Haags D66-raadslid poseert trots met hoofddoek bij Palestijnse Rotskoepelmoskee

Een lokale vertegenwoordiger van de Pechtold-partij deelt wat vakantiekiekjes uit ‘Palestina’, en vindt het kennelijk ook nodig daarbij een hoofddoek om te doen.

Een D66-gemeenteraadslid uit Den Haag, Birgül Özmen, heeft voor opschudding gezorgd door een vakantiefoto uit Jeruzalem te sturen. Niet alleen lijkt de dame in kwestie slechts geïnteresseerd in Palestijnse gelegenheden (op andere foto’s van haar reis zien we de Arabische stad Jaffa en de muur om Gaza), maar ook vond zij het kennelijk nodig om een hoofddoek te dragen op haar foto bij de Rotskoepelmoskee in Jeruzalem. “Haags D66-raadslid onderwerpt zich,” observeerde PVV-Kamerlid Machiel de Graaf al.

Want voor de duidelijkheid: het dragen van een hoofddoek is in de Palestijnse gebieden (Gazastrook uitgezonderd) zeker geen plicht. Veel Palestijnse vrouwen doen het begrijpelijkerwijs dan ook niet, maar D66-vertegenwoordiger Birgül Özmen had kennelijk een behoefte om Roomser te zijn dan de Paus (of islamitischer dan de Grootmoefti, zo u wilt). Breedlachend bedekt ze haar hoofd, en plaatst bij de foto bovendien een beetje koddig hashtags als #bluesky en #hijabi.

Wat Özmen vergeet is dat de islamitische hoofddoek helemaal geen onschuldig hoofddeksel is, maar een stukje vrouwenonderdrukking. Wil de zogenaamde pro-vrouwenpartij D66 dat echt promoten? Daarnaast is het een erg slechte boodschap aan het thuisfront. Zeker Den Haag – waar de D66-politica haar gemeenteraadszetel heeft – kampt met wijken waarin fundamentele moslims de dienst min of meer lijken overgenomen te hebben. Zij zullen zich in hun sharianeigingen gesterkt voelen door een Nederlandse politica die breed lachend foto’s van zichzelf maakt met een koplapje om.

Het is dan ook uiterst teleurstellend om te lezen dat zo’n politica als Özmen ook bij de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 weer op een verkiesbare plek staat. Onbegrijpelijk van een ‘seculiere’ partij als D66: dit soort propagandisten van de vrouwonvriendelijke kant van de islam kunnen we in Nederland echt missen als kiespijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Ritter

  D66-politica Birgül Özmen …………………het is duidelijk waar haar sympathie ligt.

  Wat ik verwonderlijk vind is dat deze mevrouw lid is van D66. Net zoals de leden van DENK lid waren van de PvdA terwijl ze geen sociaal democraten zijn.

  Wat we dus zien is dat gevestigde politieke partijen als “achterdeur” worden gebruikt om binnen te komen. Eenmaal “binnen” gaan ze hun eigen weg zoals we b.v hebben gezien bij de oprichting van DENK en word hun ware gezicht onthuld.

  Waarom luistert D66 niet naar mensenrecht en vrouwen activisten zoals Darrya Safai uit Iran die precies weten (uit eigen ervaring) waar de hoofddoek nu precies voor staat en wat voor wereldbeeld de hoofddoek promoot.
  —————
  Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’

  17 jaar geleden vluchtte mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran voor de onderdrukking van het islamisme. Na al die jaren in België is ze bang voor hetzelfde in Europa. En daarom doet ze een oproep aan Europeanen op zich daar tegen te verzetten.

  Darrya Safai heeft samen met haar man verschillende tandartspraktijken in België. Ze maakt zich zorgen, omdat ze in haar praktijk ziet dat bepaalde tekenen van islamisme en onderdrukking van vrouwen steeds meer toenemen. Dat is volgens haar vooral te zien in de kleding die mensen dragen. “Je ziet dat aan de kledingcode”, vertelt Safai. “Je ziet dat die de gelijkheid tussen man en vrouw niet erkent.”

  Volgens haar is het een mythe dat jonge meisjes zelf bewust voor een hoofddoek kiezen.

  Safai: “Een hoofddoek is iets religieus. In religie spreekt men niet over rechten en keuzes, maar over plichten. Vergeet niet: de filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw. We zeggen altijd dat er een vrijheid van keuze is, maar we vergeten dat de sociale druk ook een heel belangrijke rol speelt. En als je ziet hoe meisjes behandeld worden die geen hoofddoek dragen in bepaalde gemeenschappen, dan weet je hoe moeilijk het voor die meisjes is.’

  https://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

 2. DolleDries

  Over D66 gesproken ,wat een hypocriet is die Johan Derks zit de D66 steeds te promoten de club die nog meer islam en instroom wil. Vlucht vervolgens naar het Oosten van Nederland in een rustig dorp omdat meneer dit kan betalen en heeft schijt aan al de mensen die zich het financieel niet kunnen veroorloven en in de rotzooi blijven zitten die zijn partij creëert. Wat een lafbek.

  1. Duke

   Eens. Ik kijk wel eens VI maar als hij over politiek begint, wil ik me niet ergeren en zet ik de tv uit. Derksen kan het beter bij voetbal houden.

 3. DolleDries

  Och ik ben wel eens met de kinderen in zo kasteel geweest met martelwerktuigen en daar kon je ook mee spelen. Ook zo schandpaal waar je het hoofd in kon leggen best wel grappig en lachen wat we deden. Nu vergaat je het lachen natuurlijk wel als het werkelijkheid was. Dat is ook met deze vrouwelijk dwaas het lachen vergaat haar wel als ze de werkelijke zweep van de islam over haar lijf krijgt.

 4. Two Ravens Black Kettle

  D’66 is momenteel samen met DENK de meest islamistische politieke partij.
  Vndaar dat Armeense Holocaust ontkenners liefdevol omarmt werden door deze enge club.
  Alles waar Hans van Mierlo voor stond hebben ze verraden.
  Judas’66

 5. DolleDries

  Dit is ook prachtig verhaal over zo links gekkie Meulenbelt

  http://keesjemaduraatje.blogspot.nl/2013/03/wat-gebeurde-er-nu-echt-met-anja.html

 6. corfo

  We kunnen allemaal wel ophef maken over het dragen van een hoofddoek door die islamitische parasiet, die het zelfs tot “raadslid” van D66 heeft gebracht, maar ik herinner mij nog heel goed dat “koningin” Beatrix tijdens haar bezoek aan een oosters land, bij het binnengaan van een moskee haar schoenen uittrok en een hoofddoek om haar koninklijke hoofd drapeerde.
  Hetgeen mij bij deze parasiet wél stoort is het feit dat zij, als parasiet, zich “politica” mag noemen van een Nederlandse politieke partij, terwijl zij maar half “Nederlandse” is, in feite blijven het gewoon parasieten in óns land.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Beatrix

   Is dat die vrouw die de islam op een schildje hief en zo rap als haar beentjes haar konden dragen naar de moskee spurtten om de islamisten een hart onder de riem te steken terwijl het lijk van Theo van Gogh nog warm was.
   Is dat die vrouw ?

   1. corfo

    @ T.B.R.K.
    Ja inderdaad, dat is die vrouw.
    Haar oma, Wilhelmina, wilde eind jaren ’30 géén uit Duitsland gevluchte Joden op laten vangen op een veraf gelegen stuk van één van haar gigantisch grote Veluwse bossen. Beatrix komt dus uit een familie die al járen vreemde handelingen verricht/heeft verricht !!!

 7. Zweedse kok

  Een 2e kamer politicus die zich bezig houdt met de vakantiekiekjes van een gemeenteraadslid van een andere partij.
  Je moet maar niks anders te doen hebben als volksvertegenwoordiger.

 8. Marija

  Muts met hoofddoek

 9. marco1

  Staat haar goed die kan in de toekomst goed mee met de nederlandse mode.

  1. Anna

   marco1. Die verplichte doek is geen modeartikel

   1. marco1

    Komt nog.

 10. Anna

  Is het haar bedoeling om de islamitische verplichte doek te promoten? Dat noemen ze bij D66 vrouwenemancipatie. In Den Haag waren ze niet gelukkig met de Turkse en Turks sprekende campagnevoerster. Goed Turks islamitisch voorbeeld doet goed volgen bij partij Pechtold.We hebben nu een D66 minister die hetzelfde heeft bevorderd.

 11. Two Ravens Black Kettle

  De Armeense genocide Omarmers’66 zullen pas stoppen wanneer alle vrouwen en meisjes vanaf de leeftijd van 6 jaar minimaal onder een hoofddoek verschuild gaan.
  Pas wanneer Nederland volledig kapot is, volledig verdampt is in het dictatoriale EUSSR en volledig onderworpen aan de grillen van de Kalief zal de taak van de Armeense Genocide Omarmers’ 66 erop zitten.

  Overigens zal rond die tijd de Genocide Omarmers’66 zijn gefuseerd met het cultuur-marxistische VVD, PvdIslAmsterdam, IslamGroen Links, Hypocriet CDA en de Islamitische Unie van Denk/CU.

 12. Ritter

  Agente met hoofddoek: geen diversiteit, maar islamisering
  https://opiniez.com/2017/11/11/agente-met-hoofddoek-geen-diversiteit-maar-islamisering/

 13. Guus Geluk

  Misschien is ze zelf wel moslima.

 14. Bloem

  We kunnen niet alleen deze dame als kiespijn missen, doch heel D66

 15. lanex

  Hoe komt D66 anders aan stemmen. Deze partij is een opportunistische beweging die meedeint met de richting die goed is voor de islam, anders niet!

 16. Kodi

  Ondertussen etaleert Hamas weer hun Islamitische agressie. Hamas is oorlog, haat en vernietiging; Hamas blijft oorlog, haat en vernietiging. Godzijdank zijn ze in Israël realistischer en weerbaarder inzake de Islamitische vernietigingszucht. Done the good job!

  Israël vernietigt terreurtunnel: 7 doden

  GAZA – Het Israëlische leger heeft maandag een „terreurtunnel” vernietigd die van Gaza naar Israëlisch grondgebied leidde. Door de instorting zijn zeven Palestijnen om het leven gekomen en elf anderen gewond geraakt, zei een woordvoerder van de lokale reddingsdiensten.

  Volgens gegevens uit Gaza ging het om een tunnel van de militante organisatie Islamitische Jihad. Jihad-leider Mohammed al-Hindi verklaarde daarop een in 2014 met Israël overeengekomen wapenstilstand voor beëindigd. De organisatie wilde binnen een paar uur een reactie.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/975334/israel-vernietigt-terreurtunnel-7-doden

 17. sjun

  Ik vind het logisch dat die vrouw zichzelf onherkenbaar in beeld brengt. Het onverstand van flirten met het kwaad zal je maar en plein publiek worden nagedragen. Dat breekt elke werkzame carrière. Voor wie nog maar weinig meegekregen heeft van wat de politieke islam zoal teweeg brengt een ervaringsdeskundige: http://tinyurl.com/yaguy923

 18. Arnoniemuss

  Beste reaguurders, jullie begrijpen niets van de geest van een emigrant, weer eens terugkerend naar het moederland. Tenzij jullie het islamitisch kunnen framen. Het enige dat jullie tunnelvisie toestaat. Ik denk hier onmiddellijk aan onze eigen emigranten, 50 jaar terug. En ikstel me zo voor dat een van die emigranten Jochem, na 20 jaar weer eens terugkeert naar Holland, misschien naar Volendam. En daar laat Jochem zich fotografen op klompen, met Volendams kostuum, met een lange pijp in de mond. Wat hij in Canada nooit doet. Is nu hypocriet, toont hij on-Canadees gedrag? Is hij disloyaa aanh het nieuwe vaderland? l

  1. Mart

   Arnoniemuss,Op klompen lopen in een Volendammerpakje lijkt me tòch aardiger dan wat deze trut duidelijk maakt.

 19. Arnoniemuss

  Bericht te vroeg verzonden, ik heb altijd problemen met typen op de smartphone. ik vervolg.

  …..Is hij disloyaal aan het nieuwe vaderland ongeschikt voor participatie in Canadese bestuursorganen. Natuurlijk niet, Jochem is in een nostalgische stemming, wordt zich weer bewust van z’n “roots”, van zijn tradities. Niks mis mee. Behalve als het bekend wordt bik DDS denkers. Dan is het mis.

  1. marco1

   Het gevolg van het gedram en cultuurbehoud van moslims in het westen heeft idd tot gevolg dat veel mensen van alles wat met islam te maken heeft beginnen te kotsen en als negatief bestempelen. Misschien zouden de moslims daar iets aan kunnen doen zodat ook die bevolkingsgroep weer normaal geaccepteerd en als gelijke worden gezien in ons land en op sites als deze.

 20. nienke

  D66 de moslim knuffel partij.
  Pechtold de veiling meester hoe meer migranten hier binnen stromen hoe mooier deze lafaard het vindt.

 21. Peter Loosduinen

  Als deze islamknuffelaarster ter plekke een hartverzakking krijgt kan ze in een zwart laken ter aarde worden besteld en zijn we van haar verlost.

 22. Christina

  Het enigste wat Nederlands is aan deze grobbentrol is haar paspoort!!
  Dit is weet net zo`n paard van Troje als die Denk trollen!!
  Ik denk dat haar moeder nog wel een extra kopvodje in d`r kast had liggen voor die grobbentrol!!

 23. Jay

  Met antisemitische flottielje-ondersteuners (2011) als D66-minister Brinkhorst, PvdA’ers Pronk en van Dam en cabaretier Amhali verkeert mw.Özmen in het “selecte” gezelschap van z.g. directe en indirectie antizionisten.
  Een term die zij zelf gebruiken omdat het stempel van antisemiet te veel geld en reputatie kost : stel je voor dat je met een “bruinhemd” vergeleken wordt !
  Eerst in 1920 werd de koepelkrotmoskee ( een omgebouwd byzantijns bouwwerk ) opgeknapt en van een glimlaag voortzien.
  Als mw.Özmen ook maar enig hstorisch besef zou hebben zou zij wetenschap hebben van het hoe en waarom op dat moment in 1920.
  Elk weldenkend mens wil noch het roomse, noch het islamitisch antisemitisme terug

 24. henk vintage

  Maak er maar DENK66 van dat moslimlovers partijtje.

 25. Mart

  Duidelijker kan het niet……Deze trut is de vertegenwoordigster van Pechklootjes ”kom maar binnen” party.D666.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.