‘Liefde, liefde, liefde’ van Sylvana voor dit: ‘Wie nu nog voor Zwarte Piet kiest, schaart zich bij de NVU’

Bent u voor Zwarte Piet? Nou, dan plaatst u zichzelf willens en wetens aan de kant van de fascisten van de NVU. Volgens Sylvana Simons en haar lievelingsbloggers dan, hè?

Niet alleen bij Joop.nl zijn ze erg bedreven in het identificeren van mensen als zogenaamde bondgenoten van de sneue doch fascistische Nederlandse Volks-Unie (NVU). Werd gisteren bij het aanrandersblog Joop.nl nog de Joodse organisatie CIDI verweten in de fascistische ganzenpas van Constant Kusters en zijn nazistische makkers te lopen, zo maken de favoriete auteurs van Sylvana Simons het vandaag nog bonter. Want wie zich nu nog voorstander verklaart van Zwarte Piet, die is eigenlijk een pseudo-aanhanger van de Nederlandse Volks-Unie. Zo schrijft Jochem (“Bosschenaar, 30, wit en cis-man“) dat je als fatsoenlijke Nederlander echt geen voorstander van Sinterklaas’ trouwe vriend meer kan zijn, want de NVU is ook voorstander van Zwarte Piet en dús is Zwarte Piet besmet:

“Dus ja, nu kiezen voor een ‘traditionele’ Zwarte Piet is een racistische keuze. Hoef je geen racist voor te zijn natuurlijk, maar ik kan me niet voorstellen dat je niet doorhebt dat je in hetzelfde kamp gaat staan als mensen die lopen te roepen dat ‘ze terug moeten naar hun eigen land’. Ik bedoel, de neo-nazistische NVU heeft vorig jaar langs de intocht vóór zwarteschminkte pieten staan demonstreren.

En nee, je hoeft het helemaal niet racistisch te bedoelen. Ik hoop verdomme niet dat ik me associeer met mensen die ooit iets racistisch bedoelen. Maar dat is niet relevant. In kwesties als deze is niet de bedoeling leidend, maar de uitwerking. En het is niet aan de mensen die geen slachtoffer zijn om te bepalen of de klacht over die uitwerking legitiem is.
Simpel gezegd: Jantje maakt iedere dag een grapje over henkies bril. Henkie vindt dat niet tof. Henkie klaagt bij jou, de juf, dat Jantje hem pest. Jantje beweert dat hij het niet lullig bedoelde, sterker nog hij wou henkies bril víéren! Wie geloof je hier?

Nou moet je je in dit geval voorstellen dat Jantje reageert door te zeggen: ‘Die schele moet zijn bek houden. Hij mag blij zijn dat ie met zijn lelijke brillenkop op deze school mag komen. Als er nog meer van die gore vier-ogigen bijkomen ga ik ze ophangen!’. Jantje slaat protesten van brildragers met geweld neer en pakt brildragers die in de buurt van brillengrap-optochten komen op. Jan steekt ook LALALA roepend zijn vingers in zijn oren als de VN, de kinderombudsman en allerlei andere instanties opmerken dat henkie best een punt heeft.

Iedereen die Zwarte Piet in stand houdt schaart zich in dat verhaal aan Jantjes kant.”

Een hele metafoor, maar het komt er dus op neer dat Jantje eigenlijk de NVU is, en als de NVU een mening heeft dan is die mening per definitie besmet. Never mind dat de NVU net als de pro-Palestina-activisten – met wie Sylvana zich zo graag ophoudt – vindt dat Israël geen bestaansrecht heeft. Dan is het ineens weer ‘een kapotte klok heeft ook twee keer per dag gelijk’. Maar bij Zwarte Piet zit het zogenaamd ineens anders.

Niet dat die logische inconsistentie mevrouw Simons een worst zou zijn. Op haar Facebook-pagina is ze lyrisch over het stukje van Jochem de 30-jarige witte cis-man. Ze heeft er alleen maar “love, love, love” voor:

“Alles dat je wil weten over de discussie rondom Piet. I love, love, love het overzicht met drogredenen…”

Met dat laatste doelt ze hopelijk op de hersenkronkels van ‘witte’ Jochem, maar ik heb helaas het sterke vermoeden dat Sylvana die juist alleen maar prachtig vindt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. marco1

  Ok maar het is geen eigen keuze dan maar NVU.

 2. DolleDries

  Dat is ook wat ,nu val ik in een enorm zwart gat door een zwarte.

  1. hans-e-pans

   Aardige woordspelingen. Had liever gehad dat Sylvana S. had gezegd dat als wij zwarta Piet in ere zouden houden ze uit Nederland zou vertrekken. Maar we kennen het liedje “Dromen zijn bedrog”.

 3. Nasrani

  Klopt. Ik ben voor zwarte Piet en ik ben ervoor dat er veel mensen terug moeten naar eigen land.

  1. Guus Geluk

   Dat zal moeilijk gaan. Zij zijn namelijk Nederlander. Nederland is dus ook het land van de anti-zwartepietenbrigade.

   1. marco1

    He grote jongen je kunt mij ook je naam en adres geven dan kunnen we het er onder 4ogen over hebben en dan kijken we wie een knul is en stinkt. Goed?

    1. Guus Geluk

     O gut, een nieuwe toetsenbordheld.

     1. corfo

      @ Guus G.
      Als dat mens inderdaad Nederlandse is, dan mag ze zich wel eens als zodanig gaan gedragen.
      Nu lijkt ’t erop alsof ze vorige week in het oerwoud is gevangen.

     2. marco1

      Try me

     3. Guus Geluk

      Sylvana Simons is een zeurpiet, corfo, en die heb je in alle kleuren, geslachten; soorten en maten. Niet veel aandacht aan besteden. En vooral niet veel op reageren.

      Post Scriptum: vergeef me de woordspeling “zeurpiet”.

     4. Guus Geluk

      What was to be demonstrated, Marco.

     5. robroy

      Nou ja Guus hij vraag toch naar je naam en adres ??
      Als je een vent bent geef je hem dat, misschien is hij wel geen toetsenbord held maar echt .
      Of ben jij nou een echte toetsenbord held ??
      Wat een dilemma he

     6. Guus Geluk

      Je hebt een punt, robroy, Marco1 zou geen toetsenbordheld kunnen zijn, maar een echte “held”. (Vooralsnog ga ik overigens uit van het eerste). En ik heb geen zin in “helden” aan mijn voordeur, of het nu marco1 is of een andere “held” die hier rondloopt en uit is op herrie.

     7. marco1

      Geen zin in een live debat maar wel mensen uitdagen?Vul zelf even in wat je bent tevens zoek ik geen herrie zou jij ook niet moeten doen en gewoon je mening geven ipv op de man te spelen.Want net als met de negertjes deed ik dat voorheen ook niet maar je kunt er ook omvragen en als je dan A zegt dan moet je B zeggen ook anders lijken je toetsenbordheld wel erg verdacht op iets met pot ketel en weer dat zwart ofzo.

   2. hitje89

    is Guus Geluk niet gewoon meneer de Bee? die overal reageert met nogal wat drogredenen?

 4. Top

  Waarom gebruikt deze mislukte ‘medemens’, toch steeds die Engelse woorden? Wil ze laten blijken dat ze een andere taal enigszins machtig is? Of denkt ze, dat ze interessant en intelligent overkomt? Door een bril op te zetten en andere woorden te gebruiken, stijgt je IQ echt niet.

  1. eRik2017

   @Top, Ja dat valt mij ook altijd op. Zichzelf een beetje populair presenteren met wat Engelse termen en de Nederlandse geschiedenis niet eens kennen. Slecht voorbeeld vnl. richting millenials. Ben je ergens op iets trots dat Nederlands is Sylvana? Tulpen? Madurodam? Hollandse chocola?

 5. ayreonaut

  Vanavond boerenkool, hoop dat er nog verse rookworsten zijn te krijgen

  1. Pedrito

   Ja dat hoop ik ook. Verse rookworsten, het water loopt mij door de mond.

 6. meijer61200

  Gelukkig maar! Eindelijk heeft SS (ik heb de beelden gezien, ik heb de beelden gezien!!!)weer even de aandacht. Geeft niet hoor. De eenzame decembermaand komt er weer aan voor jou en je soort. Ik ken echt niemand die jouw braaksels nog serieus neemt. Sterkte hoor kind!! Ik ga het sinterklaasfeest vieren met 4 zwarte pieten. Heerlijk!!

  1. eRik2017

   Hey ja heerlijk. Ik ga af op een gemeente die uitnodigd met een intocht met echte authentieke Zwarte Pieten. Van die echt zi zwart als roet en die snoepgoed strooit en door allemaal kinderen worden toegejuichd en verwelkomd. Heerlijk! Ik krijg ook zin in gewoon boerenkool met verse rookworst. En NIET die van de HEMA.

 7. meanstreak2099

  vreemd dat de hou de pieten groep worden beschuldigd van geweld terwijl in de meeste gevallen de anti pieten geweld en orde verstoringen gebruikten

  1. Rosasolis

   meanstreak2099. Ik ben helemaal met je eens. Pieten waren vroeger alleen gezellig
   helpers van de Sint die snoepjes en kruidnootjes gaven aan kinderen in de winkelcentrums. En omdat een leider van een nieuwe politieke partij, die toevallig een
   donkere kleur heeft, verteld dat de pietjes slaven waren van de Sint, moeten er in plaats van zijn vroegere lieve helpers, nu Spaanse “Edel mannen” van de 16de eeuw in kostuum verschijnen!
   Zeer verwaarend voor zowel volwassenen als kinderen…Ik kijk uit, meer dan ooit
   tevoren, naar een mooie, rustige Kerst!

 8. Christina

  Nou ja dan maar racist want ik vind zwarte piet geweldig de echt roetzwarte, en ik vind dat 99% terug moet naar hun eigen land!!
  En weet je pruikenbuik, het interesseert me geen reet wat jij van me vind, want ik heb een rot hekel aan jou en je vriendjes, dus hoe jullie mij noemen zal me een zorg zijn!
  En even voor jou, pruikenbuik, ik vier sinterklaas met mijn hele familie samen met sinterklaas en zijn roet zwarte pieterbazen, heerlijk!!
  Ik zal aan je denken wanneer ze weer binnen komen met hun grappen en grollen, iets wat jij en je vriendjes ontberen, want jullie zijn te zuur voor woorden, en de meesten zijn niet eens in Nederland geboren, dus ik zeg ook ga terug naar dat eiland van je en ga met die kokosnoten spelen, zielige figuren!!

  1. marco1

   En ik sluit mij daar bij aan met de toevoeging de pleureshekel die ik aan jullie volk heb gekregen hebben jullie zelf gecreeerd. Van mij mag al dat zwart volk kapot gaan liefst langzaam en met veel pijn. En die gedachtes heb ik nog niet zolang.

   1. Guus Geluk

    “Van mij mag al dat zwart volk kapot gaan liefst langzaam en met veel pijn.”

    We laten onze onderbuik kennelijk weer lekken.

    1. marco1

     De rest er ook bij citeren he onderbuik mongooltje.

     1. Guus Geluk

      Okay:

      “En ik sluit mij daar bij aan met de toevoeging de pleureshekel die ik aan jullie volk heb gekregen hebben jullie zelf gecreeerd. Van mij mag al dat zwart volk kapot gaan liefst langzaam en met veel pijn.”

      Maar wees gerust, knul, je bent niet de enige die hier de drek uit de onderbuik laat lekken. Velen zijn je al voorgegaan.

      Stinken doet het wel.

     2. marco1

      Vergeet je toch erbij te melden dat ik die gedachtes nooit heb gehad onderbuik mongooltje

     3. Guus Geluk

      Je hebt ze nu en je dumpt ze op dit forum, marco, en dat is de essentie.

     4. marco1

      @Guus Geluk: De essentie is vooral dat er voorheen nooit zulke gedachtes zijn geweest dus iets moet de aanleiding zijn geweest die onderbuik gevoelens op deze site te plempen. Wat zou dat toch kunnen zijn? En dat er meerdere met diezelfde onderbuik gevoelens zij hoe zou dat toch komen? En dan de grote vraag wie zou die onderbuik gevoelens toch weg kunnen nemen en zorgen voor minder 2deling en wederzijds respect? De dramnegers of de oorspronkelijke bevolking die enkel maar een stukje eigen cultuur willen behouden?

    2. Top

     Beter dan je onderbuik laten vullen door een van je griffo kerkvriendjes.

     1. Guus Geluk

      Trolp alert.

  2. corfo

   @ Christina.
   Men is géén racist als je zwarte Piet in je hart gesloten hebt. Zwarte Piet heeft n.l. helemaal NIKS met racisme te maken. Een aantal ongeletterde negers en negerinnen willen ons dat doen geloven. Zij zijn zo ongelooflijk stom, dat ze niet eens de betekenis van het Sinterklaasfeest kennen; ze doen ook geen moeite om ’t te leren kennen.
   Schelden op anders gekleurden en álles proberen te vernielen van die anders gekleurden, dát is hun motto.
   Op 5 dec. a.s. bezoek ik een Sint-intocht met échte zwarte Pieten. De veeg-Pieten, gele Pieten, blauwe Pieten, kanarie Pieten maken hun intocht maar in A’dam.

 9. Sum

  Wie bang is voor Zwarte Piet gedraagt zich als een klein kind, en discrimineert en demoniseert negers. En heeft een slecht geweten. Piet is lief, behalve voor stoute kinderen. Waarom hebben we het niet over de zak van Sinterklaas? Nog even en Syl moet mee met de baas, en ze moet een hoop gedichten krijgen, namens Piet!

  1. DennisEijs

   De zak van Sinterklaas, vergeet niet dat in het verleden Moorse piraten de kusten afstroopten en kinderen roofden om als slaven te verkopen, in de zak dus.

 10. Rosasolis

  Waarschijnlijk omdat ik uit Canada jaren geleden kwam, hou ik van Kerst. Maar ik begrijp dat de Sinterklaas traditie nog steeds zeer geliefd is door velen
  in Nederland. Vroeger was het heel gezellig om vlak voor 5 december, Pietjes te zien
  buiten de winkels in gezellig costumen, met snoep en kruidnootjes voor de kinderen.
  Mijn man heeft mij verteld dat volgens de Nederlandse traditie, de Pieten waren gewoon
  helpers voor de Sint. Maar zij waren niet slaven. (De enige wat ik raar vond, was dat
  sommigen hadden blauwe ogen!…Grapje). Maar ik vond de foto’s van de nieuwe costumen die Trouw gisteren heeft geproduceerd, meer dan vreselijk! Waarom moeten onze Pieten nu gaan uitzien als 16de eeuw Spaanse “Edel mannen”?
  Volgens mij was er helemaal niets zo gezellig met de Spanjaarden gedurende die tijd!
  Mijn krant heeft ook een vreselijke tekening uit die tijd geplaatst van de martelingen
  dat de “Spaanse Edel mannen” hadden uitgevoerd tegen de gewone volk van Nederland
  tijdens de 80 jaar Oorlog! Goethe heeft aandacht aan dit vreselijke geschiedenis gegeven aan zijn toneel stuk “Egmond”. En rond deze tijd heeft L. van Beethoven,
  (die van Nederlandse afkomst was) zijn muziek hiervoor gecomponeerd. Ik weet dat
  velen van jullie aan DDS, de EGMOND ouverture van Beethoven kennen. Die prachtig
  beschrijft de trieste lot van Egmond onder het beheer van de Spaanse Graaf Alva.
  Nog steeds viert Leiden op 3 Oktober zijn bevrijding van de Spaanse Edel mannen. Ik vraag me af of er komen Spaanse Edel Pietjes, die wandelen door de winkel centrum
  van Leiden. Ik woon hier sinds 1970, en ik kan dit domheid niet geloven!
  Laat de Sinterklaas doorgaan als een gezellige feest voor kinderen, zonder Spaanse
  “Edel mannen” costumen die herinneren aan een zeer trieste geschiedenis van ons land. Persoonlijk vier ik Kerst, en ik heb al veel cadeautjes gemaakt om weg te zenden naar oude vrienden.

  1. marco1

   Och in 1 keer bijgedraaid..Komt overtuigend over.

 11. P.Sisterons

  Weet u: voor SS is klagen een verdienmodel. Ze krijgt aandacht uit medelijden en laten we wel wezen: NL verdient genoeg en kan wel een ontwikkelingsfooi betalen. Alleen lastig dat SS cs bezig blijft met het spelen van slachtoffer. NL moet actief gebruik gaan maken van de remigratiewet. Paramaribo is best een leuke stad. Dus SS, wat let je?

 12. DennisEijs

  Ik ben totaal voor zwarte piet, en ze mag blij zijn dat ik hiermee niet tot de NVU behoor, anders had het voor haar, en haar kornuiten, het er erg slecht uitgezien.

 13. Duke

  Knettergek wijf doet knettergekke uitspraak. Is dit nieuws?

 14. corfo

  Liever NVU dan S.S.

  Zojuist een leuk bericht op radio Tirol : De EU eist van Oostenrijk véél meer beschermde natuurgebieden dan er tot nu oe zijn aangewezen door Oostenrijk. De Oostenrijker hebben nu gezegd : “genug ist genug, ihr könnt uns die Puckel runter !” Zij negeren aldus de EU-eis. Bravo, zó hoort dat, baas in eigen land.

 15. Punt50

  SS is een zwarte mediageile persoon, die alles roeptoetert voor wat aandacht. Ziek figuurtje, geen aandacht geven.

 16. Gerlos

  Deze dwaze dame woont in een verkeerd land, ik begrijp niet dat ze tussen ons WITTE mensen wil leven en die eigenlijk in haar ogen niets goeds doen. Sylvana het wordt tijd dat je weer naar je thuisland vertrek dan zit je weer gelukkig tussen je eigen kleur bewoners.

 17. PMG

  SS is gewoon jaloers dat zij niet gevraagd wordt om als Zwarte Piet mee te doen!

  1. Original NL

   Nee ze is gewoon jaloers dat de zwarte make-up er bij haar na sinterklaas avond niet gewoon af te vegen is.

 18. napels

  Het notoire geklaag van ss is de oorsprong van nieuwe racisme,dat is wat ze eigenlijk wil,zodat ze kan zeggen told you so.

 19. napels

  Mijn kinderen en ik hebben altijd erg genoten van de sint en zijn pieten,en nu leven en werken ze gewoon samen met allerlei mensen die willekeurig welke tint hebben.Dat samen gaat gewoon goed ,zou je ook eens moeten proberen he Syl.

 20. Ruud562

  Nou, ik ben Zwarte Piet én dus racistisch? Nou, ik ben er trots op! Maar ben wél zo geworden door al die (zwarte) parasieten die op mijn kosten (belasting) in dit land verblijven!

 21. wheelboy

  Het is ook nooit goed he .Omarmen we een zwarte man .Discrimineren we nog .Wie legt er nu eens aan die domme doos van Simons en consorten uit waarom zwarte piet zwart is . Sylvana en consorten lees dit eens .
  Pieten komen uit Spanje samen met een boot naar Nl om pakjes te bezorgen .Spanjaarden zijn van origine blank .Vroeger stookten wij kachels op kolen .Piet en sint bezorgden pakketjes op het dak door de schoorsteen .Door het roet wat achter bleef werd piet zwart .conclusie piet is geen zwarte slaaf .Maar een gewone werknemer van de Sint .
  En Sylvana en consorten .Ik snap dat ze in langetabbetje geen kachel hadden en jullie nu CV . Maar als jullie je een beetje verdiept hadden in de geschiedenis had je ons niet hoeven uit te maken voor racist .Dus wie discrimineert wie ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.