Alleen pietenhaters mogen komen rellen bij intocht van Sinterklaas: burgemeester verbiedt tegenactie

Lekkere dubbele standaard weer. Vandaag is de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum, waarbij – als het aan de burgemeester ligt – de feestverpestende Piethaters wél aanwezig mogen zijn, maar degenen die dat soort gerel willen worden moeten wegblijven.

Zoals menigeen weet, is Friesland geen Amsterdam. Dat merk je aan verschillende zaken, maar bijvoorbeeld ook aan de mentaliteit van de inwoners: waar Amsterdammers zichzelf op de borst kloppen voor het afschaffen van zoveel mogelijk tradities, daar zijn Friezen er juist trots op dat men al eeuwenlang bepaalde zaken op dezelfde manier doet of viert. Zoals Sinterklaas, met daarbij vanzelfsprekend zijn vaste ‘sidekick’ Zwarte Piet.

Dus toen de inwoners van Dokkum en omgeving te horen kregen dat rellende randstedelingen wilden afreizen naar Friesland voor de intocht van Sinterklaas, om daar de boel even goed op stang te jagen vanwege de aanwezigheid van Zwarte Piet, waren  de Friezen daar niet van gediend: men organiseerde een tegenactie om te zorgen dat de Quinsy Gario’s van Nederland de boel niet komen verstieren in de noordelijke provincie. Helaas echter voor de koene inwoners van Friesland kiest Marga Waanders – de burgemeester van Dongeradeel, waartoe ook Dokkum behoort – echter partij voor de haters van Zwarte Piet. Hun anti-kinderfeestprotesten mogen gewoon doorgaan, maar de mensen die niet willen dat de Sylvana-achtige activisten zich tussen hun kinderen begeven kunnen lekker de pot op:

“Als het aan burgemeester van Dongeradeel, Marga Waanders, ligt komt er geen Friese actie tegen de anti-Pieten demonstratie tijdens de intocht van Sinterklaas aankomend weekend in Dokkum, dat onder gemeente Dongeradeel valt. Een groep Friezen had op Facebook een ludieke actie georganiseerd genaamd Project P.”

En zo wordt Zwarte Piet steeds weer een beetje verder kapotgemaakt. Alhoewel Friesland in overweldigende meerderheid gewoon pro-traditionele Zwarte Piet is, komt een buiten de eigenzinnige provincie geboren PvdA-burgemeester het wel voor de Friezen verpesten. Lekker hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. sonar

  Dat heb je met de Party van de afbraak alles wat anti is tegen de normen en waarden is goed,en meerderheid van de Nederlanders wordt weggezet als tokkie.
  De grootste criminelen zitten in de regering en overheden.
  Zonder dat die lui in gierput vallen stinken ze al van verre.

 2. corfo

  Zo’n verbod, uitgevaardigd door de burgemeester, kan genegeerd worden natuurlijk !
  Doen de in ons land aanwezige parasieten toch óók ?

 3. DolleDries

  Racistische blanke president” redt drie zwarte jongeren uit de gevangenis in China
  Posted on november 17, 2017 door Rommel in Artikelen // 1 Comment

  “De boodschap van Donald Trump is doordrongen van witte superioriteit”, zegt de NY Times.
  “Stop met doen alsof je verrast bent Amerika: Donald Trump is een witte bullebak”, zegt Salon.
  “Donald Trump is een bigot en een racist”, zegt WaPo.
  “Donald Trump is een typische racist”, zegt de LA Times.
  “Donald Trump is een racist”, zegt Maxine Waters.
  Drie zwarte UCLA basketbalspelers werden in China gearresteerd voor winkeldiefstal en ontdekten al snel dat China er geen bal om geeft dat zij UCLA-spelers zijn. De winkeldiefjes zijn LiAngelo Ball, de jongere broer van Los Angeles Lakers speler Lonzo Ball, evenals Cody Riley en Jalen Hill – alle drie zwarten.
  Ze werden op borgtocht vrijgelaten maar kregen het bevel in het hotel in Hangzhou te blijven tot het proces voorbij was, wat weken of maanden kan duren.
  De vreselijke racistische witte bullebak Trump ontmoette de Chinese president Xi Jinping en vroeg Xi om zich persoonlijk in deze kwestie in te zetten, en dat deed hij.
  De drie spelers werden vrijgelaten en konden naar huis vliegen naar Los Angeles. Pax-12-lid Larry Scott bedankte president Trump. Maar noch de gruwelijke Maxine Waters noch een andere trieste democraat konden dankbaarheid uiten aan Trump.
  Dit is een diplomatieke triomf voor Trump terwijl de mainstream media dit probeert te verhullen en belachelijk te maken.
  De drie spelers hebben hun dankbaarheid geuit voor de hulp:

 4. Kodi

  Laat alle Nederlanders ervan doordrongen zijn welke partij één jaar na hun afstraffing bij de TK-verkiezingen nogmaals afgestraft moet worden. De PvdA heeft dus helemaal niets geleerd van hun afstraffing.

  1. OptimaForma

   Jij snapt het

 5. Adriaen

  Alle zwarte zielepieten verzamelen!
  Want in Dokkum begint de victorie.
  Wat een tragikomedie.
  En dat allemaal vanwege een minderwaardigheidscomplex.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Alleen radicaal links zijn beschermd door de grondwet. Het weerzinwekkende, alles verstikkende Anti-Nederland beleid van deze generatie krankzinnige mandarijnen loopt de spuigaten uit.

 7. jowyajax

  Eerst even antwoord op DDS. Een echte witte Amsterdammer klopt zich niet op de borst. Amsterdam bestaat hoofdzakelijk uit Islamieten en yuppen , DUS BELEDIG NIET DE OORSPRONKELIJKE AMSTERDAMMER. En mensen en vooral uit het stugge Friesland, laat je niet de WET VOOR SCHRIJVEN door een geïndoctrineerde linkse land en cultuur verkrachter ,Juist de Friezen die ooit Nederland heeft verdedigd moet weer onze cultuur verdedigen.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Terreur tegen de kinderen van Nederland.
  Hoe ziekelijk verrot moet je dan wel niet zijn als volwassenen.
  Maar gelukkig voor hen hebben ‘we’ een Staatsmedia die dat allemaal legitimeert.
  Sterker nog
  Zonder onze GrachtengordelStaatsmedia was er nooit een ‘Zwarte Pieten’ kwestie geweest.

 9. robroy

  Tis een kwestie van tijd meer niet

 10. Bart

  Ze zouden allemaal even een doosje eieren moeten halen en met zijn alle de racisten van kick out moeten bekogelen met eieren.

  1. denk eens na

   Je bedoelt die eieren met dat gif er in?

 11. chrism

  Ik vraag me af wat de toegevoegde waarde is van al die anti figuren , behalve de uitkering en subsidies ?

  Zijn het de allochtonen of vermeende sortiment Nederlanders die alles in hun straatje willen , of te wel de minderheid ?

  Les 1 in Democratie de meerderheid wint en heeft gelijk .
  Dus simpel : Zwarte piet weg of blijven , zet dat er gelijk ff bij komende verkiezingen en referenda’s is dat ook weer opgelost .

 12. marco1

  Logisch dat hij 1 van de partijen verbied om te voorkomen het uit de hand loopt. Het was echter beter geweest de piethaters te verbieden te komen en ook tegen te houden dan was er niks aan de hand geweest.

  1. swetsnek

   feestje moet nog komen marco1 tis nog niet over toch ?

   1. marco1

    Klopt en ik heb het vermoeden het een keer zover gaat komen dat het behoorlijk uit de hand gaat lopen.

 13. nienke

  Normaal doen is dit tuig totaal vreemd er moet altijd rotzooi getrapt worden.
  Juist degene die dit kinderfeest verpesten mogen demonstreren en degene die er een prachtig kinderfeest van willen maken wordt het verboden.
  Wat een vreemd land wordt dit toch.

 14. Punt50

  Ik verbaas me dat kerst nog niet op de korrel ligt om af te schaffen. Dat is immers ook haram.

 15. Gielah

  Het volgende, waar we maar alvast op moeten rekenen, is een hoop ge-rel en gedonder en gestoor in onze kerst-diensten in de kerken.
  Er is vast wel weer een – door ons van geld, eten en drinken voorziene- subgroep met een wrokkig-rancuneuze inborst, die zich zwaar gekwetst voelt, omdat ZIJ nu juist, op grond van zielkundige problemen, jaloezie of ophitsing uit de NWO-richting, alles duister en gewelddadig willen maken.
  Al wat voor ons goed en fijn en veilig aanvoelt, is voor ruif-leegetende Verweggistaners en hun linkse companen een onverdraagzame zaak.
  Echte inwoners van dit land, gesteld op de cultuur ervan, moeten als WITTE griezels worden weggezet, want terwijl men bij diezelfde blanken de hand ophoudt en leeft van wat ZIJ verdienen en aan belastingen afdragen,
  groeit de woede, om eigen inferioriteit… die dan weer naar de weldoeners terug-geprojecteerd wordt…. en die weldoeners heten dan ineens racistisch, xenofoob en wéét ik wat al niet meer voor ongezelligs.
  Even doordenkend zou je deze zielkundige verrotting kunnen voorkomen door al wat van buiten binnenkomt meteen kéihard aan het werk te zetten.
  Men hoeft dan geen wrok meer te koesteren om het alles KRIJGEN… wat ze zelf dus duidelijk als iets minder-waardigs ervaren… maar de lui zijn ook midden op de dag eens weg van de stráát, dus geen ge-rel ( tegen Zwarte Piet bijvoorbeeld) en vandalisme meer daar… en ze zijn ’s avonds eens een keertje gewoon gezond móe… en gaan dan misschien net als normale mensen televisie kijken of gewoon slápen… en geen ambulancebroeders of politieagenten meer molesteren of vrouwen verkrachten… want daarvoor ontbreekt het hen dan aan energie.
  Ik zou zeggen: laat Verweggistaners en hun linkse ophitsers ( Antifa) de eerste jaren maar eens keihard gaan werken aan iets nuttigs als nieuwe grensposten…. véél grensposten… rondom ons land!
  Daar hebben we er de komende decennia namelijk nooit genóeg van!
  Dat is een eigentijdse variant op de oproep van de oude koningin Wilhelmina, die volgens de onvolprezen Walter de Rochebrune, met krakerige, overslaande stem placht te roepen: ” Laat het falderakker túrf gaan steken!”.
  Amen… zegt mijn ziel daarop!

  1. Punt50

   Mooi maar alleen jammer dat u met die laffe Wilhelmina op de proppen komt aan het eind. Die familie is opper-gespuis.

  2. toetssteen

   @Gielah
   Goed gezegd!

  3. Tjeempie80

   LOL.

   Gielah bedoeld het gelukkig niet serieus. Satire van de bovenste plank.

   Hahaha.

   1. Dubbele Komma

    in jouw kleine bekrompen wereldje met verzonnen waarheden mischien,…

    met je nep-account.

    zwakzinnige.

    1. Tjeempie80

     Kromme lul is vast profesorandus.

     Hahahaha.

 16. Fortiori

  Als je het hele jaar door als zwarte Piet door het leven danst en zingt waarom doe je het voor de kindertjes niet die paar dagen. Die begrijpen hier niets van.

 17. Seneca

  indien burgemeesters gekozen zouden worden, dan durven die niet tegen de ‘wil van het volk’ in te gaan. dus wederom het grote nadeel van dat tuig dat benoemd wordt.

 18. waakhond

  De rede dat Dokkum geen zwarte piet heeft?
  het antwoordt is simpel ter gunste aan de NPO.

  1. Tjeempie80

   Wat lul je hier eigenlijk?

   Ben je dronken ofzo?

 19. Gerlos

  Kom op mensen uit Friesland, schop het zootje klootjesvolk uit Amsterdam aan het einde van de afsluitdijk het IJsselmeer in en laat dan iedereen in Dokkum genieten van de intocht met hopelijk heel veel ZWARTE PIETEN.

 20. zwartepiet111

  DE NEDERLANDER WORD ECHT GEDISCRIMINEERD IN ZIJN EIGENLAND
  dankje wel d66 cda groenlinks denk en wie nog meer oja vvd

 21. nietzonderverzet

  Dan wordt het tijd dat burgertrut marga waanders eens goed bij the pussy gegrabbed wordt. Wie durft? (Ivm evt op te lopen ziektes waaronder verhuftering ter linker zijde)

  1. sjun

   Welnee, kritische bevraging door pers en gemeenteraad, eventueel een motie van treurnis in de gemeenteraad en ernstige bedenkingen bij verlenging van haar bestuurlijke mandaat. Zo verdwijnen uiteindelijk steeds meer PvdA-burgemeesters ten gunste van een meer evenredige politiek bestuurlijke afspiegeling van de samenleving.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.