Baudet over Europese defensie: “Ongelooflijk. Laten wij dit gewoon gebeuren?”

Ja. Eigenlijk wel ja.

Op Twitter reageert Thierry Baudet furieus op het nieuws dat Nederland vandaag zijn handtekening zet onder het Brusselse plan om defensie (grotendeels) op Europees niveau te regelen. Baudet noemt dit “ongelooflijk” en vraagt zich af of “we” dat allemaal maar gaan accepteren:

Het antwoord op die vraag is natuurlijk: jazeker. Dat laten we inderdaad “gewoon” gebeuren, ja. Nederlanders roepen namelijk wel heel snel dat ‘het’ zo niet kan, maar er iets aan doen? Nee, dat zit ons niet in het bloed. Daar word je maar moe van. Kritiek leveren terwijl we een slokje koffie nemen, soit, maar écht duidelijk maken aan de politiek dat het over en voorbij moet zijn met dit soort arrogantie van de EU? Nope. Dan liever Voice of Holland kijken.

Het ultieme bewijs voor bovenstaande is de verkiezingsoverwinning van de VVD in maart. Het was al jaren duidelijk dat de VVD weliswaar als een rechtse partij campagne voert, maar na de verkiezingen op zijn best een D66 light is. Iedereen wist dat, en toch werd de VVD wéér de grootste.

Daarom is het geen wonder dat Rutte denkt dat hij hiermee weg kan komen. Hij heeft namelijk helemaal gelijk. Baudet kan dat (terecht) vervelend vinden, maar daar heeft Rutte lak aan. En geef hem eens ongelijk. Als puntje bij paaltje komt is hij al jaren de machtigste man van Nederland die nu al zijn derde kabinet leidt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. DolleDries

  Het is de volgende stap naar het vierde rijk.

 2. Baaz

  Het gaat allemaal héél langzaam, maar okay, ik ben de beroerdste niet dus som ik het nog maar een keer op:

  – De vervanging van onze eigen wettelijk betaalmiddel, zie verdrag van Maastricht 1992.
  – De invoering van de EU-Grondwet.
  – De wetgeving uit Brussel die onze eigen, nationale wetgeving, uitschakelt.
  – EU-verdragen die, tegen de wil van de kiezer, worden doorgevoerd.
  – Invoering van een EU-leger.

  Thierry Baudet, Martin Bosma, beide hebben het al geschreven. De EU wordt een federatie en is dat in feite al. De natiestaat is vermoord en de kiezer stemt VVD.

  Een volk krijgt de regering waar het voor kiest. Maar het is nog niet helemaal te laat, er is nog hoop. FVD loopt zich warm aan de zijlijn en de oude politiek is stervende want ze doet niet wat het volk wil.

  EU?

  Ik zeg: Weg ermee!

  1. poison

   Dat dacht ik ook.

  2. shidaian

   Liever vandaag dan morgen. De volgende zet NEXIT en wie volgt

  3. wheelboy

   Want ze doet niet wat het volk wil !! Dat doen ze al decennia niet en zal zo vermoed ik decennia lang nog doorgaan .Of er moet een mediagenieke persoon alla Fortuyn opstaan en we weten wat daar mee gebeurd is .
   Let maar eens op zodra baudet fictief veel zetels haalt zal de media de beerput gaan openen .En is er niets te vinden dan gaan we de bevolking schrik aanjagen .Dit trucje werkt ook al decennia zo .Eerst was het Hans Janmaat die men zwart maakte .Hoe zwart hebben de politiek en Media Pim Fortuyn niet gemaakt .En later was het Wilders .En nu wordt het Baudet . En de makke schapen van NL trappen er gewoon over ea jaren weer in . Nog erger zijn die lui die dan strategisch VVD gaan stemmen om PVV of FVD tegen te houden .Zo houden wij de oude garde gewoon in het zadel .En zal er van een echte Democratie waarin wij een bindend referendum hebben .Waar wij de burgemeester en CDK kiezen niets van komen .En de oude garde zet uitgeserveerde parlementariërs op leuke overheids posten .En de burger klaagt maar .

 3. lanex

  Ik kan niet wachten tot het moment dat Nederland straks 80 procent belasting moet betalen om de hobby’s van die EU potentaten, plus de meest vreselijke president die Nederland ooit gekend heeft wegens landverraad, in de armoede terecht komt.
  Wat een apathisch ongeïnteresseerd volk is dit, alles laten ze gebeuren, nooit kritisch zijn met wat die politici uitvreten, men verdient wat er voor ons neus staat!

 4. redfox

  Ben blij dat ik laatste x Forum heb gestemd.Was al sinds die strijd in de vvd tussen rutte en Verdonk bij dat clubje afgehaakt.Allemaal politiek correcte serviceclub mannetjes bah.

 5. Robert Leiden

  Sinds 1949 is de NL defensie onderdeel van de NAVO waarvan de VS de militaire leiding heeft. Nooit iemand daarover horen mekkeren.
  En nu is die samenwerking ineens een probleem?
  Voor de Baudet fans… en voor Baudet zelf… zie de link voor uitleg:
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/13/doorbraak-in-defensiebeleid-eu-14005092-a1580993

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.