Te gestoord voor woorden: Marokko plaatst zich voor WK voetbal, en Schilderswijk wordt half afgebroken

Terwijl een heel ander land zich plaatst voor het eindtoernooi van het WK voetbal, gaat er in Nederland een soort bom af. Marokkaanse fans hebben gisteren de Schilderswijk op stelten gezet nadat een land waar ze helemaal niet (meer) wonen zich kwalificeerde voor het wereldkampioenschap in Rusland.

Wie nog twijfelt aan de woorden van wijlen Pim Fortuyn dat zich in Nederland een ‘vijfde colonne’ aan het vormen is, moet zich toch even buigen over de gebeurtenissen in de Schilderswijk in Den Haag gisteren. Het blijkt één van de meest shariavriendelijke wijken van het land te zijn, en dat er hordes mensen wonen die meer op hebben met hun ‘originele’ thuisland dan met Nederland werd gisteren nog eens pijnlijk duidelijk. In de wijk braken grootscheepse rellen uit, omdat Marokko zich plaatste voor het WK voetbal in Rusland volgend jaar zomer.

Er waren rookbommen, het verkeer werd ontregeld, politieauto’s vernield en onverlaten klommen in lantaarnpalen. Er moest door de politie ook meermaals worden ingegrepen:

“Er is veel politie op de been in de Haagse Schilderswijk. Agenten met honden proberen de rust op straat te bewaren. Sommige wegen waren tijdelijk niet meer toegankelijk, omdat Marokkaanse Nederlanders massaal al toeterend de weg op zijn gegaan. Een enkeling is op een verkeerslicht of in een lantaarnpaal geklommen.

Volgens de politie is het op sommige locaties onrustig op straat en hebben mannen onder meer vuurwerk afgestoken. Agenten hebben tot nu toe enkele charges uitgevoerd. „We laten ze nu gewoon feestvieren, maar we blijven de sfeer monitoren”, aldus een woordvoerder eerder op de avond.

Wel waarschuwt een agent rond 22.30 uur een vrouw die met haar kind op straat is: „Ga hier weg, voor je eigen veiligheid.” Ook ziet onze verslaggever hoe de ruit van een politieauto met stenen wordt ingegooid.”

Ook in andere steden werd het verkeer lamgelegd of ontstonden er rellen: in Brussel werden auto’s in de brand gestoken en raakten maar liefst twintig agenten gewond.

Leuk zeg, zo’n multiculturele samenleving!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. marco1

  Ja dit is het resultaat van een prima asielbeleid. Nederland is Nederland niet meer en zal dat ook niet meer worden.

  1. swetsnek

   Ze worden ook Marokkaanse Nederlanders genoemd he en niet andersom

   1. Kodi

    Ik zie geen Nederlandse vlaggen, maar Marokkaanse. Dan zijn het toch gewoon Marokkanen? Na generaties aanwezigheid hier in Nederland is wel gebleken dat ze toch gewoon nooit Nederlanders zullen worden.

  2. hans-e-pans

   Laat ze toch begaan met dat slopen, dan kunnen er minder Moslims wonen.

 2. DolleDries

  Het blijft tuig waar voor je maar één wens kan hebben, het moeten er veel minder worden.

  1. marco1

   Maar het zullen er niet minder worden. Het gevoel een buitenander in eigen land te zijn wat een aantal mensen heeft zal toenemen, uiteindelijk zal de oorspronkelijke bewoners 2e rangs burgers zijn die zich bij de cultuur en gewoontes van de nieuwe bewoners zal neer moeten leggen.Volgende generaties zullen het er een stuk minder moeilijk meehebben omdat ze niet beter weten.

 3. Zweedse kok

  Schilderswijk, al 100 jaar het afvoerputje van Zuid Holland.
  Ongeacht welke bevolking er in welk jaartal leeft, is en blijft een achterbuurt vol heibel.

  1. marco1

   Dat zal best wel zo zijn maar neemt niet weg er nu wel een Marrokanen probleem is in een van oorsprong Nederlandse wijk.

  2. Vit

   In mijn jeugd viel dat reuze mee, toen was het nog geen getto.

  3. Dubbele Komma

   Nog een over de kristalnacht,dopper. In verschillende Europese steden.

   Heel gek, maar ik zie gelijkenissen met de laatste 1400 jaar verovering door islam.

   Het gaat al 1400 jaar zo. En het gaat alleen maar erger worden.

 4. Kodi

  Willen we meer of willen we minder Marokkanen?

 5. Tguard

  Volgend onze NOS:
  Zij na het behalen van de en kwalificatie, feestende Marokkanen de straat opgegaan.
  Dat is het! Gewoon blije jongens en meiden die een feestje vieren. Tja………..

  1. swetsnek

   Uhu dat zal het zijn echte hooligans niks mis mee hahahahahahaha

  2. Zweedse kok

   Vreemd, mijn teletekst gaf een veel groter bericht.
   https://nos.nl/teletekst#106
   In Den Haag greep de ME in toen agenten werden bekogeld.

 6. Vit

  Meer kunnen die zwakbegaafde kansenparels ook niet.

 7. marco1

  Dat op straat gevierde feestjes tegenwoordig moeten worden afgesloten met slooppartijen en ingrijpen ME geeft het probleem van normen en waarde besef van deze tijd goed weer.

 8. Vit

  Tis niet voor niets dat Marokko die Rifapen niet terug wil hebben.

 9. meijer61200

  Doet me een beetje denken aan de fascisten van Antifa! Alleen gaan deze “feestvierders”niet laf schuil onder helmen en maskers, dat dan weer wel. Heeft AFD al gereageerd dat dit eigenlijk de schuld is van witte racisten?

 10. henk vintage

  Wanneer wordt de schade eens ingehouden op de uitkeringen van die gasten.

 11. Kodi

  Marokkanen vieren ‘feest’, belagen cameraman AT5 en roepen heel feestelijk dingen met ‘kanker’

  ‘Grimmige sfeer’, dus politie treedt boterzacht op en gebruikt ‘zachte hand’

  12-11-2017, 9:47 Tags: Amsterdam, Marokkanen

  Vuurwerk, gesloopt straatmeubilair, belaagde cameramensen, openbaar vervoer dat moet worden stilgelegd, rellen, intimidatie, een steekpartij.

  Maar gelukkig is er bij de MSM weinig aan de hand: ‘Spontane feestjes’ volgens RTL Nieuws en bij het Parool schrijven ze zelfs de onwelgevallige feiten helemaal niet meer op, want Marokkanen, dus ‘constructief, positief nieuws‘.

  Je zult Amsterdammer zijn en het nieuws alleen uit het Parool moeten vernemen: dan krijg je dus, ideologisch welbewust en links manipulatief, gewoon niet te weten wat er gaande is binnen de multiculturele Amsterdamse samenleving.

  Nepnieuws iemand?

  Gelukkig vond zelfs de Amsterdamse politie, inclusief als altijd, het allemaal erg feestelijk en gezellig en werd er gebruik gemaakt van een ‘zachte hand’ om al die vriendelijke en gezellige sfeervolle ‘kankermoeder’ roepende feestvierders, die allemaal hun gezicht bedekken want dat doen feestvierders nou eenmaal graag, niet al te veel dwars te zitten.

  Stel je voor. Een staat die optreedt tegen relschoppers: dat moeten we niet willen in dit land, want dat is koren op de molen van de verkeerde politici. Vinden kennelijk ook de ‘objectieve’ media.

  Nou lezer, nu weer lekker slapen want er is niets aan de hand in die lieve en sfeervolle multiculturele bruisende stad Amsterdam. lees zelf maar: de MSM zeggen het ook en die zouden nooit liegen, toch?

  Trouwens hoe was het multiculturele feestje eigenlijk in andere steden?

  https://t.co/V9VMHMDWCJ

 12. Domtoren52

  Ook op de foto’s parasieten met bivakmutsen op en als je leest dat ze in Brussel winkels hebben geplunderd en over auto’s hebben gelopen…je zou die gasten maar al te graag invalide slaan.. VIES PLEURISVOLK !

 13. buitenbeentje

  Ik vind eigenlijk dat er niet bij gezegd mag worden dat het Marokkanen waren, dat werkt stigmatiserend. 😉

  1. EllyD19

   Als er maar geen minder minder bij staat, want dan komen er 8000 aangiftes.

 14. PMG

  Zullen we het dan ook even over de gedragingen van echte nederlanders hebben ivm. voetbal? Om je dood te schamen. Dat de marokkaantjes blij zijn valt te begrijpen en als je naar hun niveau kijkt dan valt het allemaal best wel mee. In Brussels 22 agenten gewond, waar hebben we het over. Er komen in NL alleen maar meer mensen met een marokkaanse achtergrond omdat de reeds aanwezigen zich nu eenmaal voortplanten.

  1. marco1

   22 gwonden agenten maar idd dat niveau valt reuze mee.

   1. PMG

    Dat hele voetbal lokt alleen maar geweld uit, dus mee stoppen. Het jaagt ons op kosten omdat het zielige klootjesvolk hun emoties niet onder controle heeft. Verder is het een dekmantel voor allerhande figuren die zin hebben om zo nu en dan eens een ander flink naar het leven te staan.

    1. marco1

     Dus omdat een klein groepje hun emoties niet in de hand hebben moet de grotere groep die gewoon voetbal een leuk spelletje vind en er graag naar kijkt en het onderspit delven met afschaffing voetbal. Goed idee ik ken een groepje wat nogal voor problemen zorgt in Nederland dus laat die gehele groep maar vertrekken uit Nederland.

 15. Ruud562

  Zweedse Kok: de Schilderswijk was vroeger een rustige arbeiders- én middenstandswijk, die door de loop van de tijd en toedoen van dwaze (politieke) deugmensen totaal is verrot door de instroom van (vooral niet-westerse) allochtonen! Een verrotting die meer wijken in meerdere steden en dorpen hebben ondergaan of nog zullen ondergaan!

  1. Baaz

   Eén voordeel Ruud, het wordt meestal niet beter maar eerder slechter. Dan gaan ze daar in Den Haag genoeg last van krijgen.

 16. Christina

  Marokkaanse Nederlanders……..het zijn en het blijven marokkanen, het enigste wat Nederlands aan die krengen is hun Nederlandse paspoort!!!
  En daarom moeten we er veel minder van hebben, veel en veel minder!!!

 17. Ni28

  Het bewijst weer dat dit nooit Nederlanders zullen worden. Het blijven Marokkanen met twee paspoorten. Die tweede paspoort is het probleem. Met een paspoort zouden zij in Marokko feesten en vernielen.

 18. EllyD19

  Lezen Juncker en Merkel geen nieuwsberichten ?

 19. Anna

  In Afrika wordt een voetbalwedstrijd gespeeld en Marokkanen slaan in Nederland en België alles kort en klein omdat Marokko heeft gewonnen. Wie kan dit begrijpen?

 20. corfo

  Als de helft van de Schilderswijk door die parasieten reeds is afgebroken, dan moeten wij, échte Nederlanders, de andere helft maar gaan afbreken. Nóg beter zou het m.i. zijn om het NL-“leger” tegen dat soort gajes in te zetten. Flikker dat zooitje het land uit voordat héél Nederland is afgebroken; ik denk dat Rutje zelfs dán nog blijft grijnzen, die malloot begrijpt het écht niet !! Ik hoor het die dwaze Wim Kok nog zeggen : “Met al die nationaliteiten wordt Nederland een kleurrijk landje !” Dat tekent het grote manco van z.g. “politici” : Zij weten van toeten noch blazen, en al helemáál niet wat er onder de bevolking leeft.

 21. nienke

  Ze zijn van huis uit gewend om te vernielen kunnen geen feest vieren zonder de boel kort en klein te slaan.
  En wie moet dat betalen? de belasting betaler.

 22. waakhond

  Juigen voor marokko: duidelijk een voorbeeld van vrijwillige apartheid.

 23. poldi

  Ik snak naar de tijd dat mariniers het provo-tuig op de Dam schoonveegden en de politieagenten die niet mochten optreden langs de kant in hun handen klapten.

  Het wordt hoog tijd om dat Marokkaanse tuig keihard aan te pakken, maar ja wat wil je met al die laffe politiek correcte burgemeesters met hun softe pappen-en-nat-houden beleid.

  Maar wel een politiek proces voeren tegen Geert Wilders met zijn “minder minder minder” uitspraak,
  Hij had en heeft nog steeds groot gelijk,

  Soms verlang ik naar een tijdelijke verlichte dictatuur.

  1. ZwartePiet

   @poldi, je heb helemaal gelijk; geweldige actie van die mariniers op de Dam.
   Maar ja, de marinier van nu is niet meer de marinier van toen, helaas.

 24. info61409251

  En Wilders voor de rechtbank omdat hij vroeg ; willen jullie meer of minder marokkanen ! Dat mag niet, maar de halve schilderswijk slopen en politieauto’s met stenen bekogelen dat wordt allemaal de doofpot ingestopt .

 25. Gerlos

  Willen we nu MEER of MINDER Marokkanen in dit land, U mag het zeggen maar wel zachtjes anders staat u ook voor het hekje van een linkse of D 66 rechter en dat loopt dan verkeerd af.

 26. ZwartePiet

  Ik ben ervan overtuigd dat de Russische politie er volgend jaar juni/juli helemaal geen problemen mee heeft…die gaan geen thee drinken met dat schorum, maar de lat in de nek leggen.

 27. Babaji538

  “Rape First Girlfriend”, November 6, 2016
  “Best Soccer Player : Goal!”, November 15, 2016;

  https://worldpoet546.wordpress.com

  – Petra Hermans, Voor een betere wereld

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.