Ook de moeder van Anne Fleur Dekker haat Thierry Baudet: vergelijkt FVD met film over nazi-experiment

Nadat haar dochter al furore maakte als spreekbuis van links Nederland, probeert nu ook de moeder van Anne Fleur Dekker het. Marion Linschoten is haar naam, en evenals haar nakomeling heeft ze een gruwelijke hekel aan Tweede Kamerlid Thierry Baudet.

Normaalgesproken vind ik het niet zo interessant wat familieleden van omstreden persoon X of Y vinden van de politiek, maar voor de moeder van Anne Fleur Dekker maak ik graag een uitzondering. Ze mengt zich namelijk zelf nadrukkelijk in het maatschappelijke debat, en dochterlief ondersteunt dat ook nog eens van harte:

Haar eerste stapjes in links opinieland zijn meteen in de richting van het Forum voor Democratie. Evenals haar dochter – die bekend werd nadat ze aankondigde taarten naar Thierry Baudets hoofd te willen gooien – stelt ze zich voor aan Nederland door het uiten van een negatief sentiment over Thierry Baudet. Ze vindt kennelijk dat de jonge politicus en zijn beweging wat trekjes vertonen van de nazi’s van weleer. Althans, dat kunnen we concluderen uit haar herhaaldelijke oproepen om allemaal naar de film The Wave te gaan kijken:

Voor wie de film niet kent: The Wave gaat over een experiment dat een geschiedenisleraar uit Californië zijn leerlingen liet ondergaan, waarmee hij inzichtelijk probeerde te maken hoe het fascisme kon opkomen. Hij noemde zijn beweging “Third Wave” en imiteerde diverse trekken van de nazi-beweging uit het Duitsland van de jaren ’20 en ’30. In korte tijd werd Third Wave enorm populair, zodat de leraar in kwestie de stekker eruit moest trekken voordat het écht gevaarlijk werd.

Kennelijk vindt mevrouw Linschoten dat Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie hetzelfde doen. Waarom wordt niet helemaal duidelijk: vereist Baudet een soort absolute loyaliteit aan zijn eigen persoon? Heeft hij een eigen handgebaar waarmee leden elkaar groeten? Verheft het Forum voor Democratie kadaverdiscipline tot een absolute must en worden ‘afvalligen’ zwaar gestraft? Het antwoord op al die vragen luidt natuurlijk ‘nee’.

Anne Fleur Dekker senior kletst zodoende maar wat uit haar nek. Ook dát blijkt dus een hardnekkig familietrekje bij de Linschoten-Dekkers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Ritter

  Wel, dan weten we waar AFD dus haar ideeën vandaan haalt.

  1. van Urk

   Ritter@ Inderdaad. Al die ideeen heeft ze zelf bedacht zonder inmenging van anderen. En als je het met haar eens bent heeft zij een volger. Precies zoals het in film The Wave is gegaan.

  2. hans-e-pans

   Ach moederlief toe zeur niet meer!

 2. van Urk

  Achter de meningen van Anne Zeur gaan huppelen is staatsgevaarlijker. Uiteindelijk liep het tot de afbranding van Hamburg.

 3. Vit

  Hmm, het boze oog heeft het dus niet van een vreemde.

 4. Bloem

  Definitieve bewijs dat ze dus eigenlijk niet geschikt was om een kind op te voeden.
  AFD kan er niets aan doen. Benieuwd wat voor een figuur papa is….
  Van oom lief weten we het. Een graaiende gevallen VVD-er.
  Fijne familie

  1. van Urk

   Papa had ook zijn eigen ideeen. Weg bij die vrouw!

 5. Floris

  Mevrouw Linschoten roept op om zelf te denken. Dat is nu juist wat de links en policor gehersenspoelde kuddedieren, waaronder zijzelf en haar dochter, niet meer kunnen.

  1. van Urk

   Zo is het maar net Floris. Mensen zijn nu eenmaal kuddedieren.

   1. Meester Kong

    Doe niet zo hypocriet Urkie, zelf ben je een gehersenspoelde kuddedier.
    Religie, het grootste kwaad op dezen aarde heeft in Urkie een trouwe dienaar …..

    1. van Urk

     Ik spreek ook namens mezelf beste Meester Kong. En daar doe ik ook niet geheimzinnigs over. Al schaar ik niet achter uw mening betreft religie als grootste kwaad maar dat ligt misschien weer aan het feit dat u weer achter mensen aanhuppelt die in dat soort meningen geloven.

    2. swetsnek

     Korsakov kleuter is ook wakker proost jong neem nog een fles zou ik zeggen hahahaha

   2. Floris

    @ Van Urk: niet alle mensen zijn zo. Anders zou iedereen links zijn.

    Waar ik op doel is dat zo’n 40 jaar linksgetinte meningssturing via onderwijs en media z’n sporen heeft nagelaten. In de jaren 70 had links nog een verhaal. Daar zijn goede dingen uit voortgekomen, maar ook slechte. Inmiddels is links intellectueel en moreel volledig door de ondergrens gezakt.

    Inhoudelijk hebben ze geen poot meer om op te staan dus proberen ze degenen die ze verbaal niet aan kunnen (in casu Baudet) zo zwart mogelijk te maken. Dit laat zowel het gelijk van rechts zien als het morele niveau waartoe men zich daar inmiddels heeft verlaagd. Het dossier Omtzigt/NRC is daar ook een goed voorbeeld van. Het zijn bloedhonden.

 6. trampoline

  Kennelijk zit dit gestoorde gedrag in de familie!

 7. DolleDries

  Is die moeder ook scheel.

 8. poison

  Tja, appels vallen niet ver van de boom. Het zit idd. in de familie.

 9. meijer61200

  Is u ook zo scheel? En hoe is het met uw broer Robin die nu vast zit wegens fraude? Vragen…vragen…vragen

 10. DolleDries

  Pas op ik krijg steeds een nep advertentie hier over Ziggo. Ze proberen je banknummer te krijgen onder de noemer van een gratis telefoon

 11. Duke

  De moeder van wie? Weet je wat de oma van de buurman van mijn nicht haar verloofde’s tuinman er van vindt?

 12. Abri079

  Ach, meningen zijn als een anus. Iiedereen heeft er een. Zelfs de moeder van AFD.

 13. eRik2017

  Het trieste is dat elke keer weer blijkt dat zo weinigen de historie kennen wat er precies gebeurde in de jaren 20-30, en hoe Hitler, en met welke beweegredenen een groot publiek achter zich kreeg, en deze macht kon behouden en uitbreiden.

  Anne Fleurs moeder roept ook maar eens vanaf haar Twitter pagina, versierd met twee zongebruinde benen op een vakantieparadijs, waarschijnlijk vanuit een villa in Blaricum, dat zij parallellen ziet. Ongefundeerd, zonder enige kennis te hebben van geschiedenis, maar met de emotie van een film die ze eens zag.

  Als rode draad: Aan welke kant is er geen ruimte voor tolerantie? Is dat aan de kant van Anne Fleur en haar vriendjes, of is dat aan de kant van Thierry Baudet?
  Stenen gooien naar politie en mensen opzetten stenen naar politici te gooien, barricades opwerpen, politieke bijenkomsten met agressie verstoren, gelieerde clubjes die stellen dat er geen gesprek mogelijk is m.b.t. facisme, en dat dit enkel neergeslagen kan worden.

  Als je het hebt over gevaarlijk, dan is het wel een partij die zich methodes aanmeet om te bestrijden wat zij menen te moeten bestrijden.

  Ik hoop toch echt dat wij met z’n allen kunnen blijven praten, want de grimmigheid vind ik soms best wel eng worden!

  1. swetsnek

   Te laat jong het borrelt al veel te lang uitbarsting volgt

 14. trampoline

  Mevr. Linschoten en ik zijn van dezelfde generatie. De film “The wave” heb ik meermaals gezien; een indrukwekkende film met een waarschuwing. Geen van die waarschuwingen doet echter ook maar in de verste verte denken aan Thierry Baudet of Forum voor Democratie.

  Mevr. Linschoten misbruikt een, voor het grote publiek nagenoeg onbekende, film “The Wave” om Baudet en FvD te demoniseren. Ik vrees dat haar beoordelingsvermogen ernstig is vertroebeld.

  Haar uitlating op Twitter doet me eerder denken aan de aanklager in het Nazi-Duitsland van vlak voor het uitbreken van WO II, die de communist Marinus van der Lubbe liet veroordelen voor de brand in de Reichstag, de aanleiding om alle Duitse communisten aan te pakken.
  Marinus van de Lubbe werd ter dood veroordeeld voor iets dat hij niet had gedaan.
  Dat probeert mevr. Linschoten ook bij Thierry Baudet; gevaarlijk en bezijden de waarheid.

  1. Top

   Volkomen gelijk! En ook niet te vergeten, dat de inhoud van deze film zich afspeelt in Amerika. Een ieder die langer dan een drieweekse vakantie in Amerika is geweest en meer van het land gezien heeft dan de geijkte toeristenplaatsen, weet hoe dit zich kan ontwikkelen. De ‘Amerikaan’ is nu eenmaal een geestelijk arm volk, zonder enige cultuur, behalve die van hun eigen oorsprong. Een dolend volk in een land wat eigenlijk gestolen is. Daarom alleen al, zijn ze beïnvloedbaar. Kijk maar eens goed naar hun geschiedenis van de afgelopen 100 jaar.
   En dan ‘de moeder van’, welgesteld geboren beschermd opgevoed. Dit soort mensen, zijn eenzijdig in hun denken en schamen zich voor hun privilege, wat ze nooit los zullen laten wanneer nodig. Maar voor de bühne zijn zo SJW. Vraag maar eens aan haar nageboorte waar pappa is.

 15. Nederlandse_Patriot

  Achterlijk volk.

 16. trampoline

  Een statement van Ayaan Hirshi Ali:

  “Politieke correctheid is het meest gebruikte wapen om degenen die de waarheid spreken, monddood te maken!”

  Hoe waar is dit.

 17. Kees

  Hoe erfelijk is achterlijkheid!

 18. swetsnek

  Ja hallo de appel valt niet ver van de boom toch ??
  Dat wijf zal wel net zo lelijk zijn als de dochter loens oog

 19. joost2

  Sorry DDS.

  Laten we nou niet gaan schrijven over mensen zoals die mevrouw van Linschoten .
  Daar heeft nog nooit iemand in dit land van gehoord, haar mening zegt niemand iets,
  zij heeft autoriteit en is in feite hélemaal niks.

  Als DDS verlegen zit om personen en namen van nog meer van dit soort mislukte mensen, weet ik er nog wel een paar !!

 20. nienke

  Ja, de appel valt niet ver van de boom zo dochter zo moeder.
  Denk niet dat die moeder de 2e wereldoorlog echt heeft mee gemaakt aan al die onzin die ze uitkraamt te horen.
  Als ze het niet meer weten wordt direct de 2e wereldoorlog erbij gehaald, hoe stom kun je wezen.

 21. Christina

  Dus niet alleen die huppeltrut is gestoord ze heeft het van geen vreemde , die moer is net zo`n gestoorde daperige huppeltrut!!

 22. Babaji538

  Mijn moeder kent, Godzijdank, haar plaats!
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.