Sylvana Simons en Erik van Muiswinkel gaan weerbaarheidstraining geven aan Pietenhaters: ‘Hoe blijf je overeind?’

muiswinkel-simons
Foto: Erik van Muiswinkel (Bron: Screenshot VARA) en Sylvana Simons (Bron: Screenshot Artikel 1).

Aanstaande maandag is er in het Amsterdamse venue Pakhuis de Zwijger een avond gewijd aan het afschaffen van Zwarte Piet. Alle Pietenhaters van naam en faam zullen er zijn: Sylvana Simons, Erik van Muiswinkel, Jerry Afriyie en Sunny Bergman.

Al jaren proberen ze ieder vanaf hun eigen stukje internet te zorgen dat Nederland die ‘vermadelijde’ Zwarte Piet eens in de ban doet, maar aanstaande maandag gaat het dan eindelijk gebeuren: al ‘s lands Pietenhaters komen dan samen in het Amsterdamse evenementencentrum Pakhuis De Zwijger om daar tekst en uitleg te geven over het afschaffen van de trouwe hulp van Sinterklaas. Alle A-listers zijn erbij: Sylvana Simons, Erik van Muiswinkel, Jerry Afriyie én Sunny Bergman. Van Sylvana zou je kunnen zeggen dat ze er zelfs twee keer bij is, omdat ook de voorzitter van de jongerenorganisatie van haar partij (ene Tirsa With) is uitgenodigd om er te spreken. Verder gaan ook de mij verder onbekende

Wat je maandag dan allemaal zoal kunt beleven met deze fervente Pietenhaters? Nou, ze willen mede-strijders tegen de trouwe knecht van Sinterklaas weerbaarder maken. Dat gaan ze – aldus hun eigen aankondigingspagina – op de volgende manier doen:

“Met Sylvana Simons en Erik van Muiswinkel gaan we in gesprek over wat er gebeurt als je je uitspreekt tegen Zwarte Piet. Hoe gaan zij om met die weerstand en hoe houden ze het gesprek open en constructief, ondanks felle reacties en soms zelfs bedreigingen?

Wat zijn succesvolle manieren om met mensen in gesprek te gaan, zowel op social media als in het privéleven? Aan het woord komen onder andere docenten en ouders die soms al jarenlang, elke dag, mensen te woord staan in de discussie en lastige vragen beantwoorden, zowel online als offline. Samen met het publiek vinden we succesvolle manieren om de discussie te voeren.

Jerry Afriyie en het team van Stichting Nederland Wordt Beter, ook de drijvende kracht achter de facebookpagina Zwarte Piet is Racisme, geven tips & tricks om je staande te kunnen houden in de discussie.”

Maak je borst dus maar nat voor nóg meer irritante weg-met-onsers die volgend jaar staan te briesen over Zwarte Piet, want Sylvana en Jerry zullen hen wel even leren hoe ze je klem moeten gaan rijden op social media. Ik kijk nu al uit naar die ‘discussies’ die voor de Pietenhaters op een ‘succesvolle manier’ gevoerd zullen gaan worden, maar niet heus.

Qua aanmeldingen loopt het zeker niet slecht: op het moment van schrijven hebben al 260 mensen aangegeven aanwezig te zullen zijn om een avondje uit te huilen over die hele gemene traditionele kindervriend. Voor het geld hoeven ze het ook zeker niet te laten: de toegangsprijs is “Pay as you like“.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

78 reacties

 1.   

  Kunnen ze dat ook uitleggen aan de heer Fortuyn en de heer van Gogh ?

 2.   

  Of weerbaarheidstraining aan die meer dan 1400 verkrachtte meisjes in Rotherham.
  Of Keulen
  Malmo
  Newcastle
  Rochdale
  Oxford
  ad infinitum

  Misschien zouden deze twee na-oorlogsche verzetshelden daar eens aandacht aan kunnen besteden
  Want de slachtoffers waren weerloos
  Mede dankzij het PC-klimaat geschapen door mevrouw en meneer en hun evenknieën overal in de westerse wereld.

  1.   

   De opmerking dat ze op armlengte van mannen moesten blijven was meer dan genoeg.

  2.   

   Die twee hebben eerst hier hun zakken gevuld, de een als ZWARTE Piet en verwante aanwezigheid op de kijkbuis en de ander als echtgenote van witte mannen en nog iets onnozels op TV. Nu de bodem van hun schatkist in zicht komt/is, moeten ze toch ergens hun leefgeld mee verdienen, dus draaien ze met mede kraaiers een Nederlands Cultureel KINDERFEEST de nek om. Wat mij betreft mogen ze pas kraaien als SLAVERNIJ heden ten dage overal ter wereld is opgelost, daarbij zeker het moslim midden-oosten niet vergeten, terwijl hun eigen onderwerp al 1 tot 1,5 eeuw geleden is geeindigd. Hebben ze naar mijn mening nog eeuwen te gaan. Dus voor mij de enige echte Zwarte Piet .

 3.   

  Dat ze al weerbaarheidsteainig nodig hebben zegt eigenlijk dat ze er nogal zwak voorstaan. Misschien kan die zwarte kunstenaar die ermee is begonnen tegen argumenten weglachen met dat autistische lachje van hen.

 4.   

  De club van de handophouders

 5.   

  Wie had dat verwacht, die Muiswinkel jarenlang hoofdpiet en nu tegen zijn rol agerend, waarschijnlijk heeft er ergens in dat brein van hem een kortsluiting plaats gevonden, want hij lult tegenwoordig ook behoorlijk warrig. Sylvana en Sunny kun je het niet kwalijk nemen omdat die nooit erg snugger zijn geweest, eigenlijk zouden ze met z’n drietjes tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden, in een ‘witte’ jas met hele lange mouwen bijvoorbeeld.

  Ps, en een pilletje van de zuster uiteraard.

  1.   

   Nou, daar hoort dan zeker ook een “witte onderbroek” bij…

   1.   

    Van eiges.

  2.   

   Voor het eerst dat ik het met Vit eens ben….
   Dacht ook al wat van Muiswinkel bij die gekke gillende wijven zoekt.

   Gevalletje breinverweking?

 6.   

  Het is natuurlijk betreurenswaardig dat dit soort trainingen noodzakelijk zijn.
  De onvermijdelijke afschaffing van Zwarte Piet roept veel agressie op en het is triest dat deze politieke strijd over de hoofden van kleine kinderen wordt uitgevochten.

  Uit het feit dat de grote steden in de Randstad zich definitief uitspraken over het niet meer handhaafbaar zijn van dit symbool kan gevoeglijk worden afgeleid dat het ook definitief zal verdwijnen. Verzet ertegen heeft weinig zin maar veroorzaakt wel veel onrust en strijd.
  Het zou goed zijn als we deze ontwikkeling zouden accepteren en er eenvoudig over ophouden. Volksgebruiken komen en gaan, dat is een autonoom proces.

  1.   

   Ik lig in een deuk, dit soort trainingen zijn noodzakelijk, ja hoor prrrt.

  2.   

   Zwarte piet wordt niet afgeschaft pisvlek dat is jou wens

  3.   

   Quote: Het is natuurlijk betreurenswaardig dat dit soort trainingen noodzakelijk zijn.

   Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  4.   

   Buiten die paar grote steden in de Randstad, is heel Nederland tegen het afschaffen van Zwarte Piet. Je kunt er dus rustig van uitgaan dat de afschaffers een verloren strijd strijden. Zwarte Piet blijft Zwarte Piet, dat is overduidelijk.

 7.   

  Die Soros poppen zijn weer lekker bezig

 8.   

  Weerbaarder = eufemisme voor racistischer, haatdragender, luidruchtiger, egoïstischer en gewelddadiger.

 9.   

  Ach ja, als je een paar afleveringen heb gezien van ‘the first 48hours’, dan kan je niet anders zeggen dat ‘black lives don’t matter at all’.
  Nooit enige racistische Impulsen ervaren, maar de laatste tijd, borrelt het onder de oppervlakte.

 10.   

  Hoeveel heeft Eric van Muiswinkel eigenlijk geschoven gekregen in de tijd dat hij nog die racistische hoofdpiet speelde?

  1.   

   niet genoeg anders was het nog wel zwarte piet geweest

  2.   

   Erik van Muiswinkel verdiende met zijn werk als Hoofdpiet in de tv-uitzendingen van de NTR ongeveer eentiende van zijn jaarsalaris als cabaretier. Dat vertelde hij maandagavond in RTL Late Night. Van Muiswinkel was erg openhartig. “Ik verdiende met het pietenbaantje ongeveer 10.000 euro erbij per jaar.

  3.   

   Ik heb de indruk dat de heer van Muiswinkel meer snuift dan schuift.
   Maar, ik kan mij vergissen natuurlijk.
   Hoewel, hij wordt in de wandelgangen van Snuifwinkel genoemd.

 11.   

  Wie vóór het behoud van de Nederlandse Sinterklaas en Zwartepiet traditie is, zou die avond daar in de buurt kunnen zijn om die *weerbaarheidstraining* eens even op de proef te gaan stellen en een *gesprekje* te voeren met de gestoorde aanhang van dat stel Muis en Syl.

  1.   

   Hahahahaha steek van die drie hun huis in de fik hebben ze even wat te doen
   Kunnen ze hun zinnen even verzetten de stumpers

 12.   

  Erik van Muiswinkel is toch die ex-Zwarte Piet die zelf zijn buikje rond heeft van Hilversumse pepernoten?

  –> ww.quotenet.nl/Nieuws/Zo-veel-miljoen-graaide-Zwarte-Piet-Erik-van-Muiswinkel-bij-elkaar-179152

 13.   

  Eigenlijk zouden de Nederlanders die wel voor zwarte piet zijn, nu daar moeten gaan demonstreren, en op net zo`n irritante manier als dat deze subsidie slurpers altijd doen!!
  En geloof me zwarte piet verdwijnt niet, daar zorgen de blanke Nederlanders wel voor, want minstens 1x per jaar willen die tegen zwarten aan kijken die wel vrolijk en gezellig zijn en geven inplaats van nemen!!

  1.   

   Zo is dat. Mensen worden alleen maar nationalistischer.

   En dat is een goede ontwikkeling.

 14.   

  Kunnen we op die avond zelf, niet even een paar ploflims uit de schilderswijk inhuren. Dan zijn we in één keer van dat hele groepje drammerig, links rasistisch tuig af.

  Of mag ik dat niet zeggen?

  1.   

   hé wat gemeen.

  2.   

   U mag het wel zeggen maar u bevindt zich op de rand van strafbaar handelen. Als u iets concreter wordt zal Justitie belangstelling voor u ontwikkelen.

   1.   

    Blablablabla! Bah. Je bent er weer pisvlek en ik ga je weer in blaaskaaks antwoorden.

    1.   

     Bram weet dat de d66 rechters op zijn hand zijn .Judas

   2.   

    Het was anders wel een goed idee en 2 vliegen in 1 klap.

  3.   

   Tuurlijk wel. Als je er maar bij blijft dansen.

 15.   

  Ik moet betalen voor alle cadeautjes inclusief btw. En zwarte piet, een zeer sympatieke allochtoon, deelt ze uit, alsof ze van hem komen en hoeft er als buitenlandse aandeelhouder niet eens dividentbelasting over te betalen als multinational. Ik benvoor het voortbestaan, want kinderen doen niet aan discriminatie van zwarte piet. Nee ze vereren hem als een held en daar heb ik wel een paar cent voor over. Toen de muys-piet er zelf niet meer in geloofde, ging hij over tot discrimineren van een kinderfeest, maar ja, hij is een volwassen kerel en die weet hoe dat moet.

 16.   

  De discussie is dusdanig grimmig geworden en dat is te betreuren.

  1.   

   ja Guus dat is het had ook helemaal niet gehoeven als SS en aanhang niet zo had liggen zeiken

   1.   

    Ja, maar nu hij wordt gevoerd, ontspoort de hele discussie.

    1.   

     Guus alweer nep nieuws.

 17.   

  Het linkse virus heeft de hersenen van hoofdpiet Erik van Muiswinkel aangetast. Als ie een vent is stort hij het geld dat hij verdiende als Piet, direct terug aan de publieke omroep

 18.   

  Met dwazen voer je geen gesprek.
  Discussie gesloten.
  Maar het debiele gedram van de anti-pieten zal ongetwijfeld doorgaan.
  Negeren (wat een leuk woord in dit verband) is dan de enig passende reactie.
  Case closed.

 19.   

  Kortom,
  je krijgt les in : Hoe kan je iemand anders het gevoel geven dat je oeverloos aan het zeiken bent!

 20.   

  Nog even en we zien de muis met een daklozen krant bij AH.

 21.   

  Eindelijk vrijdagavond; ‘t weekend gaat beginnen, héérlijk !!
  Ga zo eerst even een wijntje inschenken en dan languit op de bank.

 22.   

  Weerbaarheids training dat krijg je in groep 4/ 5/6 op de lagere school.

 23.   

  Hoort bij die weerbaarheidstraining ook toevallig een zwarte hoody en gezichts bedekende kledij met als extra een molotof.

 24.   

  Ze zouden zich beter druk kunnen maken om de kinderen in India die in fabrieken voor een paar stuivers dag in dag uit slavenarbeid verrichten. Of die jongens in Afrika die moeten zwoegen op cacao plantages, in diamantmijnen. Ga zo maar door. ECHTE slavenarbeid. Anno 2017

  1.   

   Wat dacht je als ooit hard werkende nederlander moet bedelen bij een voedselbank

 25.   

  Hoe verzinnen ze dit deze weerbaarheidstrainig, gaat het zo slecht met deze haters van ONZE ZWARTE PIET. Gelukkig is en blijft het op de drie grote steden na nog steeds een genot om met de kinderen naar de intocht te kijken met alleen maar ZWARTE PIETEN en geen gezien dat het anders moet.
  Kan Sylvana zich wel vrij maken van haar massage salon Happy End, naar horen zeggen geniet ze enorm om de blanke mannen te verwennen.. Of heeft ze een ander clubje iets in de politiek of is het toch een massage salon.

  1.   

   De massagesalon een bolwerk van extremistische anti zwarte pieten .Omg i love nep nieuws

 26.   

  Wellicht is het goed er even op te wijzen dat de term ‘weerbaarheidstraining’ door de auteur van het openingsartikel is verzonnen. Simons en Muiswinkel gebruiken die term niet en hun initiatief kan ook niet als een training worden aangeduid.

  Hier is dus sprake van demagogische stemmingmakerij.

  1.   

   Misschien betere titel .Ram die extremisten in elkaar. En de rest is nep nieuws.

  2.   

   Hoe wil jij het dan noemen, onderricht?

 27.   

  Pfffffff.ieder jaar weer hetzelfde. Kan dit nu eindelijk een keer ophouden? Gewoon geen publieke aandacht meer aan besteden. Ik stel voor om Sinterklaas en Zwarte Piet op de lijst van werelderfgoed te laten zetten.

 28.   

  Weerbaarheidstraining, hebben ze ervoor geleerd dan?
  Stelletje mafketels.

 29.   

  260 MENSEN WE GAAN TEN ONDER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  DIT IS HET EINDE VAN DE WERELD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1.   

   WOEF WAF WOEF !!!

   1.   

    Goat aaff pokke hond

  1.   

   In onze overzeese gebiedsdelen begrijpt men niet waarom er mensen zijn die zich druk maken over Zwarte Piet, daar wordt Sinterklaas gewoon traditioneel gevierd, nou kan dat ook bijna niet anders natuurlijk.

 30.   

  wou dat deze 2 Sylvana Simons en Erik van Muiswinkel

  eens voor de rechter gedaagd worden door het zwarte piet gilde
  wegens discriminatie van t Nederlands traditie feesten

  Sylvana Simons en Erik van Muiswinkel
  ze begrijpen zelf niet waar om zo veel mensen een hekel aan hun hebben en mevrouw Simons is nog dommer dan een vinger plant

  ik heb veel vrienden wonen op de Caribisch eilanden zelf die zeggen zijn die gaste te veel met hun neus in de coke gevallen eerst over al vrolijk aan mee doen en dan nog vet betaald worden om een anti-piet kamp op te richten
  de mensen op de Caribisch eilanden snappen het echt niet meer waar om er zo hoop ophef er word van gemaakt ze zeggen wij hoeven ons niet te schminken jullie bleek scheten we hebben een mooi kleur jullie niet
  kijk daar kan je leuke grapjes over elkaar maken zonder hatelijke bedoeling als je dat heer in Nederland doet dan word je gelijk uit gemaakt voor racist ze zeggen al dat hun soort genaamde land genoten gewoon misbruik maak van het nederlandse volk en hier voor schamen ze zich eigen heel diep laats was ik op Curaçao komt er een hele vriendelijke oude man naar me toe met de vraag hee witte kip waarom zijn er geen negerzoentjes meer in het bleek scheten land ik zij dat mag niet meer deze meneer zegt oooooooooo Sylvana Simons heeft dat verziekt weer zeker ik zeg dat durf ik niet te zeggen anders krijg ik zo weer het woord discriminatie naar me hoofd toen werd hij een beetje boos luister vriend noemde hij mij dat mvr discriminatie alles ziet als discriminatie wil niet zeggen dat elk levend wezen onze mooie eilanden net zo als haar is STOP Racisme daar is iedereen het mee over eens maar je kan ook te ver gaan
  mvr Sylvana Simons is zelf ook een racist naar het nederlandse volk toe of duits of wat dan oo want weet je pik zeg de oude man ook wij hier zijn racisten
  kijk eeen wat wij in onse taal zeggen over het witte volk maar wij zijn dol blij met het nl volk en andere landen of je wit bruin zwart of geel bent maar laat mevrouw Sylvana Simons eens goed na denken want wij zijn ook geen lieverdjes en deze dame ook niet

  dit verhaal is een beetje kort samen gevat sorry voor de type fouten en de punten of weet ik veel met de vriendelijke groeten van deze oude man die van het sinterklaas feest geniet en zich wit schmink om als sinterklaas te spelen ps die donkere sinter klaas dat is een lachertje zeg de oude man namens een aantal vriende die dit toch echt kwijt willen want wij houden van nederland zulke personen als mevrouw simons dat help niet echt in het voor deel voor vriendschap en de same leving vier lekker sinter klaas feest met zwarte piet en gewoon bruin/of zwart

  gr
  van een aantal mensen op de Caribische provincies

  WIJ HOUDEN VAN NEDERLAND EN ZIJN NEDERLAND HEEL DANK BAAR

  1.   

   “dit verhaal is een beetje kort samen gevat sorry voor de type fouten en de punten of weet ik veel met de vriendelijke groeten van deze oude man die van het sinterklaas feest geniet en zich wit schmink om als sinterklaas te spelen ps die donkere sinter klaas dat is een lachertje zeg de oude man namens een aantal vriende die dit toch echt kwijt willen want wij houden van nederland zulke personen als mevrouw simons dat help niet echt in het voor deel voor vriendschap en de same leving vier lekker sinter klaas feest met zwarte piet en gewoon bruin/of zwart”

   Als deze dronken Pipo een echte Nederlander is ga ik emigreren.

   Hahaha.

   1.   

    geef het op dhimmie dopper,je bent te dom om je reet te vegen.

    1.   

     Hoe veeg jij je reet kromme lul. Vertel het ons! Jij weet het!

     Hahaha.

   2.   

    IK WEET WIE JE BENT GUPPIE Tjeempie80
    AAN GEZIEN DAT IK EEN ZWAAR ONGELUK HEB GEHAD EN MIJN HERSENS NIET GOED WERKEN BEN IK NOG BLIJ DAT IK LEEF ALS MENSEN DRONKEN ACHTER HET STUUR ZITTEN EN MIJN KIND DOOD RIJDT DIE IK PROBEERDE TE REDDEN TOEN ZE OVER STAK BIJ GROEN LICHT OP EEN ZEBRA PAD HET TYPE EN LEZEN GAAT NIET GOED VOOR DE REST IS ALLES GOED KLOOTZAK DIT VERHAAL I WAAR OF JE HET GELOOF OF NIET EN TROUWENS JE HEB WEL VEEL NAMEN HIER ZIE IK VIA IP TRACER

    1.   

     Zoek een dokter en zet je caps lock af.

     Verder sterkte hoor.

     1.   

      Over dokter gesproken, hoe laat komt bij jou de nachtzuster eigenlijk?

   3.   

    Liefst ergens naar waar geen internet is a.u.b

   4.   

    Het is geen echte Nederlander dus hup wegwezen jij.

    1.   

     @ Vit/marco1.
     Niet meer regeren op @ Zeempie is ook een mogelijkheid.
     Voor mij is ‘t een figuurtje waarop gekotst mag worden; graag zelfs.

     1.   

      Zijn volgende nick wordt ‘Janus Droplul’ wedden?

 31.   

  @Tjeempie80

  weet jij wat je kan even een lading spring stof in je reed duwen mocht het niet lukken er zijn genoeg mensen die je graag wilen helpen

  1.   

   In mijn reed past geen spring stof zwarte piet111.

   Hahaha.

 32.   

  White Gold van Giles Milton.
  Hoe de vrienden van Sylvana Europa eeuwenlang teisterden en 3,5 keer zoveel witte slaven ontvoerde dan er ooit naar N-Amerika werden getransporteerd.

  Ook een tip
  Slave; een ontvoert zwart Sudanees meisje.
  Ontvoerd door -yep wederom- de vrienden van Sylvana

  En nooit zal er een gesubsidieerde kotsvlek zijn van de Staatsmedia/RTL/MSM die haar ooit deze boeken en vragen voor de voeten zal werpen.
  Ben je mal
  Dat is niet onze taak
  Wij zijn divers in kleurtjes en hokjes maar 110% monotoon in denkwijze en opinie.
  Wij zijn het incest circus.
  Vandaar dat ‘wij als journalisten (kuch) om de nanoseconde worden ingehaald door de realiteit.

 33.   

  Hahaha! Mijn dag is weer goed bij het lezen van dit bericht!!!! Hoe zet ik mezelf nog meer voor lul dan ik al jaren doe??? “We gaan weerbaarheidstrainingen geven”hahaha!!!!

 34.   

  Die training had weinig effect op wegblokkades.

 35.   

  Er kunnen zo’n 900 mensen in Pakhuis de Zwijger aan de Piet Heinkade 179 te Amsterdam. Het loopt dus bepaald nog niet storm met de inschrijving. Te verwachten valt de OneWorld het zaakje financiert om te voorkomen dat de donaties van de bezoekers achterblijven bij de rekening.

 36.   

  Ach pipo de clown heeft ook weer een mamalou…wat leuk

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!