De referendummoord is compleet: definitief géén raadpleging over afschaffing referendumwet

Geen categorienov 30 2017, 18:00
Het is over en uit voor iedereen die de naïeve hoop had het afschaffen van de referendumwet te kunnen stoppen met een referendum.
Het was al te verwachten, maar volgens Haagse bronnen die de Telegraaf aanhaalt, komt de referendumwet nu echt binnenkort te overlijden, zonder dat we er iets aan kunnen doen. Het afschaffen van deze wet die ons eindelijk een raadgevende volksraadpleging schonk, is lichtjes gezegd nogal controversieel. Niet zo gek dus dat er geopperd werd om een referendum over deze afschaffing te houden: immers, het aannemen en afschaffen van wetten is referendabel, volgens de referendumwet zelf.
Dat belet de Haagse elite, die allesbehalve pleased was met de uitslag van het vorige en enige referendum, echter niet om het geheel de prullenbak in te smijten:

Er komt geen referendum over het afschaffen van het raadgevend referendum. Dat staat volgens Haagse bronnen in een voorstel dat minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) zeer binnenkort aan de ministerraad zal voorleggen.

Naar verluidt wil het kabinet in de intrekkingswet een formulering opnemen waarin wordt vastgesteld dat burgers zich hier niet over mogen uitspreken in het stemhokje.

De ministerraad moet er dus nog even akkoord mee gaan, maar dat is natuurlijk een reine formaliteit. Alle partijen in Rutte III willen zo snel mogelijk van het referendum af, zodat ze de komende vier jaar op geen enkele wijze meer te hoeven luisteren naar de Nederlander.
En ach, zelfs al was dat referendum er gekomen en had 100% van Nederland tegen afschaffing gestemd, dan nóg zou er niets veranderen. Misschien is het beter zo, want nu besparen we in ieder geval een hoop centjes qua organisatie van die stembusgang. Onze volksvertegenwoordigers hebben immers al vele malen duidelijk gemaakt absoluut lak te hebben aan onze mening. Bij het associatieverdrag met Oekraïne werd de uitslag zo de Hofvijver in gekieperd door VVD-baas Mark Rutte, en bij de aftapwet heeft CDA-leider Buma al bij voorbaat gezegd zich niets van de wil van het volk aan te zullen trekken. Als ze tegen stemmen, natuurlijk.
En D66? Die stonden erbij en keken ernaar, toen hun kroonjuwelen vermorzeld werden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten