Arabische ISIS-terreurfans kijken likkebaardend naar de school van Trumps zoontje Barron

Barron-Trump-1
Foto: Barron Trump tijdens de inauguratie van zijn vader als President van de Verenigde Staten.

Op social media-kanalen die dichtbij ISIS staan wordt druk gespeculeerd over een mogelijke aanslag op de school van de zoon van de Amerikaanse president.

Bivakkeert de zoon van president Donald Trump en first lady Melania in levensgevaar? Als je Arabischtalige ISIS-kanalen op social media mag geloven wel. Op de app Telegram – populair bij de aanhangers van de islamitische terreurorganisatie – is men druk bezig met het achterhalen van persoonlijke gegevens van de 11-jarige Barron Trump, zo onthult anti-jihadblogger Azazel van den Berg. Men heeft inmiddels uitgevonden waar de St. Andrew’s Episcopal School – de basisschool van de in het Witte Huis woonachtige jongen – zich precies bevindt. Met een marker op een Google Maps-kaart van Washington D.C. geven jihadisten elkaar het idee om daar een aanslag te plegen:

Zo goed en zo kwaad als hem dat lukt legt Azazel in het Engels uit wat er gebeurt. Vertaling:

“De St. Andrew’s Episcopal School wordt genoemd in een aantal chatkanalen van ISIS-aanhangers, omdat Barron Trump daar zijn lessen volgt. Een dreigement voor de zoon van Donald en Melania Trump!”

Azazel is een goedingevoerde “hobbyspion” die al jaren infiltreert in de online praatkanalen van terreurorganisatie ISIS. Zo ontdekte hij eerder al dat er complete jihadlespaketten over de digitale snelweg gaan, en hoe diverse agressieve jihadisten elkaar opstoken met propaganda over het plegen van aanslagen in onder meer Londen en Barcelona.

Het delen van de adresgegevens van de school van Barron Trump is slechts één van de vele onheilspellende ideeën de de cyberterroristen met elkaar uitwisselen. Het plegen van een aanslag op de jonge Trump blijft hopelijk slechts een zieke fantasie, maar zoals altijd: er hoeft maar één losgeslagen gek de trekker over te halen. Laten we dus hopen dat de school in kwestie er een goed bewakingssysteem op nahoudt. Gewoon, voor de zekerheid.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

6 reacties

 1.   

  Schoon ventje.

  1.   

   Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is…

   Eer er een sukkel met hoofddoek op in het nieuws komt en zegt: “Ik heb me bekeerd tot Islam.”

 2.   

  Daarom moeten we hier alles wat met Islam te maken heeft weren en verwijderen. Deze verderfelijke ideologie hoort niet thuis in onze samenleving.

 3.   

  Er heeft zich net een schietpartij in een basisschool in Californië voorgedaan: https://www.hln.be/nieuws/buitenland/drie-doden-na-schietpartij-bij-basisschool-in-californie~aaf6899a/

 4.   

  Jawel, de vrede zal er in geknuppeld worden met veel geweld, is het credo. Bezie het eens van die kant.

 5.   

  In 6 jaren heb ik mijn eindexamen VWO
  weten te behalen, op het

  1. Cobbenhagen Kollege
  2. Kobbenhagen College
  3. Cobbenhagen Colleju
  4. Kobbenhagen Kollege.

  Te Tilburg.

  Multiple Choice maak je namelijk
  op wat hoger niveau, af.

  Als de haat wordt gehaat,
  gooi je gewoon, er wat liefde,
  tegenaan!

  Petra Hermans

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!