Huiswerk voor twaalfjarige meisjes: schrijf een briefje aan je ouders waarin je zegt een moslima te worden

Jonge kinderen in het Engelse kustplaatstje Houghton-le-Spring kregen van hun school een bijzondere schrijfopdracht mee: ze moesten een brief aan hun ouders opstellen waarin ze aankondigden zich te bekeren tot de islam. Dit tot woede van de ouders en verzorgers van tenminste één twaalfjarig meisje…

Mark McLachlan uit het Engelse stadje Houghton-le-Spring ontplofte zowat toen hij het huiswerk van zijn 12-jarige stiefdochter onder ogen kreeg. De school van zijn kind had namelijk een ‘leuke’ opdracht bedacht om de schrijfvaardigheden van de leerlingen te testen. Namelijk door een brief te schrijven aan hun familieleden waarin ze aankondigden dat ze zich bekeerd hebben naar de islam:

“A furious stepfather has refused to let his 12-year-old stepdaughter finish her homework after she was asked to write a letter to her family about becoming a Muslim.

Mark McLachlan, 43, from Houghton-le-Spring, near Sunderland, has slammed the decision by the Kepier School to ask pupils to pen the note.

He has refused to let his stepdaughter, who he has asked not to be named, complete the task after failing to see what the letter would accomplish.”

Een foto van de opgave die de Kepier School alle leerlingen liet doen als onderdeel van het ‘schoolcurriculum over godsdienst’:

wordeenmoslimok

McLachlan heeft geprobeerd verhaal te halen op school, maar daar ving de bezorgde stiefvader bot. De school meldde gewoon dat de opgave in het lespakket zat.

Dat is natuurlijk een zwak verweer: als iets in een lespakket zit, is het nog niet automatisch goed. Een brief waarin je kinderen vraagt een godsdienst aan te nemen die ze helemaal niet zien zitten, is typisch zo’n voorbeeld van te ver gaan in je onderwijs. Je kan kinderen leren hoe de islam in elkaar steekt, maar zich daadwerkelijk aansluiten bij deze Midden-Oosterse religie moet toch echt een persoonlijke keuze en stap zijn die iemand zelf neemt. Het geeft echt geen pas dat een Britse – seculiere – school zich met die persoonlijke afweging gaat bemoeien. Sterker nog: het riekt naar je reinste zelfislamisering.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. buitenbeentje

  Brexit is zo´n slecht idee nog niet, beter voor de rest van Europa.

  Nexit trouwens ook.

  1. Zweedse kok

   Nexit beter voor de rest van Europa???

   1. denk eens na

    Nee dat natuurlijk niet want dat scheelt de eu 7 miljard aan bijdragen van nederland.

    1. Kodi

     Misschien niet voor de EU, maar wel voor Europa. De EU is niet Europa.

  2. Henk-Jansen

   Een Nexit zou een ramp zijn. De enige optie die rest is de EU van binnenuit hervormen!

   1. IJscoman

    Een ramp? Een tijdelijke economische teruggang is geen ramp en overleven we. Zelfstandigheid, soevereiniteit en zelfbeschikking zijn met geen geld te betalen.

    1. lanex

     Met je eens. Al die belachelijke termen als een “ramp” is zo ingebakken bij de EU adepten dat ze niet helder meer kunnen denken.

   2. Kodi

    Juist andersom. Verder in het EU-moeras blijven zakken zou een ramp zijn. De EU is niet van binnenuit te hervormen. Het enige wat rest is uittreden en een nieuwe alliantie van soevereine Europese landen vormen, te vergelijken met de EU oude stijl.

    1. lanex

     Terug naar een gemoderniseerde EEG en geen kruimel meer.

   3. Seneca

    @henk jansen
    hoezo een ramp? ik dacht dat u verstandiger zou zijn en niet alle praatjes van het omhoog gevallen tuig, dat zich overheid noemt, zou geloven. u gelooft dus echt dat als NL uit de EU zou stappen dat ‘het licht uitgaat’ dat het water ons -letterlijk- tot de lippen zou komen? ik had u hoger ingeschat.

    1. Henk-Jansen

     Ik baseer me op de enorme exportafhankelijkheid van Nederlandse bedrijven. Onze bedrijven profiteren optimaal van het vrije verkeer van mensen, goederen en kapitaal in de gehele EU, een afzetmarkt van meer dan 500 miljoen consumenten en de relatief zwakke euro.

     Ik vindt de Europese Unie ook een gedrocht en veel te ver doorgeslagen in zijn huidige vorm maar eruit stappen betekent een zware klap voor onze economie en daarmee ook voor onze welvaart!

   4. Original NL

    “Ramp” moet zijn: zegen!

  3. hans-e-pans

   Eerst werden we in oa Nederland voorgelogen dat de Brexit slecht zou zijn voor de Engelsen. Ze zouden er een slechtere economie aan overhouden, maar niets schijnt minder waar te zijn vele multinationals vestigen zich nu graag in Engeland.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Ik zal het een paar seconden geleden op de Daily Mail.
  Het onderwijs is totaal verrot.
  En het rot vanaf de kop
  En het rot vanaf de staart
  In de academische ecosysteem zijn inmiddels alle conservatieve en ware liberale geluiden verstomd, de universiteiten zijn gezuiverd van andersdenkenden. Het is inteelt. En het handje vol geriatrische dissidenten die nog in de krochten rondscharrelen houden wijselijk hun mond. Beroepsverboden, sociale uitstoting en fysiek en verbaal geweld van generatie Snowflake hangt als morele smog in de lucht.

  Net als in de Orwelliaanse media wordt slechts 1 mening, 1 boodschap geduld. Wie hier van afwijkt wordt door de roedel opgejaagd en aan de Deug-Boom geknoopt. Het cultuur-marxisme heeft haar tentakels in alle geledingen van de maatschappij.

  De (zelfverklaarde) elite van Europa heeft besloten collectief zelfmoord te plegen.
  En het mèkkerende Kaaskop staart beduusd naar zijn hoeven en krabt wat aan zijn kont.

 3. Adriaan

  Die Engelse school is geen Engelse school. Moslims hebben het daar voor het vertellen en dan krijg je dit soort excessen. Dat komt ervan als je ongebreideld migranten toe laat in Europa. Er zijn dorpen in Engeland waar alleen moslims wonen. Die mensen denken echt dat Engeland een Islamitisch land is. Europa is ten dode opgeschreven. De oorspronkelijke bewoners zullen op den duur uitsterven en de Islam neemt de macht over.

 4. waakhond

  ik kan het niet geloven!!!!! waarom!!!!!!!???????????
  waarom geen schrijf opdracht over je huisdier of broertje of zusje.
  wat is in god naam mis met die leraren?????????!!!!!!!

  ik heb hier een heel slecht voorgevoel over het gaat nogal te ver om te zeggen maar ik denk dat er een BURGEROORLOG!!!!!!! begint aan te treden als dit zo blijft door gaan want uiteindelijk loopt de emmer over!!!!!!!

  1. marco1

   Nounou u doet net of er een islamisering plaats vind in Europa , u weet toch dat dat slechts een xenofoob fabeltje is van rechtspopulisten.

 5. marco1

  Heel goed van die school, dit scheelt de kinderen een hoop zorgen in de toekomst hoe ze het hun ouders gaan vertellen. Ze zouden bij biologie ook de vrouwen en mannenbesnijdenis uit moeten leggen zodat ze er na bekering niet teveel schrik voor hebben.

 6. Guus Geluk

  Op seculier onderwijs zou zoiets niet moeten kunnen.

  1. Nasrani

   Wat een reactie! En dat van iemand die zichzelf Christen noemt. Volgens mij zou jij zelfs je moeder nog verkopen voor ‘de lieve vrede’. Een hypocriete Christen zonder ruggegraad zoals er helaas te veel van zijn.

   1. Guus Geluk

    Wat een schreeuwerige reactie weer! En wat een gebrek aan inhoudelijkheid!

    1. marco1

     Wijsneus

 7. waakhond

  MARCO1 HAHAHA ja u geeft gelijk ik stel me aan ik moet gewoon braaf luisteren naar De Haag. wat stom van me

 8. waakhond

  Was ik bijna een rebel geworden gelukkig ben ik dankzij u gered.
  MARCO1 redder in verwarrende tijden!!!!!!!!

  1. marco1

   Graag gedaan hoor. P.s. als het emmertje werkelijk overloopt sta ik graag aan uw zijde.

 9. meijer61200

  Volgende keer een opstel maken over de pedofiele roverhoofdman? Of de verkrachtingen van kinderen? Of de kindbruidjes? Of de islam terreur? Onderwerpen genoeg!

 10. waakhond

  HAHAHAHA het is treurig bij de NPO maar hier in DDS is het wel gezellig!!!
  geweldig mijn dank is groot MARCO1.

 11. denk eens na

  Het is niet eens zo slecht,maar dan had je ook moeten mogen kiezen waarom juist geen moslim.

 12. Bloem

  Misschien is het goed dat leraren in opleiding verplicht een jaartje stage lopen op een soedische school. Mogelijk leidt dat tot verhelderende inzichten.

  1. Bloem

   Saoedische school. Sorry

 13. Baaz

  Mark Rutte mag van mij wel een briefje aan z’n moeder schrijven, dat hij een leugenaar is en een Mohammedaan is geworden, liegen in de islam heeft immers een naam: Taqiyya.

 14. Kodi

  We importeren chaos uit Afrika en oorlog uit Midden Oosten; de Vlieger en Karskens
  https://www.youtube.com/watch?v=cWxBF8n0M8A

  (Vanaf 09:50 gaat het gesprek over de aangifte).

  Erik de Vlieger praat met Arnold Karskens over zijn aangifte tegen Frans Timmermans als vice-voorzitter van de Europese commissie en Artsen zonder Grenzen die bootjes hebben laten varen voor de kust van Libië. Timmermans en de Europese politiek wordt dood door schuld en de non-gouvernementele organisaties zoals Artsen Zonder Grenzen wordt ook dood door schuld en medeplichtigheid aan mensensmokkel verweten. De politiek voer nu een beleid uit waardoor de laatste drie jaar en vier maanden er 12.500 mensen zijn verdronken.
  “Het is een van de grootste humanitaire rampen voor de grenzen van Europa en iedereen zwijgt er over. Als Trump het heeft over het bouwen van een muur tussen VS en Mexico is de wereld te klein en hier wordt geen aandacht aan gegeven. Deze aangifte is totaal doodgezwegen.”

  De officier van justitie neemt binnenkort de beslissing of het onderzoek moet beginnen. Als de officier dit weigert gaat Karskens naar de rechtbank om het onderzoek via een rechtelijke uitspraak af te dwingen. Mocht het strafrechtelijk onderzoek niet in Nederland geopend worden, dan gaat hij in een van de andere Europese landen deze zelfde procedure openen.

  Wilt u deze actie steunen dan kan dat via de website van http://www.onderzoekoorlogsmisdaden.nl

  Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

 15. Ni28

  De islamisering in Europa gaat stilletjes door. Geen instantie die het hier over heeft of zich mee bezighoudt. Europa wordt overgenomen met hulp van huidige politici.

 16. Duckday

  Nexit direct Kijk eens naar Engeland loopt als een tierelier Direct uit dit hoogmoed waanzin en belust op macht project gaan Wat voor voordeel welvaart heeft de EU en EURO ons nu gebracht voor de NORMALE inwoner van Nederland Het oude EEG was nog wat

 17. Christina

  Als het mijn dochter of stiefdochter was geweest had ze die opdracht niet hoeven/mogen te maken!
  Beter een 1 dan dit achterlijke gedoe, of ze had het over het katholieke geloof of zo gemaakt maar zeker niet over de pislam!

  1. Original NL

   Als het mijn dochter had betroffen had ik haar direkt van school gehaald!

 18. Rosasolis

  Very Sad, wat nu gebeurt in de UK! Heel ERG Jammer dat zij van ons EU afscheiden.
  Wij kunnen hen niet meer helpen met hun problemen. Want die zullen alleen toenemen.
  En binnenkort zullen de Britten geen enkele steun meer kregen van de EU. Velen waren
  tegen de Brexit, en nu dat de problemen ophopen, worden hun ze steeds meer waker over wat zij willen afschaffen. Jaren geleden toen ik een keer een bezoek aan de Uk
  bracht, heeft mijn gastvrouwen mij verteld, dat de UK nooit zou ondergaan. Maar dat zij zullen blijven bestaan maar ook dan vreselijk lijden van hun problemen.

 19. Punt50

  Gewoon de knoet erover en alles wat met Islam te maken heeft uit Europa verwijderen. Wat zou dat toch heerlijk rustig zijn.

  1. DirkSteen

   Ja, een heel goed plan van die knoet!!

 20. Mich

  Wat is dit nu voor een achterlijke opdracht? Zal toch niet waar zijn hoop ik.
  En de moslim jongetjes kunnen geen moslima worden dus zij moeten een brief aan hun ouders schrijven dat ze op jongens vallen, eens kijken of dat ook kan.

 21. Steve Van der Vekens

  Engeland, het land waar de politie geen vuurwapen draagt.

 22. Steve Van der Vekens

  Wat zijn jullie een goede, leuke website, waar iexereen rauw zijn mening zegt. Dat doet me goed, te lezen dat er ook normale mensen zijn die zich terecht al een tiental jaar zorgen maken.
  Niet rechts of populistisch, maar wel realistisch. Op normale media wordt alles verdoezeld met politieke catastrofen die de volgende dag alweer vergeten zijn. (Puigdemont)
  Alles om dat halfuurtje nieuws te bezoedelen met onzin, en het liefst al een kort weeroverzicht de laatste vijf minuten om daarna het echte weerprogamma van tien minuten te geven.
  Ik word zo kwaad van dat stiekeme gedoe op commerciele zenders omdat ik weet dat een grote domme massa zich laat vangen.
  DDS biedt een hele belangrijke afwisseling.

 23. Steve Van der Vekens

  Zal toch ook ontopic reageren…
  Dit zijn de linkse ratten die actief zijn en onze maatschappij ontwrichten, zoals dat burgemeestertje dat besloten had op aanvraag van de moslims de Kerststal uit het gemeentehuis te verwijderen. Zwarte pieten-haters, die dingen…
  “De Islam laat ons niet gerust,” zullen de bezorgde ouders van die kinderen denken.
  Wie met zo’n idee komt aandraven mogen ze wat mij betreft linea recta naar hun Moslim-zandbak sturen, met dat gezeik altijd.

 24. corfo

  Misschien kan één van de ouders van een meisje een brief aan een leerkracht schrijven waarin hij/zij aangeeft hoe leerkrachten onder islamitische terreur worden afgeslacht ?
  U mag kiezen meester : onthoofden, van een flat duwen, in een rivier gooien met een stuk beton om uw nek, levend verbranden, pletten onder een tank ?

 25. Steve Van der Vekens

  En garantie zeker dat er in dat schoolbestuur ergens een moslim(a) zit, rarara. Zoals die Burgemeester van Londen, en zich dan maar afvragen hoe het mogelijk is dat we onder de voet worden gelopen door moslims.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.