Mark Rutte verspreidt nepnieuws: ‘Afschaffing dividendbelasting is nodig om bedrijven in Nederland te houden’

Screenshot Zoomin.TV: Mark Rutte in de Tweede Kamer. Wat een pret.
Foto: Screenshot Zoomin.TV: Mark Rutte in de Tweede Kamer. Wat een pret.

Helaas voor meneer de premier zijn experts het totaal niet eens met hem.

Eergisteren liet het kabinet weten dat het producenten van zogenaamd “nepnieuws” keihard zal aanpakken. Ook Twitter en Facebook zouden op moeten passen. Want Rusland-propagandisten die de boel proberen te verstieren in Nederland zullen er aan moeten geloven. Echt waar.

Nou, het kabinet zal dan moeten beginnen met Mark Rutte. Als iemand de afgelopen dagen namelijk nepnieuws heeft verspreid is hij het:

We horen nu al een week ofzo aan dat de dividendbelasting afgeschaft moet worden omdat multinationals anders Nederland verlaten en massaal naar het Verenigd Koninkrijk verhuizen. Dat is op zich nogal een gek argument — enkele maanden geleden riep Rutte immers nog dat de Britten hun economie om zeep hielpen door voor Brexit te stemmen — maar goed, hij beweert het écht. Steeds weer. Met droge ogen.

Het merkwaardige daaraan is dat experts er een heel andere mening op nahouden dan Rutte. En met experts bedoel ik dus: economen. Je weet wel, dat zijn van die mensen die, anders dan historicus Rutte, daadwerkelijk economie gestudeerd hebben. Kijk maar naar wat hoogleraar Economie Bas Jacobs hierover tweet:

En:

Ik kijk dan ook uit naar het moment waarop de politie bij het Torentje staat om Rutte in de boeien te slaan vanwege het verspreiden van nepnieuws. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat de man betaald wordt door Rusland om onrust te zaaien. Niet dan?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

38 reacties

 1.   

  Toevallig eerder het volgende op DDS gepost:

  Minister Ollongren (D66) noemde de bijdrage van de heer Bosma (PVV) aan dit begrotingsdebat nepnieuws.

  In Het regeerakkoord van Rutte III staan anders ook wel “feiten”, die zich beter laten duiden met: nepnieuws, zou Ollongren zich dat wel realiseren? Voorbeeld: volgens Mark Rutte zijn er 2 miljoen arbeidsplaatsen betrokken bij het afschaffen van de dividendbelasting. Groot getal hè, die 2 miljoen? (Doet mij denken aan Mein Kampf van Adolf Hitler, waarin hij schrijft: “een zo kolossale leugen dat niemand zou kunnen geloven dat iemand de waarheid zulk grof geweld aan zou doen”).

  1.   

   tRutte is echt de ubergluipert. ik kan gewoon niet geloven dat hij eerlijk aan die zetels komt. de meeste mensen die ik ken die moeten kokhalzen bij het zien van zijn vieze gore landverraderskop.

   W-w-weet u w-w-wat v-v-vacuumbommen z-z-zijn? wat een galbak is die m/v/x

   de ene leugen na de andere. als hij ademhaalt liegt hij al.

   iedereen die op die domme droplul heeft gestemd,die liegende nep-geschiedenisleraar zonder vrouw en kinderen. heel erg bedankt! ik hoop dat deze charlatan bij u nog de meeste centen komt wegslepen!

   het zal mij benieuwen waar Rita Verdonk op stemt,…… de vrouw die meer ballen heeft dan die kwee rutte. de anti-man. die heeft werkelijk helemaal niks mannelijk. je moet hem zien staan op het binnenhof met 20 agenten om hem heen,dat wij met meer zijn en vooral door moeten leven na elke aanslag. engbek.

   voorlopig zijn de meeste belangrijke baantjes in de volksgezondheid,ziekenfondsen allemaal bezet door vvd-ers. en de zorg is toevallig niet te betalen.

   toevallig he?

   onwijs bedankt vvd stemmers! ik wist niet dat we zoveel miljonairs hadden in nederland,want wie geen miljonair is en vvd stemt,die is nog dommer dan die hersenloze dhimmie dopper die hier op de site regelmatig zijn fantasieeen uit.

   dank voor de aandacht,terug naar de studio,…

 2.   

  Elke econoom heeft zijn eigen theorie.

  1.   

   Natuurlijk, we gebruiken alleen die theorieën die in ons straatje te pas komen.

  2.   

   jij ook dhiimmie dopper,en niemand gelooft je met je zoveelste nep-account.

   islam is vrede is het allergrootste nep nieuws. al een jaartje of 1400 maar.

   mafkees. ga werken. stop met parasiteren op anderen.

 3.   

  Mark nep nieuws rutte is de meester van het nep nieuws ,wie vergeet de 1000 euro,geen dubbeltje naar de grieken ,het in leg velletje, yep de meester van het nep nieuws

  1.   

   hahah Idd denk eens na . Ik heb nog 1000 euro van hem te goed .En als je alle onwaarheden hier zou moeten schrijven ben ik een dag bezig . Maar goed anderen kunnen het ook .samson het moet eerlijker . Nou dat hebben we gezien afgelopen 4,5 jaar .Of Buma Geachte Minister u hoort de uitslag van het volk te respecteren .Om vervolgens in de 1e kamer gewoon voor het oekraïne verdrag te stemmen .Zijn eigen partij zat in de regering toen we het eu grondwet verdrag weggestemde .En roept nu och als mensen tegen die sleepwet zijn dan luisteren wij niet . Dan klaver onze milieu pastoor die in een BMW rond tuft . Dan de CU gast die verdwijnt ri Zwolle toen er een lek in de commissie stiekem zat en nu minister is .En ga zo maar door .En dan moeten wij vertrouwen hebben in de politiek .

   1.   

    Wheelboy++++++++++

 4.   

  Een beetje een flauw en interessant stuk tegelijk dit. Interessant omdat het aangeeft hoe de “ontken” technieken bij populistisch rechts aan het verschuiven zijn. Langzaam gaat men steeds minder keihard ontkennen dat er systematisch en op grote schaal nepnieuws en desinformatie is en wordt verspreidt vanuit Rusland, er gaat men steeds meer impliciet erkennen dat dit wél het geval is (je kunt namelijk niet meer onder het bewijs uit), maar krampachtig roepen dat onze leiders, de elite, links, en de rest van het grote complot nog veel erger zijn dan Rusland. Dit stuk is daar een typisch voorbeeld van. Je leest op DDS nooit iets over de bewijzen van russisch nepnieuws (het nieuwe onderzoek over inmenging in het brexit referendum kreeg bijvoorbeeld ook 0 aandacht), maar als Rutte iets dibieus zegt staan ze gelijk te roepen: “kijk! Nepnieuws!”. Waarom Rusland toch zo moet worden verdedigd is mij verder een raadsel.

  En dan nu de inhoud… Dit is geen nepnieuws, maar een verschil in opvatting. Ik ben het overigens totaal niet met Rutte eens, maar hij heeft een politiek standpunt met argumentatie. Dat deze argumentatie niet wordt ondersteund door economen en experts is kwalijk, maar is geen nep nieuws. Immers, wat moeten we dan bijvoorbeeld vinden van de suggestie van Wilders dat we, op de een of andere manier, miljarden kunnen besparen door te “de-islamiseren”? Stond letterlijk in zijn verkiezingsprogramma, maar er is geen econoom of expert die dat ondersteund. Ook nepnieuws dus?

  1.   

   Natuurlijk is het nepnieuws als je iets ondersteund met bewuste onwaarheden.

   Nu kom ji jook al met nepnieuws.
   Immers, wat moeten we dan bijvoorbeeld vinden van de suggestie van Wilders dat we, op de een of andere manier, miljarden kunnen besparen door te “de-islamiseren

   Dat heeft betrekking op de gigantische instroom die bakken met geld kosten en inderdaad het grootse percentage wat instroomt zijn Moslims.
   Wilders heeft daar gelijk in.

   1.   

    DEN HAAG – De immigratie van niet-westerse allochtonen naar Nederland kost de samenleving per jaar tussen 6 en 10 miljard euro.

    Dat blijkt volgens PVV-leider Geert Wilders uit voorlopige resultaten van onderzoek door het economisch onderzoeksbureau Nyfer.
    Wilders bevestigde woensdag berichtgeving daarover in De Telegraaf. Nyfer zelf wil de cijfers bevestigen noch ontkennen.
    Opdracht
    Wilders gaf het bureau opdracht de kosten van immigratie te onderzoeken, nadat toenmalig minister Eberhard van der Laan van Integratie vorig najaar naar zijn idee onvoldoende had geantwoord op de vraag ernaar.
    Uit het onderzoek blijkt volgens Wilders dat elke migrant de Nederlandse samenleving enkele tonnen kost. Volgens Wilders zullen de totale kosten hoger liggen, omdat de raming gebaseerd is op 20.000 niet-westerse allochtonen.
    ”Zoveel vreemdelingen komen ieder jaar alleen al deze kant op in het kader van gezinshereniging. Het werkelijke bedrag zal dus veel hoger liggen”, zegt Wilders in De Telegraaf.
    Bijstand
    De kosten zijn volgens Wilders zo hoog omdat allochtonen veel vaker in de bijstand zitten en vaker met criminaliteit te maken hebben. ”Dat kost de samenleving bakken met geld”, zei Wilders woensdag in het NOS Radio 1 journaal.
    ”Hier liggen miljarden voor het oprapen en dan hoeven we de burger niet in de portemonnee te pakken met een verhoging van het eigen risico in de zorg”, aldus Wilders. De totale kosten van immigratie van 6 tot 10 miljard euro zijn volgens hem nog maar een voorzichtige rekensom.

    1.   

     Ha die Driesje. Je snapt mijn punt weer eens niet. Ik wil ook niet beweren dat Wilders hier nepnieuws aan het verspreiden is. Hij onderbouwt zijn beweringen, net als dat Rutte dat doet. Rutte baseert zich op uitlatingen van multinationals, en op een dubieuze studie. Ik ben het er ook niet mee eens, maar het is geen “nepnieuws”. Ik vind het bovenal een onzinnige en zielige reflex om in eens alles waar je het niet mee eens bent te bestempelen als “nep nieuws”. Een typische dooddoener om maar niet over de inhoud te hoeven praten en de persoon lekker zwart te kunnen maken.

     De reflex van populistisch rechts heeft veel weg van een kind dat betrapt is op iets stouts. Eerst maar blijven ontkennen dat er iets aan de hand is. “Er was geen nepnieuws uit Rusland” etc. Naarmate het bewijs zich opstapelt en ontkennen niet meer mogelijk is, wordt er ineens krampachtig naar anderen gewezen en de slachtofferrol gespeelt. “Ja maar… zij! Zij zijn zo slecht! Kijk nou! Het is zo oneerlijk!”.

     Het is een beetje zielig. Laten we het gewoon over de inhoud hebben? Alles waar je het niet mee eens bent bestempelen als nepnieuws is vooral vrij zwak.

     1.   

      hou op met je punt,dhimmie dopper met je nep-account.er is nog een sprankje hoop voor nederland. van mij mogen ze failiet. moreel zijn ze dat al.

      https://www.ad.nl/politiek/slob-waarschuwt-geld-publieke-omroep-bijna-op~a62a2ca6/

    2.   

     in totaal kosten die syrische asielzoekers ons 75 miljard . lees dit maar eens .
     https://www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigratie-om-verzorgingsstaat-betaalbaar-te-houden~aae4b1cb/

     Deze drs jan van de beek heeft half jaar geleden een interview gehouden met AD . De man werd gesteund door zijn professoren maar is later door dit onderzoek van de uva afgeknikkerd . Omdat men vond dat dit niet gepubliceerd mocht worden . Hij is er uiteindelijk wel drs mee geworden .Lees stuk maar eens door .

     1.   

      Fijn. Ga je ook nog in op mijn punten?

  2.   

   Minister O. heeft nog geen concrete aanwijzingen van Russische inmenging in wat dan ook, maar we moeten voorbereid zijn. Via de media heeft zij dus behoorlijk wat nepnieuws verspreid. Het adres van de “Russische” webside heeft ze wel maar wil ze niet geven.???

   1.   

    Dat is dan dom want je moet de mensen toch beschermen tegen nepnieuws
    Denk dat O uit haar nek lult.

  3.   

   kap nou,nep-michael met je nep-account.

   gisteren waren jullie er allemaal niet.alle stemmen uit dhimmie dopper niet. wat een toeval he?

   blijf bevestigen hoe nep-nieuws werkt,dhimmie dopper ,met al je nep accounts en nep-nicks.

   etaleer jezelf,laat zien wat voor dwaas je bent!

  4.   

   wat probeer je nou uit te leggen,dhimmie dopper met je nep-verhalen op een van je nep-accounts?

   denk je nu werkelijk dat je iemand kunt overtuigen met je onzin,en ook nog eens onder verschillende nep-nicks.

   je bent zwaar af,idioot. bespaar je de moeite,ga eens naar buiten.frisse lucht opnemen,zoek werk,maak iets van je leven.

   blijf niet te lang buiten,want je zou zomaar beroofd kunnen worden door een van je mohammedaanse vriendjes met een kromzwaard op je usefull idiot keeltje….

   hahahaha. kansloze.

 5.   

  Een in Jacobs’ ogen slecht argument is nog geen nepnieuws; dat is hetgeen Duursema ervan maakt.

  Verder krijg ik het gevoel dat de Russische pogingen het Westen te destabiliseren weer worden gebagatelliseerd.

  1.   

   ga jij nou niet over nep=nieuws beginnen met je nep-account en je nep-nick en je nep-mening.

   waar was je gister met al je accounts,dhimmie dopper?

   je bijdragen zijn waardeloos. allemaal nep.
   dag nep-account brenger van nep-nieuws.

   jouw mening is minder waard dan stront. ik kijk er niet eens naar voor ik het doortrek,

   dag dhimmie doppertje,megakneus.

   hahahahahahaahahahahaha

   1.   

    “jouw mening is minder waard dan stront. ik kijk er niet eens naar voor ik het doortrek, dag dhimmie doppertje,megakneus. hahahahahahaahahahahaha.”

    ???

 6.   

  Die bedrijven die vernoemd worden hebben geen bergen met werknemers meer in NL .Waar vroeger half Eindhoven bij Philips werkte .Is geheel phillps op een afd vertrokken .Waar Rutte 2 miljoen arbeidsplaatsen vandaan haalt is mijn een raadsel .Komt bij dat op het ogenblik een hoop vacatures al bijna niet meer op te vullen zijn door een tekort aan geschoold personeel .

  Dan zie je waar dit kabinet voor staat .De gewone burger wordt uitgekleed .En de bedrijven tja het ene na het andere voordeel .Een P&G die effe door een foutje 160miljoen aan belasting niet hoeft te betalen .Div postbus maatschappijen (oa Apple waarde 900 miljard) die gebruik maken van ons belastingparadijs. En de burger die betaald de helft van zijn loon of meer aan belastingen .Want tel bovenop je gemiddeld 42% loon en inkomstenbelasting btw en div overheidsheffingen en accijnzen erbij . Hoezo vertrouwen krijgen in de politiek . Bij mij was hij al 0

 7.   

  dolledries dat stuk wat je schreef heb helemaal gelijk in

 8.   

  Nep nieuws is een nieuwtje wat je brengt dat niet waar blijkt te zijn. Hoe moeilijk is dat?

 9.   

  Diegenen die nog in de waan leven dat investeeerders investeren in banen behoeft geen hersenscan te ondergaan om vast te kunnen stellen dat er sprake is van zeer ernstige hersenschade!!!

  1.   

   Een investeerder gaat voor rendement. Zo is het en zo zal het altijd zijn.

   1.   

    Punt 50 .het gelijk is aan jouw kant,want wanneer je bedrijfseconomie studeert is de eerste doelstelling dat je met zo weinig middelen zoveel mogelijk geld verdient om te kunnen voort bestaan.
    En dus is er geen prioriteit om banen te scheppen ,dat word een noodzaak als je groeit en meer personeel nodig is.
    Dat is bedrijfsvoering ,dus al die andere argumenten zijn mooie praatjes voor de bühne.

   2.   

    Juist, en zolang machines meer rendement leveren dan mensen weet een ieder met een klein beetje hersens dat er dus geen nieuwe banen komen door deze wet!!

 10.   

  Ach wat maakt iedereen zich toch druk om het luttele bedrag van 1.4 miljard. dat komt gewoon terug via de verhoging van de btw en de ‘verlaging’ van de ziektekosten verzekering. om over bezuinigingen in de zorg maar niet te praten. men kan zeggen wat je wilt, maar Rutte houdt wel zijn woord. toen hij nog bij Unilever zat en men hem wilde wippen (hij functioneerde totaal niet) ging hij niet akkoord. Daar zoals iedereen weet, dit landje wordt geregeerd door enkele families (Oranje, Fentener van Vlissingen, Heineken etc.) en internationals zoals Shell, AH en Unilever heeft men hem toegezegd dat men zou proberen om hem een vooraanstaande politieke functie te bezorgen. Indien dat zou lukken, dan werd als tegenprestatie het schrappen van de dividendbelasting verwacht. En zo geschiedde…

 11.   

  Snap niet dat hij dit erdoor heeft kunnen krijgen bij de andere “regeringspartijen”.
  Wat een stelletje krullenjongens bij elkaar.

 12.   

  Door Elise Nijmegen
  1.4 Miljard omdat Rutte, die toch wel zoals Dhr. Wilders juist formuleerde, duidelijk dubbele belangen zou kunnen hebben met betrekking tot Akzo en de andere grote bedrijven die niet gechanteerd hebben maar wel duidelijk te kennen hebben gegeven dat ze misschien wel hun hoofdkantoor zouden gaan verhuizen…
  Niemand die weet of de maatregel die 1.4 Miljard kost wat gaat opleveren, of het zinvol is, of het effect heeft of die het met feiten, onderzoeken of verklaringen kan uitleggen. Bizar toch? 1.4 Miljard die beter besteedt kan worden aan het sluiten van de grenzen, voor de veiligheid van de Nederlanders. Of om het eigen risico te halveren zodat de Nederlanders weer wat lucht krijgen.
  .
  Nu geven ze 1.4 Miljard weg aan het buitenland omdat er een kans bestaat dat… Een gok van 1.4 Miljard belastinggeld.
  Jihadstrijders, buitenlandse bendes, illegalen en ander tuig komen elke dag ons land binnen om plof kraken te zetten, mensen te beroven en om andere criminele activiteiten te plegen. Dat zijn feiten, dat is zeker, dat is te onderbouwen! Geen gevoel, geen geloof, geen vezels, of een gok nemen… Sluit de grenzen met die 1.4 Miljard, dat levert ook heel veel banen op voor heel veel jaren.

  Voor dat geld kun je 25000 Mensen aan het werk zetten met en goed salaris in plaats van vreemde zakken vullen

 13.   

  Mensen als Mark Rutte zijn te oppervlakkig omdat ze niet dieper wensen na te denken of mogelijk kunnen ze dat niet eens. Laat staan zelf dieper te graven dus te werken. Dit probleem is vrij algemeen. Bovenaan organisaties komen heel vaak zulke mensen te staan en dat betekent dat alleen mensen met dezelfde aanpak daar nog echt kunnen slagen. De dieper gravende lieden zijn de pineut als ze er niet tegen kunnen. Ze worden niet op prijs gesteld en in veel gevallen leidt dat ook tot ontslag.
  De Belastingdienst is een voorbeeld van zo’n organisatie. Ik had het er al eerder over dat daar vooral het onderzoek door de meest gekwalificeerden schade lijdt. Dan krijg je te horen als nieuws wat al tientallen jaren wordt verwaarloosd. De bazen, die de deskundigen knevelen. Dan ineens wordt er over schande gesproken in de Tweede Kamer dat er zoveel niet deugt op het punt belastingontwijking. Maar helpt dat? Vermoedelijk niet want de zaken zullen bij al dat onbegrip bij leidinggevenden niet doeltreffend worden aangepakt. Zodoende gaan er altijd weer landen, organisaties, bedrijven en heel veel mensen vrij uit, die veel boter op hun hoofd hebben. Daar zit een kardinale fout. In het westen de laatste jaren dominant dus bijna overal ingeslopen. Daarom zijn nu ook bepaalde oude financiële klieken in het voordeel en is hun macht toegenomen. Zij bepalen momenteel veel meer dan sinds lang. Maar ondertussen worden de grote problemen niet aangepakt, worden er opzettelijk daar tegen in valselijk nieuwe gecreëerd. In werkelijkheid zijn minder erge of helemaal niet erge bij gecreëerd. Nep. Zo worden veel mensen de dupe. Zo komen de legers weer in actie. De profiteurs zijn er goed mee uit. [Dat in een wereld waarin 95% van de mensen al steevast in de grootste nep geloofd].

  1.   

   Bes stemt zeker nog op de CPN.

   Hahaha.

 14.   

  Nederlanders zijn er niet gebaat bij het (gedeeltelijk) afschaffen van de dividendbelasting. Andere landen juist wel. Maar goed, wij weten langzamerhand wel hoe ver Rutte wilt gaan om zijn witte voetje in Brussel te behouden..

 15.   

  Niccolò Machiavelli leefde in Italië van 1469 tot 1527.
  Tijdens mijn studie geschiedenis te Nijmegen koos ìk,
  echter voor een ander boek.
  Het boek werd geschreven door Jonathan Spence.
  De originele titel luidt als volgt.
  “The Memory Palace of Matteo Ricci”.
  Ik wil hiermee zeggen, dat ik het persoonlijk
  belangrijker vind, om menselijk met mensen om te gaan.
  Petra Hermans

 16.   

  Rubberen Rutje = übergluiperd én untermensch.
  Als je je de mp van Nederland mag noemen dan dien je je ook als zodanig te gedragen.
  Indien één van mijn kinderen zich zou gedragen als deze minkukel, zou ik hem/haar streng straffen en 1000 x laten schrijven : “ik mag niet liegen !” en “ik mag álles beloven maar moet het dan óók nakomen” en “ik mag mensen, die mijn inkomen betalen, nóóit uitlachen” en “ik zal publiekelijk niet met mannen frutselen”.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!