerige Turk blijft ook; zei mijn moeder vroeger al tegen mij als ik weer eens buiten gespeeld had (als je weet wat dat is)

   1. Vit

    Ohw is dat zo? de Dikke van Dale maar aanklagen dan want pure discriminatie van een groep.

  2. Floris

   Nee, die is links. Die heeft absolutie gekregen van de linkse kerk.

 28. Nog1

  Dat dezelfde stichting ook prijzen heeft uitgeeijkt aan scripties van rechtse studenten die voor het grote bedrijfsleven zijn gaan werken ( M Wiersma bv) telt zeker niet mee omdat dit het vooroordeel dat Wilders tegen rechters heeft niet bevestigt.

  In een eerdere wrakingen ging het om de rechter zelf, zijn kritiek is nu niet op de rechter maar op derden waar zij geen.enkele verantwoordelijkheid over heeft.

  Maar volgens mij mogen van Wilders alleen PVV-ers rechter worden.

  1. Floris

   Je hoeft tegenwoordig echt niet rechts te zijn om in het bedrijfsleven te slagen. Ik durf zelfs te zeggen dat politiek correctisme een pré is.

   Het bedrijfsleven heeft zich aangepast en doet volop mee met links lullen.

   Ik schrijf “rechts vullen” er bewust niet achteraan. Tegenwoordig is het credo: links lullen, links vullen.

 29. DolleDries

  Maar het was geen samenzwering volgens Dopper en zijn doppertje

  https://mobile.twitter.com/SaskiaBelleman/status/922795635723685889

  1. Dunu Zithlau

   Voor aangifte van mishandeling, beroving, verkrachting etc. word je door de politie geschoffeerd; Voor aangiften tegen Geert Wilders gaan ze aangevers ronselen in de moskee.

   Al diegenen die hieraan hebben meegewerkt mogen worden belaagd.

 30. HaZ

  Goed zo, Geert. Laat al die vermeende zielige aangifteplegers maar komen opdraven in de rechtbank om hun aangifte toe te lichten. Als het een beetje meezit wordt de vrouwelijke rechter nog uitgemaakt voor…..k*nkerh*er, de enige “volzin” die het marokkaanse “ras”
  eruit kan spugen.

  1. Nasrani

   Klopt, en de rest is vaak onverstaanbaar.

 31. Dunu Zithlau

  Wildersproces – ‘Er is van hogerhand toegewerkt naar vervolging PVV-leider’

  Advocaat Knoops wil premier Rutte, burgemeester Bruls en politiechef Aalbersberg verhoren

  Naast tal van onderzoeken laten verrichten, wil de raadsman van PVV-leider Geert Wilders ook veel getuigen laten oproepen. Het gaat onder anderen om premier Mark Rutte en enkele ministers uit Rutte-II, burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg. Ook wil hij de duizenden mensen laten verhoren die aangifte deden tegen Wilders om zijn ´minder-Marokkanen´ uitspraken in 2014.

  Advocaat Geert-Jan Knoops legde zijn verzoeken dinsdag neer bij het gerechtshof van Den Haag, dat een regiezitting houdt op Schiphol.

  Knoops denkt dat van hogerhand is toegewerkt naar vervolging van de PVV-leider. Hij wil weten of bewindslieden afspraken hebben gemaakt, onder meer over hun reactie op de uitlatingen van Wilders. Volgens de scheiding der machten mogen politici zich niet bemoeien met rechtszaken. Ook vermoedt de advocaat sturing vanuit het Openbaar Ministerie (OM) om aangifte te doen bij de politie.

  De manier waarop vervolgens aangifte werd gedaan, rammelt aan alle kanten, betoogde Knoops. Er kwamen 6500 aangiften terwijl velen niet eens wisten tegen wie ze aangifte deden en waarom precies. De advocaat liet zijn medewerkers 35 aangevers ondervragen en daarin kwamen volgens hem dit soort misverstanden en tientallen onregelmatigheden aan het licht.

  Deze hele gang van zaken is ongeoorloofd en moet er volgens Knoops toe leiden tot dat het OM niet gerechtigd is om Wilders te vervolgen.

  Donderdag reageert het OM op de opmerkingen en onderzoekswensen. Het gerechtshof neemt op 9 november een besluit.

  https://t.co/ApgutYhBN3

 32. Dunu Zithlau

  Hierbij een oproep een ieder die Geert Wilders met ook maar één haar krenkt op te komen zoeken en te belagen.

 33. EllyD19

  Wilders heeft weer eens groot gelijk. Deze rechter is ongeschikt voor deze zaak.

  1. Dunu Zithlau

   ++++++++++

 34. Dunu Zithlau

  Zijn ze weer eens te laf om deze inquisitie pas na de gemeenteraadsverkiezingen te voltrekken in plaats van ervoor?

 35. Knopper

  Wilders dat is toch die blonde welke altijd opkomt voor de rechten van de mens ????,!!! , Ja toch?

  1. toetssteen

   @Troll
   Nee, hij is grijs. Onder hoeveel aliassen mag u hier eigenlijk reageren?

  2. Anna

   knopper. Dat klopt. Wilders komt op voor de rechten van alle mensen. Wilders is een politicus die zich inzet om een groot maatschappelijk probleem aan te pakken wat overgrote deel politici uit angst hebben laten zitten.

  3. Anna

   knopper. Dat klopt. Wilders komt op voor de rechten van alle mensen. Wilders is een politicus die zich inzet om een groot maatschappelijk probleem aan te pakken wat overgrote deel politici uit angst hebben laten zitten. Dit super, grote, abnormale opgezette proces ziet er naar uit dat het een vooringenomenheids Middeleeuws proces is in 2017. Wilders moet hangen met medewerking van meewerkende en aangevende o.a. politici.

 36. Nasrani

  En weer heeft Geert Wilders gelijk! Wat zijn we toch ver weggezakt als fatsoenlijk land. Hoop dat deze troela zich snel terugtrekt van deze zaak. Bah.

 37. lanex

  Voor mij is VVMU absoluut. Je mag beledigen tot je een ons weegt, die ontzettende flauwekul van grenzen, wie bepaalt dan de grens? De gekwetsten, die zijn er in overdaad zouden eens kunnen denken aan een dikkere huid aanmeten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.