Anja Meulenbelt valt Gloria Wekker snikkend in de armen: ‘De tweede anti-racistische golf is op volle gang!’

Prachtiger dan dit gaat het niet worden: de incestueuze zelf-felicitatie van ‘anti-racistisch’ Nederland treffend in beeld gebracht.

meulie-wekkie-fbie

Het is grappig genoeg een tactiek die ze hebben afgekeken van anti-islamgroeperingen rondom Pamela Gellar in de Verenigde Staten. Zolang je nog altijd niet de dienst uitmaakt (God verhoede) moet je als fringe-clubje toch op de één of andere manier je ‘troepen’ gemotiveerd houden. Hoe je dat doet? Nou, je gaat gewoon letterlijk en figuurlijk voor eigen parochie preken. Je geeft boeken uit die alleen door je eigen fanatieke clubje worden gelezen en je deelt prijzen uit aan elkaar. Kortom: je zelffeliciteert jezelf een weg tot de mainstream.

Bovenstaande foto van Anja Meulenbelt en Gloria Wekker die elkaar omhelzen en de hemel inprijzen is daarvan een mooi voorbeeld. We kennen beide dames natuurlijk als felle ‘anti-racisten’. De ene doet dat via feministische pamfletten die ze als wetenschap aan de man probeert te brengen, en de andere is een Israëlhater pur sang en laat geen gelegenheid onbenut om alle antisemieten van Nederland nog eens van brandstof te voorzien. Samen zitten ze bij Sylvana Simons’ clubje BIJ1 en proberen ze Nederland linkser, feministischer, meer anti-blank en (in het geval van Meulenbelt) pro-terreur te maken.

Gisteren was het dan weer eens tijd voor zo’n evenement om de troepen op te zwepen. Een oud boek van Gloria Wekker werd in een nieuw jasje gestoken, en uiteraard mocht niemand minder dan Anja Meulenbelt het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Samen orakelden ze nog even over huidskleur, en over de “plicht” die blanke mensen hebben puur en alleen omdat ze minder melanine in hun huid hebben:

“Hier zijn we het over eens: wit heeft een eigen verantwoordelijkheid, we zijn de kinderen van een geschiedenis die niet alleen iedereen van kleur heeft verwond, maar ook witte mensen, naast privileges, heeft beschadigd. En willen we dat het ooit goed komt, dan hebben wij witte mensen een opdracht.”

Daarna was het knuffelen geblazen. En elkaar maar de hemel inprijzen, want guttegut, wat zijn we toch goed bezig als clubje. Het heeft zichtbaar effect op de mensen die deze vertoning aanschouwen. Zo schrijft de aanwezige activiste Shailoh Philips dat het een “eer” was om erbij te mogen zijn, en dat die “tweede anti-racistische golf in Nederland” lekker bezig is.

En zo knuffel, slijm, feliciteer en applaudiseer je je een weg naar boven. Knap hoor. Alleen wel een kléín beetje doorzichtig allemaal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. B. Pascal

  New Age Tijger-knuffelen! Het kan allemaal! Ik wens ze een goed kerstfeest. Helaas kwamen ze daarvoor niet in de kerk. Niet voor het Kind maar voor henzelf! Ik-Tijger!

 2. meanstreak2099

  bedenk me net dat ik ooit op school het verhaal van toen de aarde nog een land was en een stam naar het noorden vertrok en de andere gewoon bleef zitten waar het was.

  het valt me ook wel eens op dat er vergelijkingen kunnen trekken met de stam die bleef waar ze waren met de huidige rasisme roepers

 3. corfo

  Wat een weerzinwekkend duo.

  1. penis aqua di rosa

   Niet alleen weerzinwekkend, maar ook zo om over je nek te gaan.
   Een onderlegger en oproerkraaier, wat een combinatie

 4. buitenbeentje

  De ironie:
  Gloria Wekker die een geblondeerde “witte” nodig heeft om haar te promoten.

  De feiten (zeer betrouwbare bron want niet NRC):
  https://saltmines.nl/2017/12/19/gloria-wekker-ontmaskerd-haar-werk-blijkt-aantoonbare-nepwetenschap/

  1. Pedrito

   Na het lezen van dit stuk over deze nepwetenschapster blijft er een penetrante vislucht hangen. Gadveramme. Mar ik verheug mij op de WITTE kerst !

 5. DolleDries

  Je zou die foto maar vlak voor je Kerstdiner zien.

 6. DolleDries

  Best lachen met die tomaatjes.

  De SP in Zwolle wil dat de gemeente goed nadenkt of zij in 2018 weer Kerst Event Zwolle subsidieert. Gisteren werd duidelijk dat moslims niet welkom zijn een rol te spelen in de kerststal van het evenement. ,,Ik ben voor een kerstevenement dat voor iedereen is’’, zegt Brammert Geerling (SP).

 7. meijer61200

  Mooie foto van onze Anja met “professor” Wekker (hahaha)
  Ik ruik de rioollucht door mijn scherm heen.

 8. Floris

  “Hier zijn we het over eens: wit heeft een eigen verantwoordelijkheid, we zijn de kinderen van een geschiedenis die niet alleen iedereen van kleur heeft verwond, maar ook witte mensen, naast privileges, heeft beschadigd. En willen we dat het ooit goed komt, dan hebben wij witte mensen een opdracht”
  ———————————————————————————-
  Zouden deze vadzige plumpuddingen weten dat de arabieren twee keer zoveel negerslaven hebben gemaakt (ca 16 miljoen).

  Vast wel. Maar daar horen we deze hypocrieten niet over.

  1. en_els

   Nog steeds doen!

 9. corfo

  Toen ik de foto zag van die twee, elkaar aflebberende, “vrouwen, moest ik onwillekeurig denken aan Korsakov Juncker samen met Rubberen Rutje. Gek h

  1. corfo

   Aanvulling.
   Na “Rubberen Rutje” is “per ongeluk” geplaatst.

 10. en_els

  De ene k.t omhelst de andere k.t. Een k.t gebeuren, dat alleen k.tten kunnen organiseren.

 11. sjun

  Jared Taylor waar vooral politiekcorrect Nederland om een of andere reden zo’n ophef over maakt onderbouwt zijn issues verifieerbaar beter dan hetgeen dat beide akela’s van de maakbaarheids- en vingerwijzingscultus presenteren. Een voorbeeld waarin meteen mooi in beeld komt hoe je vooringenomen media zichzelf voor schut laat zetten: https://www.youtube.com/watch?v=z90KJWk3dPY

 12. meijer61200

  Volgens mij komen ze net allebei uit de hotelkamer van Fascisco van Jole.

 13. Gerlos

  Ze hebben heerlijk liggen knuffelen en meer in hun hotelkamer Meijer want ik hoorde op de gang van het hotel geluiden waar een porno film niks bij is.

 14. Parestado4

  Tijd om op te staan!

 15. Phoenix

  Inderdaad een uitstekend artikel, dat laat zien dat het gekwek van Wekker niets, maar dan ook helemaal niets met wetenschap te maken heeft. Wat een blamage voor de Universiteit van Utrecht, dat zo iemand daar hoogleraar kan zijn. Het is van het niveau van een Diederik Stapel en een Roos Vonk. Het enige criterium voor haar functie aldaar is kennelijk het produceren van modieuze pc-babbels, dan zijn alle argumenten geoorloofd, ook al zijn ze van elke wetenschappelijkheid gespeend.

  Wim

  1. Phoenix

   Dit is een reactie op buitenbeentje.

   Wim

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.