Volstrekt krankzinnig: UvA verbant onmiddellijk “racistische” chocoladeletters uit hun kantines

chocoletters
Foto: Chocoladeletters bij de Jamin. Bron: Oxfam Novib / Flickr.

Na Zwarte Piet zijn ook andere onderdelen van de Sinterklaastraditie ineens reteracistisch. Zoals bijvoorbeeld die chocoladeletters. Vreselijk, aldus de UvA die  de lekkernij heeft verbannen uit diens kantines.

UvA-studenten die van chocolade houden hebben dit jaar pech: geen chocoladeletters meer in kantines van het onderwijsinstituut, want het kwetsende snoepalfabet is niet “inclusief” genoeg. Dat staat te lezen in universiteitsblaadje Folia, dat aankondigt dat de “UvA-diversity officer” heeft besloten om de Sinterklaaslekkernij te verbannen uit alle ruimtes van de Universiteit van Amsterdam én de Hogeschool van Amsterdam. En dat allemaal op basis van één klacht van één zelfbenoemde ‘witte man’ van 27 jaar oud. Lees maar:

“‘Ik zag [de chocoladeletters] een week geleden liggen bij de kassa in het E-gebouw op Roeterseiland,’ vertelt student Conservation and Restoration of Cultural Heritage Paul Kisner (27). ‘Ik wil dat de UvA een inclusieve omgeving zonder racisme is en vind dat ik als witte man moet opkomen voor de inclusiviteit van de academische gemeenschap.’

Gisteren kreeg Kisner een mail dat de producten overal uit de schappen werden gehaald. Cateraar Cormet bevestigt dat bij monde van District Manager Nicole Nijenkamp. ‘Dat geldt voor alle locaties […].”

De reden achter de verbanning was dat de verpakkingen van de chocoladeletters ook ergens een Zwarte Piet toonden, en dat kan natuurlijk niet. Want Zwarte Piet is racisme, en racisme is kwetsend, en als tere zieltjes op Amsterdamse instellingen van hoger onderwijs ergens niet tegen kunnen dan is het wel een beetje kwetsen. Gefeliciteerd, dus, scholieren en studenten en Amsterdam. Tijdens de lunch kunnen jullie je nu weer helemaal veilig voelen in jullie racisme-vrije safe space.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

51 reacties

 1.   

  Kan die WITTE MAN OOK NEDERLAND UIT GEKNETTERD WORDEN

  1.   

   Swetsnek had zijn vader het maar op de kachel gespoten dan was het met een sisser afgelopen,of in een sloot dan was het een kikker geworden.

 2.   

  Het zou de UvA studenten sieren als ze vanaf nu die kantine boycotten; niets meer kopen, niets meer gebruiken! Zo krijg je dit soort stompzinnige instituten op de knieën.

  1.   

   heb even in gezoemd kan geen ZP ontdekken op de verpakking lol

  2.   

   Dat ben ik volkomen met je eens zo moet je al die dingen aanpakken gewoon daar niks meer kopen dan zijn ze zo overstag hoor

 3.   

  De kop van het artikel suggereert dat chocoladeletters als racistisch worden beschouwd en om die reden werden verwijderd. Dat is niet juist, het betrof de afbeelding van Zwarte Piet op de verpakking. Het is inmiddels in Amsterdam niet meer gebruikelijk en logisch die afbeelding nog te gebruiken.

  1.   

   Hahaha.

   En iedereen trapt er in.

   Dom volk.

   1.   

    Weet je wat ook dom volk is?

   2.   

    Voor Bram/Tjeempie geldt: “Zwei Seelen (und zehn mehr) wohnen, ach! in meinem Kopf”.

  2.   

   ER STAAT GEEN ZWARTE PIET OP DOMBO

   1.   

    En wat Amsterdam betreft hek er omheen

   2.   

    Jawel hoor Einstein. Tim zegt het zelf.

    “De reden achter de verbanning was dat de verpakkingen van de chocoladeletters ook ergens een Zwarte Piet toonden”

    Hahaha.

    1.   

     tis te droevig voor woorden

  3.   

   Deze misleiding zet inderdaad iedereen op het verkeerde been.

 4.   

  Het ridicule aan dit hele verhaal is: de man is 27 jaar oud en studeert “Conservation and restoration of cultural heritage” aan de UVA. In het Nederlands Conservering en restauratie van cultureel erfgoed. Volgens mij mag hij dan wel een andere studierichting kiezen. https://www.linkedin.com/in/paulkisner/

  1.   

   Geschiedenis misschien. Kun je altijd nog MP worden.

  2.   

   27 Jaar??? Word het dan niet de hoogste tijd dat die luie hond een baan zoekt?

 5.   

  Volledig de weg kwijt Nederland zakt snel weg dank zei het kabinet RUTTE

 6.   

  Ik ga steeds meer aan het verstand van studentjes van de UvA of HvA twijfelen.
  75-80 jaar geleden werd dit benoemd, maar dat mag nu niet meer zonder een juut aan je deur te zien. Studenten met een hoog IQ? Niet allemaal dus.
  Dus Paultje K, terug de luiers in en hopende op een goede geestelijke ontwikkeling gewenst, daarna zien we wel weer verder.

  1.   

   Daar hoef je niet aan te twijfelen hoor. Gemiddelde leeftijd is 16jaar als je van de middelbare school afkomt als je dan 27jaar bent dan heb je al 11jaar een vervolg studie en nog niet klaar. Lijkt mij al genoeg zeggen over het verstandelijk vermogen.

 7.   

  Gewoon een muur rondom de Grachtengordel (met een reservaat voor de weinig overgebleven echte A’dammers) en een nog dikkere muur rondom het Inteelt-Paradijs Hilversum waar de GrachtengordelStaatsmedia zetelt en we zijn binnen 1 jaar van al die gekte af.

 8.   

  Hoe verzinnen ze het.

  Komt er dan geen eind aan deze gekte?

 9.   

  het leuke is dat de UvA al een lange tijd niet meer hoog staat aan geschreven, je vraagt je af hoe dat nou komt

 10.   

  Op de UVA is overal Halal vlees te koop.
  Gefolterde dieren onverdoofd de keel uitgezaagd.
  Verboden voor Nederlanders.
  Maar dieren levend de strot afkappen is belangrijk voor de Religie van de Vrede
  Dat vinden die snowflakes allemaal prima.
  Voor afgezaagde kelen geen safe spaces en trigger warnings
  En wat zijn ze allemaal Groen
  En wat zijn ze allemaal Links
  En wat zijn ze allemaal Inclusief
  Maar o wee een chocolade letter.
  Tha Horror !

  De UvA is een openbare riolering, een vergaarbak voor platsschedeligen, een vuilnisbelt vol gelijkdenkenden (op autonoom, origineel en dissident denken staat de sociale doodstraf)
  Een eeuwig durende incestueuze paringsdans van door de PC-ideologie van aars tot huig gecastreerde snowflakes.
  Karakterloze, identiteitsloze, eenvormige robotten. Een amorfe massa. Vergelijk je de UvA en de inwoners van dit gesticht met een film dan kom je al rap uit op: “The Blob (1958)”
  Dit is de resultaat van decennialang cultuur-marxisme
  De robotten zien in George Orwell’s 1984 een utopie !

 11.   

  Een dikke pluim Paul. Je hebt het geweldig gedaan om die arme negertjes te beschermen tegen de racistische afbeelding van Zwarte Piet. Obama zou het niet beter gedaan kunnen hebben. Met een beetje geluk krijg je een nominatie voor de deugprijs 2017, al wordt winnen lastig met concurrenten als Simons en politici van Groen Links, D66 en PvdA.

  1.   

   Wat is dat dan een nieuwe elektrische stoel ????? hahahaahahahah

 12.   

  Zou zo´n man nou geen schaamte voelen? Ik ga lekker aangifte doen want zwarte Piet op de chocola. Het soort man dat zijn ouders aangaf omdat ze de gangbare ideologie niet wilden volgen. De verraders vanaf het begin der tijden, herstel van culturele erfenis krijgt plots een heel andere betekenis. Onze lieve heer op zolder, de jood in de kruipruimte, de moslima in een mini-rokje, Zwarte Piet op een chocoladeletter. Hoe diep kun je zinken.

  1.   

   Er zitten er genoeg bij dds die diep zinken elke dag

 13.   

  Deze man is zwaar autistisch kan anders niet.
  Volstrekt idioterie hoe geïndoctrineerd kun je zijn we weten dat deze idioten GROENLINKS en D66 MONGOLEN zijn, maar dit gaat verder dit is krankzinnigheid.

 14.   

  Wij beginnen nu echt in ONS LAND echt de weg kwijt te geraken, knettergek wordt je van deze idiote soap over alles wat met SINTERKLAAS EN ZWARTE PIET te maken heeft,
  WE HEBBEN HET HIER OVER EEN KINDERFEEST STELLETJE MALLOTEN. Kantine boycotten en er nooit meer iets kopen in dit racistische (volgens een stelletje minkunkels) kopen.

 15.   

  Chocolade eten is op zich ook racistisch want de kleur varieert van licht naar donker bruin tot bijna zwart. Witte chocolade mag dan wel maar het is eigenlijk geen chocolade en zeer ongezond. Chocolade moet dus weg uit alle winkels. Een eis die in deze domme wereld best ingewilligd zou worden als het geen economische ramp zou betekenen.

 16.   

  In de universitaire wereld zou je meer intelligentie verwachten maar ook deze wereldje is aangetast door domme politieke correctheid.

  1.   

   “Deze wereldje”

   Uit welk ver land kom jij Ni28?

   Hahaha.

   1.   

    Hufter alert!!!

 17.   

  Ze hadden die man 3 chocoladeletters op moeten sturen: fijne Sinterklaas nog, L.U.L. !

  1.   

   Chocoladeletters zijn hartstikke rascistsich man!

   Hahaha.

   1.   

    Racistisch.

    Leer eens fatsoenlijk Nederlands halve tamme.

    1.   

     Taalnasi!

     Hahaha.

     1.   

      Nee Wim, nasi is iets wat je kan eten.

 18.   

  en alle banketbakkers mogen GEEN bruine chocolade letters meer in de etalage leggen. De bakkers die het wel doen krijgen stenen door de ruiten…………van wie ? U mag drie keer raden……….

 19.   

  Hebben ze de WITTE chocolade al bij de UvA ontdekt? De stad is er behoorlijk mee bevoorraad…

  1.   

   Als u het openingsartikel goed had gelezen had u kunnen weten dat het niet om de chocola gaat maar om de afbeeldingen op de verpakking.

   1.   

    Ik doe ze nog een tip aan de hand hè? December is een prachtmaand voor sommige lieden om hun kwartiertje roem te halen.

 20.   

  Ze janken wat af tegenwoordig bij die safe spaces!

 21.   

  Abraham de Geweldige (Kuyper) zou dit soort onzin op zijn Vrije Universiteit belachelijk hebben gevonden. Knikker alle automatenkoffie er ook direct uit.

 22.   

  Is het nog aan te raden om een zwarte auto aan te schaffen ?

 23.   

  Islamisering van nederland

  1.   

   Islamisering van nederland dag in dag uit. Pauw en dwdd wrijven de hoog opgeleide in wat ze stemmen moeten.Wat steld de universiteid. nog voor tegen woordig Niets naar mij ondervindingen

 24.   

  En zo`n debiel zit op een universiteit of hoge school, `Neerlands hoop in bange dagen`!!!
  Wat een minkukel, maar de allergrootste zijn diegenen die hier in meegaan, omdat 1 knurft loopt te miepen, gaat alles maar weg!!
  De minderheid geld tegenwoordig hier in dit land, ONS land wel te verstaan!!
  Wanneer zeggen wij nu eens en nu is het genoeg klaar met die onzin van die jankmiepen, zwart of wit ga maar thuis zitten janken maar het is nu klaar!!

 25.   

  1 klacht??? die gaan wel snel overstag zeg, opmerkelijk

 26.   

  Het moet een gave zijn, om de waarheid
  zodanig te brengen, daar waar ze niet zal
  bestaan.
  Helaas, moet en mag ik die speciale, bijzondere
  gave missen… .
  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!