Hoppa! Spanje vaardigt Europees arrestatiebevel uit voor Catalaanse charlatan Carles Puigdemont

Geen categorienov 04 2017, 11:00
Tijd om de man die gepoogd heeft om een eensgezind land in tweeën te breken voor de rechter te brengen, waarna hij lafjes gevlucht is naar het buitenland.
Ten tijde van het Catalaanse referendum is het mij gelukt om opmerkelijk neutraal te blijven in de onafhankelijkheidsstrijd van een minderheid van Catalanen versus de rest van Spanje, maar nu de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging is ontmaskerd, mislukt en in duigen ligt begin ik met de week meer sympathie te voelen voor de Spaanse premier Rajoy. Hij probeert tenminste een land bij elkaar te houden, terwijl oproerkraaiers als Carles Puigdemont alleen maar uit zijn op chaos, economische misère en een misplaatst superieuriteitsgevoel.
Ik heb er dan ook alle begrip voor dat Spanje schoon genoeg heeft van deze seperatistische pyromaan, die na een flink fikkie te hebben gestookt in Spanje laf naar België vluchtte. Madrid is er vermoedelijk nog meer klaar mee dan ik, en wil dat onze zuiderburen de voortvluchtige rebel in de kraag vatten en afleveren bij de poorten van een Spaanse gevangenis. Ze hebben dan ook een Europees arrestatiebevel laten uitvaardigen voor Catalaanse opperboef Puigdemont:

"A Spanish judge has issued European arrest warrants for former Catalan president Carles Puigdemont and four other separatist leaders after they failed to attend a high court hearing and fled to Brussels.

They have been accused of rebellion, sedition, and misuse of public funds for pursuing Catalan independence.

Belgium will "study" the warrant, a spokesman for the state prosecutor told AFP news agency."

Laten we dus hopen dat de Belgen ophouden met het bewieroken van het Catalaanse seperatisme, en gewoon terugkeren naar realisme en vriendschappelijkheid jegens hun Europese medelanden. Grijp die oplichter van een Puigdemont dus beet, en geef hem een gratis ritje in een politieauto naar de andere zijde van de Pyreneeën. Hij heeft heel stoer zijn politieke bedje opgemaakt, en nu mag Puigdemont er in gaan liggen ook.
Tijd om de laatste restjes van deze onzalige en mislukte opstand op te ruimen, en dat begint en eindigt met een strafrechtelijke procedure tegen de hoofdaanstichter: Carles Puigdemont.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten