ChristenUnie-leider Segers legt DENK op de grillplaat, beschuldigt Kuzu’s drietal van “giftig antisemitisme”

segers-cu
Foto: Gert Jan Segers. © Tim Engelbart / De Dagelijkse Standaard.

Eindelijk ontstaat er in de Tweede Kamer wat tegengas voor de regelrecht stompzinnige beschuldigingen die DENK, onder leiding van Tunahan Kuzu, uit jegens de enige Joodse staat ter wereld: Israël.

Gisteren verscheen in het Algemeen Dagblad een artikel van CIDI-directrice Hannah Luden. De voorvrouw van de joodse organisatie beschuldigde daarin DENK zich te bedienen van onheuze kritiek jegens Israël, waarbij allerlei antisemitische karikaturen niet worden geschuwd. DENK is namelijk niet te beroerd om complottheorieën omtrent de Protocollen van Zion of het ‘finanzjudentum’ aan te halen: ideeën die suggereren dat Joden stiekem en achter de schermen bezig zijn met het stichten van een soort dictatoriale wereldstaat, waarin alle anderen worden onderdrukt. Israël zou slechts het beginnetje hiervan zijn.

Luden komt verder met voorbeelden waarin het woord ‘Jood’ als scheldwoord wordt gebruikt door DENK-aanhangers tegen Nederlands-Marokkaanse PvdA’ers van wie wordt gevonden dat ze niet loyaal genoeg zijn aan de Marokkaanse gemeenschap en de schimmige woordkeuze van Selçuk Öztürk, die spreekt over ‘de lange arm van Israël’ en de ‘Joodse lobby’.

De CIDI-directrice besluit:

“Het CIDI heeft deze zaken stuk voor stuk aangekaart. Denk blijkt echter keer op keer niet bereid zich te distantiëren van deze antisemitische tendensen. Onder het mom van ‘kritiek op Israël’ bestendigt de partij het eeuwenoude, antisemitische beeld van de achterbakse, manipulatieve en invloedrijke Jood.

Denk zou er goed aan doen zich te houden aan het eigen partijprogramma. Een goede eerste stap lijkt mij het afzweren van alle tendensen van antisemitisme in de eigen partij.”

Het commentaar kan duidelijk op instemming rekenen bij de ChristenUnie. Fractievoorzitter Gert-Jan Segers besloot om het stuk via Twitter te verspreiden, waarin ook hij bevestigt: de kritiek op Israël die DENK regelmatig uit, ontspoort regelmatig en kan vervolgens te boek worden gezet als regelrecht en ‘giftig’ antisemitisme.

En daarmee is DENK de eerste partij sinds de Tweede Wereldoorlog die dergelijke denkbeelden naar de Tweede Kamer haalt. Heel erg treurig, eigenlijk.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

24 reacties

 1.   

  Vandaag wordt echt zo’n dag om eens even niet op onze trollekes te reageren.
  Wie doet er mee ?????

 2.   

  Tja die christen ,eerst het antisemitisme met bakken en zangkoortjes naar binnen halen en nu klagen.

 3.   

  Segers heeft natuurlijk gelijk. In het parlement zal men DENK daar ook op moeten aanspreken.

  Kritisch op Israël? Dat mag. Antisemitisme? Onacceptabel.

  1.   

   De rooie policor tendens in ons land is dat kritiek op Moslims wordt beschouwd als racisme en discriminatie, terwijl het ongefundeerd beschuldigen van Joden wordt afgedaan als terechte kritiek op Israël.

   De rooie 5e colonne is nog veel gevaarlijker dan IS terroristen.

   1.   

    Helemaal mee eens.

 4.   

  Het is natuurlijk een beetje stompzinnig om eerst de deur wagenwijd open te zetten voor antisemieten, en vervolgens te gaan janken dat ze antisemitisch zijn… Weer zo’n typische halfzachte gristen.

 5.   

  Het is een raar clubje, dat DENK. Zijn puur antisemitische uitspraken niet ook strafbaar, net als de “minder Marokkanen” uitspraken etc? Volgens mij minstens net zo erg. Wie A zegt moet ook B zeggen.

  Verder kun je voldoende kritiek hebben op Israël zonder antisemitisch te zijn, al zijn er heel veel mensen die dat nog al eens door elkaar halen, en denken dat kritiek op Israël gelijk staat aan antisemitisme. Is ook een tactiek, ook uitgevoerd door CIDI, dus we moeten wel oppassen met zomaar conclusies trekken op basis van wat CIDI zegt.

  Tot slot, ik vind het stuitend om te zien dat veel de schrijvers van DDS en de reguurders hier altijd schande roepen over antisemitisme etc, maar grossieren in anti-islamisme. Hypocriet. Als je zelf graag een religie of bevolkingsgroepen zwart maakt, moet je niet gaan huilen als een ander dat doet.

  1.   

   Antisemitisme is een ziekelijk vooroordeel en een op niks op gebaseerde haat. Anti-islamisme berust op duizenden feiten, redenen en oorzaken opgeroepen en dagelijks in stand gehouden door de moslims zelf.

   1.   

    Precies, dit zijn dus exact de anti-islamitische uitspraken waar ik het over heb. Het is, gezien de omstandigheden, logisch dat dit soort anti-islamitische denkbeelden een voedingsbodem hebben in het westen, gezien alle problemen. Hetzelfde valt te zeggen over de voedingsbodem voor antisemitisme in het midden-oosten.

    Ik weet dat dit er bij jou niet in gaat, dat je nu gaat roepen “maar joden plegen geen aanslagen!” Etc. Ook begrijpelijk dat je dat denkt, je hebt immers niet echt het vermogen om je te verplaatsen in een ander. Probeerd het toch maar eens zou ik je aanraden. Stel je voor de je een gewone burger bent in Syrië, Irak, de Gaza strook, westerlijke Jordaanoever, etc, en je ziet dat het westen en Israël niets anders doen dan dictators aan de macht helpen, je land bombarderen, en machtsspelletjes spelen ten kosten van de levens van onschuldige burgers. Antisemitisme is een onterecht maar logisch gevolg. Net als dat anti-islamisme een onterecht maar logisch gevolg is van alle aanslagen en andere shit hier.

   2.   

    Ijscoman
    Daar ben ik het geheel mee eens!
    Niets aan toe te voegen.

   3.   

    helemaal mee eens

  2.   

   Waarom zo je pro islamisme zijn Michael?

   1.   

    Waarom denk je dat ik dat ben? Heb ik helemaal nergens gezegd.

 6.   

  Onder de Mantel der Liefde binnen halen en nu wie zaait zal oogsten.

 7.   

  Vervolgens lacht de islam deze Guus Segers in zijn gezicht uit met wel een welkom koortje of geen welkom koortje ook jou kop gaat rollen sufferd.

 8.   

  Gert-Jan Seegers (Christenunie; voorheen lid van de SGP) komt uit een politiek fundamentalistisch religieuze stroming in Nederland, die voor en tijdens de Duitse bezetting uitermate vijandig stond ten opzichte van joden. Dat was te verklaren, omdat veel joden hun toevlucht gezocht hadden bij de Communistische Partij (CPN),
  ter rechterzijde nogal wat concurrentie was van de NSB en
  men zich vooral heel gezagsgetrouw toonde aan het nieuwe regime.
  Uit valse schaamte werden deze farizeeërs de meest trouwe defenders van de joodse staat Israël.

  Natuurlijk deugt het Erdogan/Armenië-steunfonds DENK voor geen meter.
  Echter; indien het kalifaat alhier wordt gevestigd zullen de bevindelijke gristenen zich er direct naar voegen – dat u gewaarschuwd bent.

 9.   

  Waarschuwing:
  De Denk partij is een fascistische partij met dezelfde ideeën als hun dictatoriale baas Erdogan in Turkije.
  Het is buitengewoon ernstig falen van die pvda geweest ,destijds de heren Kuzu en Ozturk bij hun partij in de 2e kamer in te lijven. In mijn ogen zijn zij ook onreglementair in de 2e kamer gekomen door 2 zetels te stelen.
  Kuzu en Ozturk zijn onvoldoende gescreend.

  Men had ze ten eerste destijds eens b.v. openlijk eens afstand moeten laten nemen van de genocide die de Turken tegen over de Armeense mensen hebben verricht door 1.5 miljoen mensen daar te vermoorden.

  Dát heet screenen pvda koekenbakkers!
  De Denk partij wordt ook een groot gevaar voor de kwaliteit van leven in ons land.
  Er wonen thans 1 miljoen moslims in Nederland, waarvan gelukkig velen in de gaten hebben dat hun leven onder de Denk partij er niet beter op zou worden, maar toch hun aanhang groeit.!
  Denk is anti Nederland en zal proberen ons leven hier te ontwrichten met veel belachelijke, domme en onzinnige interrupties en opmerkingen.

  De linkse geiten wollen sokken brigade,de huichelende linkse grachtengordel kliek – die het wél goed voor zichzelf hebben geritseld – die ons besturen of via media ons trachten te beïnvloeden, de nog altijd op vele fronten aanwezige 5e pvda colonne is, dom ,slaapt en loopt over van foute en misplaatste tolerantie.

  Pim Fortuyn zei het ooit al: ” hoe goed een moslim in Nederland functioneert en hoe goed hij zich aansluit bij onze gewoontes, uiteindelijk zal een moslim altijd voor de politieke godsdienst islam kiezen.” ( Onderzoek rapporten van deskundigen bevestigen dit ook ).
  O.a. Segers realiseert zich te weinig, dat hij als christen als eerste wordt opgehangen, als de islam en de sharia in dit land de baas wordt.

  De Denk partij moet door alle andere partijen met ingang van heden in de 2e kamer gedemoniseerd en totaal genegeerd worden. Ook de in linkse handen zijnde media, NPO etc. in dit land moeten de Denk partij negeren.

  Kijk eens naar de fanatieke uitstraling die deze heren hebben.Nederland moet wakker worden en zich steeds meer verzetten tegen die linkse diversiteiten maffia.

  Het moet ook eens afgelopen zijn dat een kleine groep schreeuwers hier de baas willen worden. Aanpakken die gasten.
  B.V. In Friesland ging men ons voor.

 10.   

  Gertjan Segers ?
  Dat is toch die clown die de poorten wagenwijd open wil hebben voor de antisemieten uit N-Afrika, het M-Oosten en centraal-Asia.
  Dat is toch die gevaarlijke clown ?
  Hoe voller en hoe islamistischer NL is hoe geiler Gertjan wordt.
  DENK is tenminste eerlijk.
  Er zit qua resultaat geen nanaoseconde licht tussen de plannen van DENK en het eeuwige islam gekruip van de islam apologeet Seegers en zijn lafhartig zilverlingen-clubje wegmetons-christenen.
  Sterker nog
  De CU is aan de macht, DENK niet.

 11.   

  welkom in onze open samenleving!

 12.   

  Gelukkig is Donk niet hypocriet en bekritiseert zij ook fel de illegale bezetting en de gebouwde muur door Marokko in de Spaanse Sahara en de illegale bezetting en vernieling van eeuwenoude kerken en kloosters (zoals ook IS doet) door Turkije op Cyprus. Oh, wacht…

 13.   

  Laten we eerlijk zijn
  Hadden Farizeeërs zoals de ‘rechtschapen’stemmers op de Christen Unie de macht gehad in Wenen 1683, dan hadden ze Jan Sobieski op de brandstapel verbrand, de poorten wagenwijd open gezet en bestond het christendom niet meer.
  Linkse christenen, erg eng volk die het bijzonder slecht op hebben met de westerse samenleving. Het zijn de vlijtige knechtjes van de kalief.

 14.   

  Het mooiste is nog dat ze Dion Graus een nazi noemen omdat ‘ie geen fan is van ritueel slachten.

  Die lui hebben het zelfbewustzijn van eencelligen.

 15.   

  De Christen Unie is toch die politieke club, die precies doet wat Jezus nooit zou willen?

  De verzorgingshuizen sluiten, instemmen met experimenteren met embryo’s, levenseindevraagstukken, d.w.z. de D66 zelfmoordpil niet apert afwijzen, maatregelen ondersteunen waardoor de rijken rijker worden en de armen armer………..en vul maar aan.

 16.   

  Till Eulenspiegel behoort tot vergetelheid.
  Petra Hermans

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!