Amsterdam en hun “Spaanse Edelman”-pieten staan voor gek: rest van Nederland houdt Zwarte Piet gewoon zwart

Sinterklaas blijft in vrijwel heel Nederland gewoon vergezeld door zijn Zwarte Pieten als hij later deze maand zijn intocht in Nederland maakt. Amsterdam die de trouwe knecht van de Goedheiligman vervangt door een Spaanse edelman is echt het mentaal geretardeerde neefje van de Nederlandse gemeenten, zo blijkt wanneer je het landelijke beeld bekijkt.

Amsterdam beleefde vandaag een grandioos fiasco: de regenboogpieten die vorig jaar de hippe Sylvana-pieten waren worden afgeschaft, en in hun plaats komen nu Spaanse edelmannen uit de zestiende eeuw. U weet wel: de types die Nederland in de Tachtigjarige Oorlog hebben platgebrand en uitgemoord. De Amsterdamse politiek maakt het allemaal niet uit: zij kunnen zichzelf weer trots op de borst slaan dat ze alweer een jaar hebben voorkomen dat die “racistische” Zwarte Piet zijn opwachting maakt in de hoofdstad.

Maar omdat het paranoïde buurjongetje Amsterdam denkt dat Zwarte Piet zijn vijand is, hoeft de rest van Nederland dat voorbeeld nog niet te volgen. En doet dat ook niet. En voila, dat zie je ook onmiddellijk: bij andere gemeentelijke Sinterklaasintochten wordt Zwarte Piet gewoon gehandhaafd. Behalve in Amsterdam schaffen ook Den Haag en Meppel de traditionele kindervriend af, maar de rest van het land houdt z’n schouders op om de trieste suggestie dat zo’n coole Zwarte Piet in werkelijkheid een soort naargeestige racist zou zijn:

Best wel een geinig kaartje van het Algemeen Dagblad. En dat maakt het dus ook officieel: Zwarte Piet blijft gewoon. En er is niets dat de social justice warriors die Amsterdam tot hun hoofdkwartier hebben uitgeroepen daar nog aan kunnen veranderen. Lekker puh!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. marco1

  Nog wel!!!!

 2. Zweedse kok

  Hier baal ik verschrikkelijk van.
  Waar moet ik me nu aan ergeren?
  25 Artikelen op DDS de mist in.
  Echt balen voor de volwassenen.

  1. Dubbele Komma

   Kunnen we Amsterdam niet gewoon aan Duitsland geven? Krijgen ze volkert…. eeeh dhimmie dopper met al zijn valse nicks er gratis bij… Guus Mongol blue Mongol Michael Mongol laagvoorhoofd Mongol bekker mongol etc…etc… scheelt Nederland een hoop zorgkosten zo’n schizofreen..:-)

   1. Zweedse kok

    Kunnen we Amsterdam niet gewoon aan Duitsland geven?
    .
    Geven? Nee, ruilen tegen fietsen. Krijg ik eindelijk mijn fiets terug.
    Ps
    Waarom een dubbele komma, één is toch genoeg?

    1. swetsnek

     niet voeren aub deugd voor geen meter

  2. Guus Geluk

   Me dunkt dat veel reageerders alhier een naar leven bezitten, Zweedse Kok. Nooit is iets goed, en, inderdaad, men ergert zich overal aan.

   Ik krijg bijna medelijden. Bijna.

   1. swetsnek

    deze twee azijnpissers niet voeren dank u wel

 3. waakhond

  ik zij het toch mijn voorspelling komt precies uit!!!!!!!!!!

  1. Zweedse kok

   Wie is het nu? Jij of zij?

   1. Dubbele Komma

    Ohja niet te vergeten de Zweedse Mongol.. .:-)

   2. swetsnek

    deze lul vooral niet voeren dank u

 4. eRik2017

  Er is een goed gezegde: De aanhouder wint!

  Nederlanders waren uiterst sterke aanhouders in het gevecht tegen het wassende water! In de jaren 50-60!

 5. Peter Loosduinen

  Maak een einde aan de flauwekul in Amsterdam.
  Een stad waar een niet in Nederland geboren acteur Patrick Mathuri centjes bij elkaar wil sprokkelen om als Nieuwe Sint de boel op stelten te zetten.
  Een stad waar een man met een snikkel in zijn broek naar een GENDERneutraal toilet gaat omdat hij niet weet of hij al dan niet een man is.
  Een stad waar vieze ongeschoren types met de benaming van “anti-fascisten “met geweld hun wil aan de bevolking opleggen.
  Een stad die overspoeld wordt door ratten.

 6. theboas

  Je schaamt je dat je in meppel woont…….

 7. sjun

  Hoe minder zwart de Piet, hoe politiekcorrecter de gemeente. Verstandige ouders denken nog eens goed na of ze hun kinderen wel in zo’n dramdwingend meningsturende omgeving willen laten opgroeien.

 8. a.wolbers

  Als je ook maar denkt dat je word gediscrimineerd door zwarte piet,dan rot je toch gewoon op naar het land of eiland waar je vandaan komt!
  Sint Nikolaas en Zwarte Piet zijn een Nederlandse traditie!!!!
  Die we niet op geven voor anders denkenden.
  Of zullen wij he suikerfeest ook maar massaal gaan blokkeren.
  Of alle negroide mensen maar witspuiten met sinterklaas!
  Dus met andere woorden als je het in ons land en onze cultuur niet bevalt.
  Dan per direkt op rotten naar je land van herkomst

 9. Nederlandse_Patriot

  Mooie indicatie van welke gemeentes er niet meer te redden vallen.

 10. DolleDries

  Een paar jaar terug was December nog een heel gezellige maand.

 11. hitje89

  Ben het met Peter eens, zie hieronder, wat een geschiedvervalsing. Moet je de reactie van Reason against Racism lezen dan weet je helemaal genoeg. U weet wel die juf in het AD afgebeeld als gearresteerd bij een Afa demonstratie. Het zijn dezelfden die het beleid in Amsterdam bepalen, Groot Wassink, Halsema en hele slechte bestuurders. Krijgen die geen weerwoord? De grachtengordelaars (Bert V. vond deze uitdrukking leuk) bepalen, denken ze, de traditie.

 12. sjun

  Ik ben benieuwd wanneer de eerste Zwarte Pietenbrigade zich in Amsterdam meldt. Want bij wet verbieden zal die uitdossing niet lukken.

 13. Bert030

  Tijdens het najaar is de sluier tussen hemel en aarde het dunst. Onze voorouders geloofden dat de periode van 1 november tot en met 6 januari de periode was waarin de overledenen zich opmaakten voor hun reis naar de hemel. Op 31 oktober komen de overledenen tot leven (halloween). Daarna worden de heiligen aangeroepen (allerheiligen, 1 november) en wordt gebeden voor het zielenheil van de overledenen (allerzielen, 2 november). De zielen zullen aan het begin van de 12 heilige nachten (25 december-6 januari) hun reis naar het hiernamaals beginnen. Op 25 december zingen we niet voor niets: Stille nacht, heilige nacht. Omdat er ook kwade geesten naar de aarde afgedaald kunnen zijn, jagen we die op 31 december weg door veel lawaai te maken (vuurwerk). Op 6 januari (Drie Koningen) sluiten we deze periode af.
  De overledenen komen niet zomaar in de hemel. Heiligen wier naamdag tussen 1 november en 25 december valt, dalen af naar de aarde om de zielen te verzamelen, te heiligen en te begeleiden op hun reis naar het hiernamaals. Dit geldt onder meer voor Sint Maarten (11 november) en Sint Nicolaas (6 december). Zwarte Pieten zijn de zielen van de overledenen. Zwart is de kleur van de dood, zij zijn zwartgeblakerd door hun verblijf in het hellevuur, waar zij zijn gelouterd. Hierdoor zijn hun zonden weggewassen en krijgen zij toegang tot de hemel.

  Zie: https://bertvanzantwijk.wordpress.com/2016/10/29/zwarte-piet/

 14. sjun

  Als kinderfeestjes toch gepolitiseerd worden wordt het tijd om kinderen te laten uitspreken dat ze graag minder betonnen of metalen *islmiseringsmonumenten* als op de Dam, voor de Heinekenbrouwerij en voor het Anne Frank Huis in hun leefomgeving zien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.