Anne Fleur Dekker vergelijkt zichzelf met Joodse slachtoffers bij Kristallnachtherdenking: ‘Vrijheid is in gevaar!’

Ondanks alle protesten ging de toespraak van Anne Fleur Dekker bij de Kristallnachtherdenking bij het Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek gewoon door. Eenmaal op het podium presteerde de jonge activiste het om zichzelf te vergelijken met de Joodse slachtoffers die bij de originele Kristallnacht huis, haard en/of leven verloren. Hun vrijheid van meningsuiting was in gevaar, redeneert Anne Fleur, en de mijne nu dus ook.

Tot gisterenmiddag hebben mensen hun grieven duidelijk gemaakt over het feit dat het Bevrijdingsmuseum 1944-1945 de linkse activiste Anne Fleur Dekker had uitgenodigd om te komen spreken bij diens jaarlijkse Kristallnachtherdenking. Het mocht niet baten: zowel Dekker als de directie van het museum hielden de poot stijf, en zo kon het voorkomen dat een fervent haatster van de enige Joodse staat ter wereld mocht spreken op een bijeenkomst om de grootschalige vernieling van Joods eigendom en leven te herdenken.

Dat mevrouw Dekker niet bijzonder veel expertise bezit over dit onderwerp bleek wel meteen uit het begin van haar toespraak. Anne Fleur omschreef haar eigen situatie als vergelijkbaar met die van vermoorde, onteigende en vernederde Joden op Kristallnacht. Ze zei:

“Ja het is jullie niet opgevallen, hè, er is allemaal beveiliging. [Mensen waren] er überhaupt zodanig op tegen dat ik hier vanavond kwam spreken dat er dus een politie-auto voor de deur staat, en deze meneer hier achter me.

Ik wil heel erg, toch wel, zeker op zo’n avond – Kristallnacht was een bedreiging van een groep mensen, heel specifiek. Maar toch ook één van de eerste tekenen van bedreiging van de vrijheid an sich. Want dat is wat fascisme doet, het bedreigt mensen hun vrijheid. En de Kristallnacht was daar één van de eerste tekenen van.

Juist zo’n avond als deze zou voor vrijheid van meningsuiting moeten staan, waar het nu ook over gaat. […] Ik wil heel erg het museum bedanken dat ze dus niet gezwicht hebben voor rare hetzes en dergelijken, en dat ik hier gewoon mag staan. Dat vind ik erg heel erg tof.”

Daarna begint Anne Fleur daadwerkelijk te praten over de echte Kristallnacht (die van 1938, dus niet de zogenaamde anti-Anne Fleur-Kristallnacht van 2017), maar het kwaad is al geschied. Het blijkt maar weer eens dat de activiste het historische besef van een aardappel heeft als ze denkt dat haar eigen situatie ook maar enigszins te vergelijken is met die van Duitse Joden in de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw.

Het onderstreept nog maar eens wat voor een flater het museum in Groesbeek geslagen heeft door deze egocentrische spreekster uit te nodigen voor de Kristallnachtherdenking. Een verschrikkelijke gebeurtenis werd aangehaald om wat persoonlijke hedendaagse vetes uit te vechten. Degenen die demonstreerden tegen de komst van Anne Fleur Dekker naar het Bevrijdingsmuseum 1944-1945 (behalve de fascistische NVU, uiteraard) hadden dus gewoon gelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. marco1

  Ze word ook weleens vergeleken met een verzetsheldin. Laatst nog op deze site. Ik vergelijk haar weer met een verwend meisje dat schreeuwd om aandacht en dat nog krijgt ook.

  1. hans-e-pans

   Persoonlijk vind ik haar een Zeur Piet, oeps, maar daar zal binnenkort ook wel een of andere aktiegroep tegen beginnen te ageren.

 2. meijer61200

  Ben je- op weg naar Groesbeek- nog bij die andere criminele oom van je langs geweest, Robin Linschoten? Die in de gevangenis zit? En waar blijft je post over de verkrachter van Jole? Je bent net zo hypocriet als dat je scheel ziet.

  1. marco1

   Zo zie je maar ze word zelfs vergeleken op een hypocriet scheel meisje. Of zou ze dat gewoon zijn?

 3. DolleDries

  https://www.youtube.com/watch?v=fCfaP-h1jI8

  Wat smerig om over de rug van deze slachtoffers je gram proberen te halen nog smeriger is het van dat museum om haar daar de gelegenheid voor te geven.

 4. Jan van Kampen

  Het is allemaal dezelfde bron: leugen en bedrog! Stelen van geschiedenissen!

  Toen Mohammed de naam van Allah verbond aan de religieuze geschiedenissen van joden- en christendom, was dat een weg om deze voor de islam op te eisen.
  Anne Fleur Dekker verbind zich met de Kristallnacht om een weg te maken en zo de geschiedenis in te passen en op te eisen voor haar visie ‘’Vrijheid’’.

 5. Meester Kong

  Heel Nederland in rep en roer.
  De kranten staan er bol van en je kunt gaan zappen wat je wil op je TV, overal Anne Fleur.
  DDS heeft wat los gemaakt …..

  1. Seneca

   @king kong
   terug in je hok en geen voorbijgangsters lastig vallen. lelijke aap.

   1. Meester Kong

    Seneca, droom je nog steeds van een grote aanslag met veel doden.
    Onder de slachtoffers wenste je veel rechters en bestuurders.

    Maar goed als het over joden of socialisten gaat dan komt Seneca weer uit zijn hok …

    1. Kodi

     Slachtfeesten waarbij veel andermans bloed vloeit; Het houdt niet op, niet vanzelf.

     Feest mee met 30 dagen Islam: https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

 6. denk eens na

  Anne Fleur begint steeds meer naar een stinkbloem te ruiken

 7. Pedrito

  Het als spreekster uitnodigen van het links aandachtstrekkertje AFD door het Bevrijdingsmuseum 1944-1945 zegt ook erg veel over het minachtend niveau van de directie van dit instituut

 8. Rex Gildo

  Het organisatie-comité van de Herdenking Kristalnacht te Groesbeek zou beter iemand uit joodse en/of verzetskringen deze avond laten spreken, omdat hij of zij in ieder geval vanuit zijn of haar ervaringen getuigen.
  De vergelijking die AFD hanteerde om de situatie van de joden in 1938 te projecteren op haar persoonlijke vrijheid liep daarom behoorlijk mank.
  Er was in Duitsland toen namelijk een dusdanige hetze tegen de joodse burgers ontstaan door de fascistische rassenleer-propaganda van de nazi’s dat men geweld niet meer uit de weg ging. De joodse vluchtelingen werden in Nederland eveneens niet bepaald gastvrij onthaald; de communisten waren echter – zoals gewoonlijk – solidair met hun Duitse medemensen.
  De CPN was de enige partij die tijdens de bezetting voor de joden opkwam via de illegale Februaristaking.

  1. Kodi

   Zeer geraffineerd is uit onze geschiedenis gewist dat vele communisten pas omgingen toen het Ribbentrop-Molotov pact tussen Hitler en Stalin gesloten in 1939 (En waarbij Polen en de Baltische staten werden gebrandofferd) in 1941 werd “opengebroken”. Tot daarvoor vonden velen onder hen het allemaal wel best, de uitzonderingen daargelaten.

  2. Kodi

   Die hetze vertoont overigens zeer gelijkende parallellen met Anne Zeur’s pleidooien voor andersdenkenden stenigen.

 9. Kodi

  Sinds met de komst van de Moslims de Joodse populatie hier in ons eigen land niet meer door bepaalde wijken kan lopen mag je de veroorzakers hiervan best vergelijken met de voormalige buitenlandse bezetter in andere tijden. En die linkse landverraders die met hen collaboreren en hen facciliteren met de NSB’ers in andere tijden.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Antifa, plunderen, brandschatten, mensen bedreigen, mensen in het ziekenhuis meppen.

  En het Bevrijdingsmuseum 1944-1945 nodigt dit mens uit.
  Het is zum kotsen.

  Ik ben er een paar keer geweest (ondermeer studie maar ook buitengemene interesse in dit onderwerp)
  Ik zal er niet meer komen.
  Shame on them !
  Shame on them !

 11. lanex

  Deze ijdeltuit wordt door de linkse onbenullen op het schild gehesen, terwijl ze een middelmatige jonge activiste is die met de grote jongens wil meedoen.
  Een Groesbeek en hun strakke poten tuinen er met boter en suiker in, de sukkels!

 12. DennisEijs

  Zij, en haar groepjes, zijn juist degenen die de vrijheid van meningsuiting willen beperken voor anders denkenden.
  Hoe vaak je niet ‘bedreigd’ wordt dat ze stukjes (geschreven, niet letterlijk dus) van me naar mijn ‘baas’ zullen sturen(ze bedoelen natuurlijk ‘werkgever’) en dat ik dan ontslagen zal worden. (Ga gerust je gang, er zal niets gebeuren)
  Dat is dus wat de nazi’s deden, mensen brodeloos maken omdat ze anders waren.
  Dus meisje, je bent geen slachtoffer, maar een dader.

 13. Duke

  Wie is dit en waarom is dit nieuws?

 14. corfo

  Vrijdagmiddag :
  hè, er wordt gebeld, oh ik zie ’t al : ’t weekend staat voor de deur.
  Ff het weekend inluiden met een wijntje, heerlijk !

  1. robroy

   proost hahaha

 15. eRik2017

  Deze vrouw houdt een “lecture” die aanwezigen de les leest hoe de zaken in elkaar steken. Zie de G20 top in Hamburg. Als je er niet mee eens bent dat kan je terreur verwachten.
  Millenial? Ze is helemaal geen millenial. Wel in die tijd geboren maar voldoet net zo min aan het profiel van een millenial van een 23 jarige geitenhoeder in de Sahara.
  Deze dame heeft niet veel begrepen van de holocaust. Je kan overal wel paralellen trekken.
  Maar de joden reden niet met vrachtwagens in op ongelovigen, of lieten zich op een drukke plek zichzelf opblazen.
  Komt wel goed, deze dame uit Blaricum. Binnenkort ruikt ze net als Paul Rosemöller en Wouter Bos de geur van geld.
  En eerlijk…. ergens heb ik nog best een sympathie voor haar.

  1. corfo

   @ eRik2017.
   “Komt wel goed met deze dame uit Blaricum”, zegt u, o.a.
   Ben ik niet helemaal met u eens, tenzij ze de minne streken van haar oom, Robin Linschoten, overneemt.

 16. Punt50

  Iemand die actief meedeed aan de antifa rellen in Hamburg, kun je niet laten spreken over de kristallnacht. Zo simpel is het en dus een flater voor het Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

 17. Ruth

  Ik Snap Sowieso Niet Dat Men Deze Huppelkut Heeft Uitgenodigd Om Te Spreken Op zo’n trieste Herdenking.
  De organisatie moet zich de ogen uit de kop schamen. En de Nederlandse overheid van die tijd ook, toen de bussen met Joodse mensen die op de vlucht waren voor het geweld tegen hun de Nederlandse grens niet over mochten en linea recta werden terug gestuurd. GROTE SCHANDE

  1. Floris

   De “organisatie” is net zo links als dat huppelkutje.

   Dáár zit het probleem. Links heeft een enorme buitenparlementaire machtspositie.

 18. Klukkluk

  Anne Frank Dekker is natuurlijk ervaringsdeskundige, ze heeft ’s nachts dit jaarn in Hamburg ook winkelruiten lopen ingooien. Wat een flater van die nepdirecteur.

 19. sjun

  AFD heeft iets teveel vlees op de botten om zichzelf met succes te kunnen vergelijken met de Joodse slachtoffers van de nationale variant van het socialisme. Daarnaast zijn er nog wel wat ‘dingetjes’ die haar optreden tot een gotspe maken.

 20. Babaji538

  Als je zo geïnteresseerd bent in jezelf;
  waarom maak je daar dan niet een baan van?

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.