Hongaarse regeringspoliticus: “Er zullen geen moskeeën komen in Hongarije”

De fractieleider van Viktor Orbans partij in het Hongaarse parlement, Gergely Gulyás, windt er in een tv-interview geen doekjes om. Wat hem betreft zullen er geen moskeeën worden gebouwd in het Midden-Europese land.

In Nederland vindt het anti-islamiseringsgeluid vooral plaats op de rechterflank van de politieke arena, maar in Hongarije is kritiek op de godsdienst verheven tot regeringsbeleid. Dat zien we maar weer eens in een interview met Gergely Gulyás, de fractievoorzitter van Fidesz in het Hongaarse parlement. Wat Gulyás betreft worden er geen moskeeën gebouwd in Hongarije. De volksvertegenwoordiger ziet er simpelweg een te groot risico in wat betreft terrorisme.

Gulyás reageerde op de gebeurtenissen in New York, waar onlangs nog een aanslag plaatsvond. Volgens Gulyás kunnen zulke gebeurtenissen “op elk moment, elke minuut” gebeuren op plekken waar wordt toegestaan dat de radicale islam zich weet te vestigen. Volgens hem wil “niemand de vrijheid van godsdienst inperken,” maar moet er ook gedacht worden aan het thema nationale veiligheid. En dat leidt hem tot de volgende conclusie:

“Waar moskeeën zijn, komen problemen. Dat klopt! Dus in H0ngarije zullen er geen moskeeën komen. Dit is hoe we hierop kunnen reageren. Er zijn enkele initiatieven om moskeeën te bouwen. We moeten duidelijk zeggen, dat in deze situatie, met inachtneming van de veiligheid, dat negatieve gevolgen zou hebben.

Het spijt ons dat iemand in deze situatie de verliezer moet zijn, maar we kunnen onze mening niet veranderen. Want dit gaat niet alleen om religieuze vrijheid, maar over een vraagstuk van nationale veiligheid.”

Een opmerkelijk citaat, want nog niet eerder kwam het voor dat leden van de Europese christen-democratische familie (waartoe bijvoorbeeld ook het CDA en het Duitse CDU van Merkel behoren) zich zo fel uitspraken tegenover de islam.

Overigens is het nog maar de vraag of Gulyás zijn bouwverbod voor moskeeën zal kunnen volhouden: net als alle andere Europese landen is Hongarije onderworpen aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dit document garandeert burgers rechten en vrijheden, waaronder ook religieuze. Er is een dikke kans dat de rechter een Hongaarse moskeebouwstop niet zal honoreren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Vit

  Slimme jongens die Hongaren, wat zou een huis daar kosten eigenlijk?

  1. Marija

   Vanaf 40.000 euro, veel Nederlanders hebben zich daar al gevestigd. Voor dat bedrag een groot vrijstaand huis met veel grond er bij.
   Was ik jong dan wist ik het wel.

   1. Marija

    Er schijnt al een heel dorp van Nederlanders te zijn die daar wonen en het geweldig naar hun zin hebben. Hongarije ziet ons ook graag komen.

    1. corfo

     @ Marija.
     Vrijwel elk land liet ziet Nederlanders graag komen.
     Zou dat mogelijk komen, doordat wij niet zo’n wrede, moordlustige ideologie hebben als die parasieten die zich, als “vluchteling” vermomd, in óns landje vestigen ? Ik heb n.l. nog nóóit gehoord dat Nederlanders in Australië, Nw.Zeeland Canada enz. zich op een dergelijk grote schaal hebben bezig gehouden met criminele activiteiten w.o. vele moorden, op de autochtone bevolking aldaar.

 2. Ritter

  Hongarije zal geen islamisring toestaan van haar grondgebied. Verstandig beleid dunkt me.

  Noord/West Europa kan daar een voorbeeld aan nemen………alhoewel ik vrees dat het al te laat is en de islamisering niet meer te stoppen is.
  ———–
  De vrees voor de islamisering van Europa is terecht

  “De islamitische getto’s rondom de grote Europese steden worden groter en groter, de hoofddoek is er gemeengoed geworden, de niqaab wint er dag na dag terrein en moskeeën trekken er meer gelovigen dan kerken.

  Naar verluidt zijn er 45 miljoen moslims in Europa, wat geen probleem zou zijn als zij werkelijk zouden willen integreren. In plaats daarvan steunen velen het principe van aanslagen, zijn aan eerwraak gerelateerde misdaden geen uitzondering en lijkt het, te oordelen naar de manier waarop vrouwen vaak door hun families behandeld worden, alsof zij zich nog in het land van herkomst bevinden. Het is huiveringwekkend om te zien dat zij die politieke, militaire of religieuze dictaturen zijn ontvlucht, erop uit zijn Europa om te vormen tot iets wat lijkt op hetgeen waaraan zij juist hebben willen ontsnappen.”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2010/09/04/de-vrees-voor-de-islamisering-van-europa-is-terecht-11939336-a705727

 3. EllyD19

  Een verstandige man, dan blijven de radicalen vanzelf weg..

 4. meijer61200

  Victor Orban is een van de weinigen die het gevaar van de haathutten/kazernes ziet. Ook moslims worden er amper toegelaten. Waar je dit volk binnen haalt, haal je gegarandeerd ellende op je hals, dat blijkt overal.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Het wordt tijd dat het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens in de papierversnipperaar gaat. In feite kan dit wanstaltig anti-Europeaans vod beter het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Terrorist’ genoemd worden.

  In Oost-Europa ligt de toekomst.
  West-Europa is verloren grondgebied, verraden door Quislings terwijl we Churchills nodig hadden.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Stel je toch eens voor dat we in West-Europa geen StaatsOpenbaarLynchMedia en cultuur-marxistisch onderwijs gehad hadden maar gewoon een onafhankelijk divers nieuwsaanbod en een academische wereld waar alle meningen aan bod mochten komen; wat zou West-Europa er dan fantastisch op hadden gestaan.

  Dan hadden we nog een trots Europa, bevolkt door Europeanen en echte (seculiere) vluchtelingen, zelfvertrouwen ipv. zelfhaat, eenheid ipv. identity politics, debat ipv. geweld, progressie ipv. regressie, samenwerking ipv. supra- nationalisme, een toekomst ipv. de middeleeuwen.

  Het onzalig perfide verbond tussen de Staatsmedia en het cultuur-marxistisch onderwijs, de elite en de islam en de wrede bijbel van het Politiek Correctisme zal W-Europa onherroepelijk veranderen in een Orwelliaanse hell h.ole waar überrijke enclaves voor de elite omringd worden door uitgestrekte sociaal-darwinistische banlieues.

  En ja beste linksmenschen
  Er zal nog geen groen sprietje groen overblijven.

  Voorbeeld
  Djibouti. Demografie
  1960: 83.000 inwoners
  Nu: Meer dan 1.000.000

  De bevolkings-explosie in Afrika, M-Oosten en Centraal Azië, gekoppeld aan het islamisme,de oneindige mensen/maelstromen en het van binnenuit rottend en moreel uitgeputte Europa wier bevolkingen als slachtschapen op WegMetOns-kwezel blijven stemmen zal binnenkort de doodsklok voor de Verlichting betekenen.

  Maar nog nooit is de Kaaskop zo verguld met zichzelf geweest. Wat deugt ie toch ontzettend !

  1. Marija

   Ons toetsborden-verzet begint al moedeloos te worden en vervalt tot aanpassen aan, tot we zijn verdwenen.
   Arme mensen die dit nog moeten meemaken.
   Het komt nooit meer goed, met dank aan Rutte etc.

 7. Dubbele Komma

  Deze Hongaar heeft visie en zou de Nobelprijs voor de vrede moeten krijgen

 8. joost2

  Een eventuele uitspraak via et Europees verdrag voor de rechten van de mens kan door een soeverein land afgewezen worden.

 9. buitenbeentje

  Er is een dikke kans dat de rechter een Hongaarse moskeebouwstop niet zal honoreren.
  Er is een nog veel dikkere kans dat Hongarije dan een middelvinger zal opsteken. Komt dan het Europese leger?

  Er zijn legio Turken in Hongarije, gezien de vele Döner en Turkse ètterem. Volgens mijn weten wordt hun ook niet verboden hun godsdienst uit te oefenen, dus wat is het probleem voor de rechten van de mens en godsdienstvrijheid.

  Godsdienstvrijheid betekent in NL tegenwoordig dat je alles maar moet accepteren en zelfs faciliteren. Er staat nergens in het verdrag van de mens dat landen dat moeten.

 10. Ni28

  Ook de tegenstanders van Orban zijn nu blij met hem omdat ie wilt voorkomen dat hun land vertrapt wordt door de moslims. Een Visegrad oase in Europa die als laatste bolwerk uiteindelijk ook veroverd wordt als het Westen eenmaal overgenomen is.

  1. Ni28

   Toevoeging: Alleen visieloze mensen spreken dit tegen.

 11. Nasrani

  Wat een geweldige man en war een visie! Is het gek als ik denk dat 80 % van de Nederlanders dit zo’n 20 jaar geleden ook hadden gewild? Misschien nu ook nog wel met een ruime meerderheid. Blij dat Hongarije bij de Eu hoort, het kan onze optimistische kijk op de islam wat temperen. Maar persoonlijk denk ik dat ze uiteindelijk uit de Eu zullen stappen.

 12. Christina

  Moslims komen Hongarije haast niet binnen, dus dat handjevol zal weinig bereiken als ze zo`n haat hut willen bouwen.
  En tot op heden heeft Hongarije al aardig dwars gelegen tegenover dat `prachtige`eu, dus hier zullen ze ook hun poot wel strak houden!!
  Hulde aan Hongarije, hulde een de Hongaarse regering, die zit wat een gevaar die pislam is!!

 13. Ruud562

  “het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dit document garandeert burgers rechten en vrijheden, waaronder ook religieuze.”

  Correctie: de islam is geen religie maar een alles verwoestende, alles overheersende ideologie die mensen manipuleerd en ïndoctrineerd! Dat is de afgelopen 1400 jaar wel o v e r d u i d e l i j k gebleken, kijk naar alleen al naar deze eeuw! Want waar de islam verschijnt is het de vrijheid, vrede en veiligheid die verdwijnt!
  Daarom, dat hebben de Hongaren héél goed door! Mensen met ruggegraat en liefde voor hun eigen land!

 14. nienke

  Eindelijk een land wat door heeft wat het betekent moslims binnen te laten.
  Heel verstandig en mijn complimenten voor dit wijze besluit.
  Een regering met BALLEN komt op voor z’n eigen volk en land.
  Het gaat nu alles goed waarom zou je de boel verzieken door mensen binnen te laten waarvan je zeker weet dat ze zich nooit zullen integreren en hun doel is er een moslim enclave van te maken.
  Hadden onze leiders maar zoveel moed gehad om dit te doen er is jammer genoeg maar 1 politicus die er zo vaak voor gewaarschuwd heeft deze wrede ideologie hier NIET te accepteren.
  Helaas, het linkse gepeupel denkt er anders over hoe meer moskeeen hoe liever.
  Onze cultuur, democratie loopt gevaar en nog houden onze politici hun oren en ogen dicht stelletje lafaards.
  En Rutte maar spreken over de veiligheid van de bevolking niemand garandeert ons de veiligheid, het Ned volk geloofd U niet meer Heer Rutte, wij zijn vogelvrij verklaart in ons eigen land.
  Gaat U maar rustig slapen wij waken over U herinnert U zich deze woorden nog?

 15. corfo

  Geweldige man, die Orban ! Hadden wij maar een leider met minder als de helft v.h. gezag dat dhr. Orban heeft. Orban is een Hongaar en “is er voor de Hongaren”!
  Wij zitten opgescheept met een mietje, Rutje, die zégt voor iedere NL’er te zijn maar dat nergens uit laat blijken. Wij zijn een armetierig landje geworden en worden links én rechts voorbij gerend door landen met échte leiders.

 16. Duckday

  Zeer goed beleid dat missen we hier in Nederland Maar we zien het ook afgelopen Zaterdag een overwinning van een voetbal monde uit op Plundering overval mishandeling en ga zo maar door En de leiders keken wederom de andere kant uit zowel ook in Brussel En we blijven ontkennen Twee paspoorten kan je twee kanten op Maar je kunt nooit er twee bedienen wat men ook steeds probeert af te zwakken Je moet kiezen

 17. denk eens na

  goede investering.

 18. Punt50

  Mooi land dat Hongarije. En zo heerlijk rustig voor het oog zonder kamelenkoppen en kopvodden. Ga zo door Hongaren, TOP !!!

 19. Guus Geluk

  Hongarije heeft niet zo veel op met de godsdienstvrijheid.

  1. buitenbeentje

   bron graag

  2. Nasrani

   @GG. Ze hebben niet zoveel op met achterlijke en gevaarlijke ideologieën.Gelukkig wel met Godsdienstvrijheid, als Christen is het daar goed toeven. Als Jood ook. Als Hindoe ook. Alleen niet als moslim, hetgeen hetzelfde is als nazi. Kortom, verstandige mensen.

  3. Dubbele Komma

   hongarije heeft een verleden met moslims ,zijn bezet geweest,hebben van de geschiedenis geleerd,ze weten wat je binnenhaalt.

 20. meijer61200

  Een man als Viktor Urban hadden we hier in NL al jaren geleden moeten hebben als minister president, alles beter dan de loopjongen van Shell en Unilever rubberen Rutte.

 21. pejoar

  ik weet niet of dat indruist tegen mensenrechten.
  je mag toch moslim zijn in Hongarije.
  je mag alleen niet massaal bij elkaar komen in een gebouw en dan samen bidden.dus je persoonlijke overtuiging is niet in het geding.

 22. lanex

  Een Saluut aan Hongarije.

 23. Duym

  Precies omdat ik voorstander ben van godsdienstvrijheid, moet de verspreiding van de islam een halt toegeroepen worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.