Ook Nederlandse extremistenpagina 'Trots op Islam' opent de aanval op Sinterklaas: 'Dat hele feest is haram!'

Geen categorienov 15 2017, 16:00
Na Sylvana Simons en andere "RACISME!!!"-kraaiers opent nu ook Facebookpagina 'Trots op Islam' de aanval op Sinterklaas, maar dan wel om heel andere redenen.
Er was een tijd dat iedereen in rust het Sinterklaasfeest kon vieren. U weet wel: die tijden waarin het nog een traditioneel kinderfeest was waar het plezier van de kinderen centraal stond. Een tijd waarin Piet gewoon Zwarte Piet was, en niet een zwarte Piet.
Nou, die tijden zijn duidelijk voorbij. Elk jaar begint al rond de zomer het eeuwige debat over de knechten van Sinterklaas, dat steeds meer in het voordeel van de traditiehatenden beslecht lijkt te worden. Gemeente na gemeente capituleert voor het gezeik over de huidskleur van Piet: eerst Den Haag en Amsterdam, en nu zelfs Rotterdam.
Dat het echter nóg bonter dan dat kan, bewijzen de extremisten van Facebookpagina 'Trots op Islam' wel. Die lui plaatsten recentelijk een bericht waarin duidelijk uiteengezet wordt waarom - volgens de Islam althans - het Sinterklaasfeest één grote harambende is, en moslims absoluut niet mee mogen doen daaraan. Niet vanwege de vermeende discriminatie van zwarten - dat kan hen bar weinig schelen - maar om heel andere redenen:
Los van de discussie of zwarte piet discriminatie is of niet. Laten we eens naar het Sinterklaasfeest kijken vanuit de visie van de Islam.

1. Op de kleding en het boek van Sinterklaas bevinden zich kruizen. Het teken van het Christendom.

2. Er wordt een leugen verteld dat Sinterklaas op de een of andere manier weet dat een kind goed of stout is geweest en dit genoteerd word in zijn boek. Wie is het die ons straft en beloond aan de hand van onze goede daden? De Sint beloont je als je "lief" bent geweest en zwarte piet "straft" je door je te slaan met de roe of hij stopt je in de zak als je "stout" bent geweest.

Men zegt vaak dat het maar een onschuldig kinderfeestje is waar niks mee is, maar is dit wel toegestaan in de Islam?
Nee, zeker niet. Het is een feest waarin shirk (afgoderij) en leugens voorkomen. Het is Allah subhana wa ta'ala die Alwetend is en beloond en bestraft op basis van goede en slechte daden. Niet Sinterklaas!

Oftewel: het is slechts een hoop "afgoderij" - vanwege het kruis op de mijter van de Sint - en "leugens", omdat de beste man en zijn Pieten eigenlijk helemaal niet bestaan. Eigenlijk is het allemaal maar haram - onrein en dus verboden voor moslims. Dat dit volksfeest absoluut niets meer te maken heeft met het Christendom maakt het natuurlijk niets uit, net zo min als dat ouders echt niet liegen tegen hun kinderen over het bestaan van de Goedheiligman uit duivelse gronden. Maar dat zullen deze extremisten wel nooit snappen.
Natuurlijk, er wordt wel meer gezegd op Facebook, en vaak moet je zulke dingen met een stevige korrel zout nemen. Dat is ook prima te doen bij een kleinschalige pagina, maar niet in dit geval: de Nederlandstalige pagina heeft namelijk maar liefst 200.000 volgers. Met zo'n miljoen moslims in Nederland, betekent dat dus dat zo'n 20% van de Nederlandse moslims deze opvattingen deelt. Dat u het even weet.
Ik zou tegen die 20% dan ook willen zeggen: ga toch ergens heen waar Sinterklaas niet groots gevierd wordt. Dat is niet eens zo moeilijk, aangezien dat eigenlijk elk land behalve Nederland is. Het is - in ieder geval in deze uitbundige vorm - namelijk een typisch Nederlands feest. Iedereen is welkom om het meest te vieren, maar als je hier slechts bent om onze tradities af te breken, ben je helaas in het verkeerde land aanbeland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten