Hypocriet D66 viert feest vanwege uitslag Australisch referendum over homohuwelijk

perthhdproductions (bron: Flickr)
Foto: perthhdproductions (bron: Flickr)

Oh, dus in Australië zijn referenda wél hartstikke leuk?

Ach kijk eens aan! Wat leuk zeg! D66 viert feest vanwege de uitslag van het homohuwelijk-referendum in Australië. In dat land stemden kiezers namelijk vóór invoering van het homohuwelijk. D66 is daar echt ongelooflijk blij mee.

“Yes!” schrijft de partij op Twitter, “Ook in Australië trouwen met wie je wil.” Die twee wordt afgesloten met een hartje. Want ja, liefde enzo.

https://twitter.com/D66/status/930697479963729920

Geweldig he? Alleen is het wel een beetje vreemd dat ditzelfde D66 tegenwoordig tégen referenda in eigen land is. Want toen de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne de antidemocraten van D66 tegenviel keerden ze zich meteen tegen het raadgevend referendum… en wilden ze niet eens meer praten over invoering van het bindend referendum.

Maar dan staan ze daar wel een feestje te vieren als de uitslag van een referendum in een land aan de andere kant van de wereld ze wél bevalt.

Het bewijst maar weer dat ‘democratie’ bij D66 eerst en vooral betekent: dat kiezers doen en willen wat D66 wil. Als die kiezers er een andere mening op nahouden heeft D66 helemaal niets met democratische principes. Sterker nog, dan is de partij nog autocratischer dan de SP, wat in essentie natuurlijk een dictatoriale partij is.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

21 reacties

 1.   

  De veronderstelde hypocrisie lijkt me in dit geval wat vergezocht. D66 toont zich verheugd over de toelating van het homohuwelijk. Dat dit via een referendum tot stand kwam is bijzaak.

  1.   

   Dan moet D66 ook blij zijn met het feit dat de meerderheid der Catalanen zelfstandig en democratisch besluiten zich af te scheiden van Spanje. Hoe dit tot stand komt is bijzaak.

   1.   

    Onjuist.
    Meerderheid is tegen afscheiding.

    1.   

     Dwaallicht ben je.

     > https://www.ad.nl/buitenland/catalanen-kiezen-massaal-voor-afscheiding-van-spanje~a02fc6e8/ <

     Zoek het maar na waar je maar wil. De Catalanen willen massaal los van Spanje. Het is een FEIT.

     1.   

      Helaas, u verwart de uitslag van een illegaal referendum, welke door de “blijvers” dus niet gebruikt is, met de echte wil van de Catalanen.
      Huidige verhouding 44,5% tegen afscheiding 41,5% voor afscheiding.

     2.   

      Het is de wil van de echte Catalanen zich los te maken van Spanje. Dus verklaart de Spaanse staat dit referendum illegaal, zo kom je er ook vanaf natuurlijk.

     3.   

      Zweedse kok is een nazi symphatisant. Zoveel is duidelijk

     4.   

      Vandaar dat de stembusgang met alle repressieve middelen moest worden gesaboteerd. Men vreesde de uitslag waarbij de bevolking werkelijk iets werd gevraagd en werkelijk iets te vertellen had.

      ___________________________________________________

      Met een overweldigende meerderheid van 90 procent hebben de Catalanen voor onafhankelijkheid van Catalonië gestemd. De rechter had het referendum echter verboden. Desondanks brachten toch 2,2 miljoen mensen hun stem uit. De Spaanse politie trad hard op om het referendum te verhinderen. Ze viel stembureaus in scholen binnen, nam stembussen in beslag en vuurde rubberkogels af.

    2.   

     Dat is juist. Hierover wordt voortdurend een verkeerde voorstelling van zaken gegeven

  2.   

   Niks vergezocht. Je hebt een partij die iets toejuicht door een middel tot standgekomen waar ze zelf tegen zijn. Hoe hypocriet kun je zijn?

 2.   

  Tsja dit bericht zegt genoeg over de kwaliteit van de schrijver. Volkomen scheve vergelijking. D66 is hier gewoon blij met het homohuwelijk. Punt

 3.   

  En een politieke partij (i.c. D66) heeft een mening over een politiek besluit zonder een mening hoe deze tot stand gekomen is? Is dat niet een wat naïeve gedachte?
  Zou D66 ook zo blij zijn als een dictator toevallig eens een gewenst besluit nam zonder daarbij een aanvullende en nuancerende opmerking te plaatsen?

  1.   

   Is er een politiek besluit dan? Volgens mij niet

 4.   

  Vreemd D66 is toch de partij voor islamisering die volgens hun boek de koppen van homo’s laat rollen.

  1.   

   D66 geeft geen moer om homo’s..
   Een partij bestuurt door uberyuppen, die alleen opkomen voor hun eigen dividend.

   Het is alleen in die kringen heel hip om voor homo’s te zijn…. trek je vet-veel
   Hippe kiezers mee!

 5.   

  Ik had wel eens willen zien als beide referenda die in het verleden gehouden zijn voor de partijen positief hadden uitgevallen .Zowel het referenda van de EU grondwet als het oekraïne verdrag . Beide heeft D66 verworpen .Het moest zgn anders volgens van Mierlo .Maar uiteindelijk is er niets veranderd en houd zelfs D66 de verandering tegen .En zijn ze lid geworden van het netwerk .

 6.   

  Als ze in Australie net zo reageren op de uitslag van dit referendum als Rubberen Rutte op het afgelopen Nederlandse referendum, wil ik de reactie van D66 nog wel eens zien.

 7.   

  Ja, die Pechthold is een echte hypocriet!!

 8.   

  Voor de bühne…een economisch knetterrechtse partij moet haar progressieve achterban natuurlijk wel laten zien dat ze nog steeds een hartstikke vlotte en blije partij zijn.

  Dat imago en aantrekkingskracht heeft die partij blijkbaar nog steeds.

  Dat referendum kan ze geen reet schelen, maar lief zijn voor minderheden is
  Hartstikke tof!

 9.   

  Wat u wat een homo-huwelijk in Australië voor mij betekent ? Géén HOL !!
  Trouwens wij kunnen het allemaal prachtig vinden of niet, dat interesseert die lui in Australië ook niet. De meesten weten niet eens waar Nederland ligt, en als je de naam “Pechtold” noemt valt men door om van ‘t lachen, in Australië is dat n.l. een vies woord.

  1.   

   Wat = weet u enz.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!