Hi, ha, ho: boze Marokkanen willen minder, minder, minder moskeeën in Marokko

Nee, dit is geen grap. Geïrriteerde Marokkanen uit de kustplaats Agadir ergeren zich groen en geel aan de bouwplannen voor een nieuwe moskee in de West-Marokkaanse stad. Liever zien ze een politiebureau of een sportcentrum verschijnen.

Raar maar waar: inwoners van Agadir – dat ligt in het westen van Marokko – zijn in actie gekomen tegen de plaatselijke autoriteiten. Die willen voor €8 miljoen een nieuwe moskee aanleggen in één van de wijken van die stad. En dat exorbitante bedrag voor nóg meer gebedscentra in de stad is de stadsbewoners een doorn in het oog. In de wijk is qua voorzieningen namelijk vrijwel niets geregeld qua gezondheidszorg of sport.

Het klinkt misschien schokkend, maar primaire levensbehoeften vinden de Agadirezen kennelijk toch nog een beetje belangrijker dan nóg een gebouw waar je je schoenen moet uittrekken om vervolgens je bidmatje richten het oosten te positioneren. Lees maar mee:

“In een petitie op de website Avaaz leggen de initiatiefnemers uit dat de nieuwe moskee 35,8 miljoen dirham zal kosten, een bedrag dat heel wat sociale projecten zou kunnen financieren.

“Deze wijk, waar meer dan 40.000 mensen wonen, heeft jeugdcentra die nooit hun deuren hebben kunnen openen vanwege geldgebrek. De twee klinieken openen slechts een of twee uur per dag, maar hebben geen uitrusting of medicijnen om aan de behoeften van de bevolking te voldoen, sportfaciliteiten zijn bijna onbestaande.”, schrijven de initiatiefnemers.”

In de opsomming van voorzieningen die niet in de wijk aanwezig zijn worden verder theaters, bibliotheken en scholen voor speciaal onderwijs genoemd. Allemaal zaken die volgens de Marokkaanse bevolking belangrijker zijn dan een nieuwe peperdure moskee.

Ik zie hier een kans. Eerder vandaag zorgde Nederland nog voor sippe gezichtjes in Marokko door in de Tweede Kamer een DENK-voorstel weg te stemmen waarmee “significante” ontwikkelingshulpgelden zouden zijn uitgekeerd aan het Noord-Afrikaanse land. We geven de Marokkanen dus geen financiële steun. Maar we kunnen ze natuurlijk wél een moreel steuntje in de rug geven, door die petitie dus ook vanuit Nederland van de nodige handtekeningen te voorzien. Doe de Marokkanen dus een lol, en teken mee!

De petitie is hierrr te vinden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Blue monday

  En ik maar denken dat alle moslims ons zoveel mogelijk van die torentjes willen aansmeren.

  Eigen belang gaat ook hier voor het geloof, het zijn net gewone mensen zou je gaan denken.

  1. Dubbele Komma

   het gaat niet om de moslims zelf,het gaat om hun ideologie staatsmongooltje.

   die ideologie heeft 1400 jaar geen vrede gekend. en je hebt maar een handjevol moslims nodig om de hele wereld te ontwrichten,Gorky.

   het gaat om de ideologie, ik weet niet hoelang jij onder een steen leeft,maar als je de laatste 1400 jaar geschiedenis van de islam bekijkt moet je als westerling gewoon in je broek schijten hoor. ze haten jou ook, niet alleen mij en elkaar.

  2. Dubbele Komma

   want wat dat betreft heb je gelijk,moslims zijn ook normale mensen,maar ze groeien toch op met het idee dat jij minderwaardig bent,dat staat in hun boekje,hun ideologie.

   maar goed jij kan 1400 jaar moslimgeweld best wel schoonpoetsen,want het valt vandaag de dag wel mee ofzo?

  3. Dubbele Komma

   komop,dopper, argumenten wil ik lezen, waarom heb ik geen gelijk,komop.

   of ben je weer aan het inloggen op een van je andere nep-accounts?

   niet beginnen over tiepfoutjes maar gewoon ff weerleggen dat islam vrede is en juist geen orgie van geweld al 1400 jaar lang. komop doe je best!

   1. Blue monday

    Kijk nu eens wat je neerkwakt, niet in staat om een normale discussie te starten, niet in staat om tussen de regels te lezen wat mijn mening is.

    Ik zal nogmaals herhalen wat ik al vaker heb gezegd.
    1. Ik moet NIKS hebben van de Islam
    2. Ik vertrouw een beleidend islamist voor geen meter
    3. Ik vind dat Nederland al vol zat is
    4. Er is wel plaats voor vluchtelingen die moeten vrezen voor hun leven
    5. Laat illegale immigranten direct terugsturen
    6. Geen kinderpardon, hoe sneu ook. Er moet een streep worden gezet
    7. Zodra het land van herkomst veilig is, terugsturen. Met de opgedane kennis in ons land, kunnen ze mede het land helpen opbouwen (bv. Wat Joegoslaven hebben gedaan, Vietnamezen….het kan dus wel!
    8. Voor “ontwikkelingsgeld”, gericht om de mensen daar perspectief te bieden
    9. Tegen FvD, elitaire kakpartij. De rijken rijker.
    10. Niet gediend van retoriek PVV, maar wel eens op heel veel punten
    11. Loyaal sociaal democraat in de traditie van Drees en de ouderwetse arbeider die trots was op die partij.
    12. Eerlijke inkomensverdeling

    En jij paranoïde mannetje, stop eens met je gedopper, dat leeft alleen in jouw hoofd.

    1. buitenbeentje

     Waarom ben je het dan constant chronisch oneens met mensen die precies hetzelfde vinden? Of is tegendraads zijn een aangeboren afwijking?

     1. Blue monday

      Ik ben het niet vaak oneens, maar de meeste mensen schieten direct in de kramp als ik ook maar een flintertje nuance wil aanbrengen.

      Ik ben geen hardcore PVV’er, maar zie wel dat het zo niet door kan gaan. Helaas neemt hier nooit iemand de tijd voor een goede discussie.

      De kop moet er direct af.

      Bij zo’n partij, met zulke aanhangers, hoor ik niet thuis.
      Dan maar ouderwets mijn versleten club tot rede brengen.

      En lokaal is dat al gelukt, de PvdA fractie hier stemde tegen een asielzoekerscentrum en ik heb een gezin met schulden begeleid
      om voorrang te krijgen voor een sociale huurwoning, die al vergeven was aan een migrant.

      Kijk, zo bereik je nog eens wat…schreeuwen is zo makkelijk!

 2. Dubbele Komma

  lachen lachen lachen,1400 jaar islam gaat echt naar zn hoogtepunt.

  ontkennen heeft geen zin,dit is niet te stoppen.

  gingen de oogjes maar eens open.

 3. Ali Yas

  De officiële staatsgodsdienst van Marokko is een variant van de soennitische islam; aanhangers van andere religies moeten via de achterdeur hun gebouw in. De joodse gemeenschap kromp in de afgelopen eeuw met 99%. Dat zijn keuzes van de Marokkanen en hun leiders. Zij wilden meer van mohammed en minder van de rest? Accoord! En nu niet zeuren.

 4. trampoline

  En onze Haagse onnozele zielen laten Wilders veroordelen voor minder, minder Marokkanen.
  Misschien kunnen ze nu de Marokkaanse ambassadeur voor de rechter slepen vanwege belemmering van de godsdienstvrijheid in Marokko?

  Cynisme off

 5. Ni28

  Het is een omgekeerde wereld door onze politiek correcte leiding. Straks zijn er meer moskeeën in Nederland dan in Marokko. Dezelfde protest hier zou als racistisch gekenmerkt worden. Marokko streeft naar vrijheid en wij naar donkere middeleeuwen.

 6. sjun

  Verstandig van ze. Een moskee brengt geen welvaart maar seksespecifieke dramdwang, het triggert hypocrisie, zaait domheidsbevorderende rituelen en tracht mensen te knechten in voorschriften die gebruik van kritisch verstand afstompen en cultiveert dat ook nog. Bovendien jaagt het de gemeenschap onnodig op extra kosten voor onderhoud en bemensing die nuttiger kunnen worden ingezet. Heethoofden met het iq van een garnaal zullen echter waar mogelijk trachten te voorkomen dat zulk licht op zaken doorbreekt. Dat zit in Mohammeds systeem van islam gebakken dat niet bevraagd mag worden. http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=49&t=575

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.