Doorgeslagen GroenLinks wil toets voor "straatkunst" (lees: graffiti) voordat het verwijderd wordt

Geen categorienov 14 2017, 12:00
Annabel Nanninga is not amused.
GroenLinks Amsterdam heeft weer eens belachelijk idee: de partij van, voor en door politiekcorrecte salonsocialisten met een dierenobsessie vindt dat er eerst een toetsing moet plaatsvinden voordat zogenaamde "straatkunst" verwijderd wordt. Let wel, daarmee doelen ze dus op "stencilkunst" en op "graffiti."
Ik kan me de tijd nog heugen dat we boos werden om dat graffiti-mafketels hele gebouwen bespoten met hun flauwekul-kunst, maar tegenwoordig is dat blijkbaar heel erg cool. En hip. En kunstzinnig.

Het straatkunst-collectief Kamp Seedorf plaatste vrijdag een ode aan de Italiaanse voetballer Francesco Totti. Het werk werd volgens Kamp Seedorf echter al na vijf minuten verwijderd. Ook de bekende afbeelding van Eberhard van der Laan werd per abuis verwijderd door de reinigingsdienst.

 

'Hoe kan dit zo snel zijn gegaan?', vraagt Zeeger Ernsting van Groenlinks aan het college. Ook wil het raadslid weten of de werkinstructie voor de reinigingsdienst nog steeds hetzelfde zijn na de verwijdering van 'Strijder', de afbeelding van Van der Laan. Ernsting vraagt of het mogelijk is de werkinstructies zo aan te passen dat er eerst een toetsing komt over de kwaliteit van het werk 'voordat er simpelweg tot verwijdering wordt overgegaan'.

Hier is een idee: als je kunt wilt maken doe je dat maar lekker in je eigen achtertuin. En als iemand die kunstwerken wil kopen verkoop je je kunt aan die persoon. Maar wat je vooral niet dient te doen is ongevraagd lekker 'kunst' maken (lees: graffiti spuiten) op gebouwen, muren of tunnels die van de gemeente (of een privépersoon) zijn.
Logischerwijze is Annabel Nanninga -- de nieuwe kopvrouw van Forum voor Democratie in Amsterdam -- dan ook niet te spreken over dit belachelijke initiatief van GroenLinks:
https://twitter.com/ANanninga/status/930338091004547078
Het enige probleem? We hebben het hier over Amsterdam. Als zo'n plan érgens goedgekeurd kan worden dan is het daar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten