Abou Jahjah draait weer door en vergelijkt premier Netanyahu met Satan: ‘Het ruikt naar zwavel in de stad!’

Abou Jahjah omschrijft zichzelf als iemand die vrede zoekt, maar geen kans onbenut raakt om haat te zaaien. Zoals vandaag opnieuw, wanneer hij premier Netanyahu van Israël vergelijkt met de Duivel.

Nederlanders die steen en been klagen over sneeuw moeten weten: zij zijn niet alleen. Heel West-Europa ligt bedolven onder een dik wit pak, en dat geldt ook zeker voor onze zuiderburen. Zelfs in Brussel – waar men altijd wel één of ander onzalig plannetje aan het uitbroeden is – was het stadsaanzicht volledig wit.

Of, nu ja, niet helemaal. De sneeuw verdwijnt als zichzelf voor de zon als het aan de Belgische Palestina-propagandist Abou Jahjah ligt. Vanwege het bezoek van Netanyahu aan de Belgische hoofdstad hing overal de geur van ‘zwavel‘, zo verklapte de oud-Hezbollah-strijder op Twitter.

Zwavel is één van de chemische stoffen die steevast in verband wordt gebracht met de duivel. Het is een verwijzing die teruggaat op het Bijbelse Boek van Openbaringen, waarin in vers 20:10 wordt gezegd dat de Duivel in een meer van brandend zwavel gegooid werd.

Een nogal onfrisse tweet dus van Abou Jahjah, wier social media-gedrag de laatste tijd sowieso al aan het ontsporen is. Eerder deze week vond hij nog dat een militaire coalitie van Turken en Arabieren Jeruzalem met geweld moest komen afpakken van de Israëli’s, en ontpopte hij zich als voorstander van de deportatie van miljoenen Joden. Zijn demoniserende taalgebruik van vandaag – Netanyahu is letterlijk de duivel – zet hij dus nóg een radicaliserend stapje. Erg triest om deze toch al niet erg jofele vent nóg dieper te zien zakken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. penis aqua di rosa

  Vies mannetje, hij ruikt naar……., daardoor ga ik dit soort figuren standaard uit de weg, niet mijn stukkie cake.

  1. Dubbele Komma

   hier is de geschiedenis van de vriend van dhimmie dopper,1400 jaar geweld tegen niet-moslims met 270 miljoen doden tot gevolg,dat dit onderkruipsel spreektijd krijgt komt simpelweg omdat onze geschiedenislessen links gemanipuleerd zijn.

   hier is een stukje geschiedenis wat verplicht zou mioeten zijn op alle scholen:

   https://www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y&t=326s

 2. Ritter

  Het antisemitisme zit diep bij moslims………het word er met de paplepen ingegoten.

  Moslims komen nu massaal als (vaal illegale) immigrant naar Europa en nemen hun islam en bijbehorend gedrag mee naar Europa en houden daaraan vast; inclusief het antisemitisme.
  ——-
  Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam

  “De groei van het antisemitisme is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie.”

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

 3. Christina

  Een nekschot zou nog te barmhartig zijn voor dit vullis, of mag dat niet gezegd worden!!

 4. Duke

  Deze te overdreven vergelijking maakt die uitspraak op zichzelf juist grappig, zeg maar politiek cabaret. Zo is er een sketch van Mr Bean die de duivel speelt en in hel de Fransen en Duitsers welkom heet. Het grote verschil is dat beide mannen compleet verschillende personen zijn en compleet andere bedoelingen hebben met hun uitspraken. Het nare gedeelte van deze tweet ligt dus vooral in de persoon die de uitspraak doet, dan in de uitspraak zelf.
  Belgen zijn ‘de rode duivels’, dus in dat opzicht is de tweet extra grappig omdat hij Netanyahu (onbedoeld) vergelijkt met een Belg in Belgie. Dat is alleen maar positief.

 5. Supernoodle

  Ik ben bang dat Abou Jahjah zijn eigen bovenlip ruikt.

 6. swetsnek

  Stinkt hier naar rotte vis

 7. A3aan

  AbouJahjah > Abou Nee nee nee nee nee …

 8. marco1

  Tja en hier op zaterdag ruikt het op de markt naar oud zweet en knoflook.

 9. meanstreak2099

  is hij nog steeds niet aangeklaagd dan?

 10. Duym

  Abou Blabla, is een zelfverklaarde agnost. Agnosten geloven niet in de duivel. Jammer van het linkse, lakse beleid in België dat het mogelijk maakte dat dit stuk onbenul via een schijnhuwelijk Belg kon worden.

 11. Steve Van der Vekens

  Satan Satan, achter zijn oren ja.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.