Kipjes van Universiteit Leiden prijzen in videoserie de islam de hemel in: ‘Heel veel positieve gedachten!’

Wetenschappelijk onderwijs? Ja, dat doet de Universiteit Leiden ook nog wel. Maar het instituut voor hoger onderwijs heeft er óók een aardig bijbaantje bijgezocht: het promoten van de islam in een serie filmpjes waarin jonge meiden hun waardering voor de mohammedaanse religie niet bepaald onder stoelen of banken schuiven.

“Als ik aan de islam in Nederland denk,” aldus één studente van de Universiteit Leiden, “dan heb ik eigenlijk heel veel positieve gedachten in mijn hoofd.” Ze refereert aan goede vrienden die moslim zijn, die zo aardig waren om de Hollandse meid een dagje mee te laten doen met hun jaarlijkse hongermarathon ramadan. Een medestudente valt haar bij: “Ik denk dat de islam een mooie toevoeging is aan onze samenleving.” Laatstgenoemde spreekt daarnaast wel haar zorgen uit: bij niet-moslims in Nederland heerst wel een hoop onbegrip over de moslimgodsdienst, hoor.

Nummer drie benadrukt dat er gelukkig in Nederland nog een hoop mensen zijn die de islam “als iets moois zien.” Een vierde studente weet te vertellen dat de weigering van salafistisch tuig om een vrouw de hand te schudden eigenlijk moet worden gezien als een “uiting van respect”.

Juist ja. Toch maar fijn dat onze instellingen voor hoger onderwijs bezig zijn met de wetenschap in plaats van met het voeren van een voor Facebook bedoelde PR-campagne namens een godsdienst uit het Midden-Oosten, nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Ni28

  Nog even en zijn wij aan een revolutie toe. Omgekeerde wereld, dat wel.

 2. poison

  Tjonge, tjonge. Allemaal Anne Fleurtjes in spee.

 3. poison

  Linkse kweekvijver Universiteit Leiden kan men beter sluiten en dicht timmeren.

  1. Floris

   Daar doceert de charlatan Maurits Berger. Zijn leerstoel wordt betaald door de sultan van Oman.

   http://www.islamofobie.nl/index.php/blog/meer/de_sharia-charlatan_3/

  2. Meester Kong

   Simpele ziel

   1. Floris

    Trol alert. Niet voeren aub.

   2. Punt50

    Opdonderen brouwenstein.

 4. Floris

  Triest. Zoveel blindheid, zoveel domheid.

  Vrouwen die het meest vrouwonvriendelijke gedrocht dat ooit door schofterige mannen is bedacht goed zitten te praten.

  Ik moet ervan over m’n nek.

  1. Ali Yas

   Het is nog gekker: ze doen niet eens moeite aan dat goedpraten inhoud te geven. Het is “ik denk…” en daar houdt het eigenlijk op.

 5. Dubbele Komma

  Dit hoort bij de geschiedvervalsing.sinds het ontstaan van de islam hebben ze nog niet 1 dag vrede gehad,alleen maar moorden moorden en uitmoorden. 1400 jaar lang,….

  DAT is de werkelijkheid. en iedereen kan zich informeren. we hebben internet. lees de historie.

  geschiedenis herhaalt zichzelf ALTIJD!

  net zoals de socialisten aanpappen met de moslims net als 70 jaar geleden. de dhimmies openen pandoras box.

  pim fortuyn en theo van gogh en iedereen die waarschuwde voor de islam zullen later verzetshelden zijn. nu al. kijk voor de grap eens wat er in zweden aan de hand is de laatste tijd in Zweden, waar Trump zogenaamd over loog. en waar we helemaal niks over horen in de media.

  informeer jezelf!

 6. Nederlandse_Patriot

  Ik wilde graag nog Politicologie studeren in Leiden. Als ik dit zo zie, vraag ik me af of je niet gewoon alleen maar pro-communistische, anti-Nederlandse propaganda gevoerd krijgt.

 7. Dubbele Komma

  denktank,wat een regelrechte zwakzinnigen zijn het toch…

  een denktank had zich eerst effe verdiept in 1400 jaar bloedvergieten.

 8. Henk-Jansen

  Oh mijn god wat een idioten… Ik wil hierbij mijn oprechte excuses aanbieden voor mijn generatiegenoten die duidelijk veel te naïef in het leven staan!?

  1. Henk-Jansen

   zonder het vraagteken natuurlijk, een klein typfoutje.

  2. Ali Yas

   De hamvraag: wat is de hoogte van het bedrag dat deze meisjes hiervoor hebben gekregen?

   1. Floris

    Dat hoeft niet eens het geval te zijn. Ze krijgen er een warm gevoel in hun gutmenschliche buikjes van. En een hoog cijfer voor hun scriptie uiteraard.

    1. Ali Yas

     Dat laatste zeker. De tien voor de scriptie die de PVV als fascistisch neerzette zal ik niet snel vergeten. Wil je op de socio-uni een hoog cijfer, dan is het raadzaam de juiste politieke overtuiging aan te hangen. Het lijkt de USSR wel, daar kwam je zonder Partijlidmaatschap ook nergens.

     1. Floris

      Het medialandschap en het onderwijs heeft inderdaad wel wat van de USSR weg. Zo diep zijn we al gezakt.

 9. DolleDries

  Moet eens opletten als die kippetjes per ongeluk een verkeerd wijk in lopen waar ze ongevraagd vol gestopt worden met besneden ram stokken of ze dat een toegevoegde waarde vinden.

 10. corfo

  En dít moeten dan de toekomstige “professoren, hoogleraren en leiders” van dit landje worden ?
  Wát een armzalige toekomst voor het land !

 11. Peter Loosduinen

  Ik wil GRAAG de video’s zien !!
  Wat te doen ??

 12. Christina

  En dit soort domme dozen zitten op een `hoge school`???
  Tjonge jonge het onderwijs holt echt achteruit!!!

 13. Ben Zine

  Mijn hemel… Dat zijn dat wetenschappers van de toekomst… Zulk onbenullig en infantiel geblaat heb ik echt nog nooit gehoord. Eens kijken of die blonde bakvis nog steeds zo gecharmeerd is van de islam nadat ze heeft gezien hoe meisjes van 10 onder dwang genitaal worden verminkt met een glasscherf of een scheermes. Of worden verkracht binnen een “huwelijk” door mannen die hun opa hadden kunnen zijn. Zoveel naïviteit is werkelijk om te kotsen.

  1. Floris

   Ze zijn gewoon geïndoctrineerd. Het is schandalig dat het kan in het westen (het is overal hetzelfde liedje) maar het is zo. En het gebeurt steeds openlijker. Schaamteloze linkse maffia-praktijken.

   1. Ben Zine

    @Floris
    Inderdaad… Allemaal deugend geprogrammeerd en gehersenspoeld zodat ze allemaal dezelfde policor wartaal uitslaan. Het lijken wel robotjes. Ook wel een beetje eng… Alsof je naar een film van Stanley Kubrick zit te kijken. Je gelooft je ogen gewoon niet.

    1. Floris

     De linkse indoctrinatie is al vanaf de jaren 70 aan de gang maar dat het deze proporties aan zou nemen is werkelijk verbijsterend.

     Als je vrouwen wijs kan maken dat de islam okee is, dan is dat maar één stap verwijderd van ze laten geloven dat de aarde plat is en er nooit een maanlanding is geweest.

 14. waakhond

  sorry maat dit zijn niet haar eigen woorden dat valt al snel te merken.
  ze zegt gewoon na wat er in de klas verteld is.

 15. Vit

  Daar zakt je de broek toch wel van af, ongelofelijk dit.

 16. waakhond

  inderdaad vit

 17. denk eens na

  de huilebalken experts ,me / too . an na fleur , en antifa s , krakers uit Afrika ,illigalen ,en meer van dat soort zijn de uva.

 18. sjun

  Dat dit witwassen van islam vanuit de Universiteit met een door Qatar gekochte leerstoel van Maurits Berger plaatsvindt werpt toch vragen op over wat er nu precies aan wetenschap van zo’n instituut uitgaat. Zijn behalve de leerstoelen misschien ook de titels gekocht, had Tariq Ramadan ook te Leiden op Nietzsche kunnen afstuderen zonder dat hem kritische vragen met betrekking tot diens kennis over de afstudeermaterie waren gesteld? En erger: Whats next?

  De geldnood van Leiden (want ergens denk ik dat er een islamiserende sponsor achterzit) maakt in elk geval de maatschappij tijdig wakker aangaande wat er tegenwoordig voor wetenschap versleten wordt en wat er eigenlijk nog van de Alma Mater verwacht mag worden. Is het een buikspreekpop van islamiserende oliegelden geworden zoals de VN dat is? En zo ja wordt het dan niet tijd om jongeren zelf bij te gaan brengen hoe het systeem van islam dat zich als politiek-religieuze stroming mani(e)festeert in elkaar zit en welke vruchten zo’n systeem tot rijping brengt in de samenlevingen waarin het niet langer weersproken wordt?

  Alvast een eerste begin, de natuur van islam https://www.youtube.com/watch?v=Nf7Zpb60QkM
  Bekijk het kritisch en geef de aangeboden kennis van zaken door want om een of andere reden zien we zulke voorlichting nu nooit bij de mainstream media waarvoor wij allen verplicht worden belastingpremie af te dragen.

 19. Baaz

  Schandalig dat deze meiden het verschil niet kunnen duiden tussen de islam en de moslim.

  #theovangogh

 20. Scaldis

  Hahaha! Mijn gevoel zegt me dat dit naïeve wichtje nooit in Rotterdam Zuid heeft gewoond!

 21. Farn

  Het lijkt mij een goed idee om hun stage in het Midden-Oosten te voldoen. Met alle tradities en geloofsovertuiging van de islam. Misschien worden ze dan wel wakker. Zo niet kunnen ze gelijk daar blijven.

 22. eRik2017

  Ik moet steeds denken aan die tekst van Khadija Arib waarin zij uitlegt dat Nederlanders naief zijn. Een niet moslim Nederlander heeft begrip dat een moslim een gebedsruimte wil om te bidden, maar verwacht niet dat de moslim begrip toont dat iemand niet bidt. iets in die strekking.

  Al dat moois, en het niet geven van een hand is een vorm van respect. My ass!
  Het meisje komt denk ik uit Wassenaar en is nog nooit naar het strand in Scheveningen geweest, laat staan in de Schilderswijk.

  ik wil de meiskes graag wat teksten laten lezen op de website van een moskee in Nederland, voor iedereen leesbaar, waar gewoon beschreven staat hoe deze moskee propageert hoe er naar deze meisjes moet worden gekeken en gedacht als zij eens tipsy met een paar glaasjes op, op een studentenfeestje staat te zoenen.

  Ik vind de intentie goed, maar deze filmpjes vind ik ruim overdreven. Je mag zeker de goede dingen willen zien, maar dit is de kip die zegt dat de vos zoveel bijdraagt aan de gezelligheid in het kippenhok.

 23. eRik2017

  Wat een ONZINVERHALEN.
  Zoals The van Gogh zei: De elite uit de villa’s in het Gooi willen mij vertellen hoe ik met mijn buren moet omgaan.

  Wat een arrogante verwende kutkinderen in die filmpjes zeg!
  https://www.facebook.com/leidenislam/videos/1564764103609156/
  Deze student zegt in zijn omgeving middelbare school etc. bijna nog nooit met moslims in aanraking te zijn geweest. En dan zeggen dat het hem wel interesseert.
  Wat een arrogant verwend rotjong dan!
  Dan ben je idd in een zeer welgestelde omgeving opgegroeid en naar school gegaan. Nooit hoeven werken vroeger voor je vakantie en uitgaan want je ging niet vakkenvullen bij de Aldi, patatbakken bij Mac Donalds of in de afwas bij een hotel.
  En dan zeggen dat je graag meer wilt weten, alsof het naar je toe moet komen.
  Schaam je!

 24. marco1

  Jaja dit is nu het gevolg van het beleid zolang mogelijk studeren want zonder papiertjes kom je er niet. Ook degene die je alles kunt wijsmaken blijven maar op school terwijl ze eigenlijk na de huishoudschool een baantje hadden moeten gaan zoeken.

 25. Parestado4

  Vraag 1.Hoe ziet de hemel van de Islam er uit?
  Vraag 2.Hoe hoog is de hemel van de Islam?

 26. Peter Loosduinen

  Wat een lief naïef meisje !
  Zo zout heb ik het nog nooit gegeten.

 27. Parestado4

  Een huis dat tegen zichzelf verdeeld is heeft geen toekomst.Wat volgt?Een dictatuur(wereld dictatuur)die alle religie`s verbiedt?Eeen soort wereld dictator?

 28. Peter Loosduinen

  Volgende mail aan deze “universiteit ” geschreven:

  Vraag: In de bijgevoegde vlog van Jan Roos over de top 10 beste dingen die de islam Nederland heeft gebracht komt hij tot niet een positief ding. https://youtu.be/jDnDkETtuMg
  Welke positieve bijdrage of bijdragen van de islam aan ons land ziet uw universiteit als waardevol en het vermelden waard ?

 29. Florissa

  Waar een meerderheid van de bevolking op tegen is wordt door de media verzwegen ,maar duiken er plots een paar soepkippen op die worden omschreven als ‘studenten van hoger onderwijs ‘ komt dit uitgebreid in het nieuws , die studenten uit Leiden zadelen de bevolking op met torenhoge lasten,met de rechterlijke bijstand die zij verlenen aan asielzoekers, en de rekening doorschuiven naar de regering,die zijn nog maar net in het land en die weten al beter hoe men moet procederen dan menig Nederlander ,klopt van geen kant ,maar rechters komen van dezelfde opleiding ,en delen gewoon lekker mee .

  1. corfo

   @ Florissa.
   Vele reaguurders hebben al vele malen aangegeven dat dit z.g. “rijke” landje totaal naar de kl.ten is geholpen, mede door toedoen van de door u genoemde “hoog opgeleiden”.
   Het “onderwijs” waarover je een enkele Haagse “deskundige” hoort zeggen dat “Nederland voorop loopt in het onderwijs in de wereld”.
   Deze “deskundige bedoelt met “de wereld” alleen Afghanistan en Equatoriaal Afrika.

 30. sjun

  Prostitutie is van alle tijden…

 31. Babaji538

  Plofkip of plofkraak.
  U mag het zeggen.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.