Peilingen: Rutte III gaat drie zetels in de min na dividendbelasting, FVD pakt met 12 zetels opnieuw een record

Het kabinet is nauwelijks uit de fabriek weggereden of er ontstaan al motorproblemen. Deze week werd getekend door problemen met de dividendbelasting, waar Rutte III bakken met kritiek voor kreeg. Het zorgt er ook voor dat de kersverse regeringscoalitie wegzakt in de peilingen van Maurice de Hond: de drie grootste partijen van de coalitie moeten allemaal een verlies voor hun rekening nemen. De lachende vierde is Thierry Baudet van het Forum voor Democratie: hij wint er weer een zetel bij.

peilingen 12-11-2017

Het Forum voor Democratie komt door de jongste zetelwinst opnieuw uit op hun hoogste stand ooit. De partij is pas anderhalf jaar oud, maar nu al de op zeven na grootste partij van het land. De winst zal met name de VVD zorgen baren, want veel media schreven deze week over het akkefietje tussen Baudet en VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff.

Laatstgenoemde zou de FVD-partijleider hebben ‘ingemaakt’ tijdens een debat in de Tweede Kamer. Kiezers kiezen duidelijk niet de kant van Dijkhoff, wiens partij deze week dus een zetel verliest. Ze trekken zich niks aan van de PSV-metaforen van de Brabantse voetballiefhebber. Sterker nog: het Forum weet zelfs nieuwe kiezers aan te trekken.

Kortom: de regeringscoalitie, en dan met name de VVD, hebben hun werk klaarliggen. De afschaffing van die dividendbelasting blijkt niet bepaald een gouden zet te zijn geweest, noch het idee dat je Thierry Baudet en zijn serieuze vragen moet proberen weg te lachen in de Tweede Kamer. Want ik geef het je op een briefje: als men hiermee doorgaat, dan gaat de VVD nog een hoop zetels verliezen en het Forum voor Democratie er nog een flink aantal winnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Vit

  Graatsma ziet groen.

 2. swetsnek

  En zo blijkt maar weer arrogantie komt vanzelf ten val

 3. Albert03

  Nog maar 4 verschil tussen PVV en FvD. Baudet is hard op weg om het nieuwe gezicht van extreem rechts te worden.

  1. swetsnek

   kortzichtig doppertje hahahahaha

  2. Vit

   Jezus alweer een nieuwe nick.

   1. Tinneke

    Ja idd alweer……..maar een ding moet ik dit geval nageven hij/zij is behoorlijk creatief, verzin het maar weer steeds overnieuw!

  3. Ego non solus

   En Albert is hard bezig het nieuwe gezicht van de Tragische Trol te worden?

   1. Meester Kong

    Een andere mening en je bent hier een trol.
    Vraag net als Seneca om een ban bij ieder die een afwijkende mening heeft. 🙂

    1. marco1

     !00 mensen 100 verschillende meningen(vaak) dus als iedereen een ban zou krijgen in de toekomst een site met(soms) inhoudsloze stukjes.

     1. swetsnek

      niet op reageren marco1 zijn gedachten gang doet hier niet ter zake

 4. Two Ravens Black Kettle

  Het overlevingsinstinct van de Kaaskop schat ik ruimhartig in op die van een mot die gebiologeerd naar een kaars komt gefladderd.

  Maar laat Baudet nu eens de haat-orkaan vanuit de Deugmedia trotseren en op een let’s say 15 zetels eindigen. Boven de PvdAzombie en Co., de Maoisten uit Oss en de snowflakes van Klavertje Snotbel. Dat zou een wervelende prestatie zijn.
  En laten we ome Geert er ook 15 geven.
  Dan zitten we nog maar op 20% van de stemmen.

  Zolang de politieke s.exslaven van Frau Merkel genaamd de VVD boven de 20 zetels blijft scoren is dit land verloren. Gaat de destructie verder. De omvolking, de middeleeuwen, de uitverkoop aan Brussel, het cultuuur-marxisme, de diversity politics, het vernietigen van de tradities, de cultuur, de tragic death of Europa.

  Laten we ook niet vergeten dat nu al twee die hard islam partijen in de regering zetelen; Judas’66 van Peggol/Guy Verhofstadt/Albanese maffia en de snotterige kruipclub van de Islam Unie van Gertjan Seegers (schuldig aan het verhogen van de BTW op eerste levensbehoefte en oneindige massa-immigratie)

  Nederland is moddervol, puilt aan alle kanten uit, kinderen krijgen het slechter als hun egocentrische ouders, in alle steden betonblokken maar de juggernaut blijft maar de helling-naar-Hades af denderen.

  De Europese beschaving was een felle korte vonk in de wereldgeschiedenis.
  De hoogtijdagen zou je ruwweg eind jaren ’70/’80/ midden ’90 kunnen noemen.
  Maar net als de mot die naar de vlam fladdert zal het (poefffff …) in een oogwenk verdwijnen.

  En deze twee generaties West-Europeanen zijn daar volledig verantwoordelijk voor.
  De meest verwende en meest zelf-destructieve generatie ooit.
  De kids in Ieper en de Somme hadden geen keus.
  Het huidig verachtelijk stemvee stemt willens en wetens op partijen die de erfenis van hun kinderen bezoedelen en in de waagschaal zetten.

 5. meijer61200

  Heerlijk bericht op deze miezerige zondagmorgen! FvD staat pas aan het begin van een onstuimige groei, en terecht! Dit kots kabinet zal een maand of twee zitten en dan op naar de glorieuze overwinning van Baudet/Hiddema! Er gloort weer hoop aan de einder.

 6. Meester Kong

  Waar het hart van vol is loopt de mond van over.
  T Baudeee, de nieuwe messias.
  SP +1
  GL +1

  1. marco1

   idd GroenLinks blijft gelijk en sp verliest er 1

   1. Meester Kong

    Ja zie je dat..
    PVDA +4

    1. marco1

     Ja ik zie het en nog steeds erg magertjes voor een partij die altijd tot 1 van de grootste behoorde. Zie je dat?

  2. wheelboy

   Ik vraag me af hoe jij meester kong NLziet .Ooit economie op school gehad .Ooit je eens verdiept in het hoe en wat . Zal je beetje helpen .Lees dit maar eens door .
   https://www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigratie-om-verzorgingsstaat-betaalbaar-te-houden~aae4b1cb/
   En de oude garde houd al jaren een echte democratie tegen . Wij zijn een van de weinige westerse landen die geen gekozen burgemeester en cdk hebben .Waarom omdat men liever zelf de baantjes onderling verdeeld . Wij als burger hebben niets in te brengen 2x gezien met een referenda . En je kan van Wilders en baudet zeggen wat je wil ze zijn toh wel de enige die wel een echte democratie willen hebben .

 7. joost2

  * Dijkhoff, een matige wethouder ooit, wegens gebrek aan kwaliteit in de VVD omhoog
  gevallen.
  Grap over PSV was een foute, het ging over de terechte kartelvorming in de
  gezondheidszorg van TE veel VVD-ers. Als je dit als een cabaretier weg lacht ben je
  geen serieuze politicus. Dijkhoff is volstrekt ongeschikt ons land te besturen. De VVD
  zal nóg verder wegzakken, let maar op.

  * Het CPB heeft begroot dat Nederland ipv. lasten-verlichting ons een
  lasten-VERZWARING te wachten staat van 3.4. miljard euro. Niemand hoor je
  hierover. Jokkebrok Rutte heeft ons weer eens in de maling genomen.

  * Weer eens is gebleken dat de integratie van Marokkanen in ons land volkomen is mislukt. Hun hart ligt in Marokko en zij hebben totaal en helemaal niks met ons land. Ja gratis onderwijs, zorg, uitkeringen en de grote benefiet van ons sociale stelsel, dat wel natuurlijk. Hun land kwalificeerde zich voor het Wk. Zij vonden dus dat daarom talloze vernielingen, plunderingen en het verwonden van politieagen gerechtrvaardig was.
  Hoe lang accepteren wij dit tuig nog?
  Nederlands paspoort afnemen en terug sturen naar de koning van Marokko.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Hoeveel luiken staan open ?
  Hoeveel schedels zijn nog niet onherstelbaar beschadigd door het cultuur-marxistisch onderwijs en de dagelijkse propaganda en fake news vanuit de Staatsmedia ?
  Dat is de schedelmaler. 24/7 propaganda, 24/7 dezelfde boodschap, 24/7 dezelfde mantra.
  Anti-Vrijheid, Anti-Amerika, Anti-Europeanen, Anti-Man, Anti-Blank, Anti-Vrijheid van Meningsuiting, Anti-Tradities en inheemse Culturen, Zelfhaat, Zelfhaat, Zelfhaat en altijd Pro-Europa, Pro Islam, Pro-Massa-immigratie, Pro-Destructie.
  Dat laat sporen na bij de mens
  Maar niet alleen de tradities moeten kapot ook de geschiedenis wordt uitgewist, veranderen straatnamen, iconoclasme, omverhalen standbeelden, herschrijven boeken vanuit cultuur-marxistisch oogpunt etc

  Daar staat tegenover

  Het steeds onvrijer wordend internet. Dat is het laatste bastion. Vandaar dat de regeringen van West-Europa in samen werking met Zückerman, Twitter en YouTube bezig zijn om ook daar ‘foute’ meningen te zuiveren of weg te moffelen. En met foute meningen bedoel ik zelfs de brave filmpjes van de echte liberaal Dave Rubin die (Tha Horror !) iedereen aan het woord laat. Links, rechts,, boven, onder. Iedereen. En dat heet tegenwoordig al Hate Speech.

  Maar voorlopig vinden we (steeds moielijker) onze niches nog maar vroeg of laat zal ook dat verdwijnen dus feitelijk verwachten we een wonder.
  Er is hoop in Oost-Europa
  Er is geen hoop in West-Europa (wellicht muv. het land van Hamlet)

  Thierry zou samen met Ome Geert minimaal 50 zetels moeten halen en dan nog vermoed ik dat alle andere (Kartel-)partijen alle zogenaamde ‘verschillen’ opzij zullen zetten en gaan samenspannen om ‘het nieuwe fascisme het hoofd te bieden’
  Ze zullen vervolgens bejubbeld worden door de Staatsmedia en hun vederlicht schandknaapje RTL en de kinderen en studenten zal 24/7 ingeprent worden dat dit de Juiste en Enige weg is.

  Nederland is het land van slachtschapen op de veengronden, valse dominees in de kleigronden, struisvogels in de zandgronden, brullende muizen in het Mergelgebied en zijige kwallen kreperend in het Duinzand.

  Maar ik hoop wel dat Baudet beveiligd wordt want de MSM is weer op bloed uit.

 9. Tjeempie80

  Het verlies van de PVV zet mooi door.

  Mij hoor je niet piepen hoor!

  Hahaha.

 10. loes530

  Tjeempie80 pvv heb deze week niks verloren hoor

  1. Tjeempie80

   Ze staan al weken op verlies en dat wordt alleen maar slechter.

   Vergeet de PVV. Dat zooitje heeft de kans gehad en dus einde oefening.

   1. marco1

    Vergeten we de PVDA ook daar die er nog slechter voorstaan. Dat zooitje heeft de kans gehad dus einde oefening.

    1. swetsnek

     laat je niet gek maken marco dat zijn die trollekes niet waard

     1. Tjeempie80

      Laat je niet gek maken, Zwetskont, Geertje Wilders wordt zeker en vast de volgende Minister President.

      Hahahahaha.

   2. ReconquistaEuropa

    Tjeempie80 – We hebben in Nederland de luxe om uit twee patriottische partijen te kunnen kiezen. Dat is niet alleen uniek in Europa het geeft ook betere kansen om iets te veranderen in de toekomst. En ja de PVV zal wat zetels aan het FvD verliezen maar so what? Het blijft toch binnen de ‘familie’. Nu is de patriottische stem vertegenwoordigd met 22 zetels van de PVV en FvD. In de peilingen hebben ze nu samen 28 zetels. Zijn er toch weer 6 meer dan ze nu hebben. We zijn tot nu toe in Nederland de terroristische dans ontsprongen maar dat blijft niet zo. De kans op een aanslag de komende jaren is groot en zal dan deze twee partijen omhoog stuwen daarnaast is men tegen de volgende verkiezingen dit kabinet helemaal zat ook dat zal electoraal gezien het een en ander opleveren. De toekomst ziet er best wel rooskleurig uit.

    1. Tjeempie80

     Je hebt gelijk hoor de zeteltjes bijven binnen de extreemrechtse familie.

     Gelukkig is het niet zo’n grote familie.

     1. ReconquistaEuropa

      Mwa het is toch al aardig groot aan het worden maar wat het belangrijkste is is dat het een groeiende familie is. Het zal nog wel een jaar of 15/20 duren maar daarna is het echt gedaan met de politieke correctheid in Europa. En ik denk dat jij dat ook wel weet. Je probeert een beetje onverschillig over te komen maar dat is toneel, aan je woordgebruik in de verschillende reacties te zien ben je best wel gefrustreerd en volgens mij ook een beetje angstig.

     2. Tjeempie80

      Valt wel mee reconquista, ik maak me geen zorgen en zeker niet over losers als Wilders. Die man maakt niks klaar. En zeker zal die flippo Baudetteke dat niet doen. Die word alleen maar uitgelachen.

      Je hoopt natuurlijk op een bruine revolutie. Maar dat gaat niet gebeuren hoor. Behalve een klein klupje extreemrechtse losers gelooft niemand dat.

      Moet er wel om lachen trouwens.

      Hahahah.

    2. wheelboy

     Helemaal mee eens recon .Wilders draait alleen op wilders net als in het verleden fortuyn . Mocht er ooit iets met wilders gebeuren dan zakt heel de PVV als een pudding in mekaar .Vraag me af of Geert daar ooit zelf aan gedacht heeft .Dus alleen daarom al mooi dat het fvd het goed doet .Ook al stem ik er zelf toh niet op .

 11. Gallus

  Gebrek aan ernst is onvergeeflijk als je invloed hebt op miljoenen mensen.
  De behandeling van Baudet en ook Wilders was veelzeggend en teleurstellend qua moreel niveau.
  Rutte doet maar een ding; het concrete ontlopen en babbelen in algemeenheden die ideeën weet en goedvindt. Hij luistert niet maar kijkt of hij ergens een plekje vindt in het betoog van een ander om iets anders van te maken.
  Wel vind ik dat Baudet de wetenschap serieus moet nemen. Met name over klimaat. Dat is geen onderwerp van meningen maar van onderzoek. De sceptici missen alle ernst. Rozendaal bijvoorbeeld met en wollen muts die in de sneeuw klaagt over de opwarming; snobistische cynisme maar wel veel lachende bijval!!! Laag niveau!

 12. Guus Geluk

  De PVV gaat ook hard onderuit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.