Afgewezen asielzoekers kraken alweer een pand in oh zo progressief Amsterdam

Geen categorienov 05 2017, 17:00
In Amsterdam gaat eigenlijk alles koek en ei, tenminste als je de meeste politici moet geloven binnen de Amsterdamse politiek. Ga je naar een bijeenkomst van de VVD in Amsterdam om het over immigratie te hebben, dan wordt je nog net niet uitgejouwd. Terwijl er toch grote problemen zijn in een stad die al uitpuilt.
In Amsterdam is er al jaren een activistengroep actief van afgewezen asielzoekers, We Are Here. Zij willen graag blijven en zorgen ervoor dat ze ook blijven. Zo hebben ze in onze hoofdstad nu alweer een pand gekraakt:

De krakers stellen dat de actie noodzakelijk is omdat ze anders overdag op straat moeten zwerven. De zogenoemde bed-bad-brood-voorziening in Amsterdam voorziet volgens hen niet in opvang tussen 09.00 uur ’s ochtends en 16.00 uur ’s middags, waardoor de gebruikers dan geen onderdak hebben.

Sinds 2012 al 29 keer een pand kraken en moeilijkheden veroorzaken in de omgeving. Laten we namelijk niet gaan denken dat het voor de rest rustige asielzoekers zijn, want ze veroorzaken ook regelmatig overlast.
In een stad als Amsterdam, waar het al verschrikkelijk druk is, vormt immigratie een problematische factor. De anonimiserende werking van een grote stad zorgt dat dit soort problemen niet snel aangepakt worden. Mensen hoeven ook vooral maar 'zielig' te doen en aandacht te zoeken en men roept al snel dat er niets aan gedaan wordt en ze niet weggestuurd kunnen worden. Daarom werkt een beleid van 'eerst laten komen en dan wegsturen' niet. De politiek kan wijzen op het zieligheidsgehalte en ze mogen blijven. Of er wordt, net zoals in dit geval, niets aan gedaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten