Anti-Jeruzalemdemonstraties lopen uit de hand: 'Schiet de Joden dood' in Zweden en vlagverbrandingen in Duitsland

Geen categoriedec 10 2017, 9:00
Boze pro-Palestinademonstranten slaan volledig door in meerdere hoofdsteden in Europa. In Duitsland worden er Israëlische vlaggen verbrand, terwijl men in de Zweede stad Malmö het nodig vond om met honderden mensen "schiet de Joden dood" te scanderen.
De 'Dag van Woede' die Palestijnen hebben afgekondigd omdat de Amerikaanse president Trump heeft zich als een inktvlek over het Europese continent verspreid.
In de bovenstaande beelden kan je zien hoe pro-Palestijnse actievoerders zich meester hebben gemaakt van het hart van Berlijn, en vlakbij de Brandenburger Tor protesteren tegen de verklaringen van Trump. Zo blijkt althans uit beelden die het Jüdisches Forum online heeft gezet. Volgens de belangenorganisatie werden er Israëlische vlaggen verbrand, terwijl met Palestijnse en Arabische vlaggen juist gezwaaid werd. Ook de agressieve leuzen waren niet uit de lucht: 'Dood aan Israël' en 'Israël, kindermoordenaar' klonken door het centrum van de Duitse hoofdstad.
https://twitter.com/AviMayer/status/939538976494571521
Ondertussen gaat het er in Zweden niet veel beter aan toe. Honderden actievoerders verzamelden zich daar in de stad Malmö, die bekendstaat om diens grote islamitische gemeenschap. Ook daar werd gezinspeeld op dodelijk geweld - "We gaan de Joden doodschieten". De politie was echter grotendeels afwezig, naar eigen zeggen omdat er geen geweld was bij de demonstratie. Desondanks voelt de Joodse gemeenschap zich allesbehalve veilig in de stad:

"Freddy Gelberg, a spokesperson for Malmö’s Jewish community [...] added that Jewish people were on their guard through fear of being attacked. “We are careful. You don’t want to display the Star of David around your neck or other Jewish symbols. An Orthodox Jew does not find life easy in Malmö, he is subjected (to discrimination),” Gellberg said.

Gellberg said that the current climate for Jews living in Malmö was noticeably different in comparison with his youth in the southern Swedish city."

Tel daarbij dus de vernieling van een Joods restaurant in Amsterdam op, en je weet: het Israël-Palestina-conflict is gearriveerd in Europa. En dan voornamelijk de Palestijnse kant van de zaak, die evenals in Israël, geweld en haatdragende teksten niet schuwt als middelen om zich een weg naar een onafhankelijk 'Palestina' te schoppen, slaan, schieten en schelden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten