Naïeve christen-theoloog Rikko Voorberg springt in de bres voor orthodoxe moslimjongeren: “Ze zijn heel serieus!”

En óf ze serieus zijn. Maar anders dan de geflipte godsdienstwetenschapper denkt is dat geen compliment, maar juist een gevaar.

Als het christendom het moet hebben van types als Rikko Voorberg, kan het net zo goed zichzelf direct opdoeken en verdergaan als filiaal van de orthodoxe islam. Dat is althans mijn conclusie als je nauwgezet luistert naar het betoog van de theoloog, gisteren aan tafel bij het EO-programma De Tafel van Thijs. Eerder al maakte de protestantse omroep een juichshow over de ramadan, en nu presenteert de ster uit dat voornoemde tv-programma nu dus een talkshow waarin christelijke theologen zichzelf kunnen outen als bewonderaars van orthodoxe moslimjongeren.

En voor het geval de naam Rikko Voorberg u bekend voorkomt: dat kan kloppen. De man werd een pseudo-BN’er toen hij dit voorjaar aankondigde een alternatieve 4 mei-herdenking te willen organiseren. De heer Voorberg wilde de oorlogsslachtoffers even laten zijn voor wat ze waren en het podium gebruiken om toch vooral vluchtelingen centraal te zetten die dag. Als locatie had Voorberg bedacht dat de Nieuwmarkt in Amsterdam wel geschikt was. Je weet wel: de plek waarvandaan Joden werden weggevoerd in de Tweede Wereldoorlog. De Joodse gemeenschap was dan ook zéér ontstemd over die keuze.

Maar gelukkig kunnen orthodoxe moslims wél erg blij zijn met deze christelijke theoloog. Hij prijst jongeren die zich aangetrokken voelen tot een levensstijl die past bij de zevende eeuw na Christus, en ziet in een afzwering van de moderniteit juist iets bewonderenswaardigs. Echt te gek voor woorden. En dat nota bene een GroenLinkser hem moet tegenspreken over deze al te gretige aanbidding van de orthodoxe islam, zegt vervolgens wel alles over hoe knettertje losgeslagen de heer Voorberg eigenlijk is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. trampoline

  Inderdaad, ze zijn heel serieus als het er om gaat om niet-Moslims te dwingen om de Islam te volgen; met alle middelen.

 2. Michael

  @Tim. Jammer dit… Inhoudsloos gevalletje ad-hominum dit stukje tekst. Kun je proberen de volgende keer (terechte) inhoudelijke kritiek geven in plaats van de man proberen zwart te maken? De groenlinkser deed dat vele malen beter dan jij

 3. sjun

  Belemmert overlopend begrip, zonder helder onderscheid en benoemen van man en paard, de integratie?

 4. Ritter

  “Ze zijn heel serieus!”

  Dat is nu net het probleem.

  Dat “heel serieus zijn” leid ertoe dat we jihadisten, salafisten, enzovoorts krijgen.

  Het leid ertoe dat er van integratie geen sprake kan zijn want de islamitische ideologie is niet compatibel met de westerse waarden/normen/levenswijze.

  Daarom zien we in Noord/West Europa een (islamitische) parallelle wereld ontstaan waarin moslims volgens hun islamitische wijze leven.

  Dus een toename van vrouwenbesnijdenissen; kinderhuwelijken; eerwraak; sterke toename van moskeeën en islamitische scholen en universiteiten; zelfs Sharia rechtbanken voor burgerlijk recht zoals in England; enzovoorts.

  Kortom een toename van islamisering van de samenleving.

  Rikko Voorberg kan zich beter inzetten voor het lot van christenen (zijn geloofsgenoten) in islamitische landen die aan sterke vervolging en discriminatie blootstaan en vaak voor hun leven moeten vrezen.

 5. DolleDries

  Ze zijn zo serieus als het zover is rolt ook de kop van deze theoloog over de grond.

 6. Rex Gildo

  Leerstellige christenen die zich veel meer identificeren met orthodoxe joden en moslims; dat is het gevaarlijke beeld wat de laatste tijd steeds manifesteert.
  Deze lieden komen in verzet tegen de moderne samenleving en houden de vooruitgang tegen.

  Marx had blijkbaar toch gelijk: Religie is als opium voor de mensen.

  1. buitenbeentje

   Marx had het over opium VAN het volk, nuance verschil, maar een belangrijk verschil, want dat verklaart meer en is hardnekkiger als dat het van boven opgelegd is.

 7. Anna

  Die christelijke emotie dominee heeft ze echt niet alle vijf. Heeft het over kinderpardon. Man o man het is een Familiepardon. Kinderen worden vooraan gezet omdat vader en moeder die al 8/9 of 10 maal zijn afgewezen via hun kinderen hun papiertje willen bemachtigen. Waarom zouden ze niet hun oorspronkelijke landen met hun handen, kennis en kunde opbouwen en ontwikkelen? Waarom niet naar een van de rijke islamitische landen met eigen cultuur en religie? Waarom allemaal naar een van de Europese landen?

  1. marco1

   Om het westen van binnenuit kapot te maken?

  2. Marija

   Kinderen zijn hier de dupe en worden gebruikt door de ouders om toch maar hier te kunnen blijven. Het moet niet mogelijk zijn om in verweer te komen tegen de uitspraak, zodat die oeverloze herhaalde pogingen niet kunnen plaatsvinden.
   Uitspraak, geweigerd, terug dan, zonder pardon.

 8. B. Pascal

  Rikko Voorberg is niet meer dan iemand die zijn eigen visie volgt. Hij volgt geen christendom hij volgt zijn eigen visie op het christendom. Dat noemt hij christelijk, echter het is niet meer dan humanisme. En het prijzen van islam slaat nog kan nog wal. Hij volgt en profileert alleen wat hij graag ziet in de islam, zijn eigen visie op de islam. Het is in Nederland niet anders meer! christendom = Frans Verlicht christendom

 9. Nasrani

  Dit soort mafkezen maakt dat ik me schaam als actief Christen. Zou hij wel eens op deze site kijken? Onder de naam Guus Geluk. Je weet maar nooit

 10. Two Ravens Black Kettle

  De Farizeeër Rikko Voorberg, de nuttige idioot van de antisemieten.
  Niet moslims zijn het gevaar in NL maar de vijfde colonne, de verraders van de Verlichting zoals de zilverlingenteller en middeleeuwen-fan Rikko.

  Waarom gaat deze ondraaglijk rechtschapen lafhartige engnek niet prediken in Pakistan waar christenen worden afgeslacht ?
  Nah, gewoon lekker op Staatskosten anti-Nederland tv programmetjes maken.
  Virtue signalling en wegkijken.

  Dit soort figuren zal de ondergang betekenen voor het vrije Westen.

  1. trampoline

   Ik zal er geen traan om laten als iemand dit soort figuren om zeep helpt.
   En mocht ik er van horen of het zien gebeuren, dan zal ik geen vinger uitsteken en ook niet vertellen wat ik heb gehoord of gezien; laat de overheid maar bewijzen dat ik iets gezien of gehoord heb.
   Horen, zien en zwijgen is mijn devies; Nederland is niet meer waard dan dat.

 11. sonar

  Rikko Voorberg is toch Thee-oloog dan moet je toch verstand van thee hebben, O ja die soort figuren drinken alleen thee met Moslims.
  Dus weer een die geleerd heeft ,en weer gek geworden is van blijdschap.
  Moslim betekent Met Ons Samen Leven Is Moeilijk .

  1. denk eens na

   En ik heb hem nu al een paar keer op tv gezien,ook niet slecht voor je bankrekening.

 12. nietzonderverzet

  beste rikko flapdrol.
  flikker een eind óp naar een door jou te kiezen moslimland en ga ALSJEBLÍÉFT dáár je dingetje doen, enge verdwaasde gristenhond dat je d’r staat!
  kótsmisselijk word ik van types zoals jij die de zogenaamde wijsheid in pacht hebben, echter te lui om te werken, hun poten ophouden om te overleven, maar intussen wél héééél ‘slim’ spreken.
  flikker óp lul, en neem eenieder mee die bereid is om uberhaupt naar je te lúísteren.

  next, néxt NÉÉÉÉXT!!!!!!!!

 13. Babaji538

  Er zijn zo van die onverlaten zonder goede bedoeling,
  die ’s morgens een uitstekende aanbeveling van mijn kant
  verdienen.
  Ze geven namelijk te hard gas, in de auto.
  En rijden kinderen dood.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.