Buma waarschuwt voor ‘het grote Russische gevaar': “Nederland is te naïef over buitenlandse inmenging in onze democratie”

European People's Party (bron: Wikimedia Commons)
Foto: European People's Party (bron: Wikimedia Commons)

Sybrand Buma gaat vol op het orgel tegen… Rusland.

Dat Rusland tegenwoordig de grote boeman is in Amerika wisten we al, maar blijkbaar zijn we ook in Nederland lekker bezig om de red scare van de Koude Oorlog nieuw leven in te blazen.

Nederland is te naïef als het gaat om buitenlandse inmenging in onze democratie. Dat zei CDA-leider Buma op het congres van zijn partij. Buma waarschuwde met name voor het Russische gevaar.

Buma vindt dat Nederland “weerbaarder” moet worden tegen propaganda uit Rusland. Desinformatie zou, aldus de CDA’er, met name effectief verspreid worden via… Facebook. Want ja, het Nieuwe Rode Gevaar is blijkbaar een grote samenzwering tussen het Kremlin en Mark Zuckerberg. Je zou erom lachen als het niet zo triest was.

“Nederland is nu te naïef. We leven in een wereld met niet alleen vrienden,” aldus Buma. “Het is een bedreiging van onze democratie. Ik roep het nieuwe kabinet op om onze democratie te beschermen.”

Oh ja, en hoe moet het nieuwe kabinet dat precies doen, Sybrand? Door Big Brother op Facebook te gaan? Door ervoor te zorgen dat alle onwelgevallige Facebook-berichten geband worden zodat alleen de aan het partijkartel loyale media hun berichten nog mogen promoten? Hij zegt het niet hardop, maar dat is natuurlijk wél wat hij wil. Het gaat namelijk niet om ‘nepnieuws,’ maar om ‘meningen die wij van de elite niet prettig vinden.’

Hoe je dat zeker kunt weten? Omdat Buma en co. nooit iets negatiefs te zeggen hebben over de bemoeienissen uit Brussel. Europese technocraten zetten niet alleen op allerlei manieren eurofiele propaganda in, ze gebruiken daar ook nog eens de sterke arm van de wet voor. Brussel maakt immers wetten waar wij ons maar aan te houden hebben. Daar kunnen ze in Moskou nog iets van leren.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

60 reacties

 1.   

  Op het Majdan Plein hadden ‘wij’ ook niets te zoeken. Toch stonden de EU vertegenwoordigers Hansje Rolmops en Guy Fietsenrek daar te oreren over vrijheid alsof ze het zelf uitgevonden hadden. Over bemoeien gesproken.

  1.   

   Die mogen wat mij betreft voor die misdaad alsnog voor het internationaal strafhof verantwoorden. Vreselijk die idioten hebben gewoon niet alleen een burgeroorlog en een internationale crisis veroorzaakt doch ook nog eens internationale verdragen geschonden

 2.   

  Buma verklaart Rusland de oorlog, ik vind dat dapper, wat anderen ervan vinden maakt niks uit ! Buma is mijn held !! Deze inteelt-figuur oreert vanuit z’n privé-schuilkelder ergens op ‘t Friese platteland. Maar ziet : áls de Russen straks binnenvallen om ons even mores te leren staat ons Bumaatje a.d. staatsgrens met z’n “hamer-en-sikkel-vlaggetje” die gasten binnen te juichen. Trouwens, de Russen “vallen niet binnen”, de grenzen staan wagenwijd open, dus ze wandelen zonder problemen naar Dokkum, Bolsward enz.
  Buma ? Wát een droeve figuur.

  1.   

   Zou Bumba daarom zo graag de opkomst voor de dienstplicht weer in ere willen herstellen? Het lijkt erop dat het verdeel en heers beginsel weer eens wordt afgestoft door het CDA. De gezamenlijk grote vijand uit de koude oorlog leidt af van de werkelijke problemen en het falende/ontbrekende antwoord van onze bewindslieden.

  2.   

   En hier ben ik het geheel mee eens. Buma slaat nu echt een modder figuur, het lijkt of hij terug naar de jaren vijftig gaat, en wie zijn die Russen die voor inmenging bij verkiezingen verantwoordelijk zijn, is het Poetin of zijn het de hackers, een groot verschil toch?

   1.   

    plak die man een bloksnor op zou hem goed staan.

 3.   

  En daarom moet de sleepwet er komen. Wat een bangmakerij. Flikker toch op, man.

 4.   

  Vd Galien, je zakt weer door de ondergrens met dit lege, onzinnige artikel. Je doet net of Buma Facebook uit zijn duim zuigt, alsof hij maar wat roept. Je noemt daarbij niets wat ook maar lijkt op achtergrond of research rer ondersteuning, maar komt onzinnige insinuaties over de elite die nergens op gebaseerd zijn.

  Je zegt “Het gaat namelijk niet om nepnieuws, maar om meningen die wij van de elite niet prettig vinden”. Waar haal je die onzin vandaan, net in de week waarin de grote social media bedrijven zich moesten verantwoorden voor het feit dat er 10 duizende fake news berichten via hun site zijn verspreid, met het specifieke doel de verkiezingen te beïnvloeden. Die berichten kwamen allemaal van Russische nep accounts. Ze hebben zelfs rellen georganiseerd. Het ene Russische nep account riep op tot een anti-islam demonstratie, het andere op een tegen-demonstratie. Gevolg: echte rellen.

  Kun je 1 van je beweringen hier ondersteunen met feiten? Eentje maar?

  Ik hoor mensen al zeggen dat er “geen bewijs” is voor collusion. Maar deze mensen verwarren de inmenging van de Russen via het verspreiden van fake news met de vraag of Trump dit wist oid. Het 1e is onomstotelijk bewezen. Het 2e niet.

  Waar zijn de feiten ter ondersteuning van jouw insinuaties in dit artikel? Of heb je toevallig zelf soms een agenda om deze onze te verspreiden?

  1.   

   “Maar deze mensen verwarren de inmenging van de Russen via het verspreiden van fake news met de vraag of Trump dit wist oid. Het 1e is onomstotelijk bewezen.”
   ——————————————————————–
   Bron?

   1.   

    Bergen bronnen beste Floris. Ontkennen dat Rusland niet via fake accounts en fake nieuws de verkiezingen heeft proberen te beïnvloeden is als het ontkennen van de zwaartekracht.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Russian_interference_in_the_2016_United_States_elections

    Of lees de transcripten van de afgelopen week er nog even op na, toen Facebook, Google, en Twitter zich moesten verantwoorden voor de senaatscomissie.

    1.   

     Dan graag een linkje naar die transcripten. Wikipedia kan ik in dezen niet als een betrouwbare bron beschouwen.

     1.   

      Je doet een beetje flauw. Idd, wikipedia is inderdaad geen primaire bron. Doe zelf ook even onderzoek zou ik zeggen. Je moet onder een behoorlijke rots hebben geleefd als je de senate hearings van de tech-giganten hebt gemist. Alle commissie leden vroegen niet óf Rusland fake news verspreidde, maar hoe de tech-bedrijven dit hebben laten gebeuren.

      Nogmaals, totaal ander discussie dan of de Trump campagne actief hiermee samenwerken, dat is niet bewezen.

      De hoofdpunten van de hearings staan hieronder.

      https://www.theatlantic.com/technology/archive/2017/11/a-list-of-what-we-really-learned-during-techs-congressional-hearings/544730/

     2.   

      Ik heb de moeite genomen om je bron te lezen. Dat er Russische trollen actief zijn zal ik niet bestrijden. Westerse overheden en de EU zetten ook trollen in. Maar wat stelt het nu eigenlijk voor? Je eigen bron geeft op diverse punten informatie die erop wijst dat het weinig impact had.

      Het hele zaakje is enorm opgeblazen door de democrats. Uiteraard met de bedoeling om Trump te beschadigen.

      Er is bewust een vijandbeeld gecreëerd van Poetin en Rusland. De man is heus geen lieverdje maar er is geen enkele reden om hem af te schilderen als “de grote vijand”.

      De islam, dat is de echte bedreiging voor het westen.

     3.   

      Je krabbelt al wat terug. Je hebt gelijk, het is niet bewezen dat het invloed heeft gehad. Hoe bewijs he zoiets? Zorgwekkend is het wel, het is op enorme schaal gebeurd. 126 miljoen (!) Amerikanen hebben al die onzin van de Russische trollen gezien. Om nu te gaan schemeren met een andere “grote vijand” is geen goed argument. Islamitisch extremisme is idd ook een groot probleem. Maakt de russische inmenging er niet minder ernstig op.

      Maar goed, nu is het jouw buurt Floris. “Westerse overheden en de EU zetten ook trollen in”. Bron? Op dezelfde schaal als de Russen?

     4.   

      “Er is bewust een vijandbeeld gecreëerd van Putin” en “de hele zaak is opgeblazen door de democrats om Trump te beschadigen” ook graag met feiten onderbouwen.

      Nogmaals, het gaat hier om de bewezen Russische inmenging, niet de onbewezen insinuaties dat Trump ervan wist oid.

     5.   

      “Je krabbelt al wat terug.”
      ——————————
      Waar krabbel ik van terug? Ik had slechts om bronnen gevraagd en verder niets.

      De vraag dringt zich op waarom iemand die hier voorwendt om op inhoud te willen discussiëren zo’n pedante opmerking maakt.

      Want zo krijg je natuurlijk geen discussie, ventje.

      Dat woordje terugkrabbelen heb ik eigenlijk verder alleen maar door de pedante aliassen van de oppertrol Becker/Dopper etc etc zien gebruiken. Ik vermoed dan ook dat we weer met dezelfde trol te maken hebben.

     6.   

      Idd geen goede woordkeuze van mij, ik neem het terug. Mij een naam toeschrijven die ik niet ben of nooit heb gebruikt oid is van dezelfde orde, ik heb nooit een andere naam gebruikt als deze.

      Terug naar de inhoud… ga je nog reageren op mijn comment en vraag om bronnen?

     7.   

      “Mij een naam toeschrijven die ik niet ben of nooit heb gebruikt oid is van dezelfde orde, ik heb nooit een andere naam gebruikt als deze.”
      ————————————————————-
      Dat zou kunnen, maar ik geloof je al niet meer.

      Of ik nog inhoudelijk op je in ga bekijk ik nog wel. Je bron is zwak en pleit de Russen hier en daar zelfs vrij. Het hele verhaal is zwaar aangedikt.

     8.   

      Dat klopt niet Floris, het pleit de Russen nergens vrij. Zegt alleen dat het moeilijk in te schatten is of, en hoeveel, impact het uiteindelijk heeft gehad. Maar er is niks “aangedikt”, zijn pure feiten. Wat is er dan aangedikt?

      Fijn als je inhoudelijk zou willen reageren, en fijn als je jouw beweringen van eerder ook van bronnen wilt voorzien, net als dat je dat van mij vroeg.

      Verder is je opmerking wat flauw. Ik weet ook niet wie er schuil gaat achter de naam “Floris”, en kan dus dezelfde twijfels etc hebben.

     9.   

      En waarom is mijn bron “zwak”? De senate hearings, van een commissie met meer republikeinen dan democraten. Wat voor veel sterke bronnen heb jij dan voor jouw beweringen over dat de EU en het Westen ook trollen inzetten? En dat het een opgeblazen hoax is van de democraten? Ik ben benieuwd!

     10.   

      Jammer dat Floris het laat afweten en niet met bronnen komt voor zijn beweringen. Had hem gesierd, hij eiste hetzelfde van mij.

     11.   

      Michael, bovendien ging de Russische inmenging veel verder dan wat nepnieuws verspreiden en trollen inzetten (iets wat op zichzelf al ernstig genoeg is). Tijdens de verkiezingscampagne werd de computer van Democrats-bobo John Podesta gehacked. De Russen speelde de voor Clinton belastende informatie vervolgens toe aan Wikileaks, teneinde de publieke opinie tegen Clinton op te zetten.

      Overigens werd er ook in Europa nepnieuws verspreid en heeft men geprobeerd de computersystemen van de linkse presidentskandidaat Emmanuel Macron te hacken.

      Buma heeft gewoon gelijk: we moeten niet naïef zijn. Een sterke Defensie, inlichtingendienst, Cyberveiligheid en een gezond wantrouwen is noodzakelijk om deze dreiging het hoofd te bieden.

  2.   

   kun je aangeven welke bemoeienissen van Rusland erger zijn als die van Soros?

 5.   

  Ach zo heeft Buma de aandacht van het grootse gevaar de islam even afgewend.

  http://www.stopdebankiers.com/ex-kopstuk-democraten-obama-kaapte-partij-clinton-plunderde-sanders-werd-bestolen/

 6.   

  Buma heeft gelijk als hij zegt dat Nederland te naïef is. Ik zeg het al jaren. En niet alleen Nederland maar de hele Westen. Dat de Sovjet unie weg is vormt geen garantie voor de vrede. Poetin wil terug naar die situatie wanneer Rusland machtig was en met kleine stapjes lukt het hem ook. Elke staat die onder de juk van de Sovjets leed vreest voor diezelfde ellende opnieuw. Daarom zijn zij snel onder de vleugels van de NAVO gekomen en in de EU. Met het tweede zijn zij langzamerhand minder gelukkig mee omdat Brussel op Moskou begint te lijken maar door het EU geld worden zij min of meer aan het lijntje gehouden. Zij hebben daar het meeste last van Russische nep nieuws die op uit is om het Westen te destabiliseren. De Russen zijn geen vrienden van het Westen en zullen het nooit zijn met Poetins autocratie. Russische diplomatie werkt beter dan de westerse, alles lijkt binnen de grenzen van de wet. Samen met de rol van de underdog die zij als de beste uitvoeren.

  1.   

   Exact, ik ben het voor de verandering eens met je eens Ni28.

   1.   

    Even een passage uit dat stuk

    Specialiteit van het huis: valse vlag operaties. Waarom? Het probleem met mensen is: ze willen geen oorlogen … Je moet ze woedend maken op je slachtoffer, om oorlog te kunnen voeren. Dus je hebt een valse vlag nodig. Essentieel voor een Valse Vlag: bloed, menselijk lijden en directe vingerwijzing naar de ‘dader’. En: je hebt controle over de media nodig. Zij beschuldigen meteen je tegenstander als de dader.
    Succesvolle voorbeelden: 9/11 en MH17. De tegenstanders werden onmiddellijk beschuldigd. Opnieuw en opnieuw. Het bloed dat vloeit maakt mensen woedend en deze woede is gericht op de verdachte: wraak willen we! Een bewijs van onschuld wordt later niet meer geaccepteerd: de MSM zal het niet onthullen, en het psychologische principe van de mens is weerstand.

    1.   

     micheal ummhtt er altijd op los als hij het even niet meer weet .Verbaast staand wat een ander ontdekt heeft.

   1.   

    Het is geen wedstrijdje “wie is het aggresiefst”. Dan is de VS idd de grote winnaar. Maar wat wil je nu zeggen over de Russische verspreiding van desinformatie en fake news om het westen de destabiliseren? Ik zie niet in hoe je hiermee het gevaar van deze acties ontkracht.

    1.   

     Noem jij dan eens voorbeelden van de Russische inmenging en hun fake news en propaganda.

     1.   

      @DolleDries
      Inderdaad. Er is niet één voorbeeld te noemen van Russische inmenging bij verkiezingen. Buma heeft last van grootheidswaanzin als hij denkt, dat de Russen ook maar één seconde zouden wijden aan het beïnvloeden van de Nederlandse verkiezingen.
      En áls ze dat al gedaan zouden hebben, dan toch wel met bedroevende resultaten, want ik denk niet dat ook maar één van hún favoriete
      kandidaten is verkozen.
      Het heeft allemaal veel weg van de “klimaat” waanzin. Eén (linkse) idioot komt met een fantasieverhaal en dat verspreidt zich als een olievlek d.m.v. andere linkse idioten over de wereld, want óh: Putin, dus dan moét het waar zijn. Zonder ook maar het geringste bewijs. Maar tja, links staat er dan ook om bekend, om in de bizarste sprookjes en broodjes aap verhalen te geloven. Dus ook in dit verhaal!

    2.   

     Amerikaanse propaganda ze willen zo graag WOIII maar dan wel in Europa.

     1.   

      Uhm…

 7.   

  Buma solliciteert naar een bol over zijn hoofd van Mutti Merkel en een natte zoen van Juncker. Goed gedaan hoor!

 8.   

  Glasharde leugens van een onbetrouwbare gristen. Hiermee wil hij ten eerste de aandacht afleiden van het echte gevaar (islamisering). Ten tweede wil hij Brussel in de kaart spelen mbt de inlijving van Oekraïne bij de EU en ten derde wil hij ons door deze bangmakerij de sleepwet door onze strot duwen. Wat is die Buma toch een LUL. We zouden de Russen moeten beschouwen als bondgenoten in de internationale strijd tegen terreur, en daarnaast zouden het prima handelspartners kunnen zijn.

 9.   

  Of Buma is echt dom gestoord of Buma wil zand in onze ogen gooien om de invloed (greep) en zeggenschap vanuit Brussel geen strobreed in de weg te leggen. Weet wel zeker het laatste! Want als er ergens een tijdbom onder onze vrijheden, veiligheid én welzijn ligt is dat wel die van de islam. Dat gelijk een kanker meer en meer duistere grip krijgt op onze samenleving terwijl onze politicy en met hen vele, vele anderen de andere kant opkijken.

 10.   

  Idd gevaarlijk die inmenging van buitenlandse inmenging in de Nederlandse politiek. Wellicht kan het cda aansturen op een denk-verbod.

 11.   

  Buma schijnt het nog steeds niet door te hebben dat het enige gevaar in het hele westen de ISLAM is.
  Buma weet het wel maar is te schijterig om dit toe te geven, als de dood voor represaille maatregelen van uit de islam ten tweede Wilders geen gelijk te willen geven.
  Om deze aller gevaarlijkste vijand van het westen niet te willen benoemen geeft hij maar een draai naar Rusland.
  De vijand zit in Uw nabijheid Buma, HIER in Europa!!!!

 12.   

  Sybrand is de weg kwijt omdat hij verstrikt is geraakt in de labyrinten van de sleepwet. Hij is alvast begonnen met slepen en denkt nu dat de Russen komen. Nou beste Buma, maak je maar niet ongerust, ga maar lekker slapen, want die zijn er al.

  Ik zeg: Weg ermee!

 13.   

  Ik heb zo’n idee dat er een andere infiltratie gaande is die veel schadelijker is voor de Nederlandse samenleving. Deze wordt vanuit de markeringskazernes aangestuurd en gefinancierd vanuit Saudie Arabië en Qatar. Misschien kan Sybrand Buma daar ook eens wat over los laten om te voorkomen dat meer mensen het lot treft dat Theo van Gogh beschoren was.

  1.   

   Rutte : who the fuck is theo?

 14.   

  Buma solliciteert ook naar een baan in de EU .

 15.   

  Buma is geen eerlijk mens,durft geen eerlijke mening te geven over de Islam en dat neem ik hem zeer kwalijk. Hij is een valse profeet

 16.   

  EEN farizeeer. Buma weet zijn regels.

  1.   

   Buma zijn kleinkinderen zullen met hoofd doek zwemles krijgen.

   1.   

    @ denk eens na.
    Kan Buma dan zwemles krijgen met een brok beton om z’n nek, a.u.b. ?

 17.   

  Ik zie de Russen niet langer als een gevaar voor ons. We hebben ze hard nodig in de strijd tegen de islam. Het zou fijn zijn wanneer de ‘linkse religieuzen’van het CDA zich daar wat duidelijker tegen zouden gaan verzetten. Het gevaar van de islam is nog nooit zo groot geweest en het CDA leunt achterover.

  1.   

   Eens. Er is een spanningsveld gecreëerd door de idioten van de EU, met name door het gestook in de Oekraïne.

   De EU is hier de agressor, niet Rusland.

 18.   

  Zeker net zo naïef als Buma over de moslims die hier met grote aantallen ons de wetten voor kom er schrijven. Dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe deze groep ons sociaal stelsel naar de knoppen helpen, waar mijn ouders en ik zelf hard voor hebben moeten werken en belastingen voor hebben betaald.

 19.   

  Poetin heeft vijanden maar dat zijn in de eerste plaats vijanden van de meeste Russen. De meeste Russen moesten de communisten niet. Dadelijk na de val van het communisme kwamen er massaal gedenktekens voor de slachtoffers van het communisme, dat altijd een minderheidsdictatuur is geweest met een stevige bezetting door etnische minderheden.
  Rusland heeft eerder in haar geschiedenis afschuwelijk onder vreemde heersers geleden. [Zoals de Tataren gedurende honderdvijftig jaar]. Niet alleen Rusland maar heel de oostelijke helft van Europa heeft lange tijden van terreur (met massamoorden, plunderingen, enzovoort) door vreemde heersers gekend. Dat moet ook nu voor ons altijd als een waarschuwing worden gezien.
  Deze week, op 30 oktober 2017 onthulde Poetin het grootste gedenkteken, dat nu in Rusland staat: de Muur van Verdriet. Poetin zei dat het verschrikkelijke verleden niet uit het nationale geheugen gewist moet worden en het op geen enkele manier gerechtvaardigd mag worden.
  De Russen voelen nog altijd de gevolgen van de wrede onderdrukking. Het geldt nu als het grote nationale monument voor de slachtoffers van de onderdrukking in de Sovjet Unie. De datum van 30 oktober sluit aan op de datum 30 oktober 1990 toen al een groot gedenkteken voor de slachtoffers van het totalitarisme werd opgericht.
  De NOS en wat Nederlandse kranten beweerden eerder dat Poetin de misdaden van Stalin mitigeerde. Op die m.i. valse beweringen zijn ze onvoldoende terug gekomen.
  Rusland is ondertussen naar ik denk, wel wakker geschut en kiest voor een eigen ontwikkeling. Het land ziet in, dat het zich nog aanmerkelijk moet versterken. Anders zou het in een zelfde (koloniale) situatie terecht komen als Afrika in de negentiende eeuw. Het Westen kan daarbij steun zoeken bij binnenlandse groepen. Naar mijn idee spelen daarbij de grote voorraden delfstoffen in Siberië een rol van betekenis. Voor Europa kan dat veel ellende met zich mee brengen maar de politieke mentaliteit is er wel naar.

 20.   

  Erdogan: Moskeeën zijn onze kazernes en moslims zijn onze soldaten.

  Meer zeg ik niet.

  1.   

   en dat had hij niet eens zelf verzonnen, maar de dichter Zia Gökalp, Erdogan citeerde alleen zijn gedicht en ging daarvoor de gevangenis in. Toen had men wat moeten doen, maar ach, het zal wel loslopen, zei men.

 21.   

  De bemoeienissen van Turkije zijn daarentegen OK want Turkije is onze vriend. CDA politici zijn hypochristen

 22.   

  Buma, eeuwig ruggengraatloos kruipen voor de islam, maar Oh Oh die russen toch.
  Zonder de Russen (en later good ‘le Trumpie) leefde er geen enkele christen meer in Syria
  Buma,
  ik denk dat alleen de islamitische bekeerling Gert-Jan ‘dieren moeten overdoofd de keel worden afgekapt’ Seegers een grotere hekel aan christenen heeft.
  Seegers en Buma, de nuttige idioten van het sallafisme.
  En wanneer iedereen (dankzij de Staatsmedia/RTL) slaapt
  Openen ze heimelijk en met vochtige staart ‘ s nachts de poorten op bevel van hun bazin Frau Merkel en haar opper-baas de Middeleeuwse Krijgsheer

 23.   

  Dit is zoals gewoonlijk het eeuwige oude smoesje weer, dat door ettelijke landen in het verleden is gebruikt als afleidings manoeuvre om de moeilijkheden in hun land te maskeren, dus dan maar gauw even de aandacht op een ander land vestigen. Bumaatje moet zijn gewauwel maar voor zich houden, aangezien er niemand meer in trapt.,

 24.   

  De vijandige daad van Rusland, namelijk de vele inmengingen in Westerse verkiezingen; onder meer middels het verspreiden van nepnieuws danwel het hacken van computers, moeten we helemaal niet licht opnemen. Ik hoor hier al wat gezwatel over de moslims, maar Buma heeft gewoon het gelijk aan zijn kant: wees niet naïef, de Russen zijn uit op het trappen van rotzooi.

 25.   

  Buma kan goed vertellen hoe de mensen het moeten doen, maar toen hij zelf in dienst moest kneep deze farizeeër er fijntjes tussenuit . En dat is typisch CDA ,keutels zijn het .
  Mensen laat je kinderen niet afslachten voor dat stelletje uilen in Brussel, het gaat ze om olie en poen, V Baalen, Verhofstadt en Buma gaan maar lekker zelf in een schuttersputje liggen, denk dat de secretaresse van de heren ook bedankt voor de eer .
  En nog wat, Nederland heeft al de klauwen vol aan een stelletje Turken in Blerick , zo’n project is al groot genoeg voor de beveiligers van het land .

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!