Kuzu ultrablij met kinderklas in moskee: “Ik zag de openheid van die kinderen en dacht aan Wilders’ bekrompenheid”

Tunahan Kuzu is uitermate blij om bij zijn wekelijkse moskeebezoek ook een schoolklas vol kinderen aan te treffen. Op social media prijst hij de DENK-voorman met een griezelige blik op zijn gezicht hun “openheid”, welke hij contrasteert met de “bekrompenheid van Wilders en de zijnen.”

Een nieuwe foto die DENK-partijleider Tunahan Kuzu eerder dit weekend op Facebook plaatste is een kleine rel aan het veroorzaken. Het Tweede Kamerlid nam het kiekje in de Turkse Hakyolmoskee in de Utrechtse plaats Mijdrecht, waar de Rotterdammer Kuzu aanwezig was om hem moverende redenen. Bij het vrijdaggebed viel zijn oog daar op een kleine schoolklas, wat de “enge, nare, vervelende man” (dixit Joling!) kennelijk aanspoorde tot een vergelijking met de PVV van Geert Wilders:

“De openheid van kinderen vs de bekrompenheid van #Wilders

Vandaag was ik in #Mijdrecht voor het vrijdaggebed. Vlak na het vrijdaggebed had een scholier zijn klasgenoten meegenomen naar de moskee om hen rond te leiden. Hij vertelde over zijn geloof en zijn klasgenoten stelden hem vragen.

Ik zag de openheid van die kinderen en dacht aan de bekrompenheid van #Wilders en de zijnen in de Tweede Kamer. Zolang we elkaar blijven opzoeken, elkaar beter proberen te begrijpen en onszelf kunnen verplaatsen in elkaars leefwereld komen wij verder. Ik heb goede hoop. Ik geloof in de volgende generatie.”

Die laatste zin ging gepaard met een spierbundel-emoji.

Op social media wordt er geschrikt gereageerd op de foto. “Creepy”, lijkt de consensus te zijn. NIW-journalist Bart Schut vermoedde in eerste instantie dat de foto zelfs Russisch nepnieuws was, terwijl HP-columnist Arthur van Amerongen gescherend vraagt wat “Kuzu Piet” van plan is met al die kindertjes. Ook voormalige radiopresentator Erik de Vlieger kan de echtheid van de foto nauwelijks geloven. Maar toch is het echt: de foto, en de beschrijving op Facebook. Dat alles onder het mom van “openheid”.

Als ik Kuzu was, zou ik uitkijken met dat laatste woord. Want DENK heeft nog lang geen openheid van zaken gegeven over hun mogelijke banden met het buitenland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. eRik2017

  En vervolgens de meisjes op jonge, vatbare leeftijd opdringen dat een hoofddoekje je zal beschermen tegen het al het kwaad in de buitenwereld.
  Ik ben benieuwd, gaan moslimkinderen ook wel eens mee om een kijkje te nemen in de katholieke kerk? I acht de kans erg klein, want alleen van worst (varkensvlees) op je brood daar ga je al van naar de hel.

  1. eRik2017

   Kijk, dat bedoel ik. Een reactie van een moeder bij het bericht van Kuzu op zijn FB pagina:
   ” Dit heb ik ooit geprobeerd in mijn oude wijk. De klas mee naar de kathedraal.
   Helaas mochten de moslimkinderen niet mee van de ouders…. “

   1. Ali Yas

    Dat spreekt vanzelf. Die ouders komen tenminste op voor hun cultuur, ook al deugt die niet. Nederlandse ouders zijn de draad wat dat betreft compleet kwijt. Rijp voor de pluk.

   2. trampoline

    Mooi, dan mag ik ook weigeren om mijn kinderen mee te laten gaan naar de moskee. Ik hoef ze geen Islam te laten opdringen; vrijheid van godsdienst toch?

    1. penis aqua di rosa

     Weigeren? NEE VERBIEDEN.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Je bent als ouder geen knip voor de neus waard wanneer je je kinderen laat hersenspoelen in een moskee.
  Ook nog eens met een hijgende Kuzu.

  Snowflakes die snowflakes opvoeden.

 3. eRik2017

  Deze man is constant, ondanks onze scheiding van Kerk en Staat, iedereen zijn geloof op te dringen. Ik heb nog nooit gezien dat hij ervoor openstaat iets te onvangen, bijvoorbeeld dat hij zelf respect en interesse toon voor het geloof van een ander.
  Deze man is constant aan het verdelen ipv verbinden.

 4. Vit

  Kinderen kun je van alles wijsmaken, indoctrineren heet dat of hersenspoeling zo je wilt, ik begrijp die ouders ook niet dat deze er niet tegen in opstand komen.

 5. J.C.

  Kuzu (DENK) zal er ongetwijfeld voor open staan, dat de moslimkinderen naar een christelijke kerk gaan en daar onderwezen worden in de Godsdienst van liefde………….

 6. C.oitus

  Is er ook tegen deze meisje verteld dat er moslim meisjes van hun leeftijd al uitgewoond worden door vieze smerige kereltjes, die mogen al uitgehuwelijkt worden. Nee natuurlijk niet want islam is vrede en alleen maar puur.

 7. Vit

  Gerard Joling had volkomen gelijk, het is een hele enge, nare, vervelende man.

 8. sjun

  Islam is islam. Ook Gutmenschen met iets meer verstand die zelf op onderzoek uitgaan komen daar nog tijdig achter. https://www.cspii.org/uploads/book/free_pdf/4/ShariaLaw_TEXT_NL_20160830.pdf

 9. Two Ravens Black Kettle

  Kindhuwelijken, genitale verminking, jihadisme, eerwraak, verkrachtingen op industriële schaal in Westerse steden, doodstraf op afvalligheid, vrouwenonderdrukking, steniging, jodenvrije wijken, moordpartijen, bloedbaden etc cetera.

  Wie zijn die ouders toch dat ze hun kinderen hieraan bloot stellen ?
  Krankzinnige zelfhaat en virtue signalling als leitmotiev.
  Wat deugen pappie en mammie.
  Of wisten ze er wellicht niets van.
  Initiatief van de cultuur-marxistische basisschool ?

  En die Kuzu op de achtergrond maar hijgen en kwijlen.

 10. Feit

  Weggejorist.

 11. meanstreak2099

  kuzu en denk en openheid, vreemde combinatie die weinig gezien word

 12. denk eens na

  Vers nieuw moslim bloed ,het grote moslimiseren is begonnen Al gezien, in amsterdam osdorp sinterklaas op een kameel , je zou moeten lachen als het niet zo triest was.

  1. eRik2017

   @denk eens na
   Ik dacht dat je een grapje maakte.
   Misschien was het goedbedoeld van deze mensen, maar het mooie van het originele Sinterklaasverhaal is, is dat kleine kinderen geloven in iets van een ideaal, en daarbij Sinterklaasliedjes zingen. Sinterklaas rijdt met zijn witte schimmel over de daken, en overal klinken de herkenbare deuntjes. Op deze manier neem je dat op de hak.

   http://www.at5.nl/artikelen/175417/sinterklaas-komt-aan-op-kameel-in-osdorp

  2. meijer61200

   Heeft Groen Links al protest aangetekend tegen het gebruik van een kameel? Toen afgelopen zomer een aantal studenten in Amsterdam een kameel hadden gehuurd, waren ze er als de kippen bij om in te laten grijpen. Maar nu zie en hoor je dit angstige schijtvolk niet natuurlijk.

 13. swetsnek

  Als ik naar die kop kijk zie ik de duivel persoonlijk kijk nu eens naar die foto !!!

  1. marco1

   klopt ik zie dat ook elke keer.

 14. Nasrani

  Als je als Nederlandse ouders toestemming geeft een moskee te bezoeken ben je voor mij al van het padje af. In het minste geval erg naïef, in het ergste geval een linkse landverrader.

  1. Mart

   Nasrani….helemaal met je eens.

 15. Mart

  Duidelijk een ”DUIVELSE GRIJNS” waar te nemen op dat smoelwerk.

 16. meijer61200

  Kijk dat duivelsjong verlekkerd kijken!

 17. DolleDries

  Weggejorist.

 18. Jimmy

  Kuzu ik zou uw gezicht weleens willen zien als iemand uw kroost meenam naar een Rooms katholieke kerk of een Joodse synagoge. Ik denk dat het land te klein zou zijn. Ik ben geen tegenstander van onderwijs over de wereldgodsdiensten op scholen. Maar dan ook alle misdaden die uit hun naam gedaan zijn vermelden. Het Jodendom Christendom en de Islam zouden daar dan zeer negatief uitkomen. Haal dus maar snel die zelfvoldane grijns van uw gezicht. Die grijns past u in het geheel niet.

 19. fusilier

  Weggejorist.

 20. Gerlos

  Weggejorist.

 21. Christina

  Weggejorist.

 22. @Supermaharadja

  Walgelijk vals kereltje

 23. Chauvinist

  Weggejorist.

 24. waakhond

  beste mensen kinderen krijgen zoveel schoolreisjes een volgens mij was dit maar een malig. De meeste kinderen kunne die reisjes later maar vaag herineren.
  het is net als roken je krijgt ook geen long- kanker na een sigaret toch?

 25. waakhond

  het erchste is dat Kuzu die kinderen misbruikt voor zijn propaganda.

  1. corfo

   @ waakhond.
   Dit is nog maar het begin v.w.b. propaganda door een stelletje ongeletterden.

 26. corfo

  Weggejorist.

 27. waakhond

  beste Corfo ik hoop dat u ongelijk heeft : maar ik vrees dat u gelijk heeft.

  1. corfo

   @ waakhond.
   Ik weet het, brave waakhond.
   Maar stilzitten en alles maar gelaten over je laten heenkomen is voor mij géén optie;
   ik denk (gatver. de gatver. !!) én hoop dat ik die instelling behoud totdat ik vanwege reuma geen toetsen meer kan indrukken. Dit landje is zó kapot gemaakt door de opeenvolgende “regeringen”, dat een échte Nederlander niet stil kan blijven toekijken; en dan óók nog eens van andersdenkenden te moeten horen dat in dit landje álles ontzettend goed gaat. Maar langzamerhand is er toch een ommekeer te bespeuren : het wordt kennelijk steeds moeilijker om een “regering” te vormen zónder rechtsdenkenden, het lukt momenteel nog wel, maar dit is géén blijvende toestand.

   1. Marija

    Na de Omtzigt (MH17) affaire, hoop ik dat deze regering zo snel mogelijk wordt verdreven. Ben dan wel héél benieuwd of stemmers de ogen wat hebben geopend en weten wat ze doen.

 28. joost2

  Het is een geraffineerde manier om onze Nederlandse kinderen met meestal een christelijk/joodse afkomst te indoctrineren en ze naar moskeeën te laten gaan.
  De ouders begrijp ik niet.

  Immers ALS de islam en de sharia in Nederland de overhand krijgt, zouden diezelfde kinderen voor de keus staan, of we maken je dood, of je wordt moslim. De islam is een politieke godsdienst ( Buma, Segers en v.d. Staay doen aan struisvogel politiek inzake de islam) die niet te vergelijken is met andere religies.
  Deze politieke heren werken aan hun eigen ondergang als zij zich niet tegen de islam verzetten. De islam is n.l. géén religie. Islam is politiek die macht en onderdrukking voorstellen.
  Pim Fortuyn waarschuwde ons 10 jaar geleden er al voor ook via zijn boeken!
  Onze grondwet stelt: vrijheid van godsdienst. Daar houden de heren zich aan vast.
  Daarom zou onze grondwet aangepast moeten worden dat de vrijheid van godsdienst weliswaar een vaststaand recht is, tenzij die godsdienst een politieke religie is. Dat moet worden uitgesloten.

  Bovendien heer Kuzu, hoe komt het dat de christenen in de meeste Arabische moslim landen geen leven hebben, daar zelfs praktisch geen christelijke kerken mogen zijn, “waardoor men daar niet de moslims kinderen in de gelegenheid kan stellen om ook een in een echt christelijke kerk te kijken en een dienst bij te wonen ” !

  De Denk partij is een gevaarlijke partij in Nederland, die verboden zou moeten worden uit lijfsbehoud.

 29. corfo

  Weggejorist.

  1. Marija

   Weggejorist.

   1. swetsnek

    Weggejorist.

 30. waakhond

  beste Corfo zelfs als braven hond weet ik nog wel wie deugt en wie niet. Ik klink waarscheinlijk te mild voor u maar mijn protest is gewoon door gaan met mijn leven ik ben nooit gevallen over groepsdruk.
  Toen ik nog op school zat deet ik nooit wat
  medestudenten van mij wilden.
  Ze raakten daardoor zo geiriteerd dat ik jaren lang gepest werdt maar ze hebben mij nooit gebroken.
  Een moslim is geestelijk te zwak om mij te breken en u ook.
  we zijn geteroriseerdt door de spanjaarden ze hebben ons nooit gebroken.
  We zijn geteroriseerdt door de duitsers ze hebben ons nooit gebroken.
  voor nu is het nog te overzien parij Denk en Nida zijn zielige partijen
  maar op het moment dat ze aantafel gaan zitten en ze hebben de verkeerde persoon voorzig die presies heeft bij gehouden van wat Denk wel en niet heeft gezecht
  en wat ze wel en niet hebben gedaan. Dan blijft er niks over dan as.

 31. Domtoren52

  Zijn deze kinderen ook een laptop of fiets beloofd als ze naar binnen stappen ;-))

  1. swetsnek

   meer iets van 70 maagden lol

 32. Guus Geluk

  Goed dat deze commentsectie is schoongebezemd.

  1. swetsnek

   of nie dan blaaskaak

 33. swetsnek

  Je valt door de mand Engelbart

  1. swetsnek

   Maar goed wat jij wilt hoor

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.