Hypocriet D66 viert feest vanwege uitslag Australisch referendum over homohuwelijk

Geen categorienov 16 2017, 11:00
Oh, dus in Australië zijn referenda wél hartstikke leuk?
Ach kijk eens aan! Wat leuk zeg! D66 viert feest vanwege de uitslag van het homohuwelijk-referendum in Australië. In dat land stemden kiezers namelijk vóór invoering van het homohuwelijk. D66 is daar echt ongelooflijk blij mee.
"Yes!" schrijft de partij op Twitter, "Ook in Australië trouwen met wie je wil." Die twee wordt afgesloten met een hartje. Want ja, liefde enzo.
https://twitter.com/D66/status/930697479963729920
Geweldig he? Alleen is het wel een beetje vreemd dat ditzelfde D66 tegenwoordig tégen referenda in eigen land is. Want toen de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne de antidemocraten van D66 tegenviel keerden ze zich meteen tegen het raadgevend referendum... en wilden ze niet eens meer praten over invoering van het bindend referendum.
Maar dan staan ze daar wel een feestje te vieren als de uitslag van een referendum in een land aan de andere kant van de wereld ze wél bevalt.
Het bewijst maar weer dat 'democratie' bij D66 eerst en vooral betekent: dat kiezers doen en willen wat D66 wil. Als die kiezers er een andere mening op nahouden heeft D66 helemaal niets met democratische principes. Sterker nog, dan is de partij nog autocratischer dan de SP, wat in essentie natuurlijk een dictatoriale partij is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten