Moslimterroristen geslaagd in opzet: NPO-satire over religies durft het niet aan Mohammed af te beelden

mootjehammed
Foto: Dit lijkt toch best wel op de stichter van de islam, toch? Maar zelfs eenvoudige satire als dit durfde de angstige NPO niet aan.

Wij bij de Dagelijkse Standaard gelukkig wel, getuige bovenstaand plaatje. De NPO is echter op kosten van u een beetje de angsthaas uit aan het hangen in Hilversum.

‘Oh mijn hemel’ is de naam van een satirische tv-serie die de NTR uitzendt op NPO 3. Het doel van de serie is het maken van grappen over de verschillende godsdiensten die de wereld kent, en in de eerste aflevering stond het jodendom centraal. Deze werd gisteren rond half elf uitgezonden, en in de aflevering werden Adam en Eva, Mozes en de Hebreeuwse spijswetten tot mikpunt van spot gemaakt. Dat mag natuurlijk allemaal, maar dan moet je wel zo’n flinke jongen zijn en álle wereldgodsdiensten dezelfde satirische behandeling geven.

De Volkskrant heeft echter al wat verder vooruitgebladerd in de tv-gids, en heeft gezien dat de islam in de vijfde aflevering centraal staat. Een voorzichtige blik op de inhoud van dat halfuurtje staatshumor over de islam leert echter het volgende:

“Pas in de vijfde aflevering is de islam aan de beurt. De NTR heeft al aangekondigd niet de profeet Mohammed af te beelden. Erg benieuwd hoe Oh, mijn hemel zich vrolijk door dat mijnenveld zal manoeuvreren.”

Ja, dan ben je als producent van humor dus geen knip voor de neus meer waard. Mohammed mag niet worden afgebeeld, zo dicteren de shariafans, en dus… dans je naar hun pijpen en volg je hun bevelen braaf op. Het is echt te sneu voor woorden: haal dan gewoon dat hele ‘Oh mijn hemel’ van de buis als je niet in staat bent om iedere religie aan dezelfde satirische make-over te onderwerpen. Kruipen voor terroristen? Prima, maar dat doe je maar lekker in je eigen tijd. Niet in de door de belastingbetaler gefinancierde zendtijd op NPO 3.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

11 reacties

 1.   

  What else is new? Het policorisme dicteert dat we met een grote boog om de lange moslimtenen heen dienen te lopen.

  En zo komt een echte discussie dus nooit van de grond.

 2.   

  Terreur werkt…………dat wist Mohammed al en paste het dus toe. En de Jihadisten van vandaag volgen het voorbeeld van Mohammed.

  “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

  Het klopt dus eenvoudig niet om te zeggen dat het islamisme niets te maken heeft met de islam. Voor de moslim van gisteren en die van vandaag, is er maar één Koran zoals er ook maar één Profeet is. De islamist is net zo goed moslim als de mysticus, omdat beiden zich beroepen op deze twee fundamenten. En beide fundamenten, Koran en Profeet, roepen op tot strijd. “

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

 3.   

  Het beste zou zijn dat er juist overal afbeeldingen van Mohammed komen te hangen. Ons maakt t geen fuck uit(nou ja, het is natuurlijk niet leuk…) Maar de islamietjes zullen uit hun vel springen. Je lacht je toch kapot. XD

 4.   

  De NPO geeft aan wat mis is in Nederland. De politiek en de media zijn bang voor de islam.

 5.   

  Ben ook niet benieuwd naar mo, maar naar die 72 maagden.

  1.   

   @ Punt50.
   Volgens mij hoeft u niet nieuwsgierig te zijn naar die 72 maagden; die zijn inmiddels door -tig duizenden gedode islamitische moordenaars “besprongen” daar zal maar weinig “vrouwelijks” van overgebleven zijn, denkt u ook niet ? Of uhh……………..zouden er voor iedere gedode moordenaar 72 maagden klaarliggen ? Dan komt Ali Hakbar maagden tekort, kan niet anders, maar misschien heeft hij/zij nog een paar geiten in de aanbieding.

 6.   

  Zonder geweld is de islam nergens. Islam is niks anders dan angst aanjagen en indien nodig met gebruik van geweld. Niet te geloven dat in een zogenaamd heilig boek je je aanhangers mag oproepen om geweld te gebruiken tegen alle anderen. Kijk naar onze Sinterklaas. Het eerste wat in Amsterdam moest verdwijnen was het kruis op de mijter van onze Sint. Als de dood voor de islam. CU was doodstil. Ze willen niet samenwerken met de PVV.

  1.   

   ” Anna.
   CU én de “nieuwe” Sinterklaas : SCHIJNHEILIGEN !!!!

 7.   

  Speciaal voor de NPO: https://i.imgur.com/oSZKLt1.gif

 8.   

  En dat terwijl islam de spot nog het meest van allemaal verdient… Niets dan minachting voor dit soort capitulatie.

 9.   

  Schande ligt niet over mijn expressie.

  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!