Baudet over Europese defensie: "Ongelooflijk. Laten wij dit gewoon gebeuren?"

Geen categorienov 13 2017, 10:00
Ja. Eigenlijk wel ja.
Op Twitter reageert Thierry Baudet furieus op het nieuws dat Nederland vandaag zijn handtekening zet onder het Brusselse plan om defensie (grotendeels) op Europees niveau te regelen. Baudet noemt dit "ongelooflijk" en vraagt zich af of "we" dat allemaal maar gaan accepteren:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/929866111746805760
Het antwoord op die vraag is natuurlijk: jazeker. Dat laten we inderdaad "gewoon" gebeuren, ja. Nederlanders roepen namelijk wel heel snel dat 'het' zo niet kan, maar er iets aan doen? Nee, dat zit ons niet in het bloed. Daar word je maar moe van. Kritiek leveren terwijl we een slokje koffie nemen, soit, maar écht duidelijk maken aan de politiek dat het over en voorbij moet zijn met dit soort arrogantie van de EU? Nope. Dan liever Voice of Holland kijken.
Het ultieme bewijs voor bovenstaande is de verkiezingsoverwinning van de VVD in maart. Het was al jaren duidelijk dat de VVD weliswaar als een rechtse partij campagne voert, maar na de verkiezingen op zijn best een D66 light is. Iedereen wist dat, en toch werd de VVD wéér de grootste.
Daarom is het geen wonder dat Rutte denkt dat hij hiermee weg kan komen. Hij heeft namelijk helemaal gelijk. Baudet kan dat (terecht) vervelend vinden, maar daar heeft Rutte lak aan. En geef hem eens ongelijk. Als puntje bij paaltje komt is hij al jaren de machtigste man van Nederland die nu al zijn derde kabinet leidt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten