Kom maar op met de bommen en granaten! Laatste ISIS-bastion wordt belegerd door Iraakse leger

Geen categorienov 11 2017, 11:00
Nog even en ISIS is slechts nog een inktzwarte bladzijde in de geschiedenisboeken over Irak. Het stadje Rawa vlakbij de Syrische grens is de enige nog min of meer significante plaats waar ISIS zich ophoudt. Maar dat stopt binnenkort: het Irakese leger is een offensief begonnen om het te heroveren.
Fans van ISIS hebben pech: het laatste restje van de perverse boyband wordt as we speak opgeruimd in het unheimische Irakese plaatsje Rawa. De afgelopen maanden zijn er flink veel overwinningen tegen de islamistische massaslachters geboekt, waardoor de martelfans al hun bolwerken in Irak verloren hebben. Het enige wat ze nog hebben is Rawa, en ook dat speeltje wordt de kneitergestoorde jihadisten zeer binnenkort afgepakt:

"Iraakse troepen zijn zaterdag een offensief begonnen om het stadje Rawa op de terreurgroep Islamitische Staat (IS) te heroveren. Rawa is de laatste plaats die IS nog in handen heeft in Irak.

Voor de herovering van Rawa zijn onder meer twee infanteriedivisies en enkele soennitische milities ingezet. Rawa ligt aan de rivier Eufraat in het grensgebied met Syrië."

Het lijkt er dus op dat de 'totale overwinning' ten opzichte van ISIS zéér binnenkort kan worden uitgeroepen. Pakweg twee jaar geleden stond ISIS nog vrolijk mensen levend te verbranden en te dreigen Rome te veroveren alsof men in wereldrijk in wording was, maar nu 2018 nadert is ook dat droom van een wereldwijd kalifaat waarin iedereen selfies neemt bij afgehakte mensenhoofden uit het zicht verdwenen.
Het enige wat ons nu nog rest, is het aanpakken van die graftakken van Europese ISIS-strijders die nu terugkruipen naar de achterstandswijken waar ze ooit vandaan kwamen. We zijn hun rol in de grootste terroristische blamage van de afgelopen decennia niet vergeten, en dienen dan ook zwaar gestraft te worden.
Maar eerst Rawa maar eens innemen en de laatsten der Irakese ISIS-hikanen een ticket naar de eeuwige jachtvelden schenken. Prioriteiten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten