Alle “allies” opgelet: vandaag moeten jullie paars dragen om de homoseksuele medemens te steunen

Wie vandaag geen paars draagt, erkent niet hoe zwaar homo’s het hebben en is dus homofoob. Per definitie.

Nederland is één van de meest vooruitstrevende landen op het gebied van homorechten en -acceptatie. Dat is al tientallen jaren zo. Maar kennelijk kan het nog altijd een beetje beter, en dus worden er allerlei acties opgezet om maar te bevorderen dat homoseksuelen zich op hun plaats voelen in Nederland. Op zichzelf geen slecht iets.

Maar waar m’n maag een beetje van omdraait zijn ‘ludiek’ bedoelde initiatieven zoals de zogenaamde Paarse Vrijdag. De Volkskrant schrijft:

‘Het gaat op deze dag niet over uit de kast komen, maar om solidair zijn’
Paarse Vrijdag helpt leerlingen en docenten praten over geaardheid en anders zijn

Bijna Kerstmis? Op het Coornhert Lyceum in Haarlem wordt het kerstboomgroen vandaag overschaduwd door paarse truien, sjaaltjes, broeken, sokken, ballonnen en wat al niet. De paarse plaktattoeages, paarse nagellak, paarse haarverf en cake met paarse hagelslag staan klaar.

En ja, die Paarse Vrijdag is vandaag. Voor sommigen, zoals het Coornhert Lyceum of minister Van Engelshoven, een hele heisa. Niet voor niets: als je aan de hele wereld wilt laten zien dat jij geen homofoob bent die het liefste mannen die van mannen houden van flatgebouwen kiepert, dan heb je vandaag geen keuze: draag een paars shirt, overhemd of trui. Desnoods een broek. Maar doe in ieder geval iets paars aan, want anders ben je wellicht een homofoob – en dat moeten we niet willen met z’n allen.

En dat is dan ook precies m’n bezwaar tegen de Paarse Vrijdag. Tegen kankergala’s of zelfs tegen activisten met “Zwarte Piet is racisme t-shirts”. Uiteindelijk gaat het niet meer om het steunen van een bepaald doel, maar om – en nu jat ik een term uit Amerika – virtue signalling: om te laten zien dat jij ook wel deugt en niet bij de perverse homohatende conservatieve krachten hoort. En zo veranderen statements die wellicht ooit bedoeld zijn als uiting van tolerantie in narcistische uitingen van een klasse die vooral de behoefte om zichzelf publiekelijk op de borst te slaan. Niet meer voor homo’s, maar nu gewoon over de rug van homo’s.

Dus Paarse Vrijdag? Joh, laat dat lekker links liggen. Grijp liever in als je in je omgeving ziet dat homo’s vanwege hun geaardheid worden lastiggevallen: daar hebben ze uiteindelijk veel meer aan dan aan zo’n gratuite dag van paarse t-shirts.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. DolleDries

  De vrienden van Timmermans en Rutte

  Video – Drie jaar na de ‘democratische’ revolutie in Kiev bieden wij u een video aan van het stadje Korosten, vijftien kilometer ten westen van Kiev. Daar viert men de “Invaliden Dag” en parlementsleden van de partij BPP van Poroshenko zijn vanuit de hoofdstad afgereisd om de gehandicapten te ontmoeten in het plaatselijke culturele centrum.
  De eettafel ziet er nogal een beetje verschillend uit voor politici en voor gehandicapten. Na een tijdje beginnen een paar ondankbare tafelgasten onder de gehandicapten te protesten tegen het feit dat ze oude vliegtuigbroodjes en niets te drinken krijgen, terwijl anderen een heerlijke sandwichtafel, wijn en sterke drank krijgen…

  https://www.youtube.com/watch?v=5ddn2QWiG1g

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Héél goed geconstateerd !
   In óns land is ’t niet veel anders hoor. De “elite” zorgt goed voor zichzelf !

   1. swetsnek

    Het is 1 grote FREAKSHOW meer niet

  2. Meester Kong

   Breaking News
   Uitgelekt, G Wilders gaat zich terug trekken uit de politiek

   PVV-leider Geert Wilders komt vrijdag 8 december naar het gemeentehuis in Utrecht om een verklaring af te leggen. Hij zou om 13.30 uur aankomen.

   Ook fractievoorzitter van de PVV in de provincie Utrecht René Dercksen komt vrijdag mee. De PVV heeft nog niet bekendgemaakt waarover de verklaring gaat en wil dit voor 8 december ook nog niet vertellen.

 2. Ni28

  Het moet voor wie kuddegedrag lief is. Niet denken, doen!

 3. Paaldanseres

  Hup, hup…. alle moslims met een paars kleedje naar de haathut vandaag… tis voor de homo medemens… hup, hup… oh wacht.

 4. Babaji538

  “In Nederland wonen de gelukkigste mensen van de wereld.”
  Het is het evangelie dat tot voor kort, werd verkondigd.

  Er valt dan, naar mijn idee, toch niks meer te verbeteren?

  Hoe meer nadruk op de seksuele voorkeuren wordt gelegd,
  des te duidelijker is het feit, dat het voor geen éne meter deugt,
  op dat vlak.

  Paars is overigens de kleur van het lijden.

  Onze geweldige overheid heeft er, zoals gewoonlijk
  weer geen ene flikker van begrepen.

  Petra Hermans

 5. Ni28

  Ik gedraag mij correct tegenover de homoseksuelen en dat verwacht ik van hun ook. Geen voordelen en geen nadelen. Punt!

 6. Viertel

  Ook die brave, zwaar gereformeerde, Arie Slob (ChristenUnie), minister voor Onderwijs, schijnt in het paars gekleed te gaan. Vast gedwongen door zijn ambtenaren.

 7. Rex Gildo

  Natuurlijk zou je eigenlijk 365 van het jaar homovriendelijk moeten zijn.
  Het feit, dat Nederland tot een van de meest pro-LHBTQAt/mZ-naties ter wereld behoort is nogal relatief.
  Vooral sommige religieuze (joodse, christelijke en islamitische) groeperingen veroordelen de ‘andere’ manier van leven, die ongeveer 10% van ons er op na houdt.
  De tolerantie is soms ver te zoeken ten opzichte van m/m of v/v-relaties.
  Eveneens onder zogenaamde liberale en/of democratische gezelschappen.
  Kijk en luister maar eens in ’t horeca-etablishment.

 8. Nederlandse_Patriot

  Dikke fiets. Die trans-onzin zal ik nooit accepteren. Mark my words: over een paar jaar zal er gepusht worden om pedofilie te accepteren als “seksuele keuze”.

 9. corfo

  De mensen die niet hetero seksueel zijn doen doorlopend de grootste moeite om in “het nieuws” te komen. Is het niet door bijna in hun nakie op een bootje door de grachten van A’dam te varen, dan is het wel weer door geheel in roze gekleed te gaan; op deze manier de medemensen te laten zien dat zij, de niet-hetero’s, toch wel een beetje anders zijn, terwijl die gasten zelf steeds het tegendeel beweren. Stelletje zeur-nichten die, als je niet oppast, jou een mep met hun handtasje geven.
  Welke kleding moet ik aan op de komende “hetero-dag” ? Of komt die niet ?

  1. DolleDries

   Jawel dat kan wel zijn maar ondertussen is volgens de Telegraaf heel Nederland in rep en roer met wie Gordon gaat trouwen. Wordt het een paarse homo of een roze home.

 10. marco1

  Wat een flauwekul weer. Net alsof iedereen paars draagt de homo het minder zwaar heeft als hij anaal genomen word.

 11. Duke

  Was roze niet de kleur van homo’s en paars van die bureaucratische krokodil?
  Zijn homo’s bureaucratisch geworden of pakken ze volgend jaar een andere kleur van de regenboogvlag? Is er al een hoogleraar benoemd die zich met deze ingewikkelde moderne maatschappelijke thema’s mag bezighouden? Vragen, vragen.

 12. swetsnek

  maak er een nationale feestdag van ik wil wel een betaalde vrije dag lol

 13. Florissa

  Ondersteun ze en doe eens gek,hang gewoon een dildo om je nek,
  ze zijn stapel mesjogge hier .

  1. corfo

   @Florissa.
   Ik ben van plan om uw voorstel op te volgen, dus…….een dildo om m’n nek, maar ik ben bang dat dan de genderneutrale- en lesbische medemens zich voelt achtergesteld. Dus ik wil dan óók ter ere van hen iets om m’n nek hangen, wát raadt u mij aan : één grote vagina + een klein exemplaartje met een piepklein pieleke ?

 14. Florissa

  Doe waar je zin in hebt,je kan hier doen wat je wilt,pas als je normaal bent beginnen de problemen .

 15. wheelboy

  Doe iets paars aan want anders ben je homofoob . Wat een onzin . Meeste NL hebben geen probleem met homo’s zolang het niet onder hun neus gebeurt vinden ze het wel goed . Probleem zit hem meer bij moslims en de orthodoxe christenen . Waarbij de eerste groep regelmatig zich schuldig maakt aan potenrammerij . En de orthodoxe christenen het hun kinderen moeilijk maken als zij uit de kast komen . Hier is een stuk opvoeding nodig dmv info op school . En taak van de overheid om hate crimes extra hard te bestraffen .Maar om nu met zn allen een paars kleding stuk te dragen of een regenboogvlag op te hangen vind ik wel heel ver gaan.

 16. Ruud562

  Walgelijk politiek correct gedrag van hersenloze dwazen! Net zo waar het gaat om Zwarte Piet.

  Nee, zorg er dagelijks maar voor dat de homofiele mens o o k hier geen (levens)gevaar loopt door toedoen van religie of ideologisch gestoorden! Maar ja, d a t vraagt moed en durf! Dat vraagt om échte daadkracht! En dat ….. tja, D66-normering, hé!

 17. Peter Loosduinen

  Ik moet niets van deze flauwekul hebben.
  Ik vind homoseks vies en moet hier niets van hebben.
  Wel behandel ik ieder mens ( neger / homo/ eskimo/ mohammedaan ) op dezelfde manier, vriendelijk en menselijk.

  1. Zout

   Homoseks is bovendien tegennatuurlijk.

 18. Steve Van der Vekens

  En hebben jullie veel paars gedragen op homodag of veel paars gezien?

  1. Zout

   Nee, ik draag in principe alleen uniform-blauw.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.