Triest: Zwarte Pieten-auto van ‘vlogpiet’ bekrast door vernielzuchtige randdebiel

Met je ‘vreedzaam protest’.

Ze deden het zaterdag gewoon: de anti-Pieten die op weg naar Dokkum waren – en er uiteindelijk nooit aankwamen – beweerden met droge ogen dat hun protest tegen de jaarlijkse komst van Zwarte Piet altijd volstrekt geweldloos gebeurt. Ammehoela. Het verzet tegen Zwarte Piet heeft altijd al grimmige trekken gehad – zie bijvoorbeeld de betrokkenheid van de agressieve agentenmepper Jerry Afriyie bij het hele gebeuren – en dat werd vandaag nog maar weer eens bevestigd toen een YouTuber die zichzelf de ‘vlogpiet’ noemt zijn met pepernotenstickers beplakte auto terugvond op een parkeerplek in Almere. Op zijn voertuig heeft iemand met een scherp voorwerp enkele lelijke krassen aangebracht.

GeenStijl heeft het verhaal:

“De dienstwagen van VlogPiet.TV is afgelopen zaterdag ergens tussen 08:00 uur en 20:00 uur in Almere door Nederland-hatend vandaalpus bekrast. Pakjesauto is bestickerd met pepernoten, en niet met plaatjes van Zwarte Pieten/Sinterklazen. Alleen pepernoten dus. Maar dat alleen al is kennelijk voor laffe cultuurvernielers genoeg om hun sleutelbos uit de haatzak te halen. VlogPiet ziet af van aangifte bij de politie, “omdat er toch niks mee gedaan wordt”. “

En dit is natuurlijk buitengewoon triest. Het toont opnieuw aan hoe onverantwoord clubs als Kick Out Zwarte Piet bezig zijn. Ze doen net met hun demonisering van Zwarte Piet net alsof Nederland rond de feestdagen in een soort apartheidsland verandert. En ja, zo’n houding inspireert vervolgens geweld.

Wat dat betreft hoeft niemand te kijken te staan van het feit dat er wat solisten binnen de anti-Zwarte Piet-beweging voor eigen rechter én autobeul zijn beginnen te spelen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. denk eens na

  Wees eerlijk Eric Burdon is echt top.

  1. Top

   Nee hoor! Ik ben niet gelovig! En eet met mes en vork.

 2. Knopper

  Ja ! Top .

 3. Michael

  Er staat nergens dat dit gedaan is door een anti-pieten activist. Waar haal je dat vandaan? Bewijzen? Of weer een gevalletje framing door nepnieuws de wereld in te slingeren?

  Mijn auto is ook wel eens bekrast door vernielzuchtige onzekere pubers, maar niet uit protest oid. Een pietenauto lijkt me een ideale target voor zulk volk.

  Dus, eerst de échte dader en rede achter het vernielen achterhalen voordat je gaat framen.

 4. Kodi

  Gaat het dappere OM nu ook op de grote trom slaan inzake een zo spoedig mogelijke opsporing en een zo zwaar mogelijke vervolging?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.