Zalm: het nachtmerriekabinet Rutte III komt eraan

Het schiet op met het regeerakkoord, aldus Gerrit Zalm.

“We schieten op ja,” reageerde Zalm toen hem vandaag gevraagd werd of het allemaal wat wil vlotten. En op de vraag of hij volgende week een regeerakkoord kan presenteren was hij ook al ‘positief’:

“Ik hoop het!”

Nou, Gerrit, ik hoop het vooral niet. Natuurlijk moet er een kabinet komen — we ontkomen er helaas niet aan — maar laten we heel eerlijk zijn: er moet heel wat gebeuren de komende dagen als dit geen tweede nachtmerriekabinet onder leiding van Mark Rutte wordt. Wat op dit moment naar buiten gekomen is impliceert dat het weer eens helemaal de verkeerde kant opgaat: hogere belastingen en over het algemeen een voortzetting van het desastreuze beleid van Rutte II. Het enige waar we nog op mogen hopen is dat het een ietsiepietsie minder slecht is dan dat kabinet… maar dat is het dan wel.

Afijn. Het einde van de formatie is dus in zicht. De belastingbetaler kan zijn borst natmaken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ben Zine

  Van VVD oplichter Gerrit Zalm (in het verleden werkzaam bij de DSB boevenbende van Dirk Scheringa), met zijn zenuwachtige bibberende mond, kunnen we niet anders verwachten dan een resultaat dat vergelijkbaar is met een natte scheet. Drie keer niks dus. Maar wat wil je… Op en top VVD partijkartel.

 2. Ni28

  Als het werk voor Zalm klaar is gaat hij keihard lachen. Met Rutte samen die lacht om alles. Vooral om de burger in dit gave land.

 3. CJD

  Volgens mij zou 31ste November een gepaste Datum zijn voor dit kabinet om te beginnen. Dat valt namelijk op Halloween

  1. CJD

   31 October bedoelde ik

   1. HaZ

    Of nog beter de 11e van de 11e…..Gekkendag !

  2. h_keur

   Da’s nog eens horror, halloween op een dag die nog niet bestaat 30 november.

  3. Ecoshaarlem

   Dat is een hele goede, allemaal nep zoals het komende kabinet!

 4. Blue monday

  Het wordt een vreselijk kabinet met 76 handpoppen, keurig in het gelid, 4 jaar lang….

  Aan de andere kant, een “droomkabinet” volgens DDS zou zijn PVV, FvD en VVD…
  dat lijkt me het einde van onze verzorgingsstaat en de solidariteit die wij als Nederlanders
  altijd hoog in het vaandel hadden staan.

  De rijken rijker, de arbeider zonder rechten…en dat alles in de plemp gooien voor
  wat minder immigratie…

  1. IJscoman

   Blue Monday, waarschijnlijk heb je nog nooit het partijprogramma van de PVV gelezen. Als je dat had gedaan had je geweten dat het PVV-programma op tal van punten (vooral ten aanzien van de verzorgingsstaat) zo rood is als een kreeft. Met de PVV krijg je dus minder immigratie en uitstekende sociale voorzieningen. Wat wil je nog meer?

   1. PMG

    Niemand leest iets, het is allemaal al ingebakken van thuis uit, blijven stemmen als een kip zonder kop en straks allemaal weer janken

 5. Blue monday

  De huidige politiek is niet meer leuk en aan alle kanten dubieus.

  Links schiet door op milieu, immigratie, cultuur en met rechts verliezen we in rap tempo onze arbeidsrechten en verliezen we onze goede verzorgingsstaat met slechts de flinterdunne belofte op een strenger immigratiebeleid en zwaardere straffen.

  De tijden van Drees, de standpunten van DS’70 en een partij die pal stond voor stoere havenarbeiders (en consorten) worden gemist.
  Ik heb genoeg van linkse zelfverraders en rechtse populisten, ik wil sombere, sociale politiek, gericht op kansen voor het individu!

 6. Ecoshaarlem

  Zalm heeft nog nooit wat goeds gebakken, met de Euro heeft hij ons een poot uitgedraaid, hopelijk zijn vele dat niet vergeten!
  Toen die dubieuze zaak DSB van Scheringa, op wankelen stond, en het voor Zalm te heet onder zijn voeten werd verdween hij, naar aan baan waar hij ook voor de gewone burgers niets goeds heeft gebracht, jammer dat mensen zo snel zijn vergeten, de kranten stonden er van vol, de veroordeelde staatssecretaris van de VVD Robby Linschoten een mastje van Zalm , die de boel opgelicht heeft en vast moet zitten, was samen met Zalm de leiders ppvan die schimmige bank!
  Nu heeft hij Rutte drie in elkaar gerommelt wat gelet op de grote tegenstrijdigheid van de partijen geen lang leven zal krijgen, ook al heeft men het helemaal dicht getimmerd, en heeft de tweede kamer in die zittende periode niets meer te vertellen, weg democratie, en dat is een kolfje naar de hand van Rutte en Zalm, maar de rekening gaat komen, denk alleen dat die gladjanus van een Rutte tussentijds het hazenpad kiest naar zijn vrouwtje Merkel en die alcoholist van een Junker, kan hij ons land nog meer gaat verkwanselen, de tijd zal het leren!
  Alle vermogens houdende krijgen minder belasting te betalen, heb niets gelezen over die arme mensen die aangewezen zijn op de voedsel bank, en vele zijn daar van hard werkende mensen geweest, maar opgeofferd voor de globalisering, en de ouderen die Nederland hebben opgebouwd niet te vergeten.
  Maar haal nog maar 50.000 geluk zoekende Moslims binnen die ons alleen maar geld en ellende
  hebben gebracht 80% zit in de bijstand, geen een cent bijgedragen aan ons land, en hiervan wordt door de doorsnee Nederlanden de kosten voor opgebracht, niet door de welgestelden die nu belasting verlaging krijgen!
  De uiterst plinkse kliek heeft er een puinhoop van gemaakt, mede met die alcoholist Junker van Brussel en Merkel die ons een sunami van moslimse gelukzoekers heeft gebracht, die nimmer intrigeren, op een hand uitzonderingen na!

 7. PMG

  De ‘zalm’ is een forel maar dat terzijde. Uit de euro en de EU, grenzen dicht, eigen volk eerst, binnen 5 jaar 50% minder uitkeringstrekkers, zwarte piet blijft zwart en baas over eigen pensioen, afschaffen vermogensbelasting want over dat geld is reeds belasting betaald, meer geld voor opleiding leraren en scholen. Scholing resultaat gericht dus leren hoe je rijk kunt worden en wat je daarvoor nodig hebt, kasplantjes-periode afsluiten. En zo zijn er nog wel wat dingetjes. In principe komt FVD het dichtste bij.

 8. Babaji538

  Een foto zei niet meer dan 1 woord spreken kon.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.