Abou Jahjahs bloeddorstige droom: ‘Vrije Arabieren, trotse Turken en vastberaden Perzen zullen Jeruzalem bevrijden!’

Abou Jahjah kan het duidelijk niet zo goed verkroppen dat de Verenigde Staten de stad Jeruzalem erkennen als de hoofdstad van Israël. Als antwoord op Trump komt de Belgische haatverspreider nu met een dreigement: een pan-islamitische coalitie gaat binnenkort de ‘heilige stad’ bevrijden. En dan zullen de dagen van het “zionisme” geteld zijn!

Het als aan Abou Jahjah ligt, komt er binnenkort een einde aan tientallen jaren Israëlische heerschappij over Jeruzalem. De Belgisch-Libanese antisemiet heeft zijn gewelddadige scenario’s al helemaal uitgeschreven en deelt ze op zijn Twitter-account. “Jeruzalem zal worden bevrijd,” aldus de man die vindt dat de stichting van de staat Israël ongedaan moet worden gemaakt. Degenen die straks de Israëli’s uit hun hoofdstad verdrijven heeft hij ook al een gezicht gegeven. Het zal een “alliantie” zijn, bestaande uit “vrije Arabieren, trotse Turken en vasthoudende Perzen.” Dankzij dit drietal volkeren zullen vervolgens de “dagen van het zionisme en diens bondgenoten geteld zijn”, en bovendien zal er zelfs een “nieuwe supermacht” opstaan.

Vervolgens nog even een goeie opruiende hashtag erin – “Jeruzalem is de hoofdstad van Palestina” – en klaar is de antisemitische smeerkees.

Het is een nogal hallucinante tweet van Abou Jahjah, waarin de man er echt geen blijk van geeft te snappen hoe het Midden-Oosten werkt. Want een alliantie van Arabieren, Turken en Perzen (een geuzennaam voor Iraniërs)? Nog in geen honderdduizend jaar. Riyaadh ligt nogal overhoop met Ankara en Teheran – tot op het punt dat Riyaadh liever zaken doet en stilzwijgend samenwerkt met Israël dan met diens shiïtische mede-moslims. In de burgeroorlog in Syrië hebben ze dan ook tegenovergestelde kampen gesteund, bij wijze van een proxy-oorlog – zo grofweg gesorteerd rondom de soennitische en shiïtische interpretaties van de islam.

Dus ziet u: de Arabische wereld is er één van verdeeldheid. Dat komt niet door Israël, maar door het onderlinge wantrouwen dat er heerst. Een grote alliantie, en dan lekker met z’n allen Jeruzalem “bevrijden”? Echt niet. Liever gebruiken de regeringsleiders Israël om hun regionale geopolitieke tegenstanders tegen elkaar uit te spelen. In dat opzicht zijn ze allemaal heel erg blij met het bestaan van de Joodse staat.

Maar los van al dat gekonkel over wereldpolitiek zijn de fantasieën van Abou Jahjah wel degelijk zorgelijk. Want Jerzualem is niet “bezet” en Israël is niet een staat die binnenkort van de kaart geveegd gaat worden. Er is geen enkele expert op het gebied van Midden-Oosten-zaken die zo’n gang van zaken voorspelt: Abou Jahjah is dus al zover in zijn proces van radicalisering dat hij inmiddels zelf in zijn eigen gif is gaan geloven. Hij is nu zó ver op weg, dat hij inmiddels nog maar één stapje verwijderd is van het hardop dromen over bloed dat door de straten vloeit. En dat is natuurlijk ronduit zorgelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Top

  Ach ja, hij vergeet voor het gemak, dat er in ‘no time’ een aantal verglaasde paarkeerplaatsen komen in het midden- oosten. Deze man is dommer dan de geit die hem geworpen heeft.

 2. Ritter

  Waarom vertrekt deze islamitische onruststoker niet naar zijn eigen land (Libanon) ? Nu komt deze islamitische immigrant naar Europa om onrust en antisemitisme te promoten.

  Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam

  “Dit probleem is dat een afkeer van het beleid van Israël bij veel immigranten gekoppeld is aan een afkeer van Joden.

  Het is een diepgewortelde afkeer met een eeuwenlange traditie en een religieuze legitimatie. De Koran spreekt over Joden als ‘apen en zwijnen’.

  Maar wie het Midden-Oosten een beetje kent of zich weleens heeft verdiept in het islamitische gedachtegoed, kan onmogelijk verrast zijn. Het is jammer, maar waar: de strijd tegen de Joden hoort bij de islam.

  De groei van het antisemitisme is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie.”

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

 3. Ritter

  Kennelijk kent Abou Jahjah de geschiedenis niet. Jeruzalem is al 3000 jaar Israëls hoofdstad en bleef dat ook tijdens twee millennia van ballingschap van het Joodse volk.

  Jeruzalem is een Joodse stad; gesticht door de Joden en centrum van Joods leven.

  Onderstaande video verteld de geschiedenis van Jeruzalem. Misschien een goed idee Abou Jahjah deze video toe te sturen. Kan hij nog wat van leren.

  Hieronder een video over de geschiedenis van Jeruzalem.
  ———-
  The Truth About Jerusalem
  https://youtu.be/Zz9CTBOKK4g

  1. van Urk

   En ook in die tijd werd het Joodse Jeruzalem meermaals overvallen en door vreemde mogendheden bezet. Onder het Assyrisch bewind, Babylonische bewind, Hellenistisch bewind, Romeins bewind, Ottomaans bewind, Brits bewind, Jordaans bewind en nu willen de Palestijnen het opeisen. Dat deze mogendheden nu nog schaamteloos durven zeggen dat Jeruzalem van hen is of niet aan de Joden toebehoort zegt veel over hun expansiedrift.

 4. Kodi

  Ik heb een vraagje: Als dit hier ⇩ daarop gebouwd werd ⇩, wie is dan de bezetter?

  http://i66.tinypic.com/9lh2k5.png

  1. Top

   Dat is ‘het trucje’ van de Islam. Wat ze ‘veroveren’ is altijd iets heiligs, dus bouwt men een heiligdom met leugens en bedrog achteraf. Neem het maar van mij aan, dat de Joden zich geen zoveelste keer laten uitmoorden, zoals in de afgelopen 2000 jaar. En terecht. Als de stront de ventilator raakt, gaan we in de tuin zitten met sunblock factor 50 en lach me ‘de ballen uit de broek’.

  2. van Urk

   Kodi@ Je moet het anders bekijken volgens de Arabische en Linkse logica. De moskee is door een heftige regenval onder de resten van de tempel van Salomo naar boven gegroeid. Trouwens..Op die plek stond eerst ook nog een Byzantijns-christelijk kerk dat rond 560 werd gebouwd. Is gesloopt door de Perzen. In 691-692 werd de rotskoepel gebouwd en twintig jaar later de Al-Aqsamoskee.

   1. Rosasolis

    @can Urk. Ja, inderdaad dit is hoe de moslims al eeuwen te werk gaan met het
    overnemen van landen en steden, en de bevolking dwingen tot de islam te bekeren.
    Dat deden de Ottomanen in Constantinobel eeuwen geleden. Duizenden Christenen
    werden gemarteld en vermoord. Hun prachtige Kathedraal de Sofia, werd in beslag genomen, en nadat het werd met rozenolie “gereinigd”, werd de Sofia uitgeroepen tot de grootste moskee van Turkije. Constantinobel heet sindsdien, tot nu toe Istanbul. Het onvoorstelbaar trieste lot van de Christelijk Armeniërs gedurende WW 1 wegens de Ottomanen is bekent. En meer recentelijk, de aanvallen tegen de Kopten in Egypte.

 5. Paaldanseres

  Abou Jahjah is een vies, achterbaks, corrupt, hypocriet en racistisch haatbaardje. Ksssst… weg… ga naar libanon… kssst, ksst.. weg, weg… ga daar de zaak ophitsen en een groot stuk ijzer koppen… kssst… weg.. vies stuk stront.

 6. DolleDries

  Wat een smerig varken.

 7. PMG

  Wel fijn dat hij het even meldt, kunnen we er alvast rekening mee houden, hopelijk geen russisch nep nieuws.

 8. Roughwood

  Ach ja, de reactie van een Hezbollah terrorist waarvan je wist dat die zou komen…

  https://legacy.gscdn.nl/archives/images/Cajwx_rXIAAdMmw.jpg

 9. Rosasolis

  De grootste kwaad tegen Joden en Christenen, wordt vermeld in de koran. Het einddoel van de islam: Wereld Heerschappij. Stap voor stap. De koran meld het volgende:
  1. Er is alleen een godsdienst. De Islam. Geen andere geloof wordt getolereerd.
  2. “Infidelen” (ongelovigen volgens mohammed) moeten bekeren tot de islam of worden vernield.
  3. Wanneer dit doel is bereikt, dan worden er Kalifaten opgericht, die de plaats overnemen van toenmalige regeringen.
  Ik heb dit jarengeleden gelezen in een Engelse vertaling van de koran, die ik in de
  bibliotheek vond. Ik was toen nieuwsgierig na de 9 -11 ramp in Amerika, wat bezielt
  deze maniaken tot het uitvoeren van zulke afschuwelijke daden. Hun koran is niets anders dan een verzameling van zeer waanzinnige uitlatingen van mohammed, (die
  waarschijnlijk schizofreen was), en anderen. De “verzen” in dit boek zijn zeer primitief en kwaadaardig. In feite zou de koran kunnen geplaatst naast andere zeer kwaadaardige boeken zoals Mein Kampf.

  1. PMG

   De Koran kan niet vertaald worden, alleen de originele versie telt.

   Weet men eigenlijk wel hoe het met de Bijbel zit, waar die vandaan komt?

   1. Rosasolis

    @PMG. De Koran is vertaald in verschillende taken. Helaas nu ook in het Nederlands. Over de Bijbel weten de meeste mensen dat de Joodse geloof nu meer
    dan 5000 jaar oud is, en dat de Oude Testament werd vanaf dit begin bijgehouden.
    Met de ene hoofdstuk na het vorige. Tot de tijd van de komst van Jeshua (Jesus) en
    het begin van de Nieuwe Testament. Je kunt ons hele Bijbel ook als een geschiedenis boek lezen.

    1. PMG

     Nou Rosasolis, ik zou me maar eens gaan verdiepen in de totstandkoming van de Bijbel en dan vooral opletten op de term apocriefe- en deuterocanonieke boeken. Je kunt de hele, door mensen in elkaar gazette, Bijbel ook als een sprookjesboek lezen.

    2. Anton Adriaan

     Haha! Een geschiedenisboek.
     Achterhaald onzinboek.
     De bijbel en koran gaat over zandmensen die andere zandmensen moeten onderwerpen. En de geschiedenis in beide boeken berusten op halve waarheden en in veel gevallen onbewezen feiten.

 10. B. Pascal

  Promoten van Jihad, dood en verderf zins het jaar 666. Islam is enkel onderwerping al dan niet met de dood. Jeruzalem staat niet eens in de Koran. Daarbij Gaza is een betere hoofdstad!

 11. sjun

  De culturele moslim Abu Jahjah treft op een kwaad moment een volgeling van Mohammed die hem als munafiq beschouwt en daarom omlegt. Zo worden problemen nu eenmaal in de wereld van der es ‘salam’ opgelost.

 12. Pjotter

  Jeruzalem bevrijden door genoemde coalitie is hetzelfde als Israël vragen hoe je paddenstoelen kweekt in een zandbak.

 13. corfo

  Deze Abou zou pas een “vent” zijn als hij als eerste een “bevrijdingspoging” van Jeruzalem zou wagen. Daar zijn dit soort niksnutten véél te laf voor. Anderen ophitsen en beloven dat er wél -tig maagden liggen te wachten a.d. “andere kant” dat durven zij nog net; niet wetende dat alle maagden reeds lang geleden waren uitverkocht.

  1. Vit

   De koran wordt net als de bijbel vaak fout geïnterpreteerd, er staat niet 72 maagden maar een maagd van 72 en dat is wat anders, sowieso een onzinnige stelling want zonder stoffelijke attributen en hormoon huishouding maak je in het paradijs niets klaar.

  2. Steve Van der Vekens

   Uiteindelijk is gebleken dat de zeventig maagden allemaal mannen zijn.

 14. swetsnek

  haha dombo een paar paddestoeltjes op los laten weg ermee duurt ongeveer 30 sec zijn we eindelijk van dat gezeur af wat een mafkikkers

 15. Ritter

  VIDEO

  Berlijn: demonstranten verbranden vlag met Davidsster
  https://youtu.be/AMIOARJJdcA

  1. Original NL

   Tja als je dat domme tuig binnenhaalt is dit het resultaat…..zal een vrolijke kerst worden daar in jerusalem.

   1. swetsnek

    kerst ????? lol

 16. Nasrani

  Sneu hoor. Er is niemand die hem geloofd.

  1. Zout

   Degene die wel in hem gelooft is onbetrouwbaar.

 17. Ruth

  En zoals hem zijn er nog miljarden die zo’ n achterlijke denkwijze hebben.
  Laat iedere moslim die zo’n achterlijke manier van denken heeft lekker terug gaan naar zijn of haar land van herkomst.
  Stelletje gekken eisen en nog eens eisen anders kunnen ze niet.
  En waar is de stem van de zogenaamde gematigde moslim, wie zwijgt stemt toe.
  Jeruzalem zal de steen des aanstoots zijn en velen zullen zich daar deerlijk aan verwonden.

  1. Zout

   Jeruzalem zal inderdaad de steen des aanstoots zijn en velen zullen zich daar zeker aan verwonden.

 18. eRik2017

  Maar bedoeld de goede man ons nou ook als “all of its allies”.
  Heerlijk dat er mensen bij ons wonen die ons zo vreselijk haten, en zelfs hopen dat er een nieuwe superpower ontstaat…. bla bla bla

 19. Parestado4

  Niets nieuws onder de zon>stond al duizenden jaren vermeld in Mattheus 24.

  1. Zout

   Mattheüs bestaat nog geen duizenden jaren. Het boek Mattheüs schijnt rond het jaar 70 na Christus geschreven te zijn.

   1. Spaanse kok

    Met pakweg 25 reacties per uur bent u de grootste vervuiler van deze site geworden.
    Bravo, ga zo door met DDS politieagentje spelen.
    Kunnen anderen ook eens lachen.

    1. Zout

     Inhoudsloos en offtopic, zo heb ik u leren kennen.

     En of Jeruzalem ‘bevrijdt’ wordt? De enige bevrijding die er komt is de sloop van de moskee welke is gebouwd op de fundamenten van Davids tempel.

 20. Jip

  Eerst maar de Perzen tegen de Arabieren. Die oliedomme Arabieren zijn allemaal bang voor de ayatollah.

 21. Gerlos

  DROMEN ZIJN BEDROG.

 22. Steve Van der Vekens

  Abou Neenee ja.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.